Direktlänk till inlägg 20 februari 2020

UTEDAG FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ LÄNGE

Av Anita - Torsdag 20 feb 09:33

 

Det var länge sedan jag skrev nu och jag har inte orkat. 

Det var varit en otrevlig vecka med antingen blåst eller regn och hela tiden en hemsk halka så man har inte kunnat gå även om man har dubbar på skorna.

Dessutom har mina tänder ilat så fort jag gått ut.

 

Jag har mest legat i soffan med katten och deppat och haft ont.

 

Visst har jag ibland tagit mig bort till Kinabrors sommarstuga där Kinabrors familj med barn och hund bor den här veckan

Det har varit synd om dom också. Inte har det varit snö utan bara halka. Förkylda och lillflickan har öroninflammation så dom har också mest kurat inomhus.


Men så som en gåva från ovan så kom en fin solig dag utan blåst. 

Jag packade ryggsäcken och bestämde mig för att följa med.

 

Det bar av till mitt älsklingsställe vintertid. Kolbjännsjön där sjön ligger skyddad bland bergen och solen gassade som en  blåslampa. Berget där vättarna bor och som ropar tillbaka om du kallar på dom. Dom som inte har någon fantasi och känsla skulle kalla det eko men jag vet förstås bättre.

 

Dom andra pimplar men jag sköter om elden och sitter vid stranden och vänder ansiktet mot solen. Solen som nästan inte visat sig sedan länge. Nu visar den sin allra härligaste solvärme rakt i plytet.


 

Jag eldar och jag tycker om att elda utomhus. Det är alltid jag som eldar.

 

Jack sitter med mig i solen.

 

Pojkarna blir less på att pimpla när det inte nappar och leker med hunden och klättrar bland stenarna.

 

Klart vi ska grilla korv också.

 

Det är skare på sjön och lätt att gå men att få fisk visade sig gå sämre.

 

Barnen hjälper SnickarMagnus med goda råd och hjälper honom att rensa ur hålet i isen.

 

Frampå eftermiddagen åkte vi hem och jag gjorde spagetti och köttfärssås och så gick den fina dagen. Den första dagen utan ilningar i tänderna. Tänk så solen kan göra.


Idag är det 10 grader kallt och mulet, troligen blir det snö. Eftersom den här veckan varit ganska illa, Alla mina pengar går till tandläkare, läkare och medicin. Jag har inte varit borta på något kul på hela vintern och det verkar som om mina vänner far kors och tvärs medan jag sitter här med min tandvärk. Nåja, igår var i alla fall en fin dag så jag ska inte klaga.


Dagens ord: Underbart är kort men trist och tandvärk varar länge

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Torsdag 20 feb 12:55

Ni ser verkligen ut att ha haft en mysig dag och inte gjorde det väl så mycket att ni inte fick någon fisk. Spaghetti och köttfärsås smakade säker väldigt bra!
Ha det så gott och hoppas att du slipper mera ilningar i tänderna.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Göran

Göran

Fredag 21 feb 05:39

Härliga bilder från när vintern visar sin bästa sida. Men nog längtar vi mer efter vår och värme ändå...?

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

margareta.lundgren48@hotmail.com

Fredag 21 feb 12:11

jag hade också ilningar i tänderna. Jag har blivit mycket bättre med att intensiv skölja med fluorskölj 2gg dag. Det tog 2veckor sedan blev jag nästan helt bra.

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Fredag 21 feb 13:08

Ja, tänk vad mycket solen kan göra både för humöret och måendet. Det gäller att ta vara på de fina dagarna och det gjorde ni verkligen. Jättemysigt att sitta där i vindskyddet med solen som värmer och en sprakande eld :D Och visst tror jag på att vättarna svarar dig när du ropar.

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

Fredag 21 feb 19:24

Tänk att man kan ha trevliga dagar på vintern också. Det ser jättemysigt ut. Var faktiskt lite orolig för dig här, du brukar skriva så ofta. Men tandvärk tar väl musten av den starkaste. Hoppas att det blir bättre.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skogsälvan /kvinnan på taket

Skogsälvan /kvinnan på taket

Söndag 23 feb 19:57

Underbart med sol. Det har vi haft i Skåne idag också. Så tråkigt att du fortfarande har problem med tänderna. Förstår att du blir less och uppgiven.
Jag har startat en till blogg, en djur och natursida utan något personligt skrivet. Namnet jag tagit är inspirerat av dej.
Kram och krya på dej.
Kvinnan på taket

http://skogsalvan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se