Direktlänk till inlägg 24 februari 2020

DAGS ATT SKÖTA OM BLOMMOR

Av Anita - Måndag 24 feb 09:27

Så har det gått några dagar igen. Lite bättre har det blivit i alla fall.


Igår morse vaknade jag till att en talgoxe drillade och kvittrade så fint ute på balkongen. Det där riktiga vårljudet som liksom ger en liten aning om att våren inte är så långt borta.

 

Jag låg skönt i sängen och har man en tjock härlig bra bok att läsa så kan man ligga kvar länge. Katten Morris hade ingen brådska att kliva upp han heller. Ute blåste det illande vindar så det dröjde länge innan jag masade mig upp.

 

Fredagen blev annorlunda än vanligt. Jag följde med Broder B och Frun till Bräcke för att hälsa på AMV och Gubben. Vi  gick på Folkets Hus och åt lunch och för första gång på länge smakade maten bra. Det gjorde inte så ont när jag tuggade och smakade mat och inte unk från munnen. Jag kände mig lite piggare och inte så orkeslös.


Nu var det dags för Kinabrors son och familj att åka hem till Skåne. Den nya fyrhjulingen kom ju så sent så dom hann inte med att köra just någonting och det var ju synd.

 

Jag tog mig till att börja med att plantera om mina pelargoner som såg lessna ut och dessutom sätta några skott.

Ljuset börjar ju komma tillbaka nu så det är hög tid att ge blommorna lite ny jord och lite näring så dom kommer igång.

Undrar vad jag ska ha för näring för att komma igång? Kinabror och jag åkte en sväng till Hammarstrand och handlade och hälsade på DansBritt.


Ville gå ut men när jag matade fåglarna imorse kände jag hur kallt det blåste.

Hunden Jack har börjat med en ny vana. Redan innan har han fått sista biten av Kinabrors macka på frukosten men nu har han börjat med att gå ut och när jag öppnar kylskåpet hör han det fast han sitter ute och kommer fort farande och sätter sig på trappan och vill komma in och få sista biten av min macka också. Så nu lurar han till sig två smörgåsmackbitar. Han är smart den hunden.


Annars känner jag att jag är tråkig som faan. Finns inget att skriva om direkt. Inga fina bilder finns att ta heller. Det är bara vitt och grått.för hela slanten.


Nåja nu har jag i alla fall fått till några rader. Imorgon ska Kinabror och jag i alla fall på pro-möte. Man måste ut och träffa lite folk annars blir man inbunden, tyst och ännu tråkigare än vad man är.


Dagens ord: Ibland kan man vara trött på att vara människa 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Måndag 24 feb 12:00

Ja, nog kan man bli trött på att vara människa och trött på sig själv, men är ljuset och värmen återvänder piggnar vi till, både du och jag.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Ingen bild

Susanne

Måndag 24 feb 12:22

Det måsre vara nåt i luften? Har lite samma känsla som dig! Ibland blir man trött på att vara människa! Tänk att få vara en Mårbacka bli lite bortklippt eller tillklippt och planterad i ny fräsch jord och bli vattnat med nytt friskt vatten och med jödning!Men det e väl så att vi kan inte vara på topp 365 dagar om år! Nu vänder det när ljuset och solen är tillbaka! Varm kram till dig Anita 🌺💛☀️!

 
Anki

Anki

Måndag 24 feb 16:17

Skönt att du mår lite bättre i alla fall! Här kvittrar fåglarna för fullt, men i morgon ska visst vintern komma hit! Hoppas SMHI har fel ... jag vill inte ha vinter nu!
måste ta tag i det där med blommorna också. Jag har planterat om några och tagit några pelargonskott, men det finns fler som behöver få lite omvårdnad ...

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Skogsälvan

Skogsälvan

Måndag 24 feb 16:45

Söta smarta Jack. Skönt att det är lite bättre med dig så du kan äta igen.

http://www.skogsalvan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Måndag 24 feb 19:15

Det låter skönt att ligga kvar i sängen med en bra bok när vädret inte lockar. Jag blir glad av att läsa att du börjar må bättre och kan känna smakerna av god mat. Jag håller tummarna för att det fortsätter åt rätt håll.
Fina, härliga Jack! Vad klok han är och vad lättmanipulerade ni är :D Men det är klart att ni vill dela med er till en så fin kompis.
När våren har kommit kan du väl komma till mig och sedan kan vi göra någon utflykt, kanske klättra upp på ett fjäll eller hitta på något annat. Det finns mycket fint att se :D

http://ibod11.com

 
Karin

Karin

Tisdag 25 feb 10:58

Skönt att tänderna är bättre. Hoppas att du får en semla idag också, på fettisdagen. Tack för boktipset, det ska jag komma ihåg!
Kramar från vännen Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

Onsdag 26 feb 10:54

Skönt att du börjar känna dig bättre, då går allt åt rätt håll med både hälsa och väder. Sköt om dig!

http://lenaiwales.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se