Direktlänk till inlägg 28 februari 2020

DET HADE KUNNAT VARA VÄRRE

Av Anita - Fredag 28 feb 08:28

 

Nog kan jag förstå att ni är lika less på mina tänder som jag är men i onsdags hände något positivt i alla fall. Det har gjort ont när jag tuggar i hålet efter tanden som blev bortdragen. Det har kommit blod lite från och till och nu har det ju gått veckor och jag har varit less. Plötsligt känner jag något sticka till i hålet och jag känner att en benbit kommer upp som jag drar upp och den var svart och ful och vass. Klart att den legat där och stuckit till när jag tuggar. Nu har jag tagit bort den och jag känner mig mycket bättre, tack och lov.


 

Vad annat här hänt den här veckan. Jo, kallt har det varit och solen har stundtals tittat fram. Det är skare på snön och man kan gå överallt.

 

Jag hittade de första söta videkissarna nere vid sjön och katten Morris roar sig med att då och då nappa till sig en videkiss och leka med den.


Tisdag var Kinabror och jag på PRO möte. Det var information och gott fika och lotter. Jag måste börja komma ut lite nu innan man alldeles blir som en erimit i skogen.


Gjorde semlor till mig och Kinabror till kvällen. Broder B och Frun kommer hit någon sväng varje dag för att hämta sin post och prata bort en stund. Frun har ju fått jobb genast och jobbar i Hammarstrand.

 

Onsdag eftermiddag var det vattengympa och vi har ju missat det två gånger så det var riktigt skönt att röra på sig och framför allt sitta i bastun och värma sig och småprata med de andra tanterna.


Igår gick hunden Jack och jag en sväng i skogen och jag var glad för att kunna gå på skaren och röra mig överallt och Jack var som en tok. Han hade med sig sin tygtomte och busade och sprang och ville att jag skulle jaga honom.


Gamle A kom en sväng och vi fikade. Kinabror är förkyld.


Jag såg på Mandelsmans i tisdags och dom var så förtjusta över att ha börjat göra iordnng sin jordkällare. Dessutom hade hon hittat en gammal konserveringsapparat som hon fixade med och konserverade både frukt och grönsaker. Visst har jag en sådan fast gummiringarna är borta och jag hade glömt hur man gjorde med den. Jag var ganska liten när man använde den men jag minns lite av det i alla fall. Sedan kom ju frysboxarna och allt blev så mycket enklare.

Jag har också en jordkällare.

Nu börjar den ju bli lite dålig och skulle behöva en reparation men den är jättebra att ha.

Potatis och saft och sylt och framför allt ställer jag in blommor där som skulle dö om jag hade dom framme. Rosor och gyckelblomster och fuxia är blommor som klarar sig jättebra där. 

 

För det mesta är jag en surkärring som saknar sådant som andra har, som pengar och utlandsresor och nöjen och sådant jag inte har. Saknar min svunna skönhet och gillar inte min ålder men  så ibland så kommer jag på att jag har det i alla fall skapligt bra.


Jag har ett hus med värmepump och spis och braskamin. En jordkällare.

Jag har en trädgård är jag kan odla vad jag vill utom rosor. Jag har massor med bärbuskar och skogen i närheten full med både blåbär, lingon, hjortron hallon och svamp.

Jag har sjön nedanför backen med sandstrand och rent fint vatten, en bastu och en strandstuga och en brygga.

 

Jag har en bil så jag kan komma iväg någonstans och nu har jag två av mina bröder i närheten och visst har jag en del vänner också.

Ja listan av vad jag har kan ju bli lång och visst har det varit sämre tider. Framför allt har jag friheten att bestämma själv vad jag vill göra. Bara ekonomin sätter hinder i vägen och i viss mån hälsan men annars är det upp till mig.


Dagens ord: Vem är jag att klaga. Inte för att det är någon tröst men det har varit mycket värre förut.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Fredag 28 feb 11:23

Vilken tur att du fick bort den där benbiten. Det är ju inte att undra på att du haft ont. Annars tycker jag som att det låter som om du har något på gång hela tiden med dina släktingar och vänner.
Och vilka fina videkissar du hittat!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Fredag 28 feb 20:34

Så himla kul att läsa det här inlägget där så mycket känns fint och bra :D Men det jag blir allra gladast för är att benbiten kom upp och att du mår mycket bättre efter att ha tagit bort den.

http://ibod11.com

 
Skogsälvan

Skogsälvan

Lördag 29 feb 07:06

Jag förstår dej. Man får ta vara på och glädjas åt det lilla. Du bor hursomhelst fantastiskt vackert. Skönt att det är bättre med tänderna.

http://www.skogsalvan.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

Lördag 29 feb 07:45

Håller tummarna att du fick bort det som plågade dig i munnen. För övrigt får man väl trösta sig med den gamla sanningen; "Det är aldrig så jävligt att det inte kan bli värre!"
Å andra sidan så är det ju "Aldrig för sent att ge upp!"

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

Lördag 29 feb 15:23

Tanden ja... så bra du fått ut det. När videkissarna visar sig brukar jag kalla det för vår.

http://www.nacka144.se

 
Skatan

Skatan

Söndag 1 mars 09:58

Jag längtar efter dig och dina kloka tankar må du tro. Förlåt för att jag varit så "borta". Men det är upp och ner.
Vad skönt att benbiten kom bort. Den hade säkert kunna ställa till det ordentligt. Nu kanske du blir besvärsfri i alla fall.
Dina bilder från ditt paradis är alltid så härliga. Och som du vet längtar jag dit. Jag får se framåt sensommaren om jag kan sno åt mig några dagar (om det passar dig förstås) och komma och besöka Fisksjön. Du är ALLTID välkommen till oss på Femöre ... det vet du.
Jag ska försöka leva lite mer "jordnära" även om vi inte har någon jordkällare. Massor av kramar från Skatan

http://https://skatanstankar.com

Anita

Måndag 2 mars 08:04

Det vore så kul om du kunde komma Jag saknar dig

 
Soldansare

Soldansare

Söndag 1 mars 19:11

Och du har en fantastiskt fin och mysig bastu. Den är jag riktigt avundsjuk på må du tro.
Min mamma hade också en konserveringsapparat som hon konserverade päron och rödbetor med. När de flyttade från huset lät vi den gå på auktion men jag har ofta tänkt att jag borde behållit den bara för att det var en så speciell grej. Inte för att jag kan använda den och inte för att jag vet vart jag skulle haft den i vår lilla två med fullproppat källarförråd.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se