Direktlänk till inlägg 1 mars 2020

29-DE FEBRUARI OCH VASALOPP OCH LITE ANNAT

Av Anita - Söndag 1 mars 14:48

Lite funderingar har jag ibland och jag vet att kanske svaret finns att söka men jag ids inte. Jo, om man fyller år den 29-de, får man då fira sin födelsedag vart fjärde år? Det måste väl kännas både orättvist och trist.

Sedan så sägs det ju att det är den 29-de februari som kvinnorna får fria. Har aldrig hört någon som har gjort det? Vet ni någon som gjort det?


Nåja nu ska jag inte fördjupa mig i det. Jag skulle i alla fall inte göra det.

Det har varit en ganska trevlig helg här i Fisksjön.  Det är skare på snön så man kan gå överallt och det har hunden Jack och jag gjort. Förr när jag var liten var det skare varje vinter och innan man for till skolan hann man åka både kälke och spark i backarna.

 

Det är konstiga rundlar på marken lite här och där. Jag vet inte riktigt vad det är men man ska inte veta allt.


Lördag sken solen och först kom TuppOla med son och sonson. Dom var ute och pimplade en stund men så började det blåsa och lillkillen var hungrig och trött.

 

Det blev att gå in till Kinabror och koka lite korv.


Så ringde Datafia och hon var barnvakt till sitt lilla söta barnbarn. Dom var ute och gick på Fisksjövägen och jag tog sparken och mötte dom och vi gick in för att dricka kaffe innan hon vandrade hemöver.

 

Den lilla tjejen är så gullig och glad hela tiden. Jag har aldrig sett make till glad unge.


Sedan kom PappersBeda och Sambon och vi bestämde oss för att gå ner till sjön och elda en brasa och grilla korv.

 

Så gjorde vi det men det började blåsa kalla vindar så det slutade med att vi fick sitta inne i strandstugan och äta korv. Jag har sagt det förut och säger det igen. Man måste alltid ha en plan B för det blir nästan aldrig som man tänkt.

Hunden Jack var med oss hela tiden.

Där det finns korv finns alltid en labrador och han brydde sig inte ens om att räven gjorde sig en tur över åkrarna alldeles intill. Så gick den dagen fort förbi.


Idag är det Vasaloppet. Som ni vet så är jag totalt ointresserad av sport och idrott men vasaloppet tycker jag är kul.

Inte för dom som tävlar längst fram utan alla människor som trots att dom inte just åkt  skidor. Tala om mod eller är det dumhet? 

 

Att dom inte krockar ihop i röran av människor som ska iväg. Jag skulle aldrig utsätta mig för något sådant men kul att se är det i alla fall.


För några år sedan hade vi som tradition att äta smörgåstårta tillsammans med ett par gubbar men nu är dom borta så det blev så att Kinabror och jag mumsade på räkmackor och drack kaffe istället.


Dagens ord: När vårvintern kommer och solen börjar skina så kommer det många och hälsar på tack och lov.


 
ANNONS
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Söndag 1 mars 15:48

Min mamma friade till min pappa ett skottår men jag vet inte om det var just den 29:e. Men de berättade i alla fall att det var då kvinnor kunde fria. Jag tog det mest som ett skämt för jag tyckte att det var självklart att både kvinnor och män kunde fria.
Det har varit en hel del fina dagar och det har varit skönt. Nu ser det ut att bli snö i flera dagar och det finns väl både för- och nackdelar med det.

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

Söndag 1 mars 16:10

Jag har sett bilder på sån där tallriksis på tv och också fått förklarat hur det kan bli så, men det har jag glömt nu.
Och du har dina släktingar och goda vänner att träffa och umgås med. Vilken rikedom!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Soldansare

Soldansare

Söndag 1 mars 19:06

Ni har det trevligt i Fisksjön efter vad det verkar.
Här är traditionen te och scones till Vasaloppet. Som är den enda sport jag tycker om att titta på också.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

Måndag 2 mars 16:22

Vilket gulligt barnbarn Data-Fia har. Håller med dig om att allt ska man inte veta och att ha minst en plan B stämmer verkligen. Ibland kan den bli bättre än ursprungsplanen.
Jag känner till några som är födda på denna speciella dag. Jag minns barnmorskan utan humor som vi hade i början innan vi flyttade iväg. Hon fattade inte att jag skojade om två saker. Först möjligheten att vår förstfödda skulle komma ut på min dag. Sedan att det kunde bli den 29:e februari. Båda sakerna tyckte hon visst var värre än ett tredje världskrig.
Det verkar som ni börjat vakna till liv däruppe. Är det inte dags att ta till ett riktigt Ronja vrål. För våren kom ju igår. Enligt almanackan och mina gamla skolkunskaper. :)
Jag känner en blandad känsla för de som åker bakom eliten. Jag är både impad och det motsatta med alla dem som inte är tränade för uppgiften. Det är deras eget val. Hoppas jag. Ibland handlar det om vad och presenter. Synd att ni slutat med den gamla traditionen med smörgåstårta den söndagen. Igår fotade vi flera blåsippor. En månad tidigare än förra året.
Ha en fin vecka

http://gotlanduppochner.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se