Direktlänk till inlägg 3 mars 2020

SNÖ, SNÖ OCH ÄNNU MER SNÖ

Av Anita - Tisdag 3 mars 08:45

 

Söndag kväll gick Kinabror, Jack och jag bort till Broder B. Frun A fyllde år och vi skulle äta födelsedagstårta. Lille gullige Liam var där och så kom Datafia och Mannen. När vi gick hem med pannlampan lysande började det falla några flingor men bara lite.


När jag vaknade på morgonen så var det vitt överallt och jag svor långa ramsor. Sopa trappan, ser att bilen har en väldig massa snö på sig.

 

Tur att jag inte ska ut och köra i alla fall om man nu ska vara positiv. Jag vet ju att många gillar snön men jag vet att nu är det subbigt ute på sjön och det gröna i skogen syns inte längre. Fy sjutton. Slut med fina föret på sjön.


Jag måste hämta ved men väntar tills Kinabror har fått igång stortraktorn och skottat ner till vedboden. Han kör med stortraktorn och med fyrhjulingen och jag skottar med snölassen och sopar och bär ved och svär.


Får se något konstigt ute på sjön. Ser ut som en husvagn och något som drar.

 

Det visar sig vara Broder B som har ett tält som man lätt bara sätter upp och så kan man sitta där inne och pimpla utan att det blåser kallt. Smart.


Jag och Jack pulsar iväg för att kolla. Det går trögt att gå i snön och jag svär. Kryper in i tältet och där sitter han Broder B.

 

Några mörtar har han fått och han ser ut att må bra där och jag blir bjuden på lite kaffe.

Så ska man hem också och jag bestämmer mig för att gå i skogen. Det är ju lite mindre snö där.

 

Bara ett fel. Det är vitt av snö på träden och rätt som det är så rasar snön ner innanför kragen och ner över halsen.

 

Usch och fy så hemskt. Jag hatar snö.


Nog om det. Veden är inne och maten är lagad. Kycklinggryta blev det.

På kvällen kommer Broder B och Liam för att leka med Kinabror i hans gubbrum med pilkastning och andra grejor.

Frun A kommer in till mig och vi ser på tv och hon sitter och gruvar sig för vägen . Hon ska ju upp tidigt och jobba och än hade inte plogbilen kommit.


Det tände hemska minnen från tiden då jag skulle upp kl 6 på morgonen och vägen ofta var oplogad och jag fick köra och fastna och backe och köra och backa för att ta mig fram vissa dagar. Nu behöver jag ju inte tänka på det. Det finns positiva saker med att ha pension. Sent igår kväll kom plogbilen så jag kan tro att hon kom iväg.


I morse hade det kommit ännu mer snö så jag låg kvar och gruvade mig länge innan jag masade mig upp. Skulle velat ligga kvar hela dagen men fåglarna knackade på fönstret och ville ha mat, katten Morris var hungrig och hunden Jack skällde utanför. upp och hoppa latkärring.


Dagens ord: Grattis till alla snöälskare. Kasta er i snön och gör snöänglar ni så ni får iskall snö nerför ryggen.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Tisdag 3 mars 10:02

Tur att du har djuren som får fart på dig!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Tisdag 3 mars 20:22

Haha, ja jag får väl räkna mig till kategorin snöälskare men jag tycker också att det räcker nu. Det behöver inte vara men är någon dm. Här kommer nog plogen plogar Medvinden snart och gångvägarna blir också framkomliga vartefter. Det är fördelen med att bo lite mer centralt. Att jag gillar snö och vinter beror nog till viss del på att jag inte behöver oroa mig för snöröjning eller framkomlighet.

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

Onsdag 4 mars 10:01

Ser absolut alldeles hemskt ut med all snö! Kycklinggryta är gott i alla fall!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Skogsälvan

Skogsälvan

Onsdag 4 mars 12:37

Usch tvi bläh för snö.. Men vilket mysigt tält att sitta och pimpla i. När jag växte upp var vi alltid ute på isarna med pappa och pimpelfiske, nu har jag inte gjort de på säkert sju år, sist de var is på havet och jag bodde i Stockholm,eller utanför menar jag.
KRAM

http://www.skogsalvan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se