Direktlänk till inlägg 3 mars 2020

SNÖ, SNÖ OCH ÄNNU MER SNÖ

Av Anita - Tisdag 3 mars 08:45

 

Söndag kväll gick Kinabror, Jack och jag bort till Broder B. Frun A fyllde år och vi skulle äta födelsedagstårta. Lille gullige Liam var där och så kom Datafia och Mannen. När vi gick hem med pannlampan lysande började det falla några flingor men bara lite.


När jag vaknade på morgonen så var det vitt överallt och jag svor långa ramsor. Sopa trappan, ser att bilen har en väldig massa snö på sig.

 

Tur att jag inte ska ut och köra i alla fall om man nu ska vara positiv. Jag vet ju att många gillar snön men jag vet att nu är det subbigt ute på sjön och det gröna i skogen syns inte längre. Fy sjutton. Slut med fina föret på sjön.


Jag måste hämta ved men väntar tills Kinabror har fått igång stortraktorn och skottat ner till vedboden. Han kör med stortraktorn och med fyrhjulingen och jag skottar med snölassen och sopar och bär ved och svär.


Får se något konstigt ute på sjön. Ser ut som en husvagn och något som drar.

 

Det visar sig vara Broder B som har ett tält som man lätt bara sätter upp och så kan man sitta där inne och pimpla utan att det blåser kallt. Smart.


Jag och Jack pulsar iväg för att kolla. Det går trögt att gå i snön och jag svär. Kryper in i tältet och där sitter han Broder B.

 

Några mörtar har han fått och han ser ut att må bra där och jag blir bjuden på lite kaffe.

Så ska man hem också och jag bestämmer mig för att gå i skogen. Det är ju lite mindre snö där.

 

Bara ett fel. Det är vitt av snö på träden och rätt som det är så rasar snön ner innanför kragen och ner över halsen.

 

Usch och fy så hemskt. Jag hatar snö.


Nog om det. Veden är inne och maten är lagad. Kycklinggryta blev det.

På kvällen kommer Broder B och Liam för att leka med Kinabror i hans gubbrum med pilkastning och andra grejor.

Frun A kommer in till mig och vi ser på tv och hon sitter och gruvar sig för vägen . Hon ska ju upp tidigt och jobba och än hade inte plogbilen kommit.


Det tände hemska minnen från tiden då jag skulle upp kl 6 på morgonen och vägen ofta var oplogad och jag fick köra och fastna och backe och köra och backa för att ta mig fram vissa dagar. Nu behöver jag ju inte tänka på det. Det finns positiva saker med att ha pension. Sent igår kväll kom plogbilen så jag kan tro att hon kom iväg.


I morse hade det kommit ännu mer snö så jag låg kvar och gruvade mig länge innan jag masade mig upp. Skulle velat ligga kvar hela dagen men fåglarna knackade på fönstret och ville ha mat, katten Morris var hungrig och hunden Jack skällde utanför. upp och hoppa latkärring.


Dagens ord: Grattis till alla snöälskare. Kasta er i snön och gör snöänglar ni så ni får iskall snö nerför ryggen.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Tisdag 3 mars 10:02

Tur att du har djuren som får fart på dig!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Tisdag 3 mars 20:22

Haha, ja jag får väl räkna mig till kategorin snöälskare men jag tycker också att det räcker nu. Det behöver inte vara men är någon dm. Här kommer nog plogen plogar Medvinden snart och gångvägarna blir också framkomliga vartefter. Det är fördelen med att bo lite mer centralt. Att jag gillar snö och vinter beror nog till viss del på att jag inte behöver oroa mig för snöröjning eller framkomlighet.

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

Onsdag 4 mars 10:01

Ser absolut alldeles hemskt ut med all snö! Kycklinggryta är gott i alla fall!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Skogsälvan

Skogsälvan

Onsdag 4 mars 12:37

Usch tvi bläh för snö.. Men vilket mysigt tält att sitta och pimpla i. När jag växte upp var vi alltid ute på isarna med pappa och pimpelfiske, nu har jag inte gjort de på säkert sju år, sist de var is på havet och jag bodde i Stockholm,eller utanför menar jag.
KRAM

http://www.skogsalvan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se