Direktlänk till inlägg 5 mars 2020

ÄNNU MER SNÖ

Av Anita - Torsdag 5 mars 10:20

 

Så har det återgått till samma jäkla vintersysslor. Skotta, pulsa och svära. Som tur är så behöver jag inte skotta så mycket nu för Kinabror kör med traktor  så det är bara runt huset och bilen som jag behöver skotta.


Igår for jag till Kälarne för att ta prover. 

Första timmerbilen mötte jag efter Fisksjövägen där det var oplogat, och smalt. Redan där började hjärtat slå för fort.

Närt jag kom ner på landsvägen mötte jag ytterligare en hel massa timmerbilar. Snön rök upp så jag så ingenting.Tur att jag inte skulle ta blodtrycket för då hade det garanterat vara för högt.


Det blev ingen vattengympa för jag ville inte åka iväg en gång till och Kinabror var förkyld så det blev till att stanna inne i värmen. Bara en liten promenad med Jack men det drev snö så det blev en kort promenad.


Det finns väl positiva saker också med vädret. Jag kan tex inte putsa fönster för det är kallgrader och då behöver jag inte ta ner julgardinerna så jag kan skjuta på det. Nu var jag väl positiv hi hi.

Tandvärken har gått över och jag ska till tandläkaren på måndag.

 

Coronasmittan börjar få folk galna. Jag undrar varför fotbollsmatcher ska spelas utan publik men varför ska man inte låta bli att spela över huvud taget. Kan inte fotbollsspelar bli sjuka ? jag bara undrar? Sporten viktigare än allt annat?

En del bunkrar mat och köper handsprit och munskydd. Det är inte klokt så lätt det är att få panik.


Såg på tv att man ska skjuta älgar från helikopter för dom ätit på Sveaskogs barrplantor. Vad ska dom äta då när det bara planteras barrträd. Det finns ju ingen sly eller annat att äta. Vi människor är hemska, bara makt och pengar gäller för storgubbarna.

Här har jag då inte sett ett älgspår på flera månader men här finns det nog att äta för dom av allt annat än barrskog. Fy skäms på er gubbar. Skjuta havande älgkor från helikopter. Skäms Skäms-


Nog med funderingar. Nu ska jag elda i braskaminen och vänta på att min meditationsväninna C ska komma och vi ska sitta och mysa och prata och låta bli att titta ut och bara tänka på våren och den första blomman som kommer om ett par månader.  


Dagens ord: Moder jord hämnas för allt ont i människor gjort henne. Det är bara början. 
ANNONS
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Torsdag 5 mars 18:46

Timmerbilar och smala vintervägar är ingen bra kombination. I alla fall inte om andra fordon också ska få plats.
Jag blir så glad för att din tandvärk är borta. Livet känns säkert bättre utan den, även om snön kom i stället.
Jag håller med om att det börjar bli lite väl hysteriskt om coronaviruset men jag tror att just inom idrotten har de koll på alla deltagare men en stor publik kan ställa till det i samhället om några har viruset. Jag ser just nu på skidskytte där de åker utan publik. Trist för alla men kanske en bra förebyggande åtgärd. Däremot kan jag inte fatta varför det hamstras så mycket.

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

Fredag 6 mars 18:19

Skönt att tandvärken är borta.
Här hos mig är all handsprit slut och jag vet folk som funderar på att hamstra mat. Jag är som vanligt naiv och tror att det inte kommer att hända några större kriser. Men det kanske visar sig att jag har fel.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se