Direktlänk till inlägg 5 mars 2020

ÄNNU MER SNÖ

Av Anita - Torsdag 5 mars 10:20

 

Så har det återgått till samma jäkla vintersysslor. Skotta, pulsa och svära. Som tur är så behöver jag inte skotta så mycket nu för Kinabror kör med traktor  så det är bara runt huset och bilen som jag behöver skotta.


Igår for jag till Kälarne för att ta prover. 

Första timmerbilen mötte jag efter Fisksjövägen där det var oplogat, och smalt. Redan där började hjärtat slå för fort.

Närt jag kom ner på landsvägen mötte jag ytterligare en hel massa timmerbilar. Snön rök upp så jag så ingenting.Tur att jag inte skulle ta blodtrycket för då hade det garanterat vara för högt.


Det blev ingen vattengympa för jag ville inte åka iväg en gång till och Kinabror var förkyld så det blev till att stanna inne i värmen. Bara en liten promenad med Jack men det drev snö så det blev en kort promenad.


Det finns väl positiva saker också med vädret. Jag kan tex inte putsa fönster för det är kallgrader och då behöver jag inte ta ner julgardinerna så jag kan skjuta på det. Nu var jag väl positiv hi hi.

Tandvärken har gått över och jag ska till tandläkaren på måndag.

 

Coronasmittan börjar få folk galna. Jag undrar varför fotbollsmatcher ska spelas utan publik men varför ska man inte låta bli att spela över huvud taget. Kan inte fotbollsspelar bli sjuka ? jag bara undrar? Sporten viktigare än allt annat?

En del bunkrar mat och köper handsprit och munskydd. Det är inte klokt så lätt det är att få panik.


Såg på tv att man ska skjuta älgar från helikopter för dom ätit på Sveaskogs barrplantor. Vad ska dom äta då när det bara planteras barrträd. Det finns ju ingen sly eller annat att äta. Vi människor är hemska, bara makt och pengar gäller för storgubbarna.

Här har jag då inte sett ett älgspår på flera månader men här finns det nog att äta för dom av allt annat än barrskog. Fy skäms på er gubbar. Skjuta havande älgkor från helikopter. Skäms Skäms-


Nog med funderingar. Nu ska jag elda i braskaminen och vänta på att min meditationsväninna C ska komma och vi ska sitta och mysa och prata och låta bli att titta ut och bara tänka på våren och den första blomman som kommer om ett par månader.  


Dagens ord: Moder jord hämnas för allt ont i människor gjort henne. Det är bara början. 
ANNONS
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Torsdag 5 mars 18:46

Timmerbilar och smala vintervägar är ingen bra kombination. I alla fall inte om andra fordon också ska få plats.
Jag blir så glad för att din tandvärk är borta. Livet känns säkert bättre utan den, även om snön kom i stället.
Jag håller med om att det börjar bli lite väl hysteriskt om coronaviruset men jag tror att just inom idrotten har de koll på alla deltagare men en stor publik kan ställa till det i samhället om några har viruset. Jag ser just nu på skidskytte där de åker utan publik. Trist för alla men kanske en bra förebyggande åtgärd. Däremot kan jag inte fatta varför det hamstras så mycket.

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

Fredag 6 mars 18:19

Skönt att tandvärken är borta.
Här hos mig är all handsprit slut och jag vet folk som funderar på att hamstra mat. Jag är som vanligt naiv och tror att det inte kommer att hända några större kriser. Men det kanske visar sig att jag har fel.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se