Direktlänk till inlägg 10 mars 2020

SUPERMÅNE

Av Anita - Tisdag 10 mars 08:57

 

Efter regn kommer solsken sägs det men nu blev det tvärt om. Efter en solig lördag kom en mulen och regnig söndag och då tappade jag sugen totalt. När jag tappar sugen blir det ingenting gjort och jag hade ingen bok att läsa och ingen lust att städa. Då tar jag till det här. Plockar i redan lästa böcker, som jag läst för många år sedan och glömt.

 

Jag har samlat på mig hennes böcker i många år, i alla fall dom som är översatta till svenska. Dom är mina favoriter och jag kan läsa dom hur många gånger som helst. Den första var "Snäcksamlarna" och den tror jag många har läst.


Det är något så härligt över hennes sätt att berätta. De minsta blommor eller löv beskriver hon så man ser det framför sig Skottland och landsbygden i Cornwall. Hedar med ljung och små byar och människoöden.

Tänk om jag skulle få åka till Skottland. Nu har jag ju gett upp min dröm om det för jag har varken pengar eller sällskap. Så varför ska man drömma.

Nej, det blir till att ligga på soffan och läsa och drömma sig bort i böckernas värld.


Nog om det. Till middag hade Kinabror gjort köttfärslimpa och det är ju otroligt gott om man gör den så bra som han gör den med bacon runt om och god sås till. God mat och nu kan jag i alla fall tugga utan att det gör ont i hela munnen.


 

Ny dag kommer och solen skiner och det tinar och droppar från taket och hunden Jack och Kinabror och Broder B sitter ute på sjön och pimplar. Tror att dom fått lite fisk i alla fall.


Jag går en runda på skoterspåret men nu bär det igenom och jag snubblar och tar mig hem fortare än jag tänkt. Så kommer Mustachen och vi sitter och fikar och pratar bort en timme. Jag har ju en eftermiddag som inte jag sett fram emot.

 

Dags att åka till tandläkaren igen. Kolla om roten i tanden är kvar och lösa mysteriet om vad som kom upp ur tandhålet. Jo då det var en bit av roten men än finns två rötter kvar.

Så öppna den rotfyllda tanden och den hade inte dött utan det var dags att hä i mer gift och sätta igen den och det tog en gräsligt tid för den skulle rensas. Upptäckte att tanden bredvid hade en plomb som lossnat. Den satt jag ju i bara för någon månad sedan. Usch vad jag blir less på mina tänder.


Vad mer. Jag ser ju på "Farmen" och nu börjar det bli riktigt spännande för det är sista veckan. I går kväll skulle det visst bli supermåne men den var full men såg ut som vanligt så vitt jag kunde se. Vacker var den i alla fall.


Idag skiner solen och jag ska strax gå ut. Nu kan jag skylla på att det är för fint väder för att man ska vara inne och städa. Tänk vad många ursäkter man har för att inte göra det man borde.

 

Slutar med en bild av min gristant som försvunnit under snön och nu fick jag se att hon stuckit upp huvudet och tittat fram. Kan man ta det som ett vårtecken tro?


Dagens ord: Det om göms i snö kommer upp i tö.

 
ANNONS
 
Anki

Anki

Tisdag 10 mars 09:52

Så jobbigt med tänderna ... och tandläkarbesök är verkligen inte roliga!
En del böcker tål att läsas många gånger.
Just nu solsken här ... ska ta en promenad.
Ha det gott Anita!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

Tisdag 10 mars 14:07

Tänder är verkligen ett elände!
Jag tror inte att jag har läst något av Rosamunde Pilcher. Jag kanske skulle göra ett försök och se vad jag tycker om hennes författarskap.
Ha en fin tisdag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Tisdag 10 mars 21:36

Inte kul att ha besvär av tänderna. Ska det aldrig ta slut? Men det är ju i alla fall skönt att du inte har lika ont längre.
Jag har läst snäcksamlarna och flera andra av Rosamund Pilcher och jag håller med om att det är bra läsning :D

http://ibod11.com

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

Onsdag 11 mars 15:33

Nog kände jag av månen alltid. Gör det inför varje fullmåne, sover illa och har konstiga drömmar.
Har läst många av Rosamund Pilchers böcker, gillar dem mycket.
Skön att du inte har tandvärk längre, hoppa att tandläkarbesöken också snart tar slut.
Ha det bra!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

Fredag 13 mars 18:28

Usch, vad bökigt med dina tänder. Det tar visst aldrig slut.
Jag tycker också mycket om Rosamunde Pilchers böcker, särskilt Snäcksamlarna. Det är en så mysigt stämning i de där böckerna som gör att man vill vara i dem.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se