Direktlänk till inlägg 10 mars 2020

SUPERMÅNE

Av Anita - Tisdag 10 mars 08:57

 

Efter regn kommer solsken sägs det men nu blev det tvärt om. Efter en solig lördag kom en mulen och regnig söndag och då tappade jag sugen totalt. När jag tappar sugen blir det ingenting gjort och jag hade ingen bok att läsa och ingen lust att städa. Då tar jag till det här. Plockar i redan lästa böcker, som jag läst för många år sedan och glömt.

 

Jag har samlat på mig hennes böcker i många år, i alla fall dom som är översatta till svenska. Dom är mina favoriter och jag kan läsa dom hur många gånger som helst. Den första var "Snäcksamlarna" och den tror jag många har läst.


Det är något så härligt över hennes sätt att berätta. De minsta blommor eller löv beskriver hon så man ser det framför sig Skottland och landsbygden i Cornwall. Hedar med ljung och små byar och människoöden.

Tänk om jag skulle få åka till Skottland. Nu har jag ju gett upp min dröm om det för jag har varken pengar eller sällskap. Så varför ska man drömma.

Nej, det blir till att ligga på soffan och läsa och drömma sig bort i böckernas värld.


Nog om det. Till middag hade Kinabror gjort köttfärslimpa och det är ju otroligt gott om man gör den så bra som han gör den med bacon runt om och god sås till. God mat och nu kan jag i alla fall tugga utan att det gör ont i hela munnen.


 

Ny dag kommer och solen skiner och det tinar och droppar från taket och hunden Jack och Kinabror och Broder B sitter ute på sjön och pimplar. Tror att dom fått lite fisk i alla fall.


Jag går en runda på skoterspåret men nu bär det igenom och jag snubblar och tar mig hem fortare än jag tänkt. Så kommer Mustachen och vi sitter och fikar och pratar bort en timme. Jag har ju en eftermiddag som inte jag sett fram emot.

 

Dags att åka till tandläkaren igen. Kolla om roten i tanden är kvar och lösa mysteriet om vad som kom upp ur tandhålet. Jo då det var en bit av roten men än finns två rötter kvar.

Så öppna den rotfyllda tanden och den hade inte dött utan det var dags att hä i mer gift och sätta igen den och det tog en gräsligt tid för den skulle rensas. Upptäckte att tanden bredvid hade en plomb som lossnat. Den satt jag ju i bara för någon månad sedan. Usch vad jag blir less på mina tänder.


Vad mer. Jag ser ju på "Farmen" och nu börjar det bli riktigt spännande för det är sista veckan. I går kväll skulle det visst bli supermåne men den var full men såg ut som vanligt så vitt jag kunde se. Vacker var den i alla fall.


Idag skiner solen och jag ska strax gå ut. Nu kan jag skylla på att det är för fint väder för att man ska vara inne och städa. Tänk vad många ursäkter man har för att inte göra det man borde.

 

Slutar med en bild av min gristant som försvunnit under snön och nu fick jag se att hon stuckit upp huvudet och tittat fram. Kan man ta det som ett vårtecken tro?


Dagens ord: Det om göms i snö kommer upp i tö.

 
ANNONS
 
Anki

Anki

Tisdag 10 mars 09:52

Så jobbigt med tänderna ... och tandläkarbesök är verkligen inte roliga!
En del böcker tål att läsas många gånger.
Just nu solsken här ... ska ta en promenad.
Ha det gott Anita!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

Tisdag 10 mars 14:07

Tänder är verkligen ett elände!
Jag tror inte att jag har läst något av Rosamunde Pilcher. Jag kanske skulle göra ett försök och se vad jag tycker om hennes författarskap.
Ha en fin tisdag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Tisdag 10 mars 21:36

Inte kul att ha besvär av tänderna. Ska det aldrig ta slut? Men det är ju i alla fall skönt att du inte har lika ont längre.
Jag har läst snäcksamlarna och flera andra av Rosamund Pilcher och jag håller med om att det är bra läsning :D

http://ibod11.com

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

Onsdag 11 mars 15:33

Nog kände jag av månen alltid. Gör det inför varje fullmåne, sover illa och har konstiga drömmar.
Har läst många av Rosamund Pilchers böcker, gillar dem mycket.
Skön att du inte har tandvärk längre, hoppa att tandläkarbesöken också snart tar slut.
Ha det bra!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

Fredag 13 mars 18:28

Usch, vad bökigt med dina tänder. Det tar visst aldrig slut.
Jag tycker också mycket om Rosamunde Pilchers böcker, särskilt Snäcksamlarna. Det är en så mysigt stämning i de där böckerna som gör att man vill vara i dem.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se