Direktlänk till inlägg 12 mars 2020

VÅRTECKEN ?

Av Anita - Torsdag 12 mars 10:40

 

Visst har himlen fått en klarblå vårfärg och visst regnar det istället för att snöa.

Vi börjar med de positiva för visst finns det också i denna dystra tid. Tiden då moder jord slår tillbaka på oss människor för allt ont vi gjort.


Vaknade av att det regnade igår morse och tänkte på att jag glömt min tygstol utomhus. Jag satt faktiskt i solen en dag och läste och bara det är ju ett vårtecken.

Jag skyndade mig ut för att hämta in stolen och då kom svanparet flygande bara helt nära mitt huvud och dom skrek och for ner till ån för att landa där. Första gången iår. Vårtecken.


Såg att talgoxen kröp in i fågelholken för att kolla läget. Kanske en plats att göra bo i men än är det väl lite tidigt.

Det är inte för tidigt för fågelkvitter och när man matar fåglarna så får man som gåva den vackraste fågelsång. Nja, hackspettarna väsnas mest.


 

Kinabror och Jack och Broder B sitter mest varje dag ute på isen för att pimpla.

 

Gäddorna hängs på gammel-ladan för att torka i solen och bli den mest populära hundgodis man kan tänka sig.

Veden börjar minska i vedboden.


Jag gick med hunden Jack på skoterspåret bort mot Stedesbacken och luften var mild som sammet och skön att andas.

 

Någon minusgrad gör att det går att gå på spåret utan att trampa igenom.

På en gran har kådan runnit till och jag skulle ha plockat för att göra kådsalva men det får bli en annan dag. 


Det var allt i vårtecken för idag. 


Jag har sett på det nya programmet "Bonde söker fru utomlands" och det är lite gulligt tycker jag. Främst den äldre mannen som lagt rosor på kvinnornas sängar och lagat god mat till dom. Får mig att minnas att jag en gång för länge länge sedan också fick en röd ros på min sängkudde. Det har bara hänt en enda gång men det var gulligt.

Såna män är nog rätt ovanliga skulle jag tro.


Så till "Farmen" Där förlorade Jens igår och han har ju hela tiden varit ledaren som var klart bestämd på att vinna det hela. Det trodde jag också men på slutet har han börjat bli både kaxig och inte så trevlig så det var lagom. Lite ödmjukhet skadar aldrig. Av dom som är kvar kan vem som helt vinna. Vi får väl se.


Så var det då pesten som drabbat världen och som det pratas om hela tiden. Asiaten var den första och då var jag så sjuk att jag fick pensilinsprutor av en sköterska som kom varje dag och vi hade hemsyster för hela familjen var sjuk.

Så har jag ju haft både harpest och sorkfeber  Vi får se hur det går. Hoppas vi klarar oss.


Dagens ord: Ibland händer det oväntade på både ont och gott. 

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Torsdag 12 mars 11:46

Åke berättade att han haft asiaten, men jag var aldrig drabbad av den.
Hoppas att våren fortskrider i lagom takt.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Anki

Anki

Torsdag 12 mars 14:49

Härlig vårkänning hos dig! Jag har hittills klarat mig från alla olika influensor ... får hoppas jag gör det i år också.
Ha det gott anita!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Skogsälvan

Skogsälvan

Torsdag 12 mars 15:53

Usch så hemskt. Hoppas du klarar dej från viruset där i skogen. Jag är inte särskilt orolig för egen del men desto mer för andra som är både utsatta och nedsatta i immunförsvar. Jag överlevde svininfluensan när den kom, så jag hoppas på samma tur den här gången. Bilder kommer snart på de afrikanska jättesnäckorna. Kram

http://www.skogsalvan.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

Fredag 13 mars 18:23

Idag har det varit 2687 svanar vid sjön där svanarna har sin mötesplats nära där jag bor. Jag har alltid undrat hur de räknar dem. Det är ett säkert vårtecken, så visst är den på väg, våren.
Vet inte riktigt vad jag ska tro om det här viruset och allt vad det drar med sig. Det är bara att hoppas på det bästa på alla plan.
Kram till dig i vårsolen!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Fredag 13 mars 19:13

Visst finns det en del vårtecken även om de inte är jättetydliga. Några svanar har jag inte sett men det vore fint att få se dem flyga förbi. På sjön trivs de nog inte just nu så de skulle inte landa här.
Jag är inte rädd för viruset men jag hoppas ändå att smittan avklingar innan den når ut till alltför många. Den för med sig för mycket elände i form av oro och kaos.

http://ibod11.com

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

Söndag 15 mars 10:38

Skönt med lite vårtecken!
Kan låta skönt att jag är i Spanien, men vi sitter alla i karantän i våra hem och jag är ensam här. Ska vara i 14 dagar, minst. Dessutom är det molnigt idag.
Sköt om dig!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Åke

Åke

Söndag 15 mars 15:17

Jag ser då vårtecken i första bilden. Så trevligt med hundgodiset. Så trevlig bild med skotrarna också.

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se