Direktlänk till inlägg 16 mars 2020

PESTEN

Av Anita - Måndag 16 mars 09:31

Nu pratas det bara om pesten och mycket är inställt. AMV och Gubben sitter fast på Mallorca och har försökt att få komma hem tidigare. Årsmöten är inställda och mitt besök hos sköterskan är också inställt. 


Här i Fisksjön har vi haft besök i helgen eller rättare sagt så har Broder B med Fru A haft besök. Vi träffades hela gänget hos Broder B på fredagskvällen för att äta en jättegod gryta och umgås.

 

Ber om ursäkt för det dåliga fotot men det blir så dåliga bilder när man försöker att ta foton inomhus med den här mobilen. Tror att det är jag som inte klarar av alla inställningar för det lär väl finnas många har jag hört. Nå vi hade trevligt i alla fall.


Så kommer lördagen med sol och det såg ut att bli ett jättefint väder men ni ska veta att det som ser fint ut när man tittar ut inte är likadant när man kommer ut och känner den vassa isande vinden äta sig in genom kläderna.


Dom som säger att det är inte dåligt väder det är dåliga kläder har inte varit i kallblåsten här i Fisksjön. Den ilande som kommer farande över sjön som en ilsken drake och letar sig ner genom kroppen och kläderna, biter en i öronen och i näsan. Att hitta lä är inte heller så lätt.

 

Nåja vi satt nere vid strandstugan och jag försökte få till lite eld. Vi drack kaffe och försökte få lite sol och lekte med hunden Jack.

 

Jag som är mest frusen gick hem efter ett tag och sedan träffades vi hos mig på kvällen för att äta älgstek och potatis och sås och sitta inne framför braskaminen och mysa. Mycket bättre.


 

Nog längtar jag till sommaren och minns de härliga somrar som vi hade en gång.

 

Eller så det här. Alla samlade inför att åka på dans. Nu är dom unga tjejerna på bilden blivit tanter och till och med lilla Anna som sitter med på bilden är vuxen och har vuxna barn för att inte tala om mig som inte bara är tant utan riktigt gammal och ankommen.

Vi hade typiska kläder för den där tiden och nog var vi fina. Alla har slutat dansa utom jag och det blir inte så ofta för mig heller men till sommaren gör jag nya försök även om jag inte längre är den första som får dansa som det var förut då jag var ung och fin och glad och inte hade en aning om att jag kanske skulle bli en panelhöna. Jag hatar att vara gammal och kom inte med att alternativet skulle vara ännu värre.


Dagens ord: Det är lätt att luras tro att det är varmt och skönt utomhus  när solen skiner.

 
ANNONS
 
Skogsälvan

Skogsälvan

Måndag 16 mars 12:42

Åh vilka härliga bilder! Jo jag som bott vid havet och även på havet vet hur omöjligt det kan vara att klä sig mot den där vinden. Och jag håller med dig om vartenda ord i att åldras, och ändå är jag lite yngre än dej, men känner redan av fasan inför varje ålderstecken och varje år som går. Inte roligt att bli gammal, även om alternativet är mindre roligt.

http://www.skogsalvan.bloggplatsen.se

 
Ibod11 - Ingrid

Ibod11 - Ingrid

Måndag 16 mars 14:59

Blåsten är nog det värsta när det gäller väder. Ni ser ändå ut att ha det ganska trevligt. Men det var säkert mycket skönare på kvällen inne i värmen hos dig. Härliga bilder från svunna tider. Mycket var annorlunda då.

http://ibod11. com

 
tant Hannele på Hisingen

tant Hannele på Hisingen

Måndag 16 mars 14:59

en bra bok som blivit sann

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

Måndag 16 mars 22:27

Vi får väl hoppas att vi får uppleva en sommar till. Fast det känns ganska tveksamt....
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Anki

Anki

Tisdag 17 mars 14:37

Inställda evenemang och läkarbesök verkar vara så det är överallt idag.
kul bilder från både nu och då!
Jag håller med om att vädret ibland inte alls går att kläs sig emot - kalla vindar låter sig inte stoppas så lätt!
Ha det gott!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

Tisdag 17 mars 20:30

Det verkar så mysigt i Fisksjön, såväl sommar som vintern. (Fast visst förstår jag att det är tungt med snön, tro inget annat). Nu är corona det enda man hör talas om. Jag skulle gå på teater på lördag men det är inställt. Vet inte riktigt vad jag ska tro om allt. När det gäller själva sjukdomen är jag mest orolig för mina gamla föräldrar.
Var rädda om er i Fisksjön, hur som helst! Kram

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

Onsdag 18 mars 11:22

Härliga vinterbilder med ett hopp om vår och trevlig sammankomst.
Känner igen modet på de äldre bilderna, det var tider det!
Sköt om dig!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

Torsdag 19 mars 08:42

Kallblåsten från sjön vill jag inte träffa på, men ni verkar ha det mysigt vid strandstugan och mysa vid braskaminen låter härligt.
Älgstek har jag aldrig ätit.
Är det samma kvintett tjejer/kvinnor på båda bilderna? Nog känner jag igen klädstil och frisyrer. För det ser ut som min blomningstid också. Det hade inte varit så dumt att få komma tillbaka till den tiden igen. Då när allt var möjligt.

http://gotlanduppochner.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se