Direktlänk till inlägg 19 mars 2020

NÄSTAN INGET OM PESTEN

Av Anita - Torsdag 19 mars 08:26

Det pratas hela tiden om pesten så jag ska inte prata ett dugg om det, eller åtminstone väldigt lite. Inget av det vi tänkte roa oss med i veckan blev av för allt är inställt. För oss i Fisksjön finns det att göra i alla fall.


 

Vi kan ju vara ute på sjön. Kinabror är ute på sjön och pimplar och jag vandrar i skogen med hunden Jack. Än så länge är det fruset i skoterspåren så det går att gå. Mat har vi och vi får sällskapa med varandra. Det finns dom som har det värre. AMV och Gubben ska få åka hem från Mallorca idag och jag hoppas att det går bra.


Jag har tagit mig till att äntligen ta ner julgardinerna och jag ska städa för det behövs och syns nu när solen lyser in.

Idag blåser det isvindar igen.

Jag hatar att stryka gardiner men nu är det gjort och som vanligt så fuskar jag. Fönstren skulle putsas också men det blåser så. Tänk att man alltid kan hitta ursäkter för det man inte vill göra. Antingen är det för kallt att putsa eller regnar eller blåser och är det lugnt och fint och sol då måste man ju vara ute och inte ägna sig åt sådant fjask som att vara inne och städa.

Sån är jag och jag lär väl inte bli annorlunda om jag inte blivit det nu.


 

Kvällarna är vackra nu och speciellt solnedgångarna. Det är liksom en aning av vår i luften fast snön är kvar och det är is på sjön. Fåglarna kvittrar i alla fall men inga flyttfåglar har kommit. Dom första brukar vara koltrasten och bofinken men än har bara svanarna syns till.

g

Jag rorar mig med att skriva till kompisar och ringa till kompisar och så läsa. Som tur är så har jag bokcirkelbok att läsa och annars får jag väl se på filmer på tvn. Åsanisse har jag släppt nu för jag har sett alla filmer så många gånger.


Till er alla som inte får gå ut sänder jag en varm tanke och hoppas att det här går över snart så livet kan bli som vanligt Värst för dom som blir permitterade och har en osäker framtid.


 

Dagens ord: Människan är en konstig pryl som bunkrar toapapper när man har problem med lungor och hals.


ar en osäker framtid. 


 
ANNONS
 
Skogsälvan

Skogsälvan

Torsdag 19 mars 09:29

Ja jag håller med dej om att människan ibland gör lite obegripliga, saker. Kanske lätt blir så när man drabbas av något som skrämmer och är svårt att veta hur man ska hantera.
Vilken gudomligt vacker bild med solen över sjön.
Kram

http://www.skogsalvan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

Torsdag 19 mars 10:02

Det var verkligen en vacker solnedgång!
Du är tydligen lika bra som jag på att prokastinera.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Ibod11 - Ingrid

Ibod11 - Ingrid

Torsdag 19 mars 16:00

Wow, vilken fantastisk bild på den vackra solnedgången. Jag håller med om att det finns roligare och bättre saker att syssla med än att städa när solen skiner. Fönsterna får vänta hos mig också.
Det är fascinerande att tänka på och försöka förstå varför människor väljer vad de behöver hamstra 😂

http://ibod11. com

 
Göran

Göran

Fredag 20 mars 20:58

Hörde på radion idag att det nu finns sexton (ja just 16) konstaterade fall av Coronavirus i vårt län. Därför väljer också jag bort det där med att bli hysterisk eller få panik. Men på Lidl, som jag besökte idag, var det nu helt slut på all pasta. Konserver hade de dock en hel del kvar fortfarande och toapapper fanns det också. Varför blir folk så skvätträdda när sjukan inte är farligare än vanliga flunsor. Det dör folk av dem också. Och även där handlar det mest om såna som redan är försvagade av ålder och/eller andra underliggande sjukdomar. I Italien fattar jag om folk är skraja. Där rapporterades det om över 600 nya dödsfall bara idag. Men med bara 16 konstaterat smittade i hela länet väljer också jag att ta det med ro ett tag till.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

Lördag 21 mars 19:20

Jag funderar också på att tvätta fönster. Men det har inte blivit mer än funderande. Det är ju så vansinnigt tråkigt. Idag har jag varit ute och gått i solen i stället. Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se