Direktlänk till inlägg 22 mars 2020

FRUSENLORT

Av Anita - Söndag 22 mars 08:56

Jag har blivit en riktigt frusenlort på gammeldagarna.

Broder B och Frun A kommer nästan varje dag förbi och säger att det är härligt väder och så går jag ut och tycker att det blåser jävligt kallt. Jag blir nerfrusen och det tar timmar att tina upp.


Igår var en solig och fin dag och sjön var full med folk. Att vara ute i luften är ju bra nu för man kommer inte så nära folk.

 

Massor av folk på sjön. Inte bara folk utan framför allt hundar. Broder B:s son och fjälla var här och dom har två hundar och så Jack då. En liten gullig hundvalp och så kom det en skidåkare med två hundar.


Det var fiske som gällde och det nappade bra och Kinabror har fått många gäddor.

 

En del torkas till hunden, en del fileas och en del gör man färs av som han gör goda biffar av. Så av rommen gör man god kaviar av som smakar jättefint på spisbrödmacka.

 

Det är jättefint på sjön. De kalla nätterna gör att det är skare och man kan gå överallt. MEN det blåste isvindar ute på sjön och jag blev jättefrusen innan jag kom fram till dom andra.


Efter ett tag gick jag tillbaka till strandstugan och så eldade jag i bastun för första gången iår.

 

Det blev väldigt snabbt varmt och skönt när jag tände i kaminen.

 

Ser ut genom fönstret och ser att det blåser idag också. Tänk att det aldrig ska komma en lugn dag.

På radion och tvn pratas det bara om smittan och jag blir så förbannad när jag inser att stockholmarna som är i karantän far upp till Åre och går på efterski och trängs och smittar ner. Man har redan fått smitta dit pga detta. Förstår inte att man är så feg att man inte stänger igen sådana ställen. Jo jag förstår, det är pengarna det handlar om som vanligt. Skit.


Nåja, det borde man ju veta sedan länge. Allt handlar om pengar och kommer alltid att göra. Kanske man till slut inser att vårdpersonalen är viktig och måste finnas istället för att man hela tiden drar in på det. 


Nåja här lider vi ingen nöd. Vi har frisk luft och vi har mat så vi klarar oss nog. Nu ska jag ta en kopp kaffe till och sedan får vi se. Det finns massor att göra. Ett helt hus att städa, tv att titta på och telefonsamtal att ringa. 

Ha en bra dag allesammans. 


Dagens ord: Låt inte paniken ta över. Allt ordnar sig nog till det bästa.

 
ANNONS
 
Åke

Åke

Söndag 22 mars 10:30

Nu stängs det nog uppe i fjällvärlden... tänk alla som bokat stugor mm... Så skönt det ser ut med bastu. Grannen har en som vi brukar basta i ibland i med utsikt över havet... Jag ska bli 100 år så jag ska nog hinna med att bygga en jag också... Eller man kanske får säga: Den som lever får se. Jag blir glad åt din första bild med röken och så... känner lukten som luktar så gott. En fortsatt trevlig söndag.

http://www.nacka144.se

 
Ingrid

Ingrid

Söndag 22 mars 10:33

Vilka fina gäddor! Det ser man inte ofta här nu, men förr fiskade svåger Martin gädda och då fick vi också en då och då. Så gott det var, Ungsstekt, Kokt med pepparrot och hackad hårdkokt ägg och skirat smör och Gäddaladåb.
I dessa tider tror jag att vi har det ganska bra som inte bor i storstad.
Jag tyckte jag läste att man ska stänga ner alla afterski-verksamhet på skidorterna, men man läser så mycket.....
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Skogsälvan

Skogsälvan

Söndag 22 mars 11:34

Åh nu blev jag allt avis. Gädda så gott! Ja jag har alltid varit frusen och det blir värre för varje år.
Ledsamt med dessa hänsynslösa personer som inte bryr sig om att de utsätter andra för stora risker.
Kram

http://www.skogsalvan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Söndag 22 mars 13:01

Det ser härligt ut på dina fina bilder men jag vet att blåsten kan göra en frusen ända in i själen. Ett skönt bastubad är nog en bra idé sådana dagar :D
Jag tänker på alla de som förlorar sina inkomster, jobb och allt hopp i dessa dagar. Hemlösa som inte blir insläppta någonstans om de har förkylningssymptom. Förtvivlade småföretagare som måste inse att de går i konkurs och eventuellt säga upp sin personal. Hur ska Sverige återhämta sig? Hur ska hela världen återhämta sig? Det gör mig orolig.

http://ibod11.com

 
Marita

Marita

Måndag 23 mars 18:48

Härliga bilder och vilka Gäddor sen. Läste i din presentation att du tyckte du var för gammal att blogga? Vet inte hur gammal du är men jag är 62 nu känner mig gammal här i denna sajt men vad gör de då.
Ha de skönt där uppe.

http://designmita.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se