Direktlänk till inlägg 22 mars 2020

FRUSENLORT

Av Anita - Söndag 22 mars 08:56

Jag har blivit en riktigt frusenlort på gammeldagarna.

Broder B och Frun A kommer nästan varje dag förbi och säger att det är härligt väder och så går jag ut och tycker att det blåser jävligt kallt. Jag blir nerfrusen och det tar timmar att tina upp.


Igår var en solig och fin dag och sjön var full med folk. Att vara ute i luften är ju bra nu för man kommer inte så nära folk.

 

Massor av folk på sjön. Inte bara folk utan framför allt hundar. Broder B:s son och fjälla var här och dom har två hundar och så Jack då. En liten gullig hundvalp och så kom det en skidåkare med två hundar.


Det var fiske som gällde och det nappade bra och Kinabror har fått många gäddor.

 

En del torkas till hunden, en del fileas och en del gör man färs av som han gör goda biffar av. Så av rommen gör man god kaviar av som smakar jättefint på spisbrödmacka.

 

Det är jättefint på sjön. De kalla nätterna gör att det är skare och man kan gå överallt. MEN det blåste isvindar ute på sjön och jag blev jättefrusen innan jag kom fram till dom andra.


Efter ett tag gick jag tillbaka till strandstugan och så eldade jag i bastun för första gången iår.

 

Det blev väldigt snabbt varmt och skönt när jag tände i kaminen.

 

Ser ut genom fönstret och ser att det blåser idag också. Tänk att det aldrig ska komma en lugn dag.

På radion och tvn pratas det bara om smittan och jag blir så förbannad när jag inser att stockholmarna som är i karantän far upp till Åre och går på efterski och trängs och smittar ner. Man har redan fått smitta dit pga detta. Förstår inte att man är så feg att man inte stänger igen sådana ställen. Jo jag förstår, det är pengarna det handlar om som vanligt. Skit.


Nåja, det borde man ju veta sedan länge. Allt handlar om pengar och kommer alltid att göra. Kanske man till slut inser att vårdpersonalen är viktig och måste finnas istället för att man hela tiden drar in på det. 


Nåja här lider vi ingen nöd. Vi har frisk luft och vi har mat så vi klarar oss nog. Nu ska jag ta en kopp kaffe till och sedan får vi se. Det finns massor att göra. Ett helt hus att städa, tv att titta på och telefonsamtal att ringa. 

Ha en bra dag allesammans. 


Dagens ord: Låt inte paniken ta över. Allt ordnar sig nog till det bästa.

 
ANNONS
 
Åke

Åke

Söndag 22 mars 10:30

Nu stängs det nog uppe i fjällvärlden... tänk alla som bokat stugor mm... Så skönt det ser ut med bastu. Grannen har en som vi brukar basta i ibland i med utsikt över havet... Jag ska bli 100 år så jag ska nog hinna med att bygga en jag också... Eller man kanske får säga: Den som lever får se. Jag blir glad åt din första bild med röken och så... känner lukten som luktar så gott. En fortsatt trevlig söndag.

http://www.nacka144.se

 
Ingrid

Ingrid

Söndag 22 mars 10:33

Vilka fina gäddor! Det ser man inte ofta här nu, men förr fiskade svåger Martin gädda och då fick vi också en då och då. Så gott det var, Ungsstekt, Kokt med pepparrot och hackad hårdkokt ägg och skirat smör och Gäddaladåb.
I dessa tider tror jag att vi har det ganska bra som inte bor i storstad.
Jag tyckte jag läste att man ska stänga ner alla afterski-verksamhet på skidorterna, men man läser så mycket.....
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Skogsälvan

Skogsälvan

Söndag 22 mars 11:34

Åh nu blev jag allt avis. Gädda så gott! Ja jag har alltid varit frusen och det blir värre för varje år.
Ledsamt med dessa hänsynslösa personer som inte bryr sig om att de utsätter andra för stora risker.
Kram

http://www.skogsalvan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Söndag 22 mars 13:01

Det ser härligt ut på dina fina bilder men jag vet att blåsten kan göra en frusen ända in i själen. Ett skönt bastubad är nog en bra idé sådana dagar :D
Jag tänker på alla de som förlorar sina inkomster, jobb och allt hopp i dessa dagar. Hemlösa som inte blir insläppta någonstans om de har förkylningssymptom. Förtvivlade småföretagare som måste inse att de går i konkurs och eventuellt säga upp sin personal. Hur ska Sverige återhämta sig? Hur ska hela världen återhämta sig? Det gör mig orolig.

http://ibod11.com

 
Marita

Marita

Måndag 23 mars 18:48

Härliga bilder och vilka Gäddor sen. Läste i din presentation att du tyckte du var för gammal att blogga? Vet inte hur gammal du är men jag är 62 nu känner mig gammal här i denna sajt men vad gör de då.
Ha de skönt där uppe.

http://designmita.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se