Direktlänk till inlägg 24 mars 2020

HUR MYCKET SOM HELST

Av Anita - Tisdag 24 mars 13:45

Jag har kommit på att jag styrs av ljuset och nu vaknar jag vid 7-tiden istället för vid 8-tiden. Då blir det en timme innan jag kommer mig upp. Jag tittar ut på ljuset och läser i en bok och låter kroppen sakta vakna. Så masar jag mig upp för att tända i spisen och koka mig lite kaffe och stöka undan sedan dagen innan. Ganska behagligt.


Det finns hur mycket som helst att göra om man bara har energin. En lista skulle bli många meter lång men en liten sammanfattning kan vi väl ta.


 

Matlagning behöver jag bara göra var annan dag och den här stiliga anrättningen gjorde Kina-bror igår. Snyggt va. Gott var det också.


Idag ska jag skura badrummet och det är minsann inte så lätt. Kalk och järn sätter sig i badkaret och jag skurar med såpa först och sedan gör jag en röra av ättika och bikarbonat och stryker på och låter det vara kvar bra länge.

 

Så skulle jag behöva frosta ur frysboxen.

Så skulle jag behöva rengöra ugnen.

 

Skräpig bokhylla som verkligen skulle behöva rensas och städas.


Nu börjar mina ryska tomater och Kinabrors chiliplantor växa till sig och det är dags att ge dom större krukor och kanske sätta lite mera frö.

 


Varje dag går jag med hunden Jack i skogen.  Det blåser som sjutton så det går inte att gå på sjön så skogen är det som gäller.

 

För varje dag så tinar det lite grann men än finns mycket snö kvar.

  laga

En gullig liten mosskudde tittar fram ur snön.


Så kan man ju se på tv och ringa och prata med vänner som man inte hunnit med att prata med förut. Visst är det lite tråkigt att det inte kommer lika många och hälsar på som det brukar. AMV och Gubben saknar jag men dom måste hålla sig hemma i två veckor till efter den misslyckade Spanienresan.


Ja så kunde man ju ta sig till att laga lite mat och frysa in och så skulle jag nog kunna göra lite lingondricka för jag har kvar lingon i frysen.


Snart kan man gå ut och städa växthuset också. Det står kvar faktiskt kvar fast det är halvruttet och dåligt men don efter person.

  D

Nog kan man läsa och se på tv och om man blir alldeles less kan man ju ge sig på att städa övervåningen och skrubbar och garderober. Kanske kan man till och med måla lite eller så. Nog finns det att göra.


Dagens ord: Det är bara fantasin som sätter gränser.

 
ANNONS
 
Skogsälvan

Skogsälvan

Tisdag 24 mars 15:01

Ja inomhus är allt lite eftersatt hos mig. Men som du ser så har jag fullt upp med djuren och det fyller mina dagar med glädje och innehåll som ger energi.
Hoppas det slutar blåsa kallt hos dej snart. Kram

http://www.skogsalvan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Tisdag 24 mars 19:02

Ja, det finns alltid något som behöver fixas eller städas men det mesta kan man skjuta på tills inspirationen kommer :D I dag har jag inte varit utanför dörren och det är inte likt mig. Men blåsten lockade inte till promenader och det var ganska skönt att bara strunta i det.

http://ibod11.com

 
Göran

Göran

Tisdag 24 mars 20:01

Ättikka och bikarbonat är säkert lika effektivt som Cillit Bang som enligt reklamen ska vara så fantastiskt. Jag testade flera olika saker för att ta bort kalkavlagringarna som bildas i vattenbehållaren till snarkmaskinen. Inget funkade. Då slog jag i hett vatten och en kapsyl ättika och lät det vara i några timmar och då blev det skinande blankt. Funkar även på kaffebryggaren men man får köra 2-3 sköljningar med rent vatten efteråt. De gamla husmorsknepen är icke att förakta!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

Onsdag 25 mars 06:34

Ja, så är det ... om man bara har energi så finns det hur mycket som helst att göra!
Våren närmar sig även uppe hos dig!
Ha det gott!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

Onsdag 25 mars 18:11

Oj, vilken lista du har och vad mycket du får gjort.
Jag har också en lista, men ignorerar den än så länge, fast snart kanske jag sätter i gång, ingen brådska.
Ha det bra!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

Onsdag 25 mars 19:19

Nog finns det saker att göra. Både det som är roligt och det som är mindre roligt. Skjuter på det tråkiga och har ännu inte putsat fönstren.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Anita

Onsdag 25 mars 20:44

Inte jag heller för jag är både lat och brukar misslyckas och bara få det kladdigt

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

Onsdag 25 mars 21:56

Det ser frestande ut på översta fotot.
Jösses. Vilka planer du har. Jag blir trött bara av att läsa. Antagligen får jag dåligt samvete. :)
Känner igen det där med ljuset. Här har det gått väldigt fort. Men det blir en timme mörkare på söndag morgon. När brukar din snö försvinna helt?

http://gotlanduppochner.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se