Direktlänk till inlägg 5 april 2020

SNÖN SOM FALLER I APRIL

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

 

Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.


En dm snö och kanske mer har kommit och till och med plogbilen har varit ute och plogat.


Igår morse gick jag ut i skogen med Jack. Blåsten tog i och det var snödrev. Små vallar med hård snö låg lite överallt.

 

Åter tillbaka till det jag höll på med. Jo, lördagsmiddag. Gäddbiffar med stekt gurka och kapril och en god fisksås. Så gott. Vilken tur att han ger sig tid att fiska och mala och greja med en sådan delikatess.


Fredag kväll tog vi en tur bort till Broder B för kvällsfika. Det är tur att vi fyra kan umgås i alla fall. Vi hade i alla fall haft ett besök under dagen, en nytestad och smittfria gulliga S. Hon hade med sig ett spel och jag har inte spelar något på flera år. Jag är en jättedålig spelare och tvingade mig att spela monopol och kinachack med sonen när han var liten men det var ju länge sedan.


Igår eftermiddag kom Broder B och Frun och vi satt oss och spelade. Det är mycket som blir annorlunda de här dagarna. Allt man tänkt och brukar blir ju inte av. MEN det kan bli annat istället.

 

Påskpynta och planera inför påskmiddag med många människor blir det liksom inte av. 

 

Det här är det enda jag gjort iordning. Inte ens ett påskris har jag plockat. Känns liksom inte någon mening när man ska sitta här och kura ensam istället för att ha fest.

Nåja, vi får se om vädret kan bli så pass att vi kan ses på sjön och grilla lite korv och pimpla.


Det är så mycket prat om coronan och jag känner mig en aning rädd. Jag brukar ju få alla möjliga pester. Asiaten, hongkonginfluensan, harpest och sorkfeber. Det får räcka nu. Det vore ju lite snopet att dö i någon pest.


Allt man planerat att göra blir ju inte av den här sommaren men vem är jag att klaga. Vi får i alla fall vara utomhus och inte behöva ha munskydd. Det finns många som har det värre.


När jag inte har lust att göra en massa som jag borde ha gjort läser jag Rosmyndes gamla böcker som står i bokhyllan och en fördel med att bli glömst och gammal är att man glömt innehållet i gamla böcker och dom blir som nya.

En lämplig bok hittade jag igår kväll när snön vräkte ner..

 

Nog är det april alltid. Idag skiner solen och det blåser bara lite grann så jag får passa på att gå ut innan det börjar blåsa igen. 


Dagens ord: Aprilväder är ordet.


 
ANNONS
 
Göran

Göran

Söndag 5 april 11:08

Sällskapsspel är visst på utdöende, tror jag. Idag kan det sitta 5-6 personer på en altan en sommarkväll och samtliga har näsan i sina mobiler. Knappt ens att de pratar med varandra. Sorgligt!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

Söndag 5 april 11:25

Här finns det ett talesätt som säger: "Aprilsnö fåragö" och det lär ska betyda att aprilsnö är lika nyttigt som fårgödsel, men jag misstänker att det inte gäller för Fisksjön.
Visst är det trist att inte kunna komma och gå som man vill och inte få träffa släkt och vänner, men det är bara att rätta in sig i ledet och följa anvisningarna.
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Söndag 5 april 13:03

Vi får hoppas att snön snart smälter bort och lämnar plats för blåsippor och vårbäckar :D Tur att ni har varandra där ute och att ni kan umgås. De flesta har fått göra förändringar och för många blir det riktigt tragiskt. Men vi kan bara försöka göra det bästa och hoppas att de flesta av oss kommer igenom allt utan alltför stora besvär.

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

Söndag 5 april 16:51

Till och med här nere hos mig har det varit snö. Inte alls i samma mängd och inte blev den liggande länge heller men i torsdags var en riktig aprilväder dag då det stormade, snöade och haglade så grannens blomlådor blåste tvärs över vägen och in i en busskur.
Det går liksom inte att låta bli att oroa sig för det här med Coronan. Oroar mig väl inte så mycket för egen del som för mina närmsta, mina gamla föräldrar som är skröpliga som det är. Men det är inte mycket man kan göra än att hålla sig på sin kant. Hoppas att vi alla kommer igenom detta och det snart! Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skogsälvan

Skogsälvan

Måndag 6 april 15:25

Åh jag älskar sällskapsspel, det är alltför sällan man får spela det nuförtiden. Ja jag är less på allt om corona nu, så tråkigt. Håller på och flyttar in i mitt gamla hus på gården igen. Får besök ikväll från Stockholm, men de har suttit i karantän i över 14 dagar och åker direkt till mig i skogen, så de ska nog gå bra, och så kul att få besök.
Sol och sommarvärme här idag.
Kram

http://skogsalvan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se