Direktlänk till inlägg 7 april 2020

NU SKA VÄL VINTERHELVETET FÅ

Av Anita - Tisdag 7 april 13:54

Nu har det börjat regna och snön och isen försvinner med en väldig fart. Jag har tagit undan mina snöskovlar för nu ska det banne mig vara nog med vinter. Det droppar och rinner överallt. Igår sken solen och det var plusgrader.


Ute på sjön satt bröderna och drar upp fisk. Jag gick  ut på sjön och tittade hur det gick.

Jo men visst inte bara en massa småfisk utan en fin gädda och en jättestor abborre hade dom dragit upp.

 

Jag och Jack gick upp på ön och tittade oss omkring.

 

Fin utsikt därifrån.

 

Så gick jag hem och man får roa sig så gott det kan. Varje måndag är det gammelfilm på tv. Nu var det inte Åsanisse utan en gammal film med Tor Modén och Julia Cesar. En sån film som finare folk rynkar på näsan åt. Bara tok och fjant och den hette Pensionat Paradiset. Insvept i filten i soffan med en kopp kaffe såg jag den med stor behållning och jag skrattade åt tokerierna. Sån är jag. Inte så väldigt kulturell och djup. 

 

 


Idag har hunden Jack ont i en fot. Han har troligen rivit sig på sjön i isen. Han och jag stannar inne, Jag saltar lax som jag ska röka imorgon och bakar en kaka med kolasmet på och gjorde lite sillgrejor. 


Det blir ju snart påsk men ingen resa till blåkulla. Inget är sig likt men det får väl gå. Hoppas bara att man kan vara ute 


Dagens ord: Hoppas gumman tö borstar bort snö och is i alla fall.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Tisdag 7 april 21:41

Åh vilka fina fiskar! Kokt gädda med pepparrot, hårdkokt hackat ägg och smält smör kan jag riktigt längta efter.
Hoppas att ni blir av med snön och att du får en fin påsk!
Glad Påsk!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Anki

Anki

Onsdag 8 april 08:40

Hoppas våren är kommen på allvar till Fisksjön nu! Härlig fångst - ugnsstekt gädda med gräddsås och pepparrot brukade min farmor göra - såå gott! Stekt abborrfilé tillhör favoriterna!
Härliga bilder från från din och Jacks promenad! Jag gillar också gamla svenska filmer ... Thor Modén och Julia Caesar var verkligen bra!
Ha en bra fortsättning på veckan och Glad Påsk!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

Onsdag 8 april 14:00

Härligt med färsk fisk.
Jag gillar dessa gamla svenska filmer och både Tor Modén och Julia Cesar minns jag väl.
Pasg hapus! Glad påsk!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Onsdag 8 april 15:10

Det smälter, rinner och droppar i en väldig fart här nu och jag tror att du slipper mer snöskottning. Det blir säkert något bakslag men då smälter det undan snabbt igen.
Våra gamla filmer hör verkligen till filmkulturen. I alla fall tycker jag det. Jag tittar inte på dem längre men när jag var ung såg jag många av dem, både Åsa Nisse och med Tor Modén. Pensionat paradiset minns jag att jag har sett men har glömt det mesta av innehållet.

http://ibod11.com

 
Göran

Göran

Onsdag 8 april 20:15

Jamen, ibland tycker jag också att det kan vara kul att se någon sån där film som var gammal redan då jag växte upp. Som barn älskade jag de där svenska filmerna från 40-talet med Thor Modén m.fl Särskilt förtjust var jag i militärfarser. Det har dock gått över nu.
Vad gjorde ni med gäddan förresten? Vårgädda är inte alls dumt om den tillagas rätt. Blev bjuden på det en gång och den kocken hade fyllt den med gräslök och smör och kryddor. Stekt den i stekpannan och hällt grädde och mer gräslök över. Fantastiskt!
Hoppas Coronan inte kommit till Fisksjön och håller sig därifrån även i fortsättningen. Själv har jag en granne i huset som har misstänkt Corona men är inte testad...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

Torsdag 9 april 19:24

Jag älskar Pensionat Paradiset, Julia Caesar och Thor Modéen och skämt av karaktären "Jaså, en oceanångare" "Nej, en operasångare." Det må man kalla simpelt om man vill, men kul är det.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se