Direktlänk till inlägg 9 april 2020

UTAN TROSOR

Av Anita - 9 april 2020 08:34

 

När tvättmaskinen har pajat och tvättkorgen är full började jag rota i mina lådor och hittade ett som annat. Inte en enda ren trosa att hitta.

Som ni nog förstår är jag sorten som använder tanttrosor av bomull och går upp till midjan. Sköna förstås men även jag har varit ung. Hittade sådana trosor som var blanka med spets både här och där. Faan så obekväma men vad gör man?

 

Nu hade jag tur för Kinabror hade en tvättmaskin som han inte använder och han lyckades släpa den över gården med hjälp av sin fyrhjulingskärra. Han lyckades koppla in den fast inte helt utan besvär. Han lyckades slå pannan i hörnet på ett skåp så blodet rann.


Inte nog med det Stackars hunden Jack hade rivit sönder en klo som hängde och slängde och gjorde ont. Ingen toppendag alltså. Nåja, jag tvättade mina trosor och som den gamla hagga jag är kan jag nu ta på mina gamla fula bomullstrosor och känna mig bekväm igen.


Så igår så skulle Kinabror till hunddoktorn i byn men precis igår var det strömavbrott nästan hela dagen så han fick dra iväg till hundkliniken i Sollefteå och fick hunden fixad. Stackars Jack ska ha bandage i 10 dagar och får inte bli blöt om foten så nu linkar han omkring med en gummitoffel på foten och ser allmänt olycklig ut. 


Jag kunde inte fixa mycket igår men bakade i alla fall en kaka och sedan tog jag fram abu-röken och rökte en laxsida.

  d

Den blev bra och god så jag är nöjd med det. Hörde ni kära vänner, jag är nöjd med något. Ovanligt va?


Minns ni min tand eller rättare sagt mina tänder och roten som inte kom ut. Igår fick jag känna något i hålet efter tanden. En annan rot är på väg upp genom hålet. Den sitter hårt så jag kan inte dra ur den men den kommer säkert upp ännu mer så jag kan dra ut den. 


Annars blåser det som sjutton och igår kväll snöade det igen. Det är sjutton med blåsvädret som aldrig verkar ge sig.


Jag tog i alla fall fram en liten kycklingtavla som mamma gjort och hängde på väggen och naturligtvis fick min fula hemska häxa som hånskrattar lite då och då. Det får räcka med pynt för  det kommer ju inte just några hit under påsken som det brukar. Kanske kan vi träffas ute på sjön om det slutar att blåsa.

 

Blåkulla är väl inställt kan jag tro för det brukar ju vara fler än 50 stycken och skit samma var det. Att ge sig ut i snålblåsten är inte så lockande.


GLAD PÅSK PÅ ER I ALLA FALL


Dagens ord: Bättre att kura inne och äta ägg än att blåsa omkring på kvasten i styggvädret.



 
 
tant Hannele på Hisingen

tant Hannele på Hisingen

9 april 2020 09:28

trasig tvättmaskin är ingen hit, du kan ju koka vittvätt i grytan som min mor gjorde.... i bastugrytan :)

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
Skogsälvan

Skogsälvan

9 april 2020 10:37

Det är den bästa sorten :) fast jag kallar dem mormorstrosor. Ja utan tvättmaskin är ju Besvärligt, skönt de löste sig ändå.

Glad påsk!
Kram

http://skogsalvan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

9 april 2020 11:26

Så klokt av dig att du stannar hemma och inte ger dig ut i blåsten!
Ha en Glad Påsk!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

9 april 2020 13:13

Vilken lycka att det löste sig med trosorna så att det blir bekvämt :D
Stackars Jack. Det är inte lätt att förklara för en hund varför den måste stå ut med bandage, tratt eller andra sjukvårdande och begränsande grejer. Men det går förhoppningsvis bra. Ge honom en påskpuss från mig.

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

9 april 2020 19:27

Stackars Jack! Och visst är det konstigt det här med blåsandet, att det aldrig tar slut. Måste vara något med klimatförändringarna, tror jag.
Här blir det en lugn påsk, blåkulleflygandet är ju som sagt inställt. Hoppas du får det trevlig ändå, även om det inte blir samma festligheter som vanligt. Vi ses i Blåkulla en annan gång! Glad påsk!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Dunsaluns

Dunsaluns

9 april 2020 20:12

Vilken söt kycklingbonad hon gjort. Jag är också ensam i helgen. Här finns massor av natur att utforska. Men här är mer snö än jag sett någon annanstans i kommunen. Nåja, våren kommer väl hit snart nog. Det är mycket som ska hinna göras. Ja tänk, du är van att vara ensam då och då. Det är som du säger; man lär sig se något i det lilla. Folk behöver träna på det tror jag. Men inte hade jag velat sitta i karantän i en storstad. Du har det fint, som känner dina vättar. Ha en skön påsk!

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

10 april 2020 11:41

Tänk att det händer något hela tiden på Fisksjön :) Glad Påsk på Dig :)

http://www.nacka144.se

 
Lena i Wales

Lena i Wales

11 april 2020 11:21

Vacker bonad.
Håller med dig ang trosorna.
Skönt att få annan tvättmaskin, men tråkigt med den lilla olyckan.
Hoppas det går bra med din tand.
Fortstatt trevlig helg!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
wiper

wiper

12 april 2020 10:16

Vilken fin bonad. Jag är ju jättegammal men inte behöver man använda särskilda trosor på grund av ålder. Jag använder såna som känns bra och är lite stretchiga med liten kant nedtill. Dom finns i olika färger och mönster.

Vad mycket otur du/ni hade på en dag. Ingen höjdare men jag hoppas allt gick bra. Jag älskar lax så det såg gott ut. Vi köper också laxsida så vi har i frysen

Vilken häftig påskkärring ;)

Glad Påsk
Hälsning Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Marita

Marita

14 april 2020 19:26

Vad härligt du skriver.
Men till Blåkulla går ju nästa år igen. hi hi hi hi......

http://designmita.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards