Direktlänk till inlägg 15 april 2020

VART TOG VÅREN VÄGEN OCH VART KOM BLÅSVÄDRET IFRÅN?

Av Anita - Onsdag 15 april 14:50

 

Varför ska det blåsa vecka på vecka. Endast en enda dag som det varit skapligt lugnt. Isen och snön verkar aldrig smälta och de enda fåglar som far omkring och skriker är korparna. Annars är det ovanligt tyst på fåglarna och inte ens en enda ynklig tussilago har kommit fram.


Visst det porlar lite i bäcken och det rinner lite när jag går efter strandstigen och några hålor har vatten i sig.

 

Jag har i alla fall bestämt att jag ska uträtta en stor grej varje dag så nu har jag planterat om gurkplantorna i större krukor och det tog ju en halv dag. Mest beroende på att jag inte har ordning på mina grejor.

Krukor ska letas upp och dom har jag en del i växthuset och en del i uthuset och en del på en hylla i toaletten och alla har olika storlekar och så är det faten till och så är det att hitta plats till dom. Nu har jag satt alla i mitt sovrum och flyttat in ett extra bord. Det är på tok för tidigt att sätta något i växthuset för det är minusgrader varje natt.


Så har jag tagit på mig att förvandla en träbräda till marmor och samma sak där. Omständigt och tar tid.

Först ska man måla två lager med  ve-slip som jag färgat med bensvart pulver. Två omgångar av det.

Så ska man leta eter penslar och burkar och sånt som man kan blanda i.

Så fram med lasylolja och blanda vitt och svart och lite terpentin till en lagom färg och måla.

Så vita strimmor och fördriv innan färgen torkat.

Sedan det torkat så på med mera olja så ytan blir blank.

 

Här är det inte riktigt klart ännu för alla gånger det ska torka gör att det tar sin tid.


Hunden Jack linkar omkring med sin onda fot och nu gillar han inte Kinabror för att han byter bandage så han är gärna med mig nu.

 

Han gosar med mig i soffan men han är lite moloken men går bättre så snart springer han nog som vanligt igen.


Ja det var allt jag har att prata om idag.

Jag ska ta itu med att frosta ur kylskåpet imorgon för det behövs. Sedan får jag se vad jag ska roa mig med.


Önskar att det skulle sluta blåsa så jag kunde börja stöka lite utomhus och i växthuset men jag fryser så förfärligt när det blåser.

Coronan försöker jag att låta bli att tänka på men många har det nog väldigt hemskt som inte kan gå ut. Hoppas nu våren kommer så allt känns lite lättare.


Dagens ord: Det är bara att hoppas och hoppet är det sista som dör sägs det.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Onsdag 15 april 15:24

Det känns verkligen lite oroväckande med den här blåsten, som aldrig ger med sig. Han är klok, Jack som håller sig till dig.
Ha det så gott!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Göran

Göran

Onsdag 15 april 20:31

Försök att se det såhär; Vinden hjälper till att få bort den sista snön. Den dunstar bort mycket fortare när det blåser. Men visst blir man less på det, det har varit likadant här. Men idag hade det i alla fall lugnat ner sig litegrann. Vi får vara glada att vi inte bor på Uppsalaslätten som jag gjorde i tre år på sjuttiotalet. Där blåste det för jämnan. Tror aldrig att jag upplevde vindstilla under de åren.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
tant Hannele på Hisingen

tant Hannele på Hisingen

Onsdag 15 april 22:01

vår är påhittat av kalendermakarna

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
Skogsälvan

Skogsälvan

Torsdag 16 april 12:42

Ja denna blåst, den härjar här också. Men just nu är det sol och den har avtagit något, men snart återkommer den med förnyad kraft.

http://www.skogsalvan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Torsdag 16 april 13:20

På måndag ska det bli sol, 10 grader och nästan ingen vind :D I alla fall enligt SMHI:s app. Vi får väl se hur det blir men hoppas kan vi ju. Det syns på Jack att han är lite nere. Vilken tur att han har dig att ty sig till när husse ska hålla på med hans tass.

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se