Direktlänk till inlägg 17 april 2020

ISANDE VINDAR

Av Anita - Fredag 17 april 09:45

 

I morse när hunden Jack och jag gick en kort promenad ner till sjön och tillbaka var det så isande kallt i vinden att jag blev kall in på bara kroppen. Jacks fot blir bättre och han sprang utan att hoppa på tre ben.


Dagarna går och ingenting roligt har jag att berätta. Det känns lite jobbigt att vara över 70 år nu även om jag kan gå ut. Det hörs som om vi är en belastning och jag har aldrig sett mig som sådan förut. Jag har sett mig som vem som helst av mina vänner och bekanta som så gott som alla är yngre än jag.

Så är det det där med sommaren. När man är i den här åldern har man inte all tid i världen och vem vet vad som händer nästa sommar. Om jag inte kan dansa den här sommaren på grund av pesten så vad vet man hur det är nästa år. Kanske har jag dansat min sista dans ifjol och det känns då inte alls bra.

Faan för att bli gammal säger jag bara. Allt jag velat göra och allt som inte blir av. Dösidan är då inte kul och inte blir den bättre. Fast, va sjutton, inte ska jag klaga. Jag kan ju i alla fall gå ut (om det slutar blåsa).


Nej åter till vardagslivet. Jag har satt mina gurkplantor och tagit ner fuxian för att ge plantorna plats i sovrummet.

 

Nu får fuxian bo vid datorn i väntan på våren om den nu kommer någon gång.


Så har jag målat klart brädan och nu ser den minsann ut som en mörk marmorbänk. Jag känns rätt nöjd med den.


Så igår då. Tänk att vissa saker är så gruvsamma. Att frosta ur frysen är en av dom. Skulle gjorts för länge sedan för nu är det så fullt med is så det går inte att beskriva.

 

Ushaligen. Bära ut alla grejor i frysen till Kinabrors frys. Sätta in hetvatten och ställa ungspannorna nedanför och lägga trasor lite här och där för jag vet hur det blir. Blött överallt. Värma vatten och sätta in så det tinar fortare. Det tog så gott som hela dagen innan allt har tinat.

Det blev ett litet uppehåll när Gamla A kom och Kinabror kom in. Vi satt och fikade och pratade. Vad ska man göra.

Nu är det i alla fall gjort och det lilla jag hade i frysen är tillbakaplockat. 


Inga fina bilder kan jag bjuda på heller för det finns inte ett dugg att fotografera och katten har ni sett förut.

 

Två vilsna domherrar är det enda jag lyckats fotografera idag. Det finns just inga fåglar än. Jag längtar efter duvkutter, orrarnas puttrande och småfåglarna kvitter men inget hörs bara vindens vinande.


Dagens ord: Det är i alla fall inte strömavbrott. Det var dagens positiva.


 
ANNONS
 
tant Hannele på Hisingen

tant Hannele på Hisingen

Fredag 17 april 10:57

isande vindar har vi haft ett tag, men börjat vända nu

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
Ingen bild

Gunilla

Fredag 17 april 14:09

Konstigt att du inte har något att skriva om
ändå får du en sådan läsvärd blogg med mycket
fina foton, och tittar gärna på din katt.

 
Carita

Carita

Fredag 17 april 16:44

Samma här - iskalla vindar, plus sex grader.
Till tisdag 21 april kanske +10 grader.
Corona är jobbigt, skulle lätta lite med varmare väder men det är ju inte vi som bestämmer över det.
Kram!

http://debutsky.wordpress.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Fredag 17 april 18:06

Du har visst något att berätta och det gör du bra med jättefina bilder som illustrerar din vardag. Det är många som har det tungt nu och jag håller tummarna för att vi ska få positiva besked och beslut snart. Det lär nog tyvärr dröja innan livet blir som vanligt men jag tröstar mig med att vi i alla fall får gå ut så mycket vi vill om vi bara följer direktiven.

http://ibod11.com

 
Skogsälvan

Skogsälvan

Lördag 18 april 07:04

God morgon!
Här har varit isande vindar ett tag också, men sol. Idag är det minus 5 på morgonen men ska bli 15 plus idag.
Stella kom hem igår och hslv fem imorse var hon busig och väckte upp oss alla, hundarna och mig :)

http://www.skogsalvan.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

Lördag 18 april 12:34

Domherrarna var fina. Idag såg jag en rödhake men fumlade mad kameran...frosta av är väl lagomt sisådär roligt... Sköt om dig.

http://www.nacka144.se

 
Åke

Åke

Lördag 18 april 12:37

Aha är det dina vindar som blåser hit 😉

http://www.nacka144.se

 
Soldansare

Soldansare

Lördag 18 april 18:15

Tack för fina saker du skrivit på min blogg! Här blåser det också men i bland är det varma vindar. Har sett både tranor och sädesärlor, men det vill du väl inte höra talas om, förstår jag. Hur som helst hoppas jag att vindarna blåser undan Coronaviruset fortare än kvickt för det börjar kännas riktigt otäckt, tycker jag. Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

Lördag 18 april 20:47

Kalla vindar, inte roligt.
Vi vet inget om framtiden, men jag är positiv och tror på framtiden. Det är långt till sommaren och mycket kan ändras tills dess.
Jag tycker om att läsa om din vardag, så snälla fortsätt!
Sköt om dig och hoppas du får en trevlig helg!

http://lenaiwales.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se