Direktlänk till inlägg 25 april 2020

BARA ETT FEL

Av Anita - Lördag 25 april 07:57

När jag öppnar dörren och nästan omfamnas av fågelsången då känner jag våren.

Nu har den kommit.

I trädkronorna vimlar det av 100-tals småfåglar. Dom kvittar och visslar och rörs sig som skimrande fjärilar fram och åter. Då tog min skogslängtan över. De lila gummistövlarna på och iväg till skogs med vårdoften i näsan.


Snart upptäcker jag att det är ett hål i stövlarna och att i skogen är det hala fläckar,djupa vattengropar och döda stockar att klättra över. Precis som ifjol. Alltid lika.

DET ÄR BARA ETT FEL. Det är jag som är ett år äldre och ett år stelare men skit samma.

 

Jag hittar de första tussilagona och ska sätta dom i en äggkopp och ställa på kommoden bredvid sängen.

Tro det eller ej. En liten blåsippa, till hälften utslagen såg jag också.

 


När jag går vidare med mina blöta fötter kommer jag till de urgamla stubbarna som jag ibland undrar hur gamla dom är egentligen.

 

Precis när jag fotograferat flyger en jorduggla upp hur hålet i stubben Yrvaken och skrämd vinglar den iväg rätt så klumpigt. Vi blev nog lika rädda båda två.

 

Hela stubben är ihålig och jag förstår att det är det perfekta stället att ta en eftermiddagslur. Det växer till och med mossa där inne så det borde vara mjukt och fint. 


Så gick jag vidare med blöta fötter och fåglarna sjöng och sjöng och vatten porlade överallt.. Går bort till Broder B och han sitter på verandan och tittar på sina fåglar.


När han flyttat hit tillsammans med frun har han börjat mata fåglarna och det finns massor vid fågelbordet. Han är väldigt intresserad men har inte så stor koll. Jag satt mig där med en kopp kaffe och berättade om vilka det var som kom just då. Det var de vanliga, talgoxe, blåmes, bofink, domherre, nötväcka och hackspett.

 

Så en liten höna förstås. Fast den var förstås inte i fågelbordet utan häckade på en sten.


Tiden flög iväg som den gör om våren och jag skyndade hem för det var min tur att fixa mat. Broder B och Jack väntade på att få våfflor med grädde och hjortronsylt och så lite drottningsylt som jag fixade till av bär i frysen lite fort.


Nu har min boganvilla börjat blomma och blommorna drar sig mot fönstret så för att se dom får man titta från utsidan.

 

Ja ja jag ser att rutan är skitig men vem har tid med det nu. Ute ska man vara.


Slutade degen med att se "Lets Dance" och jag suckade av danslängtan. Kommer jag någonsin att få dansa igen?


Dagens ord: Bättre med 100 fåglar i trädkronorna är trasig gummistövlar.


 
ANNONS
 
Lena i Wales

Lena i Wales

Lördag 25 april 10:51

Oh, vad jag blir glad när jag ser vårtecken från dig, så länge som du väntat och längtat. Nu är den hos dig! Njut!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

Lördag 25 april 11:08

Så härligt med tussilago och blåsippor. Nu är det verkligen vår hos dig också och så fantastiskt med den där jordugglan.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Marie-Louise Grimlund

Marie-Louise Grimlund

Lördag 25 april 11:11

Hej Anita !
Alla tiders, du har ju våren hos dig.
Varken domherre eller Bofink har jag sett.
Säkert får du dansa.
Må så gott.
Kram Mi

http://thoerr499-vitsippan.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Lördag 25 april 14:17

Det är underbart när det luktar vår och fåglarna sjunger. Hittar man några tussilago och en blåsippa så blir man glad, riktigt vårglad. Nu dröjer det länge till nästa vinter och även om den här sommaren blir lite annorlunda och begränsad, så har vi förhoppningsvis många fina dagar framför oss :D

http://ibod11.com

 
Skogsälvan

Skogsälvan

Söndag 26 april 08:05

Så härligt med våren. Jorduggla har jag aldrig sett,men hål i stövlarna har jag också, och hål i gympaskorna, för jag går så mycket men köper sällan nya.
Idag är det sol igen, hoppas den lyser över dej också.

http://skogsalvan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se