Alla inlägg under april 2020

Av Anita - 7 april 2020 13:54

Nu har det börjat regna och snön och isen försvinner med en väldig fart. Jag har tagit undan mina snöskovlar för nu ska det banne mig vara nog med vinter. Det droppar och rinner överallt. Igår sken solen och det var plusgrader.


Ute på sjön satt bröderna och drar upp fisk. Jag gick  ut på sjön och tittade hur det gick.

Jo men visst inte bara en massa småfisk utan en fin gädda och en jättestor abborre hade dom dragit upp.

 

Jag och Jack gick upp på ön och tittade oss omkring.

 

Fin utsikt därifrån.

 

Så gick jag hem och man får roa sig så gott det kan. Varje måndag är det gammelfilm på tv. Nu var det inte Åsanisse utan en gammal film med Tor Modén och Julia Cesar. En sån film som finare folk rynkar på näsan åt. Bara tok och fjant och den hette Pensionat Paradiset. Insvept i filten i soffan med en kopp kaffe såg jag den med stor behållning och jag skrattade åt tokerierna. Sån är jag. Inte så väldigt kulturell och djup. 

 

 


Idag har hunden Jack ont i en fot. Han har troligen rivit sig på sjön i isen. Han och jag stannar inne, Jag saltar lax som jag ska röka imorgon och bakar en kaka med kolasmet på och gjorde lite sillgrejor. 


Det blir ju snart påsk men ingen resa till blåkulla. Inget är sig likt men det får väl gå. Hoppas bara att man kan vara ute 


Dagens ord: Hoppas gumman tö borstar bort snö och is i alla fall.

Av Anita - 5 april 2020 09:47

 

Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.


En dm snö och kanske mer har kommit och till och med plogbilen har varit ute och plogat.


Igår morse gick jag ut i skogen med Jack. Blåsten tog i och det var snödrev. Små vallar med hård snö låg lite överallt.

 

Åter tillbaka till det jag höll på med. Jo, lördagsmiddag. Gäddbiffar med stekt gurka och kapril och en god fisksås. Så gott. Vilken tur att han ger sig tid att fiska och mala och greja med en sådan delikatess.


Fredag kväll tog vi en tur bort till Broder B för kvällsfika. Det är tur att vi fyra kan umgås i alla fall. Vi hade i alla fall haft ett besök under dagen, en nytestad och smittfria gulliga S. Hon hade med sig ett spel och jag har inte spelar något på flera år. Jag är en jättedålig spelare och tvingade mig att spela monopol och kinachack med sonen när han var liten men det var ju länge sedan.


Igår eftermiddag kom Broder B och Frun och vi satt oss och spelade. Det är mycket som blir annorlunda de här dagarna. Allt man tänkt och brukar blir ju inte av. MEN det kan bli annat istället.

 

Påskpynta och planera inför påskmiddag med många människor blir det liksom inte av. 

 

Det här är det enda jag gjort iordning. Inte ens ett påskris har jag plockat. Känns liksom inte någon mening när man ska sitta här och kura ensam istället för att ha fest.

Nåja, vi får se om vädret kan bli så pass att vi kan ses på sjön och grilla lite korv och pimpla.


Det är så mycket prat om coronan och jag känner mig en aning rädd. Jag brukar ju få alla möjliga pester. Asiaten, hongkonginfluensan, harpest och sorkfeber. Det får räcka nu. Det vore ju lite snopet att dö i någon pest.


Allt man planerat att göra blir ju inte av den här sommaren men vem är jag att klaga. Vi får i alla fall vara utomhus och inte behöva ha munskydd. Det finns många som har det värre.


När jag inte har lust att göra en massa som jag borde ha gjort läser jag Rosmyndes gamla böcker som står i bokhyllan och en fördel med att bli glömst och gammal är att man glömt innehållet i gamla böcker och dom blir som nya.

En lämplig bok hittade jag igår kväll när snön vräkte ner..

 

Nog är det april alltid. Idag skiner solen och det blåser bara lite grann så jag får passa på att gå ut innan det börjar blåsa igen. 


Dagens ord: Aprilväder är ordet.


Av Anita - 1 april 2020 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men än är det längre dit.

Gårdagen var inte den bästa dagen minsann. Började med att sopa snö av bilen och åka iväg till tandläkaren för att fortsätta rotfyllning av min tand. Det tog mer än en timme och ligga och gapa hela tiden är ju inte så kul och framför allt så är det inte kul att bli 2200 kr fattigare.


Kaffe hos Kinabror och för att få lite tröst i allt elände lagade jag paltbröd med fläsk och vitsås. Sätter sig som bomull runt magen minsann. Vi åt och åt båda två.


Så en ny dag och jag var lat och låg och läste länge innan jag masade mig upp. Dags att sila av lingondrickan.

 

och sedan promenad med hunden Jack. Det blåste kallt men tinar på snön i alla fall.


Jag går på samma ställen som jag alltid gjort i hela mitt liv och våren är den tid när jag upptäcker livet igen. Jag kan min skog, jag känner mina stenar och är bekant med mina vättar. Bilderna tog jag ifjol och det är nog minst en månad innan de första blommorna syns till.


Vet precis var blåsipporna blommar och när koltrasten och bofinken kommer.

 

När blåsipporna blommar så vet jag att då börjar myrorna komma upp ur sina stackar.

 

Tibasten är det andra som blommar.

 

Jag vet precis i vilka diken som pestiskråpet blommar och var de första violerna växer.

 

Sedan kommer guckuskon strax före midsommar och liljekonvaljerna efter sjöstranden.


Vet också att snart kommer de stora flockarna av bergfinkarna.

 

Det är ju april så våren kommer väl snart med alla ljuvligheter.


Att bo på samma ställe i hela sitt liv innebär både trygghet och lite leda ibland. Jag skulle vilja åka lite varstans och upptäcka nya saker men det är mest vintern som jag längtar bort. Se nya saker, träffa nya människor. Nu är jag ju inte ensam om att hålla mig hemma men jag är van, till skillnad från andra som nu under pesten måste vara hemma.


Jag kan i alla fall gå runt i min skog och se nya blommor slå ut och se bäcken börja forsa och rensa diken med hunden Jack. Jag kan upptäcka fåglarna som kommer och se var dom bygger sina bon. Det finns mycket att upptäcka i det lilla om man bara ser det så inte ska jag gnälla egentligen.


Dagens ord: Om våren finns mycket att upptäcka och glädja sig åt.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards