Direktlänk till inlägg 1 maj 2020

FÖRSTA MAJ

Av Anita - Fredag 1 maj 09:13

 

Utanför snöar det och domherrarna har återvänt till fågelbordet. Några dagar har gått och jag kan inte säga annat än att vädret varit skapligt fast det varit kallt. Det har inte blåst så väldigt och det är huvudsaken. Tibasten har slagit ut och det finns tussilago men inte en enda vitsippa har visat ens ett grönt blad. 


Jag har hunnit med att räfsa en stor del av trädgården men än är det mycket kvar.

I förrgår började man se att sjön var nära att gå upp.

 

Isen var mörk och det är ett mycket säkert tecken.

Frampå kvällen hade badviken gått upp och det var öppna råkar lite varstans.

 

På kvällen var det ytterligare ställen på sjön som hade gått upp.

 

Så blev det sista april och en dag som inte var lik någon annan sista april. Ingen brasa och inga folksamlingar och ingen körsång. Nåja, man får inte tappa humöret. Kinabror, Dansbritt och jag beställde trerättersmiddag från hotellet och satt och mumsade på en fantastisk måltid. 

 

Så eldades det brasa i Kinabrors sommarstuga och vi tittade ut genom hans fönster och mycket riktigt. Rätt som det var så var isen borta.

 

Jag älskar öppet vatten. 


De positiva saker som hänt sista dagarna får man suga lite på.

Kinabrors blodförgiftning är borta och såren läkta.

Hunden Jacks skada i tassen är bra och han är jättelycklig och springer omkring som ett tok och fångar bollar och pinnar och bråkar med gamla stubbar.

DansBritt är bättre i sin rygg och jag har fixat tänderna. Nu väntar jag bara på att den sista roten ska komma upp och innan det hänt kan jag inte göra mer åt tänderna och det är tur för alla pengar går till tandhelvetet.

Kinabror har fått flytta till sin sommarstuga nere vid vattnet. Det var det positiva.


 


Det tråkiga. Så är det coronan som börjar närma sig mer och mer och nu finns det folk i närheten som blivit sjuka. Det känns verkligen ganska hemskt och nog ska man hålla sig hemma i Fisksjön i mesta möjliga mån. Ju mer tiden går desto mer less börjar man bli även om vi kan vara ute och det finns massor att göra.


Sänder en tanke till alla som sitter ensamma instängda i sina lägenheter eller ligger sjuka på lasarett. Tänker på sjukvårdspersonalen som sliter hårt för att kunna hjälpa. En varm hälsning till alla.


Dagens ord: Ingen brasa och inget vårskrik men det blir väl så småningom.


 
ANNONS
 
tant Hannele på Hisingen

tant Hannele på Hisingen

Fredag 1 maj 10:03

ska ta på mig varm jacka och mössa och demonstrera mot kylan

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
Carita Liljendahl

Carita Liljendahl

Fredag 1 maj 10:55

Alltid fint med blommor på bar kvist!
Ha en fin första maj!

http://https://debutsky.wordpress.com

 
Skogsälvan

Skogsälvan

Fredag 1 maj 11:11

Åh det är verkligen ljuvligt vackert hos dej. Och jag håller med, öppet vatten är en lisa för själen.
Och svar på din fråga, jag har fyra barn.
Kram

http://www.skogsalvan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

Fredag 1 maj 11:46

Så skönt att isen har försvunnit och att ni har öppet vatten.
Och så att ni börjar friskna till både folk och hund.
Ha en fin första maj!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Göran

Göran

Fredag 1 maj 11:46

Jo, vi är inne på upploppet nu i kriget mellan Gumman Tö och Kung Vinter. Och för att tala lite travspråk... Jag tror att det är Gumman Tö som "ligger i vinnarhålet"!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Fredag 1 maj 12:33

Det är tur att man kan hitta en del positiva saker mitt i allt elände. Visst är livet trist nu och säkert ett bra tag till men vi som kan gå ut, prata med folk på lite avstånd och som inte har drabbats hårt av sjukdomen, vi kan ändå klara av alla direktiv.
Fint med blommande tibast. Det var ett stort och fint exemplar du har hos dig. Sista bilden är så vacker och rofylld. Utanför mig är isen kvar men den är väldigt svart nu.

http://ibod11.com

 
Åke

Åke

Fredag 1 maj 13:48

Det är något vist då isen försvinner. Så bra att blodförgiftningen la sig. Vi aktar oss för att umgås liksom, ingen brasa ens. Man blir lite ledsen på ögat... Dottern är här i alla fall. Men den äldre backade vi på... det skulle bli så många där. Fick se bilder från LillPlutten stå och bada fötterna i solnedgång vid brasan... man blir ledsen på att inte kunna umgås med alla. Här kom det fram en massa fåglar igår, trädet brukar eldas upp till varje sista april men det får stå några dagar till... domherrarna vill käka ett tag till. Jag fick plåta många fåglar igår, ska lägga ut dom under dagen... Sköt om dig.

http://www.nacka144.se

 
Soldansare

Soldansare

Fredag 1 maj 17:52

Varje vårtecken inger ju lite hopp. Mitt liv har inte förändrats så mycket på grund av Coronan eftersom jag trots allt jobbar fortfarande. Det är lite på gott och ont. Jag träffar onödigt mycket folk, samtidigt som det är skönt att inte vara helt isolerad.
Skönt att både Jack och Kinabror mår bättre. Hoppas att det snart är slut med alla dina tandläkarbesvär. Skön första maj!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

Lördag 2 maj 13:14

Allt är så annorlunda i dessa tider.
Tråkigt att viruset börjar närma sig. Håll dig på avstånd.
Skönt att Kinabror är bättre och att du fått tänderna fixade.
Man får göra så gott man kan!

http://lenaiwales.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se