Direktlänk till inlägg 6 maj 2020

SNÅLBLÅSTEN TVINGAR MIG INNE

Av Anita - Onsdag 6 maj 11:48

Egentligen skulle jag ut och kratta löv men inte går det och det blåser så kallt så jag bestämmer mig för att stanna inne.


Tycker ni att jag ska fortsätta med min dansberättelse? Ok. Då dansar vi på.


 

Avsnitt 2: 

Det andra i mitt liv var när jag som 8-åring var på barnkoloni i Lerkil utanför Göteborg.

Trots hemlängtan så fanns det ljus minnen.

Det fanns en barack och tjejerna som jobbade på kolonin var ju tonåringar och dom lärde oss dansa vals.

Vi hade ingen musik men alla sjöng "Valsen den går uppå Svingsta Skär hör klackarna mot hällen". Det var så roligt och inte blev det sämre av att vi fick måla på väggarna.

Det blev dansande par och blommor och musiker. Fint blev det och jag glömmer det aldrig. De två bästa saker jag vet. Dansa och måla stora målningar med mycket färg.


Så blev det min första Italienresa tillsammans med min vän AMV.

 

Där fanns det nattklubbar med runda dansgolv i en trädgård med glastak och träd fulla med lysande lyktor i olika färger. 

 

Italienarna dansade nära, väldigt nära och man hann inte från dansgolvet innan någon kom och bjöd upp oss.

 

Minns speciellt en kväll då jag var uppe på en takterass vid Gabitshe Monte. Träden fulla med eldflugor som surrade omkring och utsikten över havet i Cattolica. " Strangers i the night" spelades och jag kan inte tänka mig mer romantiskt. Snygg var han killen som jag dansade med.


Det blev flera resor dit och alla var lika härliga.

En vecka dansade jag med en kille som hette Mike. Han jobbade på bank men dansade varje natt hela sommarperioden. Han var faktiskt mer danstokig än jag.

Så vi dansade. Varje natt dansade vi i en hel vecka.

 

 

Vi åkte upp i bergen i hans öppna sportbil och dansade på utedans i små byar.

 

Han och jag brevväxlade flera år och han plockade blommor till mig och bjöd på god italiensk mat och dansade som en gud och var alltid glad.

 

Jag var ung och smal och fullständigt lycklig.

AMV och jag försökte lära killarna där hemma dansa men dom ville hellre höra på contrymusik och åka moped. Suck.


Det var dansavsnittet för idag Kommer mer en annan dag.


Dagens ord: Man får väl drömma sig bort till tider som var.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Onsdag 6 maj 13:53

Rimini, Riccione och Cattolica, det är härliga platser, som inte längre finns med i resebyråernas kataloger, men i Riccione firade jag min 40-årsdag tillsammans med mamma. Åke fick vara hemma och ta hand om korna.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Onsdag 6 maj 18:19

Underbara minnen och jättekul att få läsa om dem.

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

Torsdag 7 maj 06:38

Åh, så roligt att du berättar dina minnen från resorna och danserna! Du var en skönhet med långa snygga ben och ett fint leende - klart du fick dansa mycket!
Ha det gott - hoppas blåsten avtagit idag.

http://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se