Direktlänk till inlägg 8 maj 2020

LÄTT ATT GÖRA AV MED PENGAR

Av Anita - Fredag 8 maj 09:10

 

Åtminstone en gång i veckan lämnar jag hemmets trygga famn för att ge mig iväg bort och uträtta ärenden. Igår var det dags att byta till sommardäck, tvätta bilen och tanka och framför allt handla lite mat.


Det var första gången jag tvättade bilen på en sådan där automat men det gick ju bra. Sedan besökte jag DansBritt på hennes nya lägenhet och hon hade fått det så fint. Så bra att hon äntligen flyttat dit.


Vi var iväg lite snabbt och köpte en matlåda var som vi åt till lunch.

Så iväg och tankade och lämnade in bilen. Tyvärr var två däck helt kass och behövde bytas. Fy sjutton.

Lite mat och hem och jag hade satt sprätt på hur mycket pengar som helst på bara sånt man måste men inte vill. Ja maten är ju bra att ha förstås.


Nu vaknar jag till en mulen dag och jag har ingen lust att gå ut. Det blir nog snart regn. Vi fortsätter med dansen istället.


Dans Del 3:


För en liten tjej från skogen var det en upplevelse när diskodansen kom. En gång på Mallorca var vi på ett häftigt disko som hette Sergent Pepper och där såg jag för första gång en diskokula som satt i taket och snurrade och gjorde konstiga skuggor på dansgolvet. Så konstiga att man blev yr i skallen även om man var nykter.

 

Visst det fanns disko här hemma också. Tussdans på Hussen hette det. Det var i källaren på Vildhussen på torsdagar. En av våra vänner var diskjocky och han var från storstaden och visste vad som var inne i musikväg.

Varje torsdag under en period badade jag först bastu och sedan gjorde jag mig fin (se ovan) och så blev det diskodans.


Annars var det alla logdanser som gällde. Dans först på Hällesjö på söndagar och onsdagar, Qul i backen på fredagar och lördag var det Stromboli eller Gerålund. Att man orkade. Jag jobbade ju heltid också så det gick inte att sova om mornarna.


Det dansades en del hemma också. Mamma dansade med lille Micke.

 

Vi dansade förstås runt midsommarstången.

 

Alltid följde mamma och pappa med på Qul i backen på fredagar och dansade. 

 

Så blev det en annan tid men dansen fortsatt att roa. Här snurras det på Björnlogen. Det är något speciellt med logdanser. Någon genuina och härligt.

 

Gerålund är nerlagt men en par gånger om sommaren dansas det här. Här hade jag sällskap med två av mina klasskompisar.

 

Så hällesjö där man alltid dansade två gånger i veckan.


V blev så småningom ett gäng som började leta oss längre bort. 

Under 10 års tid åkte vi till Malung för att vara med på dansbandsgalan där. Det i sig är ett särskilt äventyr då det hände väldigt mycket kul. Vilken tid.

 

Vi bodde ett tag ganska nära dansplatsen och det var bara att gå hem och man blev trött.

 

Här var i Härnösand på dansgala.


Så var det danskurserna som jag gått på genom åren. Tre buggkurser tror jag och buggen ändrade sig för varje gång.


Gameldanskurser förstås.   Så dansade man twist och skakade på rumpan och till och med jänka och en massa annat. Oj så mycket kul.


Så kom tiden då det händer det som händer. Man blir gammal. Danskompisarna försvinner en efter en och danserna blir färre och färre. Ifjol sommar dansade jag nog bara fyra gånger på hela sommaren och i år blir det ju ingeninting pga vare pesten. Det känns sorgligt och ensamt.

Jag ser på "Lets Dance" på tv. Beundrar deras vackra kläder och den fina musiken och ser hur duktiga dom är när dom glider omkring på golvet. Där sitter jag framför tvn i mina slitna kläder och rufsiga hår och ser och suckar.


Dagens ord: Konstigt så fort de fina tiderna glider förbi och försvinner.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Barbro

Fredag 8 maj 10:12

... och jag tycker att det inte går åt några pengar alls. Är inte i nån affär och bläddrar, längtar efter att känna på och köpa nåt riktigt onödigt.

Dansen.... känner igen, känner igen!

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

Fredag 8 maj 10:24

Jag som älskar blått kan se länge på översta bilden.
Det är lätt att bränna pengar snabbt. Bilen är en riktig sparbössa.
Förstår att du saknar dansen. Logdans verkar kul. Det har jag aldrig varit på. Men undra hur många hundratals gånger jag besökt disko genom åren. För mig började det med filmen Saturday night fever. Sedan var jag fast. När Grease kom blev jag blixtkär i Olivia Newton-John. En poster fanns på min dörr. "Är du kär i en gammal tant", sa en kompis. "Hon är över trettio bast", kläckte han ur sig. Jag var hundra på att han hade fel. Hm! Det hade han inte. :)
Önskar dig en fin helg

http://gotlanduppochner.com

 
tant Hannele på Hisingen

tant Hannele på Hisingen

Fredag 8 maj 14:12

vi simmar i pengar nu när det inte finns så mycket att göra :)

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Fredag 8 maj 20:36

Du dansar dig genom livet och det är lika kul att läsa alla avsnitt :D

http://ibod11.com

 
Yvonne Hejdström

Yvonne Hejdström

Fredag 8 maj 22:19

Läser din blogg med stor glädje 🥰 Du är dig själv det gillar jag. Tror du har det bra? Med nära och kära verkar det? Håller med om att bli gammal är bara skit
Önskar dig allt gott
Nattikramar och sov gott
Vonna från Gotland

http://Ingen

 
Ingrid

Ingrid

Fredag 8 maj 23:10

Även om det inte blir några danser i sommar, så har du i alla fall härliga minnen att tänka tillbaka på.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Lena i Wales

Lena i Wales

Lördag 9 maj 11:55

Här i isolering går det inte åt så mycket pengar normalt sett. Vi har inte behövt göra något dyrt inköp, bara mat och vin.
Härliga dansminnen.
Trevlig helg!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Skogsälvan

Skogsälvan

Lördag 9 maj 12:27

Jättefint inlägg som dröjer kvar länge efter att jag läst det.
Ha en fin lördag

http://skogsalvan.bloggplatsen.se

 
Amisa

Amisa

Lördag 9 maj 12:41

Tack för att du delar med dig av dina gamla fina minnen!
Jag saknar också alla logdansar som fanns förr runt om i landet. Det verkar ha blivit mycket mindre av sånt under dom senaste årtiondena? Eller också är det bara jag som inte hänger med i svängarna?

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

 
Soldansare

Soldansare

Lördag 9 maj 16:28

Nu har jag dansat mig igenom hela din dansserie. Här fick man ju både resa och dansa. Har varit alldeles för lite i Italien. Och träffat alldeles för få italienare. Men jag brevväxlade med en kille från Milano när jag var i tonåren, men bara brev och ingen dans.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se