Direktlänk till inlägg 13 maj 2020

FÖR ÅTTA ÅR SEDAN

Av Anita - Onsdag 13 maj 08:25

 

Tänk så annorlunda det var för åtta år sedan. En härlig vårkväll började vår danssommar. Vi tre tjejer som i flera år dansat tillsammans drog iväg till den första dansen för sommaren. Det var Hanssons Loge i Långsele som hade premiär för sommaren.

  

Vi dansade. Vi skrattade. Vi satt i bilen och åt mackor på pausen. Vi åkte hem i vårnatten och såg älgar, rådjur och rävar. Vi hade dansmusik på och sjöng med i musiken och hjärtat flödade över av glädje. Svettiga med ömma ben efter dansen men så glada. Början på en härlig danssommar.


Annat är det nu minsann. Här finns inga danser alls och inget vårväder heller.

 

Alla växter som jag drivit upp står i fönstren istället för i växthuset. Nu har det varit några dagar med hagel, snö och blåst. Kallgrader på nätterna och knappt plusgrader på dagarna.

 

Med täckjacka på gick jag bort till Kinabrors sommarstuga och fortsatt att räfsa klart.  Sedan gick Jack och jag tillbaka hem och då hade Kinabror börjat med veden. Broder B med fru kom vandrande på sin vanliga promenad. Broder B hade inga kryckor idag.


 

Man ser riktigt hur kallt vattnet är. Eller hur?


Så kokade jag lite soppa till lunch och sedan packade jag ner lite olika plantor och åkte iväg till TuppOla med dom.

Jag har mer plant än vad jag kan ha. Får försöka skänka bort en del.


Hem igen och gjorde middag. Köttfärspaj. Så gick den dagen och framåt kvällen lugnade det ner sig och solen tittade fram.

 

Det var då när solen gick ner bakom pumphuset som jag trots allt såg en liten glimt av vårkvällen. Lommen ropade och skogsduvorna kuttrade. Luften kall men ändå.

 

En ny dag vaknar och det blåser men solen skiner. Få se vad som händer. Jag får väl leva på dansminnen och härlig.  stunder med mina danskompisar 

Föresten dagens ord får bli ett dansminne. De jämtländska männen är inte experter på komplimanger även om man menar väl. En ung man som jag dansade med försökte vara trevlig och snäll och kommer med följande komplimang.


Dagens ord: Du har snyggt arsle för att vara en gammal kärring..

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Onsdag 13 maj 10:22

Ja, visst är det så att man får leva på minnen. Speciellt i dessa tider när man inte får skaffa några nya. För den här karantäntillvaron är någonting man helst bör glömma bort så fort som möjligt.
Här har det snöat, eller snöat och snöat, det kom några lappvantar tillsammans med regnet i morse.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Ingen bild

Liselotte

Onsdag 13 maj 10:29

Oj, vad de växer dina plantor! Vad är det du har satt? Mina tomater, paprikor, miniaubergine och pelargoner växer så sakta, så sakta även om jag tycker jag startade i god tid.
Du får sätta på hög musik och bugga med kvasten och låtsas att den är en stilig italienare. Det funkar nog om du blundar :-)

 
tant Hannele på Hisingen

tant Hannele på Hisingen

Onsdag 13 maj 11:10

hoppas dansen inte slut, roligaste motion

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

Onsdag 13 maj 12:55

Vilken skillnad mot för åtta år sedan, men också mot för 3 månader sedan.
Snabba vändningar i livet det senaste. Inget är längre självklart.
Ta väl hand om dig!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Ingen bild

dansann

Onsdag 13 maj 15:07

Hej min vän! Ja vi har många gemensamma, glada, underbara, trallande, svettiga dansminnen vi! Med sommardansstarten på Hanssons!!! Sen ett "pärlband" av sommardanser som vi inte ville missa!!! Lite extra ledsamt tyckte jag det blev häromdagen då de sa på radion att dansbandsveckan i Malung ställs in i sommar! Ulf och jag brukar dansa i vardagsrummet och vi har så kul och jag fylls med minnen! Det är tur i dessa tider! Kylan håller i sej och nu längtar vi efter värmen!!! Må så gott så hörs vi !Kram Dansann!

 
Soldansare

Soldansare

Onsdag 13 maj 18:19

Vad är det du har plantat? Tomater? Jag har inte ens planterat blommor på altanen än, men här har det snöat både i går och idag så vem vet hur det blir med blommor.
Visst är det tråkigt med allt som ställs in och att man inte vet när detta elände är slut. Men du får väl leva på den fina komplimangen så länge :)

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Onsdag 13 maj 20:50

Vi får plocka fram alla fina minnen och le åt dem men jag tänker också skapa nya fina minnen trots coronatider :) Men visst vore det lättare om det blev vår på riktigt.
Det var en väldigt dubbelbottnad komplimang du fick. Hur man tolkar den är nog upp till en själv och hur man väljer.

http://ibod11.com

 
skogsnuvan

skogsnuvan

Torsdag 14 maj 09:15

Svar till Liselott och Soldansaren. Det jag plantat är ryska tomater chili gurka. Dessutom har jag nyss satt frö till brockoli men dom är för små att planta om ännu som tur är. Det är minusgrader varje natt och jag kan inte sätta ut i växthuset för jag har ingen värme där.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se