Direktlänk till inlägg 18 maj 2020

INNAN DET BLIR STRÖMAVBROTT

Av Anita - Måndag 18 maj 08:33

Så kom en söndag som blev rätt så trevlig i alla fall.

Vaknade till en blank sjö. Visserligen nästan nollgradigt men när det inte blåser kan man ju stå ut.


Vi ska ha vägmöte idag. Tanken var att vi skulle sitta ute men vi insåg att det var omöjligt. Men.....mitt rum är stort och vi var bara 7 st som kom så vi satt en bit ifrån varandra. Efter mötet blev det smörgåstårta och en massa prata om dittan och dattan.

 

Första dagen jag kunde gräva i jorden. Jag brukar ha handskar på mig när jag krattar men gräva i jorden vill jag göra med bara fingrar och riktigt känna hur jorden känns.


Jag började med att fylla på ny jord i pallkragarna och planterade persilja, spenat och blandade blommor.

Sedan rensade jag runt lövhyddan. Det ska bli ärtor runt den men det är för tidigt att sätta. Dom bara ruttnar och jorden är inte nog varm ännu.


Hela tiden var hunden Jack med och vi gick badstrandsrundan. Det är tur att jag har katten och hunden att gosa med. Det går ju inte att krama en enda människa och vi människor behöver minsann beröring med varandra. Då är katten och hunden bra att ha. Dom enda man får krama och gosa med.

 

Jack ligger väldigt nära och muttrar och snarkar och lägger huvudet i mitt knä.

 

Katten Morris ligger ibland tillsammans med mig i sängen och spinner och är så varm och mjuk. 


Det där var ju en utvikning från trädgårdsgörat. Jag har satt rädisor och dill och sallad. 


Jag har lagat dynorna till hammocken. Inte blev det bra eller snyggt men har man inte råd att köpa nya dynor så får man göra det man kan.


Ett konstigt väder var det igår. Fanns stunder av sol och riktigt skönt och sedan haglade det och blåste upp.


 

Jag gick bort till Kinabrors sommarstuga och då började det regna. Det regnade och solen sken. Väldigt konstigt.

 

Vad mer att säga. Idag ska det bli strömavbrott hela dagen och naturligtvis blåser det idag så mina planer måste ändras.

Nu gäller det att tappa upp vatten. dricka kaffe och ta ner radion med batteri så jag är beredd.  


Ha en bra dag kära vänner och hoppas början på veckan blir bra.


Dagens ord: Tur att djuren finns och ger oss så mycket glädje. 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Måndag 18 maj 10:38

Nog skulle man behöva någon att krama i dessa karantänstider. Jag hörde att efterfrågan på katter från Katthemmen är rekordstor. Det är många som vill ha lite sällskap i ensamheten.
Hoppas att strömmen kommer tillbaka. Det brukar nästan komma tillbaka tidigare än beräknat när det är ett aviserat avbrott.
Glad måndag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Måndag 18 maj 20:32

Ja, du har tur som har djur att krama. Jag hälsar på en del hundar ute och nu börjar vissa hundar känna igen mig :D Men jag väntar alltid på att hunden visar tydligt att den vill hälsa. Jag är inte så desperat att jag överfaller alla hundar med gos och kel :D

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

Tisdag 19 maj 07:37

Härligt att du kunnat så lite och nu hoppas vi på lite värme så det sätter fart att växa!
Ha en fin dag!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

Tisdag 19 maj 18:45

Härligt att läsa att du börjat komma igång med "vårbruket". Visst är det en extra njutning ibland att jobba utan handskar.
Beröring är viktig. Blir de inte avundsjuka? Eller trivs de bra tillsammans de båda söta fyrbenta?
Kom ni fram till något viktigt under mötet?
Bra att bli förvarnad om strömavbrott. Men det låter som flera timmar.

http://gotlanduppochner.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

Onsdag 20 maj 13:26

Vad roligt att du börjat med vårbruket, då finns hoppet om en vår.
Trevligt också att träffas, även om det var ett möte. Dessutom smörgåstårta, inte dåligt det. Älskar smörgåstårta! Blir så himla sugen, men svårt att få tag på ingredienserna här.
Vet man att det ska bli strömavbrott kan man ju i alla fall förbereda, värre när det bara kommer utan förvarning.
Ha det bra!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

Onsdag 20 maj 17:53

Vackra bilder som vanligt från paradiset Fisksjön. Vad roligt att du kommit igång med trädgården. Jag har fortfarande inte vågat sätta ut några blommor på altanen än men kanske blir det den här helgen. Jag planterar också med bara händer, för att känna jorden. Vet inte riktigt vad är men det känns viktigt med den kontakten.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se