Direktlänk till inlägg 8 juni 2020

TRÄDGÅRD

Av Anita - Måndag 8 juni 19:08

 

Igår var det en ovanligt blåsig och kall dag mitt i alltsammans och jag oroade mig för blommorna jag satt ut, för regn går bra men kallblåst på nyplanterade blommor är inte bra.

 

På min kulle har jag satt både potatis och en massa brockoli men jag vet att kålfjärilarna brukar äta brockoli så jag har lagt över dom och jag tänkte att duken skulle fara iväg in i skogen men även det gick bra.


Det växer fort nu. Ormbunkarna bara sprutar upp och dom är faktiskt väldigt fina.

 

Jag brukar se på trädgårdsprogam men retar mig lite på att dom alltid är från Skåne. Där spurtar ju blommorna upp och det går att odla allting.

Nog skulle man kunna ta och göra ett program från norröver någon gång så man kunde få några goda råd.


Nåja, här är man ju en galning som ligger och planterar och stökar i det här karga klimatet men man får göra som man vill och jag vill.

 

Dammen är ju lite småfin i alla fall.


Så kan man ju låta sina tomtar och figurer flytta ut och bo lite varstans i trädgården.

 

Nymålade grisfröken hälsar välkommen vid trappan.

  

Gulliga kott-tomten har fått komma ut och sitta under eken. Eken från Ronneby som växer en meter varje år och som jag innerligt älskar av olika själ.

 

Så tomtebobarna som bor på mosskullen.

 

Grodan på stubben.

 

Spökgubbarna vid rönnen.

 

Den gamla rabatten som naturen tagit över sätter jag krukor med gyckelblomster i och så får jordbänningarna titta fram lite varstans.

 

Vid infarten till gården får en kruka med blommor stå på en gammal stol.

 

Inne i lövsalen får tomtarna bo på sommaren. Dom gillar inte att ligga nerstoppad i en papplåda och vänta på julen. Det förstår jag så väl även om jag vet att vissa människor tycker att det är banalt och fjantigt att ha sådana i trädgården men det skiter jag i för jag gör precis som jag vill.

 

Så där ja, nu går vi tillbaka in i trädgården. Får väl återkomma när sommaren är som mest och det blommar som mest så får ni se resten av trädgården och dess figurer. Det finns minsann många fler och mycket mer.


Här sitter jag nu i morgonrocken med mina skitiga naglar som inte kommer att bli rena på ett ganska långt tag. Jag liknar mest ett troll och inte ens tånaglarna har jag målat. Skit samma ingen ser mig och ingen bryr sig.


Dagens ord: Ni som bor söderöver njut av er grönska. skulle tro att syrenerna redan blommar hos er.

 
ANNONS
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Måndag 8 juni 22:08

Vad fint du har med alla blommor, tomtar och figurer. Det är klart att du ska ha det precis som du vill i din trädgård. Jag tyckte väldigt mycket om att titta på allt du hade ordnat med när jag var hos dig :D
Syrenerna blommade för fullt när jag var i Örebro och Motala förra veckan. Jag tänkte att jag är lycklig som får uppleva den blomningen två gånger och snar spricker syrenknopparna upp här också. Men än så länge njuter jag av alla vackra häggar som både doftar och är ögongodis :D

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

Måndag 8 juni 22:21

Du har verkligen en härlig trädgård med mycket att titta på. Hoppas att du får en fin vecka och får njuta av sol och värme.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Ingen bild

Liselotte

Tisdag 9 juni 08:39

Skriv en bok Anita! Ett projekt inför vintern? Jag kommer att peppa dig som du peppade Soldansaren. Du kan du också!!

 
Lena i Wales

Lena i Wales

Onsdag 10 juni 11:54

Vad fint med dina olika små ornament lite här och där i trädgården, spännande. Man vet nog aldrig riktigt vad man råkar på hos dig. Fantasieggande.
Kan förstå din frustration om alla trädgårdsprogram kommer från södra Sverige.
Ha det bra!

http://lenaiwales.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 14 aug 17:53

  Härom dagen skulle jag bjuda på middag. Den sista älgfärsen ur frysen blev till biff med lök. Att gräva upp nypotatisen och se att den är tunnskalig och slät som ett barnarsle, 20 stycken under en enda planta. Hurra vad jag blev glad. Dill...

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se