Direktlänk till inlägg 8 juni 2020

TRÄDGÅRD

Av Anita - 8 juni 2020 19:08

 

Igår var det en ovanligt blåsig och kall dag mitt i alltsammans och jag oroade mig för blommorna jag satt ut, för regn går bra men kallblåst på nyplanterade blommor är inte bra.

 

På min kulle har jag satt både potatis och en massa brockoli men jag vet att kålfjärilarna brukar äta brockoli så jag har lagt över dom och jag tänkte att duken skulle fara iväg in i skogen men även det gick bra.


Det växer fort nu. Ormbunkarna bara sprutar upp och dom är faktiskt väldigt fina.

 

Jag brukar se på trädgårdsprogam men retar mig lite på att dom alltid är från Skåne. Där spurtar ju blommorna upp och det går att odla allting.

Nog skulle man kunna ta och göra ett program från norröver någon gång så man kunde få några goda råd.


Nåja, här är man ju en galning som ligger och planterar och stökar i det här karga klimatet men man får göra som man vill och jag vill.

 

Dammen är ju lite småfin i alla fall.


Så kan man ju låta sina tomtar och figurer flytta ut och bo lite varstans i trädgården.

 

Nymålade grisfröken hälsar välkommen vid trappan.

  

Gulliga kott-tomten har fått komma ut och sitta under eken. Eken från Ronneby som växer en meter varje år och som jag innerligt älskar av olika själ.

 

Så tomtebobarna som bor på mosskullen.

 

Grodan på stubben.

 

Spökgubbarna vid rönnen.

 

Den gamla rabatten som naturen tagit över sätter jag krukor med gyckelblomster i och så får jordbänningarna titta fram lite varstans.

 

Vid infarten till gården får en kruka med blommor stå på en gammal stol.

 

Inne i lövsalen får tomtarna bo på sommaren. Dom gillar inte att ligga nerstoppad i en papplåda och vänta på julen. Det förstår jag så väl även om jag vet att vissa människor tycker att det är banalt och fjantigt att ha sådana i trädgården men det skiter jag i för jag gör precis som jag vill.

 

Så där ja, nu går vi tillbaka in i trädgården. Får väl återkomma när sommaren är som mest och det blommar som mest så får ni se resten av trädgården och dess figurer. Det finns minsann många fler och mycket mer.


Här sitter jag nu i morgonrocken med mina skitiga naglar som inte kommer att bli rena på ett ganska långt tag. Jag liknar mest ett troll och inte ens tånaglarna har jag målat. Skit samma ingen ser mig och ingen bryr sig.


Dagens ord: Ni som bor söderöver njut av er grönska. skulle tro att syrenerna redan blommar hos er.

 
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

8 juni 2020 22:08

Vad fint du har med alla blommor, tomtar och figurer. Det är klart att du ska ha det precis som du vill i din trädgård. Jag tyckte väldigt mycket om att titta på allt du hade ordnat med när jag var hos dig :D
Syrenerna blommade för fullt när jag var i Örebro och Motala förra veckan. Jag tänkte att jag är lycklig som får uppleva den blomningen två gånger och snar spricker syrenknopparna upp här också. Men än så länge njuter jag av alla vackra häggar som både doftar och är ögongodis :D

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

8 juni 2020 22:21

Du har verkligen en härlig trädgård med mycket att titta på. Hoppas att du får en fin vecka och får njuta av sol och värme.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Ingen bild

Liselotte

9 juni 2020 08:39

Skriv en bok Anita! Ett projekt inför vintern? Jag kommer att peppa dig som du peppade Soldansaren. Du kan du också!!

 
Lena i Wales

Lena i Wales

10 juni 2020 11:54

Vad fint med dina olika små ornament lite här och där i trädgården, spännande. Man vet nog aldrig riktigt vad man råkar på hos dig. Fantasieggande.
Kan förstå din frustration om alla trädgårdsprogram kommer från södra Sverige.
Ha det bra!

http://lenaiwales.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards