Direktlänk till inlägg 14 juni 2020

DEN HEMLIGA TRÄDGÅRDEN

Av Anita - 14 juni 2020 07:17

 

Fredagen bestämde vi att vi skulle åka och äta lunch på Döda Fallet. Vilken strålande dag det var och har varit nu i en hel vecka. Man tror inte sina ögon när man ser grönskan som breder ut sig.

Vi satt och såg ut över den fantastiska utsikten och mumsade på god mat och hade trevligt.

 

Ibland måste man ut och se något annat även om vi har det bra i vårt Fisksjön.

 

Det var egentligen inte det jag ville berätta för er. Nej något spännande.


På 1890-talet så blev Hammarstrand en kurort. Hotellet Vildhussen var badhotell och ca 300 personer kunde vistas där och så gick man då ner till källan som ligger mellan nuvarande kommunhuset och älven. Brunnsparken finns det faktiskt en gammal dålig bild av.

 

Jag kan se hur fint klädda damer vandrar i den då fina parken på de fina stigarna och tittar på blommor och lyssnar till älvens brus och fåglarna.


Tänk så sorgligt när den vackra parken bara växer igen. Nu är det  bara ruttna bänkar och igenslyade stigar men något finns kvar. Atmosfären. Fågelsången. Framför allt alpkelmatisen som slingrar överallt i träden.

 

Högt upp och överallt finns dom. De är blå lila rosa och vinröda och täcker rönnar och sly. Stigarna går nästan inte att gå i men lite överallt finns rester av prydnadsbuskar och i min fantasi kan jag se hur det såg ut i sin prakts dagar.


Så synd att ingen tar hand om och fixar till parken. Det skulle bli Hammarstrands finaste ställe med ganska enkla medel. Att klippa runt källan och lite nya bänkar och röja stigar. Så fint det kunde bli. Så synd att ingen kan njuta av det vackra som finns där. Den lite sorgsna stämningen som finns på platsen  och minnet av gamla glansdagar rör mitt hjärta.


Nåja här i Fisksjön händer det saker. Jag och AMV och Jack är nästan varje kväll nere vid badstranden och oj så man kan leka.

 

 

Kinabror har äntligen fått till sin brygga och igår fick han ut båten så jag ser med förväntan fram mot lite färsk fisk.

   

AMV och jag gick bort till Kinabror och han bjöd på grillat. Broder B och frun hade sina barnbarn hos sig och dom badade och hade det skönt. Det är 21 grader i vattnet.


Jag har klippt och stökat lite nere vid sjön och ska väl fortsätta idag. Det finns en del att göra ska ni tro och nu är det snart dags att klippa gräs igen och det måste ske tidigt för det är väldigt varmt frampå dagen. Tyvärr har jag ont i en fot så jag linkar omkring som en gammal kärring. Ja jävlar, jag är ju en gammal kärring. Tänk att jag aldrig kommer ihåg det. 

Det är massor av fjärilar här nu och en del som jag aldrig sett förut. Det är massor med myror överallt och myggen börjar komma. Annars är det helt underbart men även i paradiset så ska det vara lite skit. Man kan aldrig tro att något ska vara perfekt.


Dagens ord: Livet är aldrig bara gott. det är lite blandat som sött och salt.

 
 
Ingrid

Ingrid

14 juni 2020 10:55

För tre år sedan var jag på besök vid Döda fallet och då höll man på att repetera in pjäsen om Vildhussen. Nog är det lite konstigt att innan jag gick in på din blogg satt jag och läste i min blogg om det besöket.
Jag önskar dig en skön söndag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

14 juni 2020 20:55

Jag har aldrig ätit vid Döda fallet men det kanske blir någon gång :D
Underbart att ha så varmt i vattnet och att kunna bada och leka med Jack där. Sommaren är härlig men myror och myggor skulle jag gärna slippa. Men det som är bra med sommaren överväger ändå :D

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

16 juni 2020 17:11

Trodde först att det var din trädgård som var den hemliga. Jag har en bild av den som en mystisk, hemlig sagoträdgård. Där jag var barn fanns en "kinesisk park" som var jättefin men när jag var där sist var den väldigt nedgången och igenväxt, ingen verkar bry sig längre. Det ger verkligen ett sorgligt intryck som du säger, när nu någon gjort ett så stort arbete med det en gång och nu tillåts det förfalla.
Vad tråkigt att du har ont i foten. Hoppas att det är något som läker fort. Och visst har jag börjat på en ny bok. :)

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards