Direktlänk till inlägg 14 juni 2020

DEN HEMLIGA TRÄDGÅRDEN

Av Anita - Söndag 14 juni 07:17

 

Fredagen bestämde vi att vi skulle åka och äta lunch på Döda Fallet. Vilken strålande dag det var och har varit nu i en hel vecka. Man tror inte sina ögon när man ser grönskan som breder ut sig.

Vi satt och såg ut över den fantastiska utsikten och mumsade på god mat och hade trevligt.

 

Ibland måste man ut och se något annat även om vi har det bra i vårt Fisksjön.

 

Det var egentligen inte det jag ville berätta för er. Nej något spännande.


På 1890-talet så blev Hammarstrand en kurort. Hotellet Vildhussen var badhotell och ca 300 personer kunde vistas där och så gick man då ner till källan som ligger mellan nuvarande kommunhuset och älven. Brunnsparken finns det faktiskt en gammal dålig bild av.

 

Jag kan se hur fint klädda damer vandrar i den då fina parken på de fina stigarna och tittar på blommor och lyssnar till älvens brus och fåglarna.


Tänk så sorgligt när den vackra parken bara växer igen. Nu är det  bara ruttna bänkar och igenslyade stigar men något finns kvar. Atmosfären. Fågelsången. Framför allt alpkelmatisen som slingrar överallt i träden.

 

Högt upp och överallt finns dom. De är blå lila rosa och vinröda och täcker rönnar och sly. Stigarna går nästan inte att gå i men lite överallt finns rester av prydnadsbuskar och i min fantasi kan jag se hur det såg ut i sin prakts dagar.


Så synd att ingen tar hand om och fixar till parken. Det skulle bli Hammarstrands finaste ställe med ganska enkla medel. Att klippa runt källan och lite nya bänkar och röja stigar. Så fint det kunde bli. Så synd att ingen kan njuta av det vackra som finns där. Den lite sorgsna stämningen som finns på platsen  och minnet av gamla glansdagar rör mitt hjärta.


Nåja här i Fisksjön händer det saker. Jag och AMV och Jack är nästan varje kväll nere vid badstranden och oj så man kan leka.

 

 

Kinabror har äntligen fått till sin brygga och igår fick han ut båten så jag ser med förväntan fram mot lite färsk fisk.

   

AMV och jag gick bort till Kinabror och han bjöd på grillat. Broder B och frun hade sina barnbarn hos sig och dom badade och hade det skönt. Det är 21 grader i vattnet.


Jag har klippt och stökat lite nere vid sjön och ska väl fortsätta idag. Det finns en del att göra ska ni tro och nu är det snart dags att klippa gräs igen och det måste ske tidigt för det är väldigt varmt frampå dagen. Tyvärr har jag ont i en fot så jag linkar omkring som en gammal kärring. Ja jävlar, jag är ju en gammal kärring. Tänk att jag aldrig kommer ihåg det. 

Det är massor av fjärilar här nu och en del som jag aldrig sett förut. Det är massor med myror överallt och myggen börjar komma. Annars är det helt underbart men även i paradiset så ska det vara lite skit. Man kan aldrig tro att något ska vara perfekt.


Dagens ord: Livet är aldrig bara gott. det är lite blandat som sött och salt.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Söndag 14 juni 10:55

För tre år sedan var jag på besök vid Döda fallet och då höll man på att repetera in pjäsen om Vildhussen. Nog är det lite konstigt att innan jag gick in på din blogg satt jag och läste i min blogg om det besöket.
Jag önskar dig en skön söndag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Söndag 14 juni 20:55

Jag har aldrig ätit vid Döda fallet men det kanske blir någon gång :D
Underbart att ha så varmt i vattnet och att kunna bada och leka med Jack där. Sommaren är härlig men myror och myggor skulle jag gärna slippa. Men det som är bra med sommaren överväger ändå :D

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

Tisdag 16 juni 17:11

Trodde först att det var din trädgård som var den hemliga. Jag har en bild av den som en mystisk, hemlig sagoträdgård. Där jag var barn fanns en "kinesisk park" som var jättefin men när jag var där sist var den väldigt nedgången och igenväxt, ingen verkar bry sig längre. Det ger verkligen ett sorgligt intryck som du säger, när nu någon gjort ett så stort arbete med det en gång och nu tillåts det förfalla.
Vad tråkigt att du har ont i foten. Hoppas att det är något som läker fort. Och visst har jag börjat på en ny bok. :)

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 14 aug 17:53

  Härom dagen skulle jag bjuda på middag. Den sista älgfärsen ur frysen blev till biff med lök. Att gräva upp nypotatisen och se att den är tunnskalig och slät som ett barnarsle, 20 stycken under en enda planta. Hurra vad jag blev glad. Dill...

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se