Direktlänk till inlägg 17 juni 2020

DAGAVILL

Av Anita - Onsdag 17 juni 12:55

Nu har det minsann varit några dagar utan bloggen. Något har varit fel och då tappar jag kontrollen. Vet att dagarna har gått med sol och värme och bad. Dessutom som vanligt pyssel i trädgården. 


Ska försöka dra mig till minnes vad som hänt. Lördag blåste det väldigt och vattnet var fullt med pollen. AMV och Gubben är här och hos  Broder B och frun har dom besök av barnbarnen. Så kom DansBritt och vi gick bort till Kinabrors stuga.

Nu är bryggan  fixad och barnen badar i vattnet som är fullt av pollen.

 

Kanoten är i vattnet och Gullige Liam åker omkring för fullt och tränar fast det blåser.

 

Så blev det första badet den helgen och vattnet är skönt och varmt.


Jag åkte ner till kyrkogården för att vattna och ängen där nere är full av lysande maskrosor.

 

Jag har aldrig förstått varför maskrosor är så hatade. Dom är ju vackra som solen och dom vita bollarna är ju också som små änglar som flyger omkring. Nog om det. Vet att jag ibland är som kärringa mot strömmen.


Jag kan bara säga att hela gänget här går runt till varandra och badar och dricker kaffe och är än här än där och vi lever ett fint liv.

 

Aldrig har man sett en sådan grönska som det är den här sommaren.

 

Det är något konstigt med blommorna. En del som brukar komma sent kommer nu och en del har inte slagit ut som tex syrenerna. Dom har knoppar men blommar inte.

 

Smörbollarna har slagit ut och dom är så gula och fina.


Igår var det fullt upp. Vi satt på min förstukvist och fikade.

 

Jag gick ner till sjön och vadade bort till badstranden. Det har varit ganska mycket folk där i helgen. De flesta har med sig hundar eller barn. Roligt att man hittat tillbaka till vår strand. 

Ja jag vadade dit och vattnet var sidenmjukt och varmt och sanden fin.

Så gick jag förbi en stor sten och rätt som det är så hamnade jag i ett lerhål och fastnade med ena benet ända upp till låret. Där satt jag fast och jag var tvungen att skratta för just då var ingen hemma och mobilen var borta vid strandstugan. Nåja efter mycket stök kom jag lös och kunde gå hem.


Broder B:s fru städade deras barack och dom andra stökade med lite av varje. Gullige Liam hade fiskat och fått massor med gäddor och Kinabror var ut med båten och fick 8 stycken. Det är rent förfärligt så mycket gäddor det är i den här sjön just nu.


Gullige Liam visade mig sin cykel som är både gammal och har motor så man kan trampa och åka på ett bra sätt.

 

Vilket monster.


Så badade vi och vi rensade bort lite vass på badstranden tillsammans med AMV. Min tur att laga mat och det blev stekt strömming.

 

Vattnade i trädgården och mina tomater växer som sjutton.


AMV och jag bestämde oss för att klä på oss och gå och titta efter guckuskor och då gjorde vi det med huvudena insvepta i halsdukar. Nu är det minsann myggor kan ni tro. Vi trampade omkring i surhål och sly och till slut hittade vid dit vi tänkt.

     

Så gick vi bort och fikade hos Broder B och sedan skulle vi ner till kyrkogården och vattnade men då gick inte min bil så vi fick ta cyklarna. Flera bad och långa promenader och cykelturer. Inte behöver vi någon motion inte. Det gör sig ju liksom själv.


Dagarna är varma och nätterna är varma men inatt var det lite svalare ute så jag sov gott. Man blir väldigt trött när man är ute hela dagarna och badar och går och klipper gräs och håller på.

 

Jag älskar det gröna och nu just nu, börjar det småregna. Kinabror fixar bilen och livet känns väldigt bra. Tror att jag ska lägga mig på soffan en stund medan det regnar. Ha en fortsatt fin sommar kära ni och ha en härlig midsommar så gott det går.


Dagens ord: Nu är det snart årets ljusaste natt och jag ville att tiden skulle stå still.


 
ANNONS
 
Lena i Wales

Lena i Wales

Onsdag 17 juni 15:08

Så vacker med sjön och ängarna.
Ogräs är blommor som står där man inte vill ha dem, men vill man ha dem där är det inte ogräs. Maskrosor kan var både fina och fula, beroende på var de är.
Så mycket trevligt du gjort och mycket umgänge och härligt väder.
Trevlig midsommar!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

Onsdag 17 juni 19:09

Det ser helt ljuvligt ut och jag förstår att du njuter av sommaren i fulla drag.
Ha en riktigt skön midsommar!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Onsdag 17 juni 20:35

En sommar som är precis som en sommar ska vara...med både gott och ont men mest gott :D

http://ibod11.com

 
Ingen bild

Barbro

Torsdag 18 juni 09:42

Du verkar ha fullt upp med massor av folk runt omkring dej. Här är vi karantänduktiga och träffar bara syrran ute och med avstånd. Gläds ändå att det är så härligt väder så man kan vara ute hela dagarna.
Glad midsommar på dej!

 
Göran

Göran

Fredag 19 juni 11:48

Ljuvliga bilder av ljuvlig sommar. Blir hemma i år och fixar lite sill och färskpärer´n åt sonen och mig själv. Det duger minsann, det med!
Ha en härlig helg!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Skogsälvan

Skogsälvan

Fredag 19 juni 14:35

Glad midsommar

http://skogsalvan.bloggplatsen.se

 
Anneli

Anneli

Lördag 20 juni 19:35

Vilka underbara bilder. Ängabollar dom älskade min pappa, det o liljekonvaljer..

Jag önskar att jag vågade mig ut o bada men jag vill inte visa mig bland folk här hemma.. Så jag har inte badat här hemma på många många år..

Men det har varit skönt att bada när jag har varit i Fuengirola, men det blir inget i sommar,,tyvärr. Får vänta ytterligare 1 år till,, trist som tusan.

Ha en fin kväll ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 14 aug 17:53

  Härom dagen skulle jag bjuda på middag. Den sista älgfärsen ur frysen blev till biff med lök. Att gräva upp nypotatisen och se att den är tunnskalig och slät som ett barnarsle, 20 stycken under en enda planta. Hurra vad jag blev glad. Dill...

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se