Direktlänk till inlägg 22 juni 2020

VARMASTE MIDSOMMAR PÅ MÅNGA ÅR

Av Anita - Måndag 22 juni 07:21

 

Så blev det den varmaste och finaste midsommarafton på väldigt länge. Nu började jag dagen med att pynta men inte lika mycket som vanligt.

 

Visst satts det upp björkar och visst gjorde jag lövmatta och en sop att sopa in lyckan och turen med för det behövs i dessa tider.

 

Pyntade med blommor lite överallt.

men jag gjorde ingen krans att ha i håret och ingen krans att hänga på förstukvisten. Syrenerna har inte slagit ut och det finns inte så mycket blommor konstigt nog.


Jag letade fram klänningen jag köpte för två år sedan för att ha på dans. Dock blev det inte så för danskvällarna var för kalla för den tunna klänningen men nu kom den på.


Bjuden till Broder B på midsommarfest.

 

Där hade man satt upp tält inte för regnet men för solen.

 

Här är det alla vänner minsann . God mat och trevligt även om det inte blev någon dans runt någon stång.

 

Det var ungar och hundar, ja faktiskt fyra hundar.

 

Lillkillen vilar på soffan med snälla hunden Waimo.

 

Gullige Liam har blivit så stor och han är min bästa kompis.

 

Sedan gick allihopa hem till min gård och där började man spela boul men AMV och jag vi gick in och satt och såg en långfilm och gick och lade oss rätt tidigt. Dom andra höll ut till runt 2-tiden.


Det blev inte heller någon vandring till vättarnas bäck för att kasta pärlor till dom. Man blir latare och latare minsann.

Trots allt blev det en väldigt trevlig midsommar och framför allt så badade jag flera gånger. Det är 24 grader varmt i vattnet.

 

Det växer så det knakar och nu har jag tagit av duken över brockoli och potatis.

Jag klipper gräs tidigt på morgonen och inser att jag har alldeles för mycket gräsmattor för man blir så trött i värmen.


Amv och jag cyklar ner till byn för att vattna på gravarna varje dag. Det behövs mycket vatten i värmen.

 

Mesta tiden tillbringar vi alla nere vid sjön.Hundar och ungar och även vi stora människor badar.


Gullige Liam och jag gick omkring i vattnet och letade efter snäckor och fina träbitar och kollade på slukhål och till och med simmade stora rundan från badstranden tillbaka till min strand.

 

En del åker båt. En del åker kanot. En snabb båt far omkring ute på sjön med vattenskidor efter.

 

Vår fina badstrand har ju varit utan folk väldigt många år. Det fanns tider då kommunen till och med städade stranden och det finns livbåt och en fin flotte ute i vattnet och ett skithus.

Det är borta för länge sedan men nu i sommar har det faktiskt varit rätt mycket folk där på dagarna. Mest folk med sina hundar för dom behöver verkligen få bada och svalka sig.


Dom sköter sig bra alla och det finns inte något skräp kastat på stranden. Dock skulle det behöva räfsas bort en massa gammal vass så jag har lagt dit en kratta och hoppas att någon som blir trött på att sola skulle städa lite där men än har det inte hänt. 


Det har varit meningen i flera år att killarna skulle sätta på vassröjarn på båten och ta borta vass för hela viken håller på att växa igen. Vi får se om det blir av.

 

Så slutar jag för idag. Man vill ju inte vara ute och nu när jag klev upp tidigt så ska jag ut och klippa gräs igen innan det blir för varmt. Sedan blir det blomvattning som tar sin tid men sedan blir det väl en dag vid stranden skulle jag tro . 

Jag har en del mattor som skulle tvätta också. Få se om jag ids.Man blir trött av värmen men jag tål värme bra och lever ett lyckligt liv just nu.


Dagens ord: Nu mina vänner är livet väldigt lätt att leva.


 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Måndag 22 juni 11:02

Så fina bilder från en härlig midsommar vid Fisksjön!
Jag förstår att du trivs som fisken i vattnet.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Soldansare

Soldansare

Måndag 22 juni 18:57

Åh, paradiset Fisksjön. Så vackert du har det.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anneli

Anneli

Måndag 22 juni 22:51

Vilka mysiga bilder.. Ja det var en varm midsommar med lite muller här på lördagen har jag för mig.. Jag håller inte koll på dagarna, dom flyter ihop så jag vet inte vilken dag det är utan att först se efter.

Hoppas att din midsommar var fin. Dröm sött kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 14 aug 17:53

  Härom dagen skulle jag bjuda på middag. Den sista älgfärsen ur frysen blev till biff med lök. Att gräva upp nypotatisen och se att den är tunnskalig och slät som ett barnarsle, 20 stycken under en enda planta. Hurra vad jag blev glad. Dill...

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se