Direktlänk till inlägg 29 juni 2020

INTE BARA UNDERBART

Av Anita - Måndag 29 juni 15:12

 

Nog finns det en del otäcka saker på somrarna också. Jag som varit nästan löjligt positiv och bara svamlat om blommor, goda dofter, härliga och varmt badvatten så nu ska ni få den verkliga verkligheten.

 

Har nu kanadagäss hos er?  Det har vi inte haft men plötsligt dyker det upp två stycken. Hunden Jack jagade bort dom men så en morgon var det otroliga mängder med skit nere vid min strand. Stora svarta korvar, stora som hundskitar överallt. Jag räfsade och fyllde tre sopskyfflar med skit. Samma nästa morgon. Skit, skit, skit. Faan. Vad göra?

 

Fick ett tips om att lägga leksaks-ormar på marken, men inte har jag några sådana. Då tog jag en orange vattenslang och satt en sträng i den så jag kunde göra den lite krokig och naturlig. Målade ögon och en zicsacsrand på ryggen. 

Tro den eller ej, det funkade. Inga skitar längre. Kanadagässen med ungar borta.


Så på kvällen därpå när jag cyklade ner till byn ringde "Mitt ljus i mörkret" och sa att han var förbannad. Kanadagässen hade flyttat tvärs över sjön till honom och börjat skita på hans pir. Undrar hur det blev sedan? fortsättning följer?


Nåja,bromsen har kommit och gör sitt bästa för att slita av skinnet på ryggen när man badar.


Vattenlöss har också kommit och om man går omkring och vadar kan man få dom kliande märkena på benen.


Att  trampa på gamla järnbitar från flottningen är inte heller så skönt.

 


Fiskarna som plockar torrskinn a en kropp kan vissa uppleva dom obehagligt som tex AMV:s Gubbe. Han badar inte utan skor.


Myggen gör sitt bästa för att bitas och knotten också.


Nåja vi har kunnat ha det värre. Inga mördarsniglar eller ormar och fästingar finns visserligen men inte i någon större omfattning.

Getingar finns det bara vid strandstugan och bor inne i väggen men dom är bekanta och kompisar med oss och sticks inte. Dessutom kan jag getingbönen.


Idag regnar det och jag har varit inne. Jag tog en ledig timme och lyssnade på Hasse Andersson som hade "sommar, sommar, sommar. Så roligt och så mysigt . Jag dansade för mig själv för det var härlig musik. En positiv och härlig person och sånt behövs istället för allt elände man får höra om. Jag blev riktigt glad.

 

Dagens ord: Sommaren i paradiset har också sina hemskheter.


 
ANNONS
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Måndag 29 juni 20:32

Nej, helt perfekt är det aldrig och sommaren kommer med en del otrevliga följare. Jag har inga problem med mygg, knott eller bromsar just här men de finns säkert i skogarna. Men nu kanske man borde hålla utkik efter den björn som vandrade omkring borta vid Jämtkraft Arena :D

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

Tisdag 30 juni 11:11

Så är det ... bra och dåligt. Smart drag med de ormmålade slangstumparna - bra att det skrämde bort gässen!
Hoppas du får en ny fin dag!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se