Direktlänk till inlägg 20 juli 2020

BORGVATTNET

Av Anita - 20 juli 2020 18:19

Många har väl hört talas om Borgvattnet. Platsen med spökprästgården dit folk kommer från när och fjärran för att ligga över och uppleva något spännande. 

Borgvattnet som ligger i vildmarkens utpost. Där det inte borde finnas en enda människa men det har alltid varit full fart där På den tiden då Brännholm hade auktioner och sålde grejor i varje hus. Där det var dans på dansbanan och älgtjoa på hösten. 


Nu är det coronan och man kunde tro att det skulle vara stilla och lugnt där men den byn kan minsann få till det. Man ordnade byaloppis. 15 olika gårdar har loppis och man kunde gå runt och titta och handla. Gott om plats så man behövde inte trängas.

 

I lördags for Kinabror, Amv och jag dit upp. Det var roligt att gå omkring och titta på loppisar men kanske mest att titta på alla fina hus som finns i byn. Hus som ser olika ut och har olika färger och former.

Roliga loppisar som den här.

 

Vem kommer på att virka mormorsrutor och spänna upp så här.

 

Inte då jag i alla fall.

Visserligen handlade vi inte mycket. Två pocketböcker och en tvål och en anteckningsbok. Inte många kronor gjorde jag av med men jag fick väldigt många nya ideer. Det har varit fattigt med ideer på sista tiden.

Att få en ledig dag från vedhelvetet var bara det skönt. 


Igår var jag på veden igen men fick hjälp av AMV. När man är två så går det fortare och är trevligare.

Vi cyklade ner till byn också för att se nya Fisksjöskylten med AMV:s gubbes namn på. Han är ju vägbas för vägen och gör det med den äran. Vägen har aldrig varit så fin förut.

 

Vi träffade en av våra barndomsvänner nere på kyrkogården och det är lite läskigt. Det är på kyrkogården man träffar människor i byn . Annars finns ingen samlingspunkt nu i pestens tid. Alltså, nu blev det lite tokigt. Klart att det var trevligt att träffas men att just träffa folk bara på kyrkogården är läskigt. Det var så jag menade.


  s

Inatt sov jag dåligt för mina fingrar värker nu när jag håller på med veden. Klev upp och diskade och tog en värktablett och släppte in katten. 


Idag har inte mycket hänt.

Sonen har klippt gräs.

Jag har travat ved.

Kinabror har slagit gräs med slaghacken.

Hans Sonahustru har röjt strandstigen och det regnar från och till.

AMV och Gubben åkte hem till Bräcke imorse och nu håller Sonen och SundsvallsUlf på och bada bastu.

Ute strålar regnet ner och jag känner mig ungefär som i den nu så populära visan som man spelar på radion. Själens skavsår nog sjutton har man det.


Dagens ord:Jag känner mig lite sliten både här och där och inte minst i själen.

 
 
Amisa

Amisa

20 juli 2020 20:43

Vilken tur då att själen är läkningsbar bara man tar hand om den!

Vad är älgtjoa? Är det också dans? Jag gillar fröautomaterna för fåglarna som gjorts av recyclat material.
Kul att man kan hitta nya användningsområden för gamla grejor!

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

20 juli 2020 21:08

Det var säkert en väldigt välbehövlig utflykt med både mycket folk och många finurligheter att titta på. Vilka kreativa människor det finns och vilka roliga idéer vissa får :D

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

21 juli 2020 06:41

Så trevligt med en utflykt till Borgvattnet! Vi var där den sommaren vi skulle besöka dig, men inte fick kontakt ...
Bra att du fått lite hjälp med veden och skönt med sällskap.
Ha det gott!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

21 juli 2020 15:40

Så roligt att få veta lite om Borgvattnet, för som du säger, så känner jag igen namnet och så kul att de ordnade storloppis.
Här är det också loppis överallt nu. Det gäller att passa på. I morgon räknar man med att det är som allra mest turister på ön - över 60000, allt enligt DG:s beräkningar.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Göran

Göran

21 juli 2020 17:01

Dagens blogg lockar fram minnen hos mig. För ungefär 15 år sen hade jag en kvinnlig arbetskompis som vi kan kalla Eva. Hon hade en son som då var mitt i tonåren och kaxig som tusan. Precis som hans kompis. Dessa två tog hon med sig för att övernatta i den där prästgården och hela vägen upp hade de bara skrattat när hon berättade vad andra upplevt där.
Exakt vad som hände dem kommer jag inte ihåg men vid tvåtiden på natten kröp två tonårsgrabbar snyftande ihop i bilen och krävde att få åka hem omgående. Värstingar då, som inte var så jäkla tuffa ändå, men det blev folk av bägge till sist

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Anita

21 juli 2020 18:21

Jag har legat över där och där var en forskare som hade en massa maskiner som han skulle söka kontakt med spökena Han blev full och somnade och jag sov gott.

 
Åke

Åke

23 juli 2020 20:01

Men vilken fin skylt. Östens väg o allt... Borgvattnet ja, min lille bror vet jag bodde där en natt för länge sedan... men jag tror det inte spökade. Jag minns att han berättade hela historien.

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

Bettan

11 augusti 2020 14:22

Har hört talas om Borgvattnet genom min tidigare sambo (som heter Brännholm), troligen en släkting.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards