Direktlänk till inlägg 20 juli 2020

BORGVATTNET

Av Anita - Måndag 20 juli 18:19

Många har väl hört talas om Borgvattnet. Platsen med spökprästgården dit folk kommer från när och fjärran för att ligga över och uppleva något spännande. 

Borgvattnet som ligger i vildmarkens utpost. Där det inte borde finnas en enda människa men det har alltid varit full fart där På den tiden då Brännholm hade auktioner och sålde grejor i varje hus. Där det var dans på dansbanan och älgtjoa på hösten. 


Nu är det coronan och man kunde tro att det skulle vara stilla och lugnt där men den byn kan minsann få till det. Man ordnade byaloppis. 15 olika gårdar har loppis och man kunde gå runt och titta och handla. Gott om plats så man behövde inte trängas.

 

I lördags for Kinabror, Amv och jag dit upp. Det var roligt att gå omkring och titta på loppisar men kanske mest att titta på alla fina hus som finns i byn. Hus som ser olika ut och har olika färger och former.

Roliga loppisar som den här.

 

Vem kommer på att virka mormorsrutor och spänna upp så här.

 

Inte då jag i alla fall.

Visserligen handlade vi inte mycket. Två pocketböcker och en tvål och en anteckningsbok. Inte många kronor gjorde jag av med men jag fick väldigt många nya ideer. Det har varit fattigt med ideer på sista tiden.

Att få en ledig dag från vedhelvetet var bara det skönt. 


Igår var jag på veden igen men fick hjälp av AMV. När man är två så går det fortare och är trevligare.

Vi cyklade ner till byn också för att se nya Fisksjöskylten med AMV:s gubbes namn på. Han är ju vägbas för vägen och gör det med den äran. Vägen har aldrig varit så fin förut.

 

Vi träffade en av våra barndomsvänner nere på kyrkogården och det är lite läskigt. Det är på kyrkogården man träffar människor i byn . Annars finns ingen samlingspunkt nu i pestens tid. Alltså, nu blev det lite tokigt. Klart att det var trevligt att träffas men att just träffa folk bara på kyrkogården är läskigt. Det var så jag menade.


  s

Inatt sov jag dåligt för mina fingrar värker nu när jag håller på med veden. Klev upp och diskade och tog en värktablett och släppte in katten. 


Idag har inte mycket hänt.

Sonen har klippt gräs.

Jag har travat ved.

Kinabror har slagit gräs med slaghacken.

Hans Sonahustru har röjt strandstigen och det regnar från och till.

AMV och Gubben åkte hem till Bräcke imorse och nu håller Sonen och SundsvallsUlf på och bada bastu.

Ute strålar regnet ner och jag känner mig ungefär som i den nu så populära visan som man spelar på radion. Själens skavsår nog sjutton har man det.


Dagens ord:Jag känner mig lite sliten både här och där och inte minst i själen.

 
ANNONS
 
Amisa

Amisa

Måndag 20 juli 20:43

Vilken tur då att själen är läkningsbar bara man tar hand om den!

Vad är älgtjoa? Är det också dans? Jag gillar fröautomaterna för fåglarna som gjorts av recyclat material.
Kul att man kan hitta nya användningsområden för gamla grejor!

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Måndag 20 juli 21:08

Det var säkert en väldigt välbehövlig utflykt med både mycket folk och många finurligheter att titta på. Vilka kreativa människor det finns och vilka roliga idéer vissa får :D

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

Tisdag 21 juli 06:41

Så trevligt med en utflykt till Borgvattnet! Vi var där den sommaren vi skulle besöka dig, men inte fick kontakt ...
Bra att du fått lite hjälp med veden och skönt med sällskap.
Ha det gott!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

Tisdag 21 juli 15:40

Så roligt att få veta lite om Borgvattnet, för som du säger, så känner jag igen namnet och så kul att de ordnade storloppis.
Här är det också loppis överallt nu. Det gäller att passa på. I morgon räknar man med att det är som allra mest turister på ön - över 60000, allt enligt DG:s beräkningar.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Göran

Göran

Tisdag 21 juli 17:01

Dagens blogg lockar fram minnen hos mig. För ungefär 15 år sen hade jag en kvinnlig arbetskompis som vi kan kalla Eva. Hon hade en son som då var mitt i tonåren och kaxig som tusan. Precis som hans kompis. Dessa två tog hon med sig för att övernatta i den där prästgården och hela vägen upp hade de bara skrattat när hon berättade vad andra upplevt där.
Exakt vad som hände dem kommer jag inte ihåg men vid tvåtiden på natten kröp två tonårsgrabbar snyftande ihop i bilen och krävde att få åka hem omgående. Värstingar då, som inte var så jäkla tuffa ändå, men det blev folk av bägge till sist

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Anita

Tisdag 21 juli 18:21

Jag har legat över där och där var en forskare som hade en massa maskiner som han skulle söka kontakt med spökena Han blev full och somnade och jag sov gott.

 
Åke

Åke

Torsdag 23 juli 20:01

Men vilken fin skylt. Östens väg o allt... Borgvattnet ja, min lille bror vet jag bodde där en natt för länge sedan... men jag tror det inte spökade. Jag minns att han berättade hela historien.

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se