Direktlänk till inlägg 22 juli 2020

GNÄLLA I ONÖDAN

Av Anita - Onsdag 22 juli 08:22

Jo nog är det kanske så att jag gnäller framför allt på vädret och framför allt på blåsten. Härom kvällen kom det en riktig våldsam regnskur med stormvågor och hagel och en svart himmel. Jag väntade bara på åskan men den uteblev som tur är. Sonen och SundsvallsUlf satt i bastun när värsta ovädret kom Vinden slog ner röken i bastun så Sonen luktade rök istället för rent när han kom hem. 


Nu var det inte det som Sonen tycker jag gnäller i onödan över, utan för att jag inte får träffa nog mycket folk.

 

Så jag kan berätta om igår då. Nu är det så att antingen sitter man här och kurar för sig själv eller också kommer många på samma gång.


Först kom Kinabror och Jack. Jack ville vara här när Kinabror for till affären.

Så kom Mickes kompis Magnus och vi åt korv med bröd.

Så kom pojkarna på var sin fyrhjuling. Det var Gullige Liam och Arvid. Dom har sin koja i gamla grishuset och vistas lite tid där. Dom fick lite fika förstås.

 

Pojkarna klagade på att dom inte hade något att göra så jag sa att dom fick gå ner och stapla ved om dom ville och konstigt nog ville dom det. Härligt. Härligt.


Så kom Dansbritt och Broder B och frun.

Så kom Kinabrors son och lilla Stina och Arvid och hunden vandrande över åkrarna. 


Sedan åkte dom flesta hem och jag gjorde älgskav med potatis och pressgurka och Sonen, Magnus, Liam och jag åt så vi blev alldeles tvärmätta.

 

Sonen sa till mig att jag ska väl inte klaga på att jag inte träffar folk och igår var minsann en sådan dag som tur var. Trevligt var det i alla fall.

 

Det händer spännande saker i Fisksjön nu. I går flyttade nya människor in i Kolbjörns hus. Det är en familj från Holland som ska bo här fast. Tänk er så roligt. Jag har inte träffat dom ännu. Nu är vi faktiskt  fast boende i flera hus.


Idag blåser det som vanligt och ser ut att bli regn också. Ikväll kommer Kinabrors ena dotter också så nu är det minsann fullt upp med folk här så vem är jag att klaga.

Räkna med att jag ska klaga någon dag i februari då det är 30 grader kallt och massor med snö och inte en enda människa här mer än jag. Då ni, ska ni få höra på klagan från surkärringen.


Inte ett enda foto av folket har jag tagit heller men därför fick jag  ta lite blomfoton  annars blir det alltför trist.


Dagens ord: Antingen ingenting eller också allt på en gång. Sånt är livet här just nu. 

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Onsdag 22 juli 10:12

Det är full fart vid Fisksjön nu och jag förstår att du trivs som fisken i vattnet.
Fina orkidéer har du också!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Kina

Kina

Onsdag 22 juli 11:42

Sonen har lite rätt. Jag har tänkt att: "Gud vad det händer mycket saker hos henne!" Nästan alltid folk där och ni åker ofta iväg på någonting. Tycker du verkar ha det livat i holken, men det beror väl på vad man jämför med. Kul är det att läsa din blogg i alla fall!!

http://guldkornitillvaro.blogspot.com

 
Ingen bild

Robert

Onsdag 22 juli 13:46

Åke Blomqvist och jag har funderat på att hälsa på dig men vi kanske bör vänta till coronaviruset är borta. Ha det så bra Anita

 
skogsnuvan

skogsnuvan

Onsdag 22 juli 16:56

Det vore riktigt roligt att träffa er. Känner ni er friska och krya lär det väl inte vara någon risk. Efter nästa vecka har dom flesta som är här och hälsar på farit hem så ni är så väldigt välkomna

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Soldansare

Soldansare

Onsdag 22 juli 18:19

Och jag som alltid tycker du har så mycket folk omkring dig. Ni umgås så där mysigt och otvunget som det ska vara. Tack för att du vill pusha mig med nästa bok. Det behöver jag. Kram på dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Onsdag 22 juli 18:44

Om man är så social som du och älskar att ha folk omkring sig så är det så klart trist de stunder man är ensam. Men sommartid rör det på sig väldigt mycket hos dig och det är inte många dagar du är helt ensam. Du får tycka precis vad du vill och skriva om precis det du vill. Det blir bäst när man inte tänker efter så mycket för att försöka få det "rätt" :D

http://ibod11.com

 
Åke

Åke

Torsdag 23 juli 19:57

Men så mycket spännande det verka hända i Fisksjön. Hur många % ökar boendet med du då? Här har det blåst i flera dagar nu med lite regn... Jag kom in nu och är alldeles frysen... inte konstigt att man fick ha keps på sig då termometern visar 11 grader. Ja så var en munkjacka på också. Nu skulle man haft en bastu, grannen har en. Jag vet att ringer jag över så värmen han på den.

http://www.nacka144.se

Anita

Torsdag 23 juli 22:13

Här vågar jag inte elda bastun för det stormar så. Förr bodde jag ensam här nu är vi nio fast boende

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se