Direktlänk till inlägg 24 juli 2020

SOMMARENS VÄRSTA DAG

Av Anita - 24 juli 2020 07:42

8 grader och en förfärlig vind som sliter och river i allt. Alla blommor avbrutna när dom nyss slagit ut och regnet ska komma när som helst. 

Veden kommer att bli blöt. Nu gäller det att försöka få in den. Kallt, kallt, kallt, sågspån som far in i ögonen. Fula mössan på, vinterjackan på, handskar på.


Men ser ni. rätt som det är dyker en ängel upp i form av brorsdottern och hon kastar sig in i vedhögen tillsammans med mig och efter några timmar hade vi kastat in hela högen med ved. Två jobbar dubbelt så fort som en och det är dubbelt så roligt. Så glad jag blev.

 

Ser ni, äntligen är veden inne och jag känner en stor slump falla från hjärtat. Nu behöver jag inte tänka på det mer utan kan ägna mig åt annat Synd bara att jag vet att hela trädgården ser ut som skit och att det kommer att ta lång tid att få den fin igen.

 

Regnet kom precis när vi var klar.

Sonen har åkt bort till en kompis och Brorsdottern Camilla och jag tog på oss stövlarna och gick bort till Kinabror. Där blev vi bjudna på mat.

 

Lilla Stina ville visa vad hon höll på med.

 

Alla kurade i regnet.

Så kom TuppOla och Sambon en sväng. Han hade haft besök av räven som försökt ta den kära gamla tuppen Blomkvist men TuppOla skrek och jagade räven och fick den att släppa som tur var. Blomkvist var alldeles vettskrämd och det tror sjutton det.


Ja. hem och efter att ha varit ute i kylan var jag totalt genomfrusen. Som tur var hade Sonen kommit hem och börjat elda i braskaminen och jag lade mig i ett hett bad för att få tillbaka värmen.


Inatt har stormen brakat omkring och jag har vaknat flera gånger. Regnet har öst ner och verkar fortsätta med kraft. 

Det blir nog en innedag idag. Det finns ju en hel del att stöka med och ingen ved som tär på mig.


Dagens ord: Inget är så härligt som att få hjälp av en vedängel.

 
 
Ingrid

Ingrid

24 juli 2020 09:26

Så skönt att du fick in veden! Hoppas nu att det blir bättre väder till helgen. Här väntar vi gotlänningar också på regn och rusk.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Amisa

Amisa

24 juli 2020 09:36

Så härligt att oväntad hjälp dök upp bara så där, som svaret på din outtalade önskan! Allt blir mycket lättare då man har någon att dela bördan och också det roliga med.

Ha en fortsatt bra dag!

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

24 juli 2020 14:06

Vad underbart att få hjälp när det var som mest bråttom. Vilken ängel som kom till undsättning :D Visst är det ruskväder och trist ute men en brasa och ett varmt bad låter inte så dumt i alla fall.

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

25 juli 2020 08:07

Så bra att du fick hjälp med veden!
Inget roligt sommarväder hos dig - här har vi mest haft soliga dagar ...

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Kim

Kim

24 juli 2023 21:20

Tack för att du delar denna fantastiska blogg

http://infiniteyield.site

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards