Direktlänk till inlägg 2 augusti 2020

SKÖRDETIDEN BÖRJAR LITE LÄTT

Av Anita - 2 augusti 2020 19:56

 

När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in. 

Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det massor av.

 

Man vet ju att om man får leva till vintern så kommer de kalla, mörka, trista, snöiga dagarna när man sitter deppad och gruvar sig för att gå ut och skotta snö. Då finns det ett smultronstrå i frysen eller kanske fler att trösta sig med. Att minnas sommaren och känna smaken. Så får det bli.


Jag har sett Mandelmans och jag är så imponerad av frun och hennes sätt att laga av alla sina grönsaker, bär och frukter. Hon verkar göra allt med sådan glädje och det ser ut att gå så lätt. Inget pustande och stänkande där inte.

Nu kan man ju inte jämföra. På Österlen kan man ju odla precis vad som helst och här i Fisksjön går bara bärbuskar.


Nu är det snart dags för blåbär i skogen. Krusbärs som jag inte vet vad jag ska göra av. Rödvinbär och svartvinbär i massor. Sockerärtorna har börjat komma. Brockolin kommer så sakta. Tomaterna är inte mogna men gurkorna börjar bli och dom är riktigt goda.


De sista två dagarna har jag jobbat som sjutton. Igår skrapade och rengjorde jag strandstugeverandan och det tog hela dagen. I dag har jag målat och målat och målat.

 

Jag har haft på radion och jag har haft med mig kaffer och Jack och Kinabror har varit hit lite då och då så alldeles ensam har jag inte varit.


Igår kväll gick jag badstrandsrundan och satt en stund på stranden och såg solen sakta gå ner och det var varmt och skönt och inga mygg. En härlig kväll Ändå lite vemodigt och ensamt i skymningen.

 

Ibland så måste man ta en paus i jobbet och göra något kul Att ha duk på strandstugeverandan går inte för den blåser bara bort och därför tog jag och målade en duk på vaxduken. Den blev väl lite gullig.

 

Vad mer. Jo när vi åt middag Kinabror och jag kom holländarna och hälsade på. Dom såg sympatiska och trevliga ut och hade en flicka och en pojke som var jättesöta. Så roligt att få fler människor hit. Hoppas bara att dom inte ångrar sig närt det blir vinter med tanke på att det varken finns vatten eller slask i huset och inte så varmt hus heller. Mod det kallar jag mod.


Slutar med några blommor. Blommor är aldrig fel

 


Dagens ord: Jag tog ett kvällsdopp och det var 21 grader varmt och jätteskönt.

 
 
Anki

Anki

3 augusti 2020 06:43

Du ser ut att ha fullt upp! Det blir så fint vid strandstugan - och vilken bra idé att måla en duk på vaxduken! Såå fin!
Jag har visst missat något - holländarna, är det några nyinflyttade i byn, som ska bo året runt? Det är tufft!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

3 augusti 2020 11:33

Så du jobbar och gnor. Verandan på strandstugan blev ju jättefin. Har man hus är det alltid arbete. Smultron på strå är så fint. Jag ska nog gå och se om det ännu finns några blåbär kvar. Det är ju en så härlig efterrätt.
Ha en fin vecka!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards