Direktlänk till inlägg 9 augusti 2020

LATARDAG

Av Anita - 9 augusti 2020 18:19

 

Mulet och varmt.

Morgonfika hos AMV och Gubben.

Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan.

Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav.

Vattna blommor och gå ner till sjön.

AMV och jag sitter på strandstugeverandan och mumsade på vattenmelon och parmaskinka och lite nötter, Vågorna slog lojt mot land. Vattnet varmt.

 

Vi går en sväng efter strandstigen för att dricka eftermiddagskaffe hos Kinabror.


Sedan lade jag mig på bryggan hemma och solen sken. Jag läste bok. Jag hörde barnen skratt och plaska borta vid badstranden. En motorbåt surrade på sjön. Andmamman sam förbi med sina tio ungar.


AMV och jag cyklade till kyrkogården och så tog AMV och jag ett kvällsbad.

 

Solen försökte titta fram genom molnen och kastade strålar åt alla håll. Nog var det tyst och stilla och helt underbart.

Det enda som hördes var Kinabrors motorbåt när han sakta rodde drag ute på sjön.

 


Det var den dagen och fredagen var det väl inget särskilt med. Det hade börjat blåsa igen så lugnet varade inte länge.


Så igår var det dags för kräftskiva hos Kinabror. Han har ju en perfekt uteplats för just kräftskivor och det verkade bli en perfekt dag även om det blåste lite. For dit med grejor. Så kom DansBritt och vi hjälpes åt att göra i ordning.

 

Vi var 14 personer för Broder B hade fått hem sin son och hans sambo och tre barn. Dessutom två hundar. Så kom TuppOla med Sambo och hunden Vaimo. AMV och Gubben förstås. Så vi andra.

 

Mycket mat och många kräftor var det. 

Det var en stund när solen kom fram och det var lugnt ute på sjön.

 

Men..det syntes att det skulle hända någonting och mycket riktigt. Det blev svart och regnet och blåsten kom farande över sjön. Några av oss gick in i huset och satte oss medan andra tuffade till sig och stannade ute.


Ja, det var det. Idag blåser det och inte alls så varmt. Det är en kofta på, kofta av dag. SundsvallsSolveig kom en sväng och plockade bär. Jag grävde upp nypotatis och dom var många och fina och jag blev så nöjd. En ny sommardag har gått och helgen är slut men det spelar ingen roll egentligen för oss som är pensionärer. 


Planen är att det ska bli en skördevecka. Kinabror får besök av en gammal kompis och jag hoppas också att jag får besök av någon men AMV och Gubben är kvar så här är inte ensamt.


Dagens ord: Skördetid tror jag att det blir den här veckan. 


 
 
Anki

Anki

10 augusti 2020 08:29

Bra dagar hos dig! Härliga bilder! Trevligt med kräftskiva också - många år sen jag var på en sån, då Lasse inte gillar kräftor :)
Önskar dig en ny fin vecka!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

10 augusti 2020 16:12

Så fina dagar du har och kräftskiva som är så trevligt. Det är många år sedan jag åt kräftor nu.
Hoppas att ni får fint väder den här veckan också.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards