Direktlänk till inlägg 18 juni 2021

DAGAR AV HETT OCH KALLT

Av Anita - 18 juni 2021 17:05

 

Den här veckan har gått fram och tillbaka. Härom dagen vaknade jag till att det var bara 8 grader varmt. Det var då jag kom på att det var läge att gå till skogen och titta på guckuskorna. Jag hade lovat Holländarna att jag skulle visa dom fantastiskt vackra blommorna.


Det hade ju varit massor med småmygg de här dagarna det varit varmt men nu var det för kallt för mygg och det var perfekt att gå i blötskogen. Det var verkligen blött överallt men Holländarna med barnen traskade på glatt och inget gnäll var det alls. 

 

Jag har aldrig sett att det varit så mycket guckusko eller göksko som vi säger här. Det var rugge på rugge med de vackraste blommor.

 

Man kan tro att dom är de vackraste trädgårdsväxter men så är det ju inte. Snart försvinner dom väl när skogsmaskinerna drar fram och gör kalhyggen. Sånt tål dom inte. Dom vill ha skugga och blött. Jag är imponerad av hollänarna speciellt mannen i familjen. Han kan allt om växter och vad man kan göra av dom. Fast hur man gör tjockmjölk av tätört visste han inte. Nu vet han.


Min farmor berättade skrönan om gökskon. Det var så att på midsommarnatten ville göken ut och fria och för att imponera på brudarna så satt han blomtofflorna på fötterna och drog iväg. Så var det, sa hon och därför heter den göksko.

Sedan följde holländarna  med mig hem och vi satt på förstukvisten och fikade. Så gick nästan hela den dagen.


Så kommer det en ny dag med lite bättre väder. Då far jag äntligen till moster B i Näset. 

En fin och ljummen dag då vi satt på förstukvisten och fikade och pratade om allt mellan himmel och jord.

 

Vi tittade på min mammas gamla klippalbum där det stod en massa som inte ens Moster B kom ihåg. Syrenerna blommade och den gamla gården var så vacker.

 

Timmarna rann iväg och det var eftermiddag när jag kom hem.

Då hade AMV och Gubben kommit och satt utanför husvagnen och solade. Efter ett tag kom Broder B med fru och hund och vi satt där och fikade. Efter allt kaffe fick jag en Risisfrutti av AMV för jag började ha halsbränna efter allt kaffedrickande.


Så cyklade AMV och jag ner till byn för att vattna på gravarna. Vägkanterna var fyllda av de blommor som brukar vara klara till midsommar. Nu blommar det för fullt. Fåglar kvittrar och det doftar sommar. Luften var ljummen och skön.


Hem igen och så cyklade vi bort till Broder B och tittade på deras nyfixade hall. När vi cyklade hem stod en liten älg på gubbflon och glodde på oss.


 

Idag är det kärringfredag igen och DansBritt och jag vandrar till ett nytt ställe för att äta lunch.

Det är sommarcafe i den gamla skolan där DansBritt gick en gång.

 

Vi åt räkmacka och sedan lite godbit efter det. Se så fin skolan bakom Britt är.


Så vandrade vi en runda i Kullsta. Det är bland det vackraste ställe som finns Ragundadalen. 

 

Ingärdad av blånande berg och blommande ängsmarker där det finns både hästar och kor.

 

Det var en konstig dag med dis och värme som om man vore utomlands. Det kändes nästan som om det skulle bli regn och åska. 


Dagens ord: Alla väder utom snö verkar det ha varit den här veckan.

 
 
Göran

Göran

18 juni 2021 17:47

Har ni holländska sommargäster? Eller har de emigrerat hit? Vilken omställning det måste vara mot deras nästan helt platta land. Jag såg då inga höjder att tala om när jag besökte Holland för några år sen. Trevligt folk dock, alla jag pratade med åtminstone.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Anita

18 juni 2021 17:58

Dom har köpt mustachens gamla hus och flyttat hit i det gamla huset utan vatten och avlopp. Som lilla huset på prärien. Dom odlar och har vaktar och höns och han är en fantastisk snickare fantastiska och glada människor. Nu är vi åtta fast boende i fisksjön. Jag som bodde här ensam för inte så länge sedan.

 
Göran

Göran

19 juni 2021 07:22

Haha! Nu fick du mig att minnas ett avsnitt av Bingolotto från "Lokets" tid som programledare. Han var ju känd för att åtminstone ha en aning om var varenda liten by i landet låg. Men en gång ringde en äldre man från en plats som Loket aldrig hört talas om och han blev lite ställd och frågade; "Hur många bor där?". Mannen svarade genast att..."Ja, numera är det jag och katta!"

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingridi

ibod11 - Ingridi

19 juni 2021 11:08

Underbara och vackra guckuskor är en av mina favoritblommor. Jag hittade ett ställe med massor av dem förra sommaren men tyvärr kanske jag inte kommer hem förrän de har blommat färdigt. Jag måste ta mig dit så snart jag är hemma igen.

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

19 juni 2021 15:28

Så vacker guckuskon är. Jag antar att den finns här också, men tror aldrig att jag sett någon.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Amisa

Amisa

24 juni 2021 23:48

Är inte guckuskon fridlyst? I så fall borde man inte få avverka där den växer, eller ger dom sjutton i det?

Ni har det väldigt vackert i er byggd och så fint att antalet invånare växer och fler tar del av det vackra.

http://min-inre-vagvisare.bloggplatsen.se

Anita

25 juni 2021 11:49

Jo men dom bryr sig inte. Bara pengar. Ha en fin dag.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards