Direktlänk till inlägg 1 augusti 2021

FÖNSTERTITTARE

Av Anita - 1 augusti 2021 19:18

 

Jo, nu är katten Morris hemma med besked och jag konstaterar att han inte är lika dum och vilse i plymen som jag trodde. Det visade sig att han varit bort i byn förut och kommit hem utan att jag har vetat  om att han varit borta. Han hittar hem i alla fall. 


En av grannarna en kilometer bort hade sett att någon fönstertittare var på byn. Jojomen, det är lille Morris det.

 

Nu har han knappt gått ut på ett par dagar och ligger i min säng och spinner och gosar med mig. Hoppas att han håller sig hemma nu.


Vädret har ändrat sig nu och fredagen var det inte hett utan bara ljummet. Sonen tog fyrhjulingen och for och besiktade den. Jag for iväg på fredagsmöte med DansBritt.


 

Vi åkte till Strömsnäsgården och åt en god macka. Där är så fint med alla djuren och vädret var perfekt för en tur. Så for vi till en loppis och sedan handlade jag mat och åkte hem.


Igår, vad gjorde jag igår. Det är inte så lätt att komma ihåg nu för det rör sig så mycket. 

Jo, Sonen och jag plockade undan pallarna från vedbacken.

Vattnade i växthuset och skördade smågurkor och lade in dom.


Plockade en hink med rödvinbär och en hink med svartvinbär. Dom är lagom mogna för att göra gele.

Sonen klippte gräs så jag slapp i alla fall den förhatliga sysslan.


Plockade in tvätten från strecket och tog hand om den. Det betyder bara att jag viker ihop den och lägger in den där den ska vara. Glöm strykning och sånt fjask, det har jag inte gjort på många år och det går så bra så.


Kinabrors barn kom en sväng och hundarna också. Vi satt på förstukvisten och pratade. Det var deras sista dag för den här gången och dom ville inte åka hem.

Det är kallt på nätterna nu så vattnet i sjön är inte längre lika varmt men så där 20 grader är det i alla fall. 


Nu åkte Kinabrors familj iväg mot skåne igen. Dom har haft tur med vädret, annat kan man inte säga.


Att göra gele är ett göra som inte är det enklaste. Att få den lagom, inte för hård och inte för rinnig. Allt man ska göra som kräver känsla och koncentration måste man göra på morgonen när hjärnan är frisk och inte utsatts för en massa grejor så i morse gjorde jag gele för hela slanten. Blev väl en så där 30 burkar och det är fint att ha till vintern.


Så gjorde jag lapparna till en tipsrunda.

Så kom Broder B:s fru och en av barnbarnen och stannade en stund.

Så klippte Sonen buskar med häcksax och jag stod bredvid och var boss och sa hur han skulle göra.


 

Så vattnade jag blommorna ute och inne för vatten behöver både människor och växter.


Jo, jag glömde. I morse var det sex tranor ute på åkern och dom skrek så det var riktigt kusligt.


Så började jag städa köksgolvet. När man går barfota känner man när det är kletigt på golvet så man nästan fastnar. Då kära vänner, är det tid för Skogsnuvan att inse att det behöver torkas och så gjorde jag det.


Då kom brorsorna och vi satt oss och planerade 70-årsfesten och fikade.


Dagarna går så fort och vips så var juli slut och en ny månad börjar. Den här veckan kommer det att hända så mycket så kanske hinner jag inte berätta. Nya gäster kommer snart, inte bara en utan flera. 


I dag har jag inte badat för det blåser kallt ute och känns inte så inbjudande. 


Jo jag har fått en mobil av sonen och jag har fullt upp med att försöka fatta hur den fungerar. Hoppas jag lär mig så småningom.

Sonen grillade kött och så kom Kinabror och Jack. Han hade tvättat sängkläder mest hela dagen. Det blir många lakan när det är fem extra människor i huset.


 Dagens ord: Svalorna är fler än dom brukar. Sädesärlorna är fler än någonsin och bromsen bits ilsknare än någonsin.


  

 
 
Ingrid

Ingrid

2 augusti 2021 10:48

Det är full fart vid Fisksjön som vanligt nu på sommaren ser jag. Jag håller med dig om att det som ska göra och bli bra gjort ska göras på morgnarna. Hoppas att gelén blev bra. Jag hade vinbärsbuskar på Stenstugu och gjorde gelé varje år, men nu har Eva lyckats utrota dem, så nu slipper jag.
Ha en fin vecka!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Skatan

Skatan

2 augusti 2021 12:31

Ojojoj vad du hinner med och har mycket omkring dig. Att göra gelé har jag aldrig vågat mig på. Och det förstår jag varför när t o m du måste vara alert för att lyckas. Du vet ju hur jag har det just nu men samtidigt som det är tungt så känns det som att jag nu har större svängrum. Tänk om jag kunde hälsa på dig igen framåt senhösten när mörkret har fallit och det inte är ”lika lätt att leva”. Hälsa alla som jag och KRAM /Skatan

http://https://skatanstankar.com

Anita

2 augusti 2021 15:18

Du är alltid så välkommen

 
Soldansare

Soldansare

4 augusti 2021 16:18

En sådan fönstertittare skulle jag inte ha något emot. För några år sedan hade vi en grannkatt som kom förbi och satt på var altan allt som oftast. Det var en stor, röd hankatt. Ibland fick man klappa honom och ibland när vi hade altandörren öppen gick han in och inspekterade lägenheten som om han var spekulant. Nu har han flyttat, tyvärr för det var ett trevligt besök.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Amisa

Amisa

5 augusti 2021 12:38

Katter är nog sällan korkade, tvärtom tycker jag dom är smarta, gör bara det dom vill eller behöver och går sina egna vägar. Och det enda vi kan göra är att acceptera dom och älska dom precis som dom är. Jag tror vi har något viktigt att lära oss av dom - nämligen integritet.

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards