Direktlänk till inlägg 11 augusti 2022

SOM EN MURKEN STUBBE

Av Anita - 11 augusti 2022 07:39

 

Precis så känner jag mig. Tänder som rasar ihop. Ryggen som värker. Ena foten som värker och så var det liksom slut på så mycket. Rena rama murkenstubben är jag.


Lördagen som Sonen for iväg till Skåne. Ingen kaffelukt från köket mera. Ingen att sitta och  dricka kaffe med på morgonen och sakta och försiktigt vakna till medan vi pratade om vad vi skulle göra under dagen och vilken mat vi skulle laga. Oron för honom när han åker så långt i bil.


Det regnade på lördagen och det blev ju ingen dans för mig som jag sa förut och nu vet jag att tiden med nöje och dans är förbi och så är det. Slut och vara slut. Vad ska man glädja sig åt. Lite mygg och ingen snö kanske.


 

Så blev det ett par dagar med fint väder i alla fall. En kväll var det till och med blankt på sjön. Det blev inte något fiske för mig men tanken finns där i alla fall. 

 

Nere vid badstranden har det blivit lite mindre vatten och det forsar inte så mycket i ån längre. Det känns som om hösten är på väg, fast inte sommaren ens har börjat.

 

Det kanadensiska älggräset börjar blomma för fullt och dom är fina och fluffiga. En blomma som tål blåsten i alla fall.

 

Nåja jag fick i alla fall tag i en tandläkare som lagade min trasiga tand och som var världigt trevlig också. Mera oväntade utgifter. men....... kanske bättre att få betala för tänder än för att laga bilar i alla fall. Det är dyrt med tandläkare men nog sjutton är det dyrare med bilar, åtminstone min som bara varit trasig sedan jag köpte den.


Om man nu ska vara postiv och det ska man ju sägs det, så kan jag säga att det inte är något problem att vara utan ac för någon större hetta lider man inte av här inte. Att laga AC:n i bilen struntar jag i för nu blir det nog ingen hetta mer.


 

Humlen växer som sjutton och snart kommer fina kottar att hänga som druvor från dom.

Gurkorna växer som sjuttton och brockolin också.


Jag har i alla fall blivit lite bättre i ryggen, så pass att jag tar en timme varje dag i vedhögen och kastar in ved i vedboden. Tar det på morgonen innan jag blir för trött.

 

Svartvinbären har börjat mogna och är precis lagom att göra gele av. Tyvärr har jag alldeles för många buskar och dom är helt fulla med brännässla och ogräs så jag ligger där på marken och rensar och rensar. Tur att jag har hunden Jack som hjälper mig att dra bort skräp och ris så jag slipper det. 


Så är det det med växtfärgningen till helgen. Hoppas att vädret blir bättre än vad det var förra gången vi färgade. Jag har i alla fall fått grejorna vi skickade efter. Post nord hittade till slut det försvunna paketet. 


Idag blåser det men regnar inte. Ska försöka racka till min rygg och ge mig iväg till vedboden.


Dagens ord: Det är bara att erkänna. Jag är avundsjuk på alla som far på semester. Jag for bara till tandläkaren jag.

 
 
Ingrid

Ingrid

11 augusti 2022 09:59

Så fint det blommar hos dig. Det där älggräset är väldigt vackert och vilka fina vinbär du har!
Lycka till med växtfärgningen. Det brukar ju se helt fantastiskt ut!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Ingen bild

Barbro

11 augusti 2022 11:03

Ja nog känner man att åldern tar ut sin rätt och det här är bara början, vi är ju barabörjanpågammal.
Du kan i alla fall glädjas åt att det växer och spirar omkring dej. I år är även jag nöjd med mina blygsamma odlingar, det har växt jättebra. Ska nog också göra lite gelé men jag gör den röd. Vi pinnar väl på!

 
Karin

Karin

11 augusti 2022 11:28

Ngn dans har det inte blivit för oss heller. Björn har fått epilepsi har åkt iväg med ambulans två gånger. Han får inte köra bil på ett år, om han är anfallsfri dvs. Nu har han fått medicin, som ska hjälpa, peppar, peppar ta i trä. Sommarstugan har dottern tagit hand om. Tur vi har vår fina terrass med allsköns blommor att njuta av. Kramar!

http://gravatar.com/48bild

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

11 augusti 2022 17:18

Man får försöka hitta det lilla ljus som finns och det gör du ju. Det är inte kul att ha ont och att inte kunna göra allt man tycker är roligt. Inte blir det bättre av att du nu får dricka ditt morgonkaffe ensam och samtidigt oroa dig för sonens bilresa. Skönt ändå att du har fått hjälp med tänderna och att ryggen blir lite bättre. Dans har jag också gett upp och det är trist. Men jag tänker att så länge jag klarar av gå och vandra så är livet ändå ganska bra.

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

13 augusti 2022 08:35

Ja, att åldras är ingen dans på rosor ... kan knappast ge dig några råd, då jag känner ungefär som du - tandproblem och smärtande leder.
Så bra att paketet kom till rätta i alla fall så du kan ha din växtfärgning i helgen!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
dinosaur game

dinosaur game

29 december 2023 12:17

I think this is one of the finest blog posts I have ever read. I appreciate you giving this fascinating knowledge.

http://dinosaurgames.io

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards