Direktlänk till inlägg 23 september 2022

HÖSTEN KAN VARA VACKER

Av Anita - 23 september 2022 09:54

 

I onsdags morgon var det lite frost och jag var glad att jag hunnit fått in alla mina pelargoner i växthuset och tänt några ljus där inne för att få lite värme så dom klarar sig. Nu får dom vara där en vecka innan jag måste kapa av dom fina blommorna och sätta in dom i huset.


Det var en fin dag. Ingen blåst och klart och fint i luften. Som gjort för att plocka lingon och med ryggsäcken packad med fika drog Kinabror och jag och förstås hunden Jack iväg.

 

Så mycket och fina bär. Så klar och härlig luft och lagom varmt. Så gott fika. Tänk att den enklaste macka kan bli så god när man är ute.

 

Trots min jäkla onda fot så var det en fin utflykt. Typiskt nog hade jag haft besök av två av mina barndomsvänner när vi var borta. Det hängde en kasse med två fina hemstickade schalar som jag skulle få. Jag bestämde mig för att dom skulle få mina lingon för jag behöver egentligen inte mer. 

 

Det var Kinabrors tur att laga mat och det blev wok som var jättegod. Det blev en fin kväll fast det blir fort mörkt nu.

Utanför hans brygga sam fyra fåglar men annars var det väldigt tyst.

 

På vägen hem stannade jag utanför Sundsvallsbornas hus och fotade utsikten. Det var så fint.


Igår hade AMV och Gubben kommit och höll på med sin ved. Titta så fint dom travat den på uthuset.

 

 

Så kom mina kompisar, systrarna som stickat så fina grejor. Dom fick lingonen och vi satt en lång stund och fikade och pratade om tider som var och tider som är. Det var riktigt trevligt.


När dom for gick jag ner till AMV och Gubben. Kinabror var där och Broder B och Nalle också. AMV och jag tog med Jack och Nalle och gick ner till badstranden. Där sken solen så vackert och hundarna busade i vattnet.

 

Jack håller till i vattnet men Nalle är mer försiktig.

Att sitta hos AMV och gosa gillade han väldigt mycket.

 

Skulle tro att hon blev genomblöt av hans blöta päls.


Vi bestämde att AMV och jag skulle basta. Man vet inte om det blir någon fler gång i höst. AMV och Gubben far ju snart utomlands och snart börjar väl höststormarna plåga oss och då är det slutbastat.

  äta lund

Nu låg sjön blank och vi satt länge i bastun men badade inte i sjön. Det var för kallt i vattnet. Nu är definitivt kallstenen ramlat i sjön. Det är ett gammalt uttryck som min farfar alltid sa. "Man ska inte bada när kallsten ramlat i sjön". Be mig inte förklara för jag vet inte.


Så satt vi oss framför tvn och halvslöade och nu är en annan dag. Det är fredag och vi ska åka och handla och äta lunch och sätta ljung på mammas grav och gå på apoteket och lite annat och sedan är vi bjudna på middag hos TuppOla med Sambo och det blir nog en trevlig dag.


Dagens ord: Så länge löven sitter kvar och blåsten håller sig härifrån så är hösten en fin tid.

 
 
Ingrid

Ingrid

23 september 2022 16:36

Det låter verkligen som en trevlig fredag.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Anki

Anki

24 september 2022 15:59

Det ser ut som fina dagar hos dig! Så fint att du fick stickade sjalar och kunde bjuda igen med lingon!
Önskar dig en fin lördagseftermiddag/ kväll!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

24 september 2022 18:41

Härliga höstdagar! Jag gillar ju hösten som du vet och det har varit ute och promenerat i den idag. Vi har precis kommit hem från Mallorca och jag tycker att vädret här är ganska ok också, faktiskt. :) Men jag önskar att jag hade en bastu, som du.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Sarplaninac

Sarplaninac

26 september 2022 09:58

Det är så fantastiskt vackert där du bor. Vilket vedforråd du har. Och så vackra hundarna. Den ena ser lite ut som en sarplaninac

http://www.sarplaninac.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards