Direktlänk till inlägg 18 september 2023

VILKEN HELG

Av Anita - 18 september 2023 08:57

 

Det händer ibland att det blir mycket trevligare än vad jag tänkt. Fredagen åkte Kinabror och hunden Jack till Skåne och det blev tomt och tyst. Men så......ringde DansAnn överraskningarnas drottning.

Frågade om jag ville med på en liten tripp i gammelmersan. Klart att jag ville det.


En solig och kall höstdag drog vi iväg mot Borgvattnet. Ni har väl hört om sveriges mest spöklika prästgård dit spökjägaren kommer från när och fjärran för att bo där en natt. Visst har vi bott där för länge sedan. Jag har visst ett diplom någonstans till och med.  Nåja vi var inte dit den här dagen men vi satt utanför kyrkan och fikade. Ann hade gjort goda mackor och åppeldricka.

 

Sjön låg blank men när man är på sista anhalten mot ödemarken är det kyligt  och nog var det kallare än hemma för löven började gulna mycket mer. 

Trots att byn ligger så långt bort från allt så finns det en affär där. Man kan köpa allt man behöver och det finns ett litet cafe och så har dom de godaste ostar man kan tänka sig. Öppet var det också.

 

 

Vi for vidare upp på byn och tittade lite grann och så for vi över Köttsjön hem. En väg som är både smal och krokig och högt upp på berg och ner i djupa dalar.

En liten loppis hann vi med och så hem till DansAnn och mannen.

 

Där satt dom igång med att laga mat. Älgfärsbiffar med dragon och grönsaker och potatis från eget land. Äppelpaj till efterrätt. 

 

Mannen som varit på jakt är efterlängtad av hunden som står och spanar om han ska komma.

 

Fint dukat i rummet och jättegott.

 

Å så vi pratat den här dagen. Att sitta i bilen och ha prattid är så kul och vi har alltid så mycket att prata om.

 

Klart att vi åt med god aptit. Det kan ni tro.

Så åkte jag hem efter den där trevliga och oväntade dagen och så kom TuppOla med älgkött.


Så igår satt jag igång med att paketera och frysa in kött. Nu kom nostalgin över mig.


När det var älgjakt och köttet kom så åt vi alla en härlig god middag. Mamma skar cm tjocka biffar som bultades och stekte och fick stå och bli möra i stor järngrytan. Nu är vi inte många som ska äta men TuppOla med Sambon och Broder B och jag. Jag gör likadant som mamma. Skar och bultade och stekte och grytan är kvar och funkar lika bra som då fast det var länge sedan.


Jag tände i vedspisen för första gången i höst för inget är bättre än att maten får stå och puttra i lagom värme på spisen.

 

Näst efter abborrfiler och italiensk mat så är det just det här.

Älgbiff med gräddsås, pressgurka och svartvinbärsgele och lingondricka och potatis. Det känns som fest och har alltid varit så. Doften och värmen från spisen. Kan man tänka sig bättre.

Nu när jag är gammal och inte kan se fram emot så mycket kul så kan jag i alla fall njuta av mat. Förr var det mest dans och snygga män som intresserade mig men det är länge sedan nu. Då när jag var vacker och alla ville dansa med mig. Nåja, än så länge kan jag stå på benen och njuta av maten.


Jag hann med att åka ner på byn och gå på bokcirkel också men nu är det måndag och jag såg med förskräckelse att det var 1 grad kallt. Katten gick ut men kom in genast igen. Det brinner i spisen och jag är glad att jag hann ta in blommorna i alla fall.


Dagens ord: Goda vänner och snälla bröder är en guds gåva att ha.


 
 
Dansann

Dansann

18 september 2023 10:46

Tack själv för härligt sällskap och att vi fick en hel dag, att prata på! Bara trevligheter, trädgårdsprat, och glada minnen hann vi gå igenom!
Nu äre måndag igen och ieftermiddag ska jag ju till tandläkarn, men det är nog inga problem kan jag tro! Ha ne fin vecka1 Kram Ann

http://www.dansann.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

18 september 2023 14:13

Vilken härlig dag det blev och så fina bilder du delar med dig av. Jag måste erkänna att jag aldrig smakat älgkött, men jag kan tänka mig att det är väldigt gott.
Mat är väl ett av de njutningsmedel man kan får ha kvar ett tag till.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Ingen bild

Liselotte

18 september 2023 17:40

Affären i Borgvattnet har verkligen det mesta, köpte t ex regnställ där för många år sedan när jag var där på semester med mina barn och dåvarande sambo. Han hade en stuga där inte långt från affären. En liten, liten vit stuga på samma sida som affären. Hans morfar var skomakare och hade skomakari där långt tillbaks i tiden.
Prästgården har vi sovit i, eller sovit och sovit... Vi låg nog vakna mest hela natten. Diplom fick vi också.

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

18 september 2023 18:08

Vilken härlig dag det blev och vad kul att få komma ut på äventyr. God mat fick du också :D Tänk vilka minnen man kan få av mat och du håller dem levande genom att göra precis som din mamma. Dofterna måste ha varit ljuvliga :D

http://ibod11.com

 
Ingen bild

Åke

19 september 2023 08:37

Vilken helg och fin utflykt till Borgvattnet, tror inte jag tös sova där. Min lillebror har gjort det. Men jag tror inga spöken kom fram då. Så fin bild på hunden som längtar efter husse.

 
Göran

Göran

20 september 2023 07:35

Ser ut som du haft en riktigt härlig höstdag. Prästgården i Borgvattnet har jag hört talas om man aldrig varit där. Men för kanske 20 år sen hade jag en kvinnlig arbetskamrat som åkte dit med en väldigt kaxig tonårsson och en kompis till honom. Grabbarna skrattade åt hennes berättelser om platsen under resan dit. De hann bara gå och lägga sig så fick de uppleva nåt som fick de båda tonårskillarna att fly i panik ut ur huset. För Eva, som arbetskompisen hette, var det bara att sätta sig bakom ratten och köra hem dem igen. Båda svor dyrt o heligt at aldrig mer sätta sin fot i Borgvattnet.
Dina matbilder fuktade min mun ganska ordentligt förresten!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Suika Game

Suika Game

28 oktober 2023 08:07


What a really awesome post this is. Truly, one of the best posts I've ever witnessed to see in my whole life. Wow, just keep it up.

http://https://suikagame.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 15 maj 12:09

  Bara några dagar sedan isen gick. Rasslande kom de sista isflaken farande in mot badstranden.    Så kom värmen. Så kom lommen och skrek ute på sjön. Så kom morkullan flygande över gården. Så började vitsipporna breda ut sig i massor.   ...

Av Anita - Onsdag 15 maj 12:09

  Bara några dagar sedan isen gick. Rasslande kom de sista isflaken farande in mot badstranden.    Så kom värmen. Så kom lommen och skrek ute på sjön. Så kom morkullan flygande över gården. Så började vitsipporna breda ut sig i massor.   ...

Av Anita - Fredag 10 maj 11:24

  Det snöade i onsdags och det var nästan en dm och jag höll mig inne för att min allergi skulle bli bättre. Inget ont som inte har något gott med sig. Pollen föll till marken och det blev lite bättre på det viset.   Igår åkte Sonen och Fjälla...

Av Anita - Måndag 6 maj 13:25

  Vilken vecka vi har haft och så roligt när Sonen och Fjällan varit här. Dom har verkligen fått se både vinter,, snösmältning och sommarvärme på några dagar. Dagar då det ena dagen ligger snö i drivor och hur krokusen sticker upp ur snön bara så ...

Av Anita - Onsdag 1 maj 10:28

  Man tror inte sina ögon. Det är fortfarande mycket snö. Det här har ramlat ner från vedbodtaket. Söndag eftermiddag kom Sonen och Fjällan från Skåne. AMV och Gubben kom en sväng också.   Måndagen regnade det och snöade och haglade men fr...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards