Direktlänk till inlägg 18 november 2023

INTE PÅ 26 ÅR

Av Anita - 18 november 2023 09:04

 

Denna förbannade kyla som förstör allt. 

 

Min vän PappersBeda och jag hade beställt bakstugan för nu skulle vi baka tunnbröd till jul. Visst brukade vi göra det varje år den här tiden men nu är ju ingenting sig likt. Är det inte massor med snö som vräker ner så kommer kylan och förstör och fördärvad.


Natten mot torsdagen slog den till och jag letade fram flanellpyjamas och dubbla sockar och lade på dubbla täcken och och katten och ändå vaknade jag flera gånger på natten och frös. Elementet i sovrummet är trasigt och jag har inte använt det på länge.


Kinabror och jag åkte och handlade och så var vi ner till bakstugan och satt på element. Där var också elementen trasiga och det var bara 5 grader varmt inne.


PappersBeda och jag skulle baka på fredagen och då måste man elda ordentligt innan så den stora bakugnen blir varm. Som tur var så ska Marjatta också baka på fredag eftermiddag så hennes man var dit med ved och tände upp så jag behövde bara åka dit på kvällen och elda. Temperaturen hade då gått upp till 10 grader.

 

Så fredag. Vi eldade och eldade och det var svårt att få degen att jäsa när det var kallt inne. Vi har ju bakat i 26 år och aldrig varit med om att det varit så mycket snö eller så kallt. Aldrig har vi stått i täckbyxor och ylletröjor och försökt få till det.


Aldrig har det varit så svårt att få till det i ugnen heller. För hett på botten och för kallt uppifrån för att kakorna skulle bli som dom ska vara. Nåja vi fick ju kämpa på i motvind. Aldrig har jag då frusit i bakstugan förut. 


Kinabror kom en sväng för att provsmaka och sedan kom dom nyinflyttade i byn för att se hur det går till i bakstugan. Dom skulle baka på lördagen. 

 

Inatt har jag haft katten som sällskap hela natten. Jag har vaknat några gånger vid att isen sjunger sin sorgsna sång som den gör när den fryser till och spricker och fryser igen.. Kall natt och kallt inne idag också innan jag börjat elda i köksspisen

 

Katten Morris sitter och tittar ut genom fönstret men vill inte gå ut och det är helt förståligt. Det vill inte jag heller.

 

Nåja vi har i alla fall bakat nu och idag ska det vara en innedag så gott det går.


Imorgon har jag lovat DataFia att hjälpa henne att baka. Nu har det ju eldats i bakstugan i flera dagar så förhoppningsvis så är det lite varmare och går lite bättre.


Dagens ord: Jag fryser hela tiden och kom inte och säg att det är härligt och friskt och fint. 

 
 
Ingrid

Ingrid

18 november 2023 13:31

Brrr.. så kallt ni har det! Hoppas att kylan ger med sig lite snart, för det måste vara jobbigt.
Tur att det gick att baka i alla fall.
Att inte katten Morris vill gå ut förstår jag mer än väl. En av mina katter värmde framtassarna på svansen när han satt ute på trappan i kölden och väntade på att få komma in. Han kunde till och med få dit den ena baktassen. Se https://ingrids.home.blog/2021/01/page/3/
Du får lära Morris det.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Soldansare

Soldansare

18 november 2023 17:54

Hu, så kallt ni har det. Att frysa är det värsta jag vet också, man blir liksom passiv både till kropp och själ när man fryser tycker jag. Hos oss fungerar bara ett element av fyra i lägenheten, så det är tur att det bara är - 1 grader ute. Vi bor ju i lägenhet så man kan få hjälp att få ordning på elementen (luftat har vi gjort men det verkar inte vara det som är problemet), men än så länge har jag bara fått ett mail att de har tagit emot min felanmälan. Usch, för vintern!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

18 november 2023 19:10

Att vi tänker och tycker olika om vintern är nog helt uppenbart men även om jag älskar den vinter vi har i Östersund just nu så känner jag med dig som sliter och kämpar i kylan. Fy, vilken otur att elementen är trasiga både i ditt sovrum och i bakstugan. Jag hoppas att tunnbröden blev bra trots alla problem.

http://ibod11.com

 
Skatan

Skatan

19 november 2023 10:43

En tröst i bedrövelsen är att det är vackert när snön gnistrar men det hjälper ju inte när man fryser och inte kan få upp värmen. Jag avundas dig inte. Kram 🤗

http://https://skstanstankar.com

 
among us

among us

23 november 2023 08:30

The winter cold can certainly make some things a bit more challenging, but it sounds like you're handling it well.

http://https://amongusio.io

 
among us

among us

23 november 2023 08:30

Hope the baking is successful and that you get to enjoy the freshly baked flat bread!

http://amongusio.io

 
lol beans

lol beans

22 december 2023 10:44

This blog is one of my favorites. It is a pretty enlightening subject to discuss. It is of great use to me in finding solutions to many issues. It presents an abundance of opportunities, and its method of operation is lightning-fast.

http://lol-beans.com

 
Elbert Dillon

Elbert Dillon

Torsdag 15 feb 12:46

Thank you so much for the best regards.

http://coreball.co

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards