Direktlänk till inlägg 19 december 2023

BLÅST

Av Anita - 19 december 2023 09:49

 

Amaryllisen har redan slagit ut men vad gör det. Det kommer en ny knopp bredvid som slår ur lagom till julafton.


Det har varit snö och det har varit svinkallt men det har inte blåst något vidare. Snön har legat kvar på träden men nu är dom borta Fågelhusen har blåst ner och marken är full av torra granar.

 


Fredagen bakade jag rullrån och kolakakor. Det är det enda jag kommer att baka Ringde Broder B och frågade om han skulle komma och fika och han tog sparken och hunden och kom Han kom haltande och blek in

 

Det var ett riktigt bra sparkföre men så rätt som det var körde han på grus och föll framåt och sparken gick sönder och den vassa biten som blev kvar gick in i ljumsken. Som tur var gick inte skinnet sönder men oj så ont det blev och ni skulle se nu efter några dagar. Han har en jätteblåning på hela insidan av benet. Hade kunnat gå illa.


Lördag morgon började jag städa undan döda grenar och hänga upp fågelborden som blåst ner. 

 

Då kom en gammal klasskamrat förbi på spark. Han sa att det var fint sparkföre och följde med mig in för att fika. Det fanns mycket att prata om så han blev kvar väldigt länge.

 

Sedan fortsatt jag med mitt julpyntande men inte lika mycket som jag brukar.


Nu när jag gått tovarkursen blev jag lite sugen på att tova en till vätte. Den som jag gjort såg så ensam ut i garnkorgen

 

Inte blev han så fin för jag hade inte så mycket färger på ullen som jag hade tänkt men det var roligt i alla fall och med lite träning kommer jag nog att kunna göra fina saker så småningom. 


Så blev det söndag och jag ringde och hörde hur det bar med Broder B. Han kände sig bättre och förslog att vi skulle åka upp på Håsjöbyn och äta lunch. Tänk att vi fått ett litet matställe som har öppet ibland på helgerna. Det har vi aldrig haft här, i alla fall under min livstid. 

Skinkmacka och soppa blev det och framför allt var det lite folk vi kände där I vår lilla by finns ingen träffpunkt under vintern sedan affären försvann för många år sedan På sommaren är det förstås sommarcafe men nog saknas det ett ställe där man träffar bekanta som bor på byn. 


Den här byn som heter Håsjö består av flera småbyar Det är Håsjöbyn, Valla, Östansjö och Fisksjön. Tillsammans nästan 100 personer skulle jag tro. När jag var barn var det säkert 5 ggr så många och det fanns tre affärer, post telefonväxel skola. bibliotek, bastu till och med förenngshus och bio. Allt borta förstås som det är på småbyar. Järnvägstation och rälsbussar och tåg som gick flera gånger på dagen och annars kunde man åka med mjölkbilen. 


Åter till nuet och veckan före jul. Eftersom det bar bra sparkföre så tog jag sparken bort till Broder B och sedan tog jag med hunden Nalle tillbaka hem till mig så han skulle få röra sig lite.

 

Han låg och sov i soffan och mådde gott tills Broder B kom och hämtade honom. Jag pratade lite i telefon och såg lite på tv och hämtade lite ved och gravade lax. Det var en lugn dag.


Dagens ord: Väntar på att julkänslan ska komma men än är den borta. Kanske är det som min klasskamrat sa när han kom hit. Julen är bara något fjask som handlarna hittat på för att tjäna pengar.

 
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

19 december 2023 15:21

Det är ju fint med en blommande amaryllis även i advent och nu kanske du får två blommor till julafton. De brukar kunna stå ganska länge. Men fy vad trist att din bror föll så illa över sparken. Jag förstår att det gjorde ont men tur i oturen att det inte gick hål. Vad fint att ni har fått en träffpunkt där ni kan äta lite gott och träffas :D Både dina vättar och Nalle är så fina :D

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

19 december 2023 20:25

Vilken tur att den där sparkolyckan inte gick värre än den gjorde, men det kan vara illa nog kan jag tänka mig.
Du har det gott som har din bror, hunden Nalle och dina goda vänner som du får träffa och umgås med.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Lena i Wales och lite överallt

Lena i Wales och lite överallt

21 december 2023 12:59

Tur att det inte gick värre med sparkolyckan.
Härligt hembakat.
Fint med ett lokalt matställe där människor kan träffas.
Tänk så många ni en gång var i byn. Vilken skillnad.
God Jul!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Göran

Göran

21 december 2023 20:30

Sen rätt lång tid har jag sett att någon skriver kommentarer på engelska och nästan alla är skrivna till din blogg. Och oftast till gamla inlägg. Har du testat att skriva till Admin och fråga hur det kan komma sig?
Jo, jag vet att man nästan aldrig får svar när man skriver till dem.
Å andra sidan kanske det inte har nån betydelse att nån kommenterar dina gamla blogginlägg i efterhand på engelska... Bara undrar!

http://:singelfarsan.bloggplatsen.se

 
studio te huur

studio te huur

Tisdag 9 jan 16:15

I'm constantly searching on the internet for posts that will help me. Too much is clearly to learn about this. I believe you created good quality items in Functions also. Keep working, congrats!

http://https://wonen31.nl

 
ufa365

ufa365

Måndag 15 jan 14:10

Daily potential prospects listed here the way to with thanks for use on your endeavor, in which is the reason why We're consulting coursesmart all the time, seeking out cutting edge, unique knowledge. Various, thanks!

http://https://www.ufabetwins.me/ufa365

 
thegiftio

thegiftio

Måndag 22 jan 11:34

Typical trips listed below are the ultimate way to many thanks to your energy, which usually is the reason why Now i'm browsing your website each day, trying to find fresh, intriguing details. Several, thanks a lot!thegiftio https://thegiftiocom.wixsite.com/thegiftio

http://https://thegiftiocom.wixsite.com/thegiftio

 
soap2day

soap2day

Tisdag 23 jan 15:06

Many thanks regarding submitting this kind of fantastic write-up! I came across your internet site perfect for my own wants. It includes great and also beneficial content. Maintain the nice perform!

http://https://trumpsmag.com/2024/01/15/soap2day-watch-mo

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards