Direktlänk till inlägg 27 april 2024

NYFIKEN

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

 

När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske. 

Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men ligger över inatt och kommer imorgon. Hoppas att det i alla fall är bar väg där dom ska åka.


Nåja jag börjar med att baka rullrån för att ha något gott att bjuda på när dom kommer. Gillar att sitta vid fönstret med rullgrånsjärnet och titta ut och se hur det regnar och haglar och är solsken. I dag är verkligen en aprilvädersdag.


Nu blir jag nyfiken på vad som hänt utomhus. Det första är att trots vädret så kvittrar fåglarna mer och mer.

Jag går ner till sjön och ser att en av dom stora granarna har gått av och ligger på marken.

 

Vandrar bort efter strandstigen och ser att det rinner i diken och bäckar men inte annars. Isen ligger tjock men det är landlöst och till min förvåning har bävern varit framme och gnagt på småalarna efter sjön.

 

Det har ju funnits bäver i ån men nu har jag inte sett några spår efter dom för jägarna hade tagit livet av alla trodde jag. 

Troligen hade jag fel men hur bävrarna dragit med grenarna bort till ån vet jag inte men så är det i alla fall.


Borta vid Kinabrors sommarstuga har bryggan ramlat ner. Så trist och än har inte sjön gått upp så man vet inte vad som kan hända.

 

På tillbakavägen rensar jag i diken och i bäcken och ser vattnet forsa mer och mer och jag har alltid älskat att rensa på våren. Det finns i mitt barnsliga sinne men roligare är att ha sällskap av hunden Jack som alltid hjälpt mig att dra upp ris och kvistar ur bäcken.

 


Nu börjar jag planera lite för hur jag ska göra i trädgården men oj så mycket att greja med, Känns som det är så länge innan jag kan rensa och göra fint och börja med att få ut i växthuset. När snön ligger så här länge så kommer man ju inte åt på länge ännu och då blir sommaren för kort. 


Jag är ju så nyfiken på hur det går med våren också, måste gå alla gamla stigar och titta i diken och ängar efter de första blommorna och fågelboen och allt möjligt. Det barnsliga i mig börjar komma till liv nu när den förbannade snön försvinner om än så sakta och så kommer Sonen och hans Fjälla och hälsar på i två veckor och det ska bli kul.Vi ska äta gott och elda brasan och kanske till och med grilla lite grann. Bara att hoppas att det blir fint väder. Någon gång ska det väl bli i alla fall.


Dagens ord: Att återuppleva våren och fågelsång och porlande i bäckar väcker ju liv en gammal surkärring.

 
 
Ingrid

Ingrid

Lördag 27 april 22:29

Så skönt att snön börjar töa bort hos er också och att det finns hopp om en vår. Jag håller helt med dig, att få uppleva ännu en vår väcker verkligen liv i en sur kärring.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Göran

Göran

Söndag 28 april 07:26

Gott att se att du börjar repa mod trots bakslaget med snön. Hörde ofta det där talesättet som barn att den nya snön hjälper till att smälta bort den gamla. Och om nåt ska kallas skrock så är det väl det. För rent vetenskapligt sett så tvivlar jag på att det finns någon sanning i det. Men kanske var det nån som hittade på det för att trösta sig när våren blir vinter helt plötsligt. Våren kommer, jag lovar!
Och sen kommer sommaren också!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Söndag 28 april 16:44

Ja, nu letar vi efter våren och förhoppningsvis hittar vi mer och mer av den :D Mycket att se fram emot och snart får du sällskap av son med fjälla. Livet är ganska trevligt ibland :D

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

Söndag 28 april 18:01

Och värmen ska komma till veckan, säger de spåmännen. Åtminstone i våra trakter. Känner mig frusen ända in i märgen.

Vad roligt att du får besök av sonen med fjälla. Det låter så mysigt med eldning och grillning.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 10 maj 11:24

  Det snöade i onsdags och det var nästan en dm och jag höll mig inne för att min allergi skulle bli bättre. Inget ont som inte har något gott med sig. Pollen föll till marken och det blev lite bättre på det viset.   Igår åkte Sonen och Fjälla...

Av Anita - Måndag 6 maj 13:25

  Vilken vecka vi har haft och så roligt när Sonen och Fjällan varit här. Dom har verkligen fått se både vinter,, snösmältning och sommarvärme på några dagar. Dagar då det ena dagen ligger snö i drivor och hur krokusen sticker upp ur snön bara så ...

Av Anita - Onsdag 1 maj 10:28

  Man tror inte sina ögon. Det är fortfarande mycket snö. Det här har ramlat ner från vedbodtaket. Söndag eftermiddag kom Sonen och Fjällan från Skåne. AMV och Gubben kom en sväng också.   Måndagen regnade det och snöade och haglade men fr...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards