Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Bamse31

Måndag 11 aug 11:33

Finns det kräftor i Fisksjön?
Går det att få köpa din ringblomsalva?
Jag mailade om en ring ,an hittat, där Skatan har sommarställe - fick inget svar från dig i denna fråga!

Anita

Onsdag 13 aug 08:27

Nej, kräftor finns inte i Fisksjön.
Skatan har inte tappat någon ring men ska höra sig för bland sina bekanta och grannar.
Visst ska du få köpa min ringblomsalva. Beräknas bli klar om ca en månad.

 
Ingen bild

David

Måndag 23 juni 18:52

Hej!
Hittade din blogg av en slump och såg att du nämnt Kolbjörnsjön. Vet du om de har lagt i någon fisk i år? Nappar det?

Hälsningar från Göteborg

Anita

Tisdag 24 juni 21:00

Ja då man har satt in lika mycket fisk som vanligt och vid öppningen i februari nappade det bra. Hur det är nu på sommaren vet jag inte för jag har inte varit dit något. Som du väl vet så kan det vara lite tjurigt där ibland men som sagt fisk finns det där.

 
Ingen bild

flurig

Onsdag 28 maj 16:48

Vilket postnummer har du (jag skulle vilja skicka en grej)

Annars kanske det räcker med "Anita, skogssnuva, Fisksjön" på brevet

Anita

Onsdag 28 maj 20:59

Anita Brehlin Fisksjön 113 840 64 Kälarne men faktiskt fick jag ett kort från en bloggvän som bor i Portugal där hon skrivit Skogsnuvan Hammarstrand Sverige och det kom fram. Helt otroligt.

 
Ingen bild

Bamse31

Måndag 26 maj 23:27

Vad jag listat ut så bor AMV i Bräcke men åker med husvagn till fisksjön på somrarna. Finns där en campingplats eller uppställnngsplats för husvagnar o.d

Anita

Onsdag 28 maj 20:58

Hon och hennes man har ett stort timmerhus granne med mig men det är kallt där så medan huset blir uppvärmt (finns ingen el) så bor dom i husvagnen som står bredvid huset.

 
Ingen bild

Bamse31

Tisdag 13 maj 00:41

Du har två fina hus på bilden. Vad jag tror mig förstå, så bor du själv i det högra, vem bor i det vänstra?
Hur gammal är Datafias pappa?

Anita

Torsdag 15 maj 21:24

I det andra huset bor pappas kusin men han är på sjukhus och kommer troligen inte hem mer. Den här gården har varit farfar och hans brors för länge sedan. Datafias pappa är född 41 och han är pigg och dansar tre kvällar i veckan suveränt

 
Ingen bild

Bamse31

Söndag 11 maj 17:25

När kommer myggen hos er och eftersom ni bor vid vatten, är det massor av dom? När under sommaren är myggplågan lägst. Har ni massor av knott också?

Anita

Måndag 12 maj 17:55

Före midsommar är det mest med mygg men inte så farligt tycker jag. Framöver augusti är det inga mygg. Knott är det inte så mycket men vi har besvär med bromsar om det blir varmt på sommaren speciellt nere vid sjön när man ska bada. Då bits dom på ryggen så man blir galen. Vi har en liten gasoldriven moj som håller myggen borta om vi ska sitta ute på kvällarna

 
Ingen bild

Bamse31

Onsdag 30 april 01:25

Jag börjar tydligen bli riktigt gubbig, för jag har blandat ihop väderstrecken. Väst ska va öst, så du bor där jag trodde, fast kanske lite längre söderut efter östra stranden. Din fina Bäck kan man inte se på googlekartan, men nu först var var den finns? Tack!

Anita

Onsdag 30 april 22:40

Det är inte lätt att läsa kartan om man inte varit här i verkligheten och inte lätt att förklara heller

 
Ingen bild

Bamse31

Måndag 28 april 02:46

Har försökt lista ut var din stuga ligger på googlekartan. Tror att den ligger sjöns västra sida, ungefär mitt på i sjöns längd. För där finns markeringar om bebyggelse, men efter dina väderstrecksbeskrivningar, blir ja fundersam. Tycker jag ser bäcken rinna ut i sjön längst i norr, men kan du höra den, så måste du bo i norra ändan på sjön, eller finns det flera bäckar?
Kqn du räta ut mina fgetecken?

Anita

Tisdag 29 april 09:02

Det du ser är nog inte bäcken utan ån som rinner in längst bort i väster och ut längst bort i öster. Vid viken i öster där det är en lång badstrand bor jag så man kan säga att jag bor längst österut i sjön. En liten bit åt väster ligger min lilla bäck och bortom där min brorsas hus. Den bebyggelse du ser på mitten är vad vi kallar "väst i gålan". Blev du något klokare eller blev det bara mer struligt.

 
Ingen bild

Bamse31

Onsdag 23 april 10:13

Hur långt har du bort till Kinabror? om jag begipit det rätt så måste du gå över bäcken och då ligger stugan på sjöns västra sida. Har du sandstrand vid tomten, badet lägger väl ganska nära din tomt. Håsjögårdens vandrarhem hänvisar till det badet.

Anita

Lördag 26 april 06:52

Jag går västerut efter stranden i ca 600 meter för att komma till Kinabror så det är nära. Jag har sandstrand vid min brygga och den riktiga badstranden bara ca 100 meter bort åt vänster från min brygga. Gubbflon som du funderade över ligger efter byvägen. En gång i tiden var det en myr men gubbarna i byn dikade ut den och gjorde den till åkrar (som föresten håller på att växa igen nu). Därav namnet Gubbflon. Jo då du har alldeles rätt. Det finns badstrand hos brorsan också och långrunt är det överallt och varmt i vattnet på sommaren. Guldgul sand och grunt blir fort varmt när solen ligger på. Än badas det inte förstås. Kanske ett dopp efter bastun ikväll. Vi får se.

 
Ingen bild

Bamse31

Söndag 13 april 23:05

har läst om svalan Iris: Hur fick du svalan så tam. Var det en ladusvala eller tornsvala elle?

Anita

Tisdag 15 april 13:35

Svalan Iris är född i min loge och jag pratar alltid med fåglarna när jag går in i logen och då känner dom igen min röst. Svalan levde i 9 år och nu är hennes ungar här och jag hoppas att någon av dom blir så tama men svalor är inte vanligtvis tama som Iris. De andra fåglarna som jag har får ju mat av mig varje dag och jag pratar alltid med dom och härmar deras kvitter. Iris var en ladusvala.

Presentation


DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

45 besvarade frågor

Gilla bloggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se