Senaste inläggen

Av Anita - 7 september 2013 23:35

 

Att följa sina impulser ska man kanske göra oftare för det kan bli så bra så.

Nu har jag varit hemma alldeles för mycket.

Nu har jag umgåtts alldeles för mycket med gubbar. 

Nu är det dags att göra annat.


Igår när jag varit på jobbet en stund for jag till PappersBeda och fikade och vi gick ut och gick med grisnäsan Bob. Vilket härligt väder. Solen riktigt brände på ryggen och vi hade så mycket opratat.


Så handlade jag lite och kände helt plötsligt att jag ville träffa min meditationsvän K och det är klart att jag hann bara tänka tanken så mötte jag henne på vägen.

Bara så där rätt av bestämde vi oss för att äta lunch på hotellet och sedan åkte vi till hennes sommarhus. Jag har aldrig varit dit och det var verkligen en upplevelse.


Så småningom när hon fått ordning ska hon ha loppis på ladugårdsbotten ( varför heter det botten egentligen när det faktiskt är längst uppe på vinden)

Vilken jättehärlig loppis det ska bli och så mycket fina saker som fanns där i huset. Föresten så var det tre hus och gamla och härliga.


Som ni vet så älskar jag att rota i gamla hus och vindar så den här dagen var en riktig fest för mig. Dessutom tillsammans med gulliga kompisen K. 


K är född i den här byn och hon kunde berätta så mycket om vem som bott i husen och resan hem genom den lilla byn gav så mycket. Tack snälla K för en oväntad och genomhärlig dag. En dag att minnas.


Så fortsatt jag med tjejträffarna.

DataFia och jag satt på bänken utanför mitt hus och fikade när dagens enda gubbe dök upp.

DataFia och jag skulle snabbt iväg till Kälarne för ett möte och gubben fick skylla sig själv när han kom så där bara apropå och föresten så är jag GUBBLESS så det kvittade.


Frampå kvällen åkte vi hem och badade bastu och det var så härligt väder ute.

 

Idag har Sofiepropp och jag varit på marknad uppe på Qul i backen. En marknad med närproducerat och bara bra grejor över lag. Det var mest mat och jag köpte ostkaka. tvål gjord på mjölk , äpplen och grönsaker.

 

Sofiepropp hittade fina halsband som hon köpte.

 

Vi pratade med folk och fikade och vädret var så fint och det var så trevligt. Man har nästan glömt så fint det är på Qul i backen. Tänk vilka danser man varit på där genom åren. Synd att det så sällan är något där nu för tiden.

 

Så iväg till DataFia och vi tog en långpromenad i finvädret.


Två dagar med så gott som enbart kvinnor. Balansen är återtagen. Efter dagar med bara gubb-besök känns det väldigt bra. Oplanerade dagar som det bara blev som det blev och det blev så bra så.


Att umgås med kvinnor och fåglar är min melodi. Då är allt så enkelt Männen är så kravfyllda och......


ger man dom lillfingret tar dom hela handen och har man otur biter dom av den också. Det får alltså bli dagens ord.

ANNONS
Av Anita - 5 september 2013 22:50

 

Jag är en sommarmänniska. Det är ett som är säkert. Jag älskar värme och sol och nu när jag trodde att sommaren var slut så kom den tillbaka igen. Kanske är det därför jag mår så bra nu.


Nöjd. just nu känner jag mig nöjd med mig själv och livet.

I två dagar har jag jobbat hårt med vedklyvningen. Tunga klampar som ska klyvas och fraktas in i vedboden. Som tur är så har jag en liten söt klyv som är riktigt bra. Här är nu den sista klampen.

 

Nu är vintern räddad och vedboden är så gott som full.

 

Så efter vedklyvningen så klippte jag gräset i två timmar. Tog upp grannens potatis. Tömde båten som var full med vatten och rodde bort till Kinabrors brygga och tömde hans båt också.


Vattnet i sjön var varmt igen och jag tog ett dopp och simmade omkring en bra stund.

Solade en stund på badstranden.

Sedan gjorde jag lite lingondricka och  nu har jag fyllt frysen med lingon så jag ska inte plocka mer. Lite synd för det finns så mycket lingon överallt.


Så kom gamsvägerskan med man och badade och hade med sig gofika. Vi satt nere vid sjön och hade det skönt och njöt av solen.


Småfåglarna började kvittra igår igen när solen kom fram och flög runt omkring mig och tiggde bröd.

Canadagässen har mellanlandat i sjön på sin flytt söderöver.

Ett tecken på älgjakten är att korparna far omkring och skriker överallt. Jag brukar härma dom och idag så kom en av dom och landade på räcket till bryggan nere vid sjön och vi pratade lite med varandra och kurrade och fick en väldigt fin kontakt. Härliga vackra och stora fåglar när dom kommer nära.

 

Så gick gårdagen och jag såg lite på tv och vid elvatiden slog hungern till och jag stekte pannkakor. Den misslyckade lösa gelen blandade jag i hallonsylten och det blev väldigt gott.


Nåja då kom jag underfund med att något hänt med den gamla kärringkroppen. 

Inget ont i knät, ingen träningsvärk någonstans. Jag var inte ens trött.

Den här sommaren har gått rakt in i korppen och gett mig kraft och energi. 

Utan att jag märkt det har kärringen blivit en superkraftkvinna, nja nu tog jag vl till i överkant kanske, men med mina mått har jag inte mått bättre på många år. 


Troligen ett nyttigt liv jag lever fast det förstås. Att äta pannkaka sent på kvällen kanske inte är så bra men det skiter jag i. Nu är tiden att göra precis som jag vill och hälsoproferna kan snurra bäst dom vill.


Ytterligare en härlig dag har gått men den slutade lite illa. Jag råkade få en geting in i tröjärmen och den stack mig rakt i armvecket så nu har vänster arm blivit jättestor men den krymper väl till imorgon.


Dagens ord:Håll inte tillbaka dig själv. Du är allt du har.

ANNONS
Av Anita - 3 september 2013 09:02

 

Sofiepropp fotograferade när vi var på hälsomässan härom veckan och då slog det mig när jag såg korten. Hur ofta ser man hur man ser ut bakifrån egentligen. I den här åldern vill man ju inte ens titta i spegeln framifrån men tamme sjutton är jag riktigt snygg bakifrån eller hur. Ser ut som en riktig donna men vilken besvikelse när man vänder framsidan till.

 

Nåja skit samma är väl det. Jag finns ju inte för att vara vacker. Avsikten med mig är något helt annat. Jag är ju inte ens ute efter att skaffa någon ny karl. Jag aktar mig som attan för sådant och det är ingen ide för någon att ens försöka. Männen brukar visa sig vara bara ett bekymmer och något som begränsar ens frihet.

Nog måste jag erkänna att jag nog tycker att det känns lite trist att man ska vara snyggast bakifrån i alla fall.


Nog om det. Vi återgår till helgen som varit.

Glädjespridaren Lekkamraten och hans fru kom som en frisk vind. Hade med sig middag och härliga winerbröd och jag kände att jag saknat dom väldigt. DataFia kom också och vi satt och pratade och skrattade och hade det helmysigt.

Tänk så en del människor sprider värme omkring sig. Sådana värmespridare skulle det finnas fler av.


Då går mina tankar och minnen till något helt annat.

Nu är det höstlikt utanför och älgjakten har börjat. Hundskall och skott ekar över sjön och saknad kommer över mig.


Det fanns en tid då mamma, jag och en jägarfru Lilian samlades här varje älgjakt. De var de fina dagarna där vi åt frukost tillsammans Lilian och jag i hennes husvagn.

Vi satt på altanen och rensade lingon och lagade jättestora grytor med älgbiff tills gubbarna kom hem frampå kvällen.

Jag följde med mamma och Lilian på bingon fast jag bara somnar och aldrig vinner någonting men bara för sällskaps skull i alla fall.

Så mysigt vi hade det vi tre tillsammans och så vi skrattade och hade skönt.


Jag tog och ringde upp Lilian och hon har blivit gammal (över 80 år) och jag hade glömt hur länge sedan det var. Hon sa att hon tänkt ringa precis och vi pratade länge och jag saknade henne. Saknar mamma också. Det finns så många att sakna men nu går vi tillbaka till dagen som idag är.


 

Dagarna går förfärligt fort och allt jag ska göra finns nertecknat på ett papper men det går ganska långsamt med att utföra det jag ska.

Ska inte trötta er med det men jag kan säga att det finns en del att gruva sig för på min agenda och ibland blir det inte så mycket gjort heller.

Igår kom gamle A en sväng och fikade och så var jag bort ett tag och så var jag förfärligt lat.


Satt mig och tittade på en gammal 40-talssvartvit film på morgonen. Det gäller att inte sätta på tvn på morgonen för då är det gamla svenska filmer på kanal global och jag fastnar så lätt i härliga gamla filmer med kända skådespelare och fina miljöer och för att inte tala om kläderna och varför har alla vackra skådespelerskor så smala fina midjor. Såna har vi inte nu. Är man smal så är man smal hel och hållen. Nog är det mycket snyggare med kurvigheten som dom hade kan jag tycka.


Eftersom jag känner dåliga vibbar för någonting så är det kanske bäst att hålla mig till ofarliga saker och göra lingondricka och tömma båtarna på vatten till att börja med. Samla ihop lite skräp och fara på tippen ska jag också göra. Tror aldrig att det tar slut med skräo. Vet inte hur många lass vi varit iväg med men nu börjar det se rätt bra ut nere i uthusen. Nu är det bara inne som det ska röjas. 


Dagens ord: Ta inte livet för allvarligt, du kommer inte levande ur det i alla fall.


Nej nu har jag varit väldigt surrig. Jag erkänner det. Ska iväg med sopor på eftermiddagen och valet i dag står emellan att klippa gräs eller starta igång vedklyven, vet inte vad som är tråkigast och mest gruvsamt.

Av Anita - 1 september 2013 11:30

 

Så sitter man här en söndag och tittar ut genom fönstret. Regn och 8 grader varmt. Förra söndagen satt vi nere vid sjön i bara bikini och åt rökt abborre och badade i sjön inte en gång utan många. Tänk att det kan ändra sig så fort. 

I fredags när jag tog det vanliga fredagsbastubadet var jag ensam i bastun, bara jag och jordbänningarna och tomtarna.

 

Roligare med sällskap och framför allt saknar jag bastukatten Oskar som alltid gjorde mig sällskap.


Kanske är det dags att se tillbaka på sommaren som var. Då ska jag inte fastna i det jag inte hann med utan faktiskt tänka på vad jag trots allt gjorde under de här korta månaderna.


Tänka på allt roligt och på att det varit en enstående sommar.


Dans:

 

Det blev bara 5 danser i år. Stromboli, Storåsen och tre gånger i Hällesjö. En av gångerna fick jag fara hem för att jag hade så ont i mitt knä. Annars hade jag så roligt och fick dansa jättemycket. Det blev ännu en danssommar för mig då jag inte blev panelhöna i år heller. Underbart.


Fester:

Visst blev det fester. Midsommar hos Kinabror då vi var rätt många.

 

Så hade vi ju en ny tillställning som samlade alla i den lilla byn Fisksjön. Trots att inte alla var med så blev vi över 30 personer som mötte upp på tipsrunda och grillning väst i gålan.

 

Så var det grillning hos broder B. 

 


 

Så hade sonen och hans kompis frityrfrossa som vi alltid brukar ha. Oj när jag ser det är jag mätt ännu.

När faster och kusinerna kom blev det grillning borta hos Kinabror. Det mesta som försigått har ju varit hos honom nu istället för hos mig. Han har massor med plats och massor med trädgårdsmöbler så det har blivit så i sommar.


Så blev det surströmming hos Sundsvallsborna en fin och varm dag.

Kräftor åt vi hos kinabror, DansBritt och jag och sedan hade jag en liten kräftätning nere vid min strandstuga tillsammans med en helt ny bekantskap.

 

Så blev det fest hos Tuppola med sambo borta i deras sportstuga i Hunge. En jättetrevlig tillställning med mycket sång och skratt.

StockholmsKarin fyllde 90 år och hade kalas.

 


Nu höll jag på att glömma sommarens första fest borta hos AMV o gubben i Bräcke då det var qrusing.

 

Annars har vi väl gått emellan och ätit hos varandra. Kinabror har haft besök av både sin dotter och sin son med deras familjer och dom har verkligen haft tur med vädret.


Lite grejor har jag hunnit med fast jag knappt minns. Vi har varit på qrusing 2 ggr och på kul i backen och lyssnat på Kingen som var verkligen en rivig upplevelse.

Vi har varit på konsert i kyrkan i Hällesjö och lyssnat på en dotter till min kusin.

Konsert i Näset där dansbritt och hennes dotter sjöng.

Konsert i Hammarstrand med många bra up0pträdanden.

Framför allt har jag varit på URKULT, något jag tänk länge.

   

Så på slutet bio med Sofiepropp och Hälsomässa i Krokom. Inte dåligt när man tänkte att man ingenting hade gjort.


Loppis det har jag haft och jag är lite stolt att jag äntligen kom till skott. Så många nya människor jag träffat genom loppisen. Människor från alla håll och loppisfolket verkar vara väldigt trevliga och glada människor som det varit roligt att träffa.


Vad mer blommor:

 

Oj så det blommat i sommar. Det bara sprutar upp blommor överallt. Vackra doftande och härliga. Svalan som troligen är en dotter till min älskade tama svala Iris har fått 5 söta ungar som nu har dragit iväg till afrika för att slippa kylan.  

Barn: 

Så mycket härliga ungar som varit här i sommar.   

Här jagar vi krokodiler och hemska djur.

 

Söta flickor vamdrar på Fisksjöträffens tipsrunda.

 

En gullig liten plutt.

 

Ronja leker med hunden Alice.

 

Kinabrors son och den allra minsta lilla killen i Fisksjön.


Badat har jag fått göra nu i flera veckor. Fiskat har jag inte gjort men det behöver jag inte för Kinabror drar upp hink efter hink, röker och fileer så vi har verkligen ätit mycket fisk i sommar. 

Det är så tryggt nu när Kinabror bor i närheten. Vi äter rätt ofta tillsammans och vi kan hjälpa varandra med det ena och det andra och han är varken tjurig eller omöjlig att ha att göra med utan verkligen en klippa att ha i närheten. Dessutom följer han med på dans ibland.


Ja ni så var den här sommaren. Jag har också sett en björn. Något som jag hoppats på och nu har jag gjort det.


Kinabror har åkt till Skåne ett tag nu och jag tänkte följa med men känner att jag inte hinner. Så mycket är ogjort. Idag skulle Lek-kamraten komma men han har inte syns till.

Igår var jag på födelesdagskalas till DataFias dotter. Hon fyller 18. Vilken härlig tid var inte det.


Tiden då man trodde på kärleken och livet. Tiden då man vacker som en dag. Tiden då man hade hela livet framför sig. Då när det faktiskt var ganska lätt att vara ung. Det ställdes inte så stora krav på en och man kunde få jobb. Jag jobbade sedan jag var 16 år och det var ganska normalt då. Lite nostalgisk blir man.


Nu när livet börjar gå på nergång  vet jag inte om jag skulle vilja vara ung igen.

Livet har ju lärt en en del på både gott och ont och man har blivit mer varsam med sig själv och har man inte lärt sig något annat så har man i alla fall lärt mig att kärleken är farlig att ha att göra med för det förstör mer än den ger i långa loppet. 


Man har lärt sig att ta livet som det kommer och jag tror att jag är ganska tillfreds med hur jag har det.

Jag har det bra. Jag har det fint. Jag känner mig frisk. Jag är fri. Jag gör vad jag vill. Har mina egna val och det har jag aldrig haft förut så jag njuter av min tid.


Dagens ord: Tiden är nu. Varken det som var eller kommer.

Av Anita - 29 augusti 2013 14:06

 

Egentligen ville jag kasta mig in i dagens mest spännande händelse men här ska det minsann tas i rätt ordning så jag börjar lite kort om gårdagen.


Gårdagen började det bli lite mer höstlikt och jag for och jobbade en stund. drack en kopp kaffe hos svägerskan och uträttade en massa ärenden. Det var ett flöj hit och dit hela dagen, bredde mackor, åkte till graven. pratade i jag vet inte hur många telefonsamtal och lagade middag. PappersBeda kom lagom till middagen och Kinabror förstås.


Sedan for Kinabror och jag till Hammarstrand på konsert. Det var i kyrkan och för cancerfonden. Britt var med och sjöng i kören och det var väldigt mycket fin musik, verkligen värt att gå och höra på. Mycket folk var det faktiskt där också.


Men nu till dagen idag.

Imorse drabbades jag av skogslängtan och kände att jag ville ha lugn och ro och samla mina tankar så jag gjorde iordning en termos kaffe och en macka och tog med bärhinken förstå.


När man kommer till skogen en sådan här lite mulen och lugn dag är det såååå tyst, bara bärplockaren rassel hörs men efter en stund kan man börja känna att någon tittar på en. Överallt rör det sig av nyfikenhet.

   Det första man hör är spillkråkan som börjar väsnas.

Om man så rätar på ryggen så ser man att träden är fulla av nyfikna små. det är talltitan och entitan. lavskrikan, nötväckan och talgoxen. Dom sitter där och väntar.

 

Klart att dom får lite bröd och jag sätter mig på en stubbe och tar lite kaffe och strör ut lite smulor åt dom. Så kommer dom en efter en för att smaka och först kommer lavskrikan för hon är inte rädd för människor alls.

 

Lingonen är stora och röda och granna. Jag sjunger en stump och fåglarna kvittrar med. Man är aldrig ensam i skogen, närvaron av nyfikna skogsinnevånare finns alltid där. Jag känner mig alltid trygg och glad i skogen. De världsliga bekymmren liksom bara rinner av en.


Så börjar det regna och jag får ge upp. Tar bilen och far ner för att vända på en vändplan längre ner.

När jag kommer nästan tillbaka där jag plockade bär kommer han lufsande över vägen. En liten söt och lurvig björn.

 

För första gången har jag sett en björn på när håll och förstår att han varit i närheten ett tag. Kanske har han stått och lyssnat på min sång och kanske har han tyckt att jag sjunger illa.


Kameran finns förstås i innerfickan och innan jag fått upp den och stannat bilen är han försvunnen och det blir bara ett kort på skogen där han försvann.

 

HURRA Jag har sett en björn och jag hoppas innerligt att ingen skjuter honom för björnjakten har ju börjat så nu går ingen säker för dom blodtörstiga jägarna som låtsas att dom gör en bedrift när dom skjuter allt dom kan pricka på.


Jag ska gå dit imorgon och plocka mer bär för oj vad bär det finns där och kanske kanske kan jag få se lilla söta nallen igen.


Dagens ord: I skogen kan det mest oväntade hända.

Av Anita - 27 augusti 2013 19:41

 

Så fick jag dom i alla fall. Dagarna vid sjön. De varma dagarna. Dagarna jag trodde jag missat pga loppisen.

Tänk att få vara ute från morgon till kväll. Jag som längtat utomhus i många år.


Söndagen var AMV kvar och vi satt nere på bryggan i doften av hennes såpskurade mattor som hängde på tork överallt. Vi badade förstås.

Så kom motorcykelmannen och strax därpå Kinabror. Han hade med sig nyrökt abborre och vi satt där och mumsade på dom. En liten båttur blev det också.


Dagen bara sprang iväg och AMV åt tillsammans med Kinabror och mig. Vi försökte med ett till synes konstigt recept. Abborrfileer panerade i krossade ostkrokar istället för ströbröd. Det blev verkligen gott tillsammans med kall sås med örter och nyupptagen potatis.

AMV och jag avslutade med ett nakenbad innan hon var tvungen att åka hem. Den stackarn jobbar ju fortfarande.


 

Igår sken solen igen och jag skyndade mig ner till sjön. Jag.fiskarna, fåglarna och trollsländorna som skimrade så vackert. Skäggdoppingens knorr i vassen.

Det är det här som är frihet för mig.


Ingen som bestämmer över mig. Ingen som ställer krav. Det är min tid nu.

Mitt liv har alltför länge bestått av krav. Krav från mina män. Krav från jobbet. Bara krav krav krav.


Nu när jag  som en mogen persika. när jag är på gränsen till övermogen då kom den. Friheten.

Jag och sländorna. Trots  min risiga och småskyrnkliga kropp känner jag mig stark och fri och faktiskt i detta nu rätt tillfreds med livet.


Inte kan man bara lata sig. Tvättade dom tunga mattorna som jag hade otvättade. Målade klart stenarna som jag och barnen börjat med i juli. For en tur med Kinabror till Kälarne där vi åt lunch på hotellet. Plockade lite krusbär som jag gjorde kräm av.

 

Kinabror snickarde fram på kvällen badade han också och vi tog en promenad bort till en nygranne som vi aldrig träffat åtminstone inte som vi minns.

Hennes föräldrar var tandläkare i Bispgården för många år sedan och deras sportstuga har stått tom i många år. Man tänkte sälja den men nu har dom ångrat sig och renoverar för fullt.

 

Det var en trevlig kvinna som bjöd på rödvin i kaffekoppar och kanelbullar därtill, en originell kombination som jag då aldrig smakar men vad då. Man tar vad man haver. Är det inte så?


Kvällarna är lika sköna. När jag kom hem vände jag mig om mot solnedgången och hörde lommarna ropa på sjön.

 

Så ännu en härlig dag. Jag blev erbjuden att följa med till Östersund av en person och av en annan att följa med till Sundsvall men inte kan man lämna paradiset en dag som denna.


Eftersom jag numera gör precis som jag vill så tog jag båten och for till mitt alldeles eget lingonställe. Kammade lingontuvorna och fick drygt en halv hink innan jag tyckte att dom var lite för omogna och rodde bort till Kinabror och fick kaffe.


Sedan rodde jag hem för att tova nere vid sjön. Tovade ullstycken som jag ska använda troligen till drömfångare. Det är bra att ha till vintern om jag skulle vilja hålla på med sådant. 

 

Hör ifrån min gamla kompis Lekkamraten som kommer upp och hälsar på till helgen och som jag inte träffat på hela sommaren. Det ska bli kul.


När jag nu tänder eld i värmaren så slår mig tanken. Eld, luft, vatten och jord. De fyra elementen som jag verkligen är nära nu. Det får mig att må alldeles fantastiskt bra.


Så börjar det dyka upp gubbar en efter en och till slut står det tre stycken och pratar ute på gården.


Jag lagar fiskgratäng av kallpotatis, rökt abbore, sås med gräslök och ost uppepå. En rätt mamma gjorde när vi hade en massa rökt abborre över och det blev riktigt gott. Lite dill skulle det nog vara och citronpeppar.


Jag hann ta ett bad till och gick omkring i vattnet nere på badstranden och allt var alldeles stilla och vattnet var ljummet och småfiskarna pilade omkring runt fötterna. 


Nu har det börja skymma och jag tar farväl av ännu en underbar dag.


Dagens ord: Det kommer säkert att bli sämre men det kan knappas bli bättre än så här.

Av Anita - 25 augusti 2013 07:43

 

Med pengar på fickan och i ett strålande väder far jag mot staden Österund. Har bestämt mig för att de slantar jag tjänat på loppisen ska gå till nöjen och bara nöjen och inget nödvändigt.

Sofie Propp hennes kompis och jag ska gå ut och äta och gå på bio i det härliga vädret.


Östersund är en stad som jag alltid sammankollar med att frysa. Iskalla vindar från fjällen och storsjön brukar plåga en men den här kvällen var som förtrollad. 

Uteserveringarna för fulla med folk. Man kade dekorerat stan med drakstatyer i olika färger och över alltihopa lyste moder sol. Det kändes nästan som att var utomlands och storsjön låg blank som en spegel.

Njutning.


Välja mat utan att behöva ta det billigaste. Njutning. Det blev fläskfile Oskar och ååå så gott.

Njutning.


Så bio. "Hur många kramar finns det i världen". Vilken härlig film. Vet att den fått si och så recentioner men den var vacker, gullig, rörande. Härliga skådespelare och en underbar miljö. Lite snyftande hördes runt omkring i lokalen. Filmen gick direkt till hjärtan och då få dom säga vad dom vill dom som tycker att dom vet. Se den!

Njutning.


När vi kom ut var det fortfarande ljust och istället för att ta  bussen så gick vi hela vägen hem till Sofiepropp. Vi gick genom villakvarter där jag aldrig varit. Mycket folk var ute och trädgårdarna blommande så fint.

Njutning.


 

Så blev det morgon och DataFia kom för att hämta oss. Vi åkte på Hälsomässa i Krokom.

Pengar på fickan och för en gång skull kunde jag handla och inte bara titta. Tänk att för vissa är det ett naturligt tillstånd att kunna köpa det man vill ha. Vilken härlig känsla det måste vara.

Njutning.


Lite av det kände jag när jag köpte lite hudcremer och lite smågrejor och en fin turkosblå tunika.

Njutning


Vi roade oss med att prova helt underbara huldreklänningar. Sofipropp hittade en jättefin RobinHoodtunika och Datafia köpte en klänning.

 

De klännigar jag provade framhävde min häxighet och när ska man gå omkring i en sådan egentligen. Med såna armar som hänger ner i maten tex. Nej det blev ingenting men roligt var det att prova.

Njutning.


Så träffade jag Maria från Åsele som lärde mig att tillverka trumma. Det blev ett märkligt och makalöst möte på många sätt.

Träffade StadsHelen med kompis också.

Njutning.


Vilken trevlig dag men jag började längta hem så jag tog bilen och drog hemåt.


Som jag berättat förut så är jag en fjask när det gäller bilkörning speciellt när det gäller rondeller och lördag eftermiddag vid köpcentret Lillänge är det strid på kniven att tränga sig in i rondellerna. Nu hade jag tur och lade mig bakom ändan på lastbil och då kunde ingen tränga sig emellan. Det var första gången jag hade nytta av en lastbil. Där ser man. Oväntat oväntat. Jag som är så rädd för lastbilar.


Hem och njutning.

 

AMV var vid sjön och tvättade mattor i solskenet. Fortfarande 22 grader i vattnet och vi hoppade i och badade.

AMV fyllde år och vi gick hem till hennes stuga och åt soppa och sedan kom hennes bror med sambo och så dök Tuppola och Kinabror upp och vi satt där på hennes stugaltan och fikade och åt tårta och pratade och tiden bara rusade iväg.

Njutning.


Dags att tända bastun. AMV, DataFia och jag ska bada. Att fira sin födelsedag med bad i solnedgången hade hon inte gjort på många år.

 

Tänk er njutningen att flyta omkring bland fiskarna när solens sista strålar dansar över vattenytan.

 

Så många år sedan man kunde göra det,

Njutning.

 

Kliva upp och gå hem och dricka hett kaffe och ta en macka. Sjunka ner i soffan framför en rolig film och sitta där och småsnarka.

Njutning.


En helt förtrollad vecka. En oväntad gåva från ovan. Bad, sol, härliga vänner.

Ljuset den här tiden är så vackert och grönskan så intensiv och djup.

Njutning.


Dagens ord får kort och gott bli: NJUT  

Av Anita - 22 augusti 2013 09:43

 

Den här veckan försöker jag verkligen suga ut det sista gottaste av sommaren nu när det kom en härlig vecka i augusti. En vecka full med doft av mogna bär, vackra blommor och kvällar med bad i sjön.


För att börja med förrgår så plockade jag en hink med svartvinbär. Det är inte speciellt kul eftersom jag misskött mina buskar och dom är fulla med brännässla och ogräs men jag gjorde det i alla fall.


Mitt på dagen så stekte jag pannkaka till Kinabror och AMV:s gubbe.

Jag rårrörde hallon som jag plockat nere vid sjön och hade i lite socker. Det blev supergott med lite vispgrädde till.

Det är långt emellan jag steker pannkaka men nu smakade det gott.


Sedan drabbades jag av en latattack och gick ner till bryggan och lade mig på sidentäcket med en bra bok och bara låg där och hörde vågskvalpet och kände solen värma. Tog ett bad och vattnet var varmt och skönt.


Gick bort till Sundsvallsborna som också satt och njöt på sin brygga nere vid sjön. Vi satt där och småpratade och kom underfund om att vi hade det såååå bra och att vi var på det bästa tänkbara ställe. Inte ens en broms störde oss.


 

Så var det dags att fara på en alldeles speciell meditation. Dels därför att den skulle vara på älglogen i  Hammarsstrand. Ett ställe som är väldigt speciellt med djur överallt på väggarna och en härlig stämning.


 

Dels därför att den var min vän Linnea som skulle hålla i meditationen och den skulle vara på tre språk, svenska engelska och tjeckiska. Den gick ut på att man skulle släppa något som man visste inte var så bra kanske.


Så då funderade jag länge innan jag kom på vad jag skulle släppa. Min misstro mot män.

Jag litar inte på män, inte på hantverkare som bara lovar och lovar och så fort någon ny visar något intresse så är min första tanke. Vad är det för fel på den här då? Super han,är han knarkare, spelgalning, idrottsidiot, jaktidiot eller pedant.

Klart man inte kan gå omkring och tänka så. Det finns ju faktiskt vanliga snälla och trevliga karlar också. Det är ju bara jag som har misslyckats med mina förra försök. Äsch inte sjutton hjälper en liten meditaton för något sådant inte. 


Ja ja skit samma. Det var i alla fall trevligt att vara med om något sådant ovanligt som en trespråkig meditation.

 

När jag åkte hem var det fullmåne och den rullade sakta efter skogkanten på min väg hem till Fisksjön.

Som vanligt vid fullmåne var det ingen ide att gå och lägga sig för jag kan i alla fall inte sova och att ligga och snurra i sängen var heller ingen mening.


Vad gör man då i mörka natten när månen glor in genom fönstret. Inga problem. Man kan trumma lite på sin trumma, man kan koka lite saft, man kan vika lite tvätt och titta lite på tvn. Vid 4-tiden på morgonen somnade jag i alla fall och sov några timmar.


 

Så varmt det är. Så solen skiner. Men...klippa gräs det måste man. På med hörlurarna med musik och ge sig på det. Så kom gamle A för att kapa klar veden. Så kom motorcykelmannen och så kom Kinabror med en skål nyrökta abborrar och vi satt i köket och benade abborrar och lade på spisbröd och åt till. Lite kaffe till och så for alla gubbar och jag fortsatt att klippa och klippa och klippa i flera timmar.


Efter det så blir man svettig och varm och jag gick ner och tog mig ett jättelångt bad och sedan tvättade jag fler mattor och bar upp mattorna sedan förra tvätten som torkat fint i solen.


Så lade jag mig i strandstugan för att vila lite grann för det tar på en lathund att klippa gräs i flera timmar  och skura mattor speciellt när man inte sovit något.


Tror ni inte att jag somnade som en stock och när jag vaknade hade jag besök. Där dök det upp en som hade med sig kräftor och räkor och goda ostar och jag vet inte vad så det blev en kväll nere på strandstugeverandan med tända ljus och smarrmat och både bastubad och bad i sjön. Att simma i vattnet när det börjar bli mörkt är en härlig känsla. Man liksom bara flyter omkring i universum på något vis.


Så gick den dagen och som sagt. Nu måste man verkligen suga ut det sista av sommaren och verkligen ta vara på varje minut av den ljuva sommaren innan den är borta.


Nåja idag ska jag i alla fall laga lite kålpudding, flera stycken föresten så man kan stoppa ifrysen och ta fram när man blir sugen. Kan väl försöka hålla mig inne den stunden i alla fall även om det känner på.


Dagens ord: Rosor doftar som starkast innan dom vissnar. 

Presentation


DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

36 besvarade frågor

Gilla bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se