Senaste inläggen

Av Anita - 24 juli 2016 21:58

 

De varma dagarna fortsätter dag efter dag och blommorna frodas och fyller ängar och rabatter och hjärtat blir varmt av allt det vackra.


Fredagen for hela gänget till Hammarstrand för att handla och äta lunch. Vi fyllde flera bord så många var vi. DansBritt kom också och senare på eftermiddagen kom hon till oss i paradiset Fisksjön


Hon och jag lånade båt hos Kinabror och jag rodde till Kanalviken.

Där är vattnet ljummet och sanden som guld. Där finns de mjukaste träbitar och finaste stenar så man har alltid med sig något hem.

När vi nakna sam omkring i det härliga vattnet kom en tanke för mig.


Jag är nog fattigast i byn. Trasig bil, trasig båt. trasig brygga, tjocktv och hus som för länge sedan skulle ha målats om men just en sån här dag är jag rikast i världen som kan ligga här i vattnet och flyta omkring och känna doften från skogen och myrarna och se den blå himlen full av små ulliga moln. Vad kan man mer önska sig, möjligen att det vore mindre broms som bet en.


Så rodde vi tillbaka till Kinabrors brygga och där vimlade det av glada barn och så förstås hunden Jack som fyllde 2 år och fick tårta av köttfärs och korv.

 

Vi fick kaffe och satt där på bryggan med dom andra och mådde gott.


Kvällarna är magiska och man kan inte gå och lägga sig utan måste ut hela tiden för att se hur sjön ändrar färg allt eftersom solen flyttar sig och till slut går ner.

 

Efter bara några minuter så har färgerna ändrat sig igen.

 

Igår åkte vi till Bergsåker där det var dop av Broder B:s senaste barnbarn. Hon var söt som en liten ängen och hon grät inte ens när huvudet blev blött, bara tittade med stora ögon på allt omkring.

 

Det var sommarens varmaste dag så det var skönt att hoppa i sjön när vi kom hem frampå kvällskvisten.


Jordgubbarna mognar och det är fint att plocka en då och då när man går förbi.

 

Rosorna blommar och blomlådorna är så praktfulla och har sådana starka färger så man tror inte sina ögon.

 

Vita klockor slår ut överallt och dom har jag inte planterat. Dom kommer ändå och så välkomna är dom.

 

Idag har AMV och jag planerat inför onsdagen utflykt och vid 4 kom dom andra som skulle vara med för att vi skulle prata lite om vad vi ska göra. Ni får väl höra mera sedan om det.

Så åt Sonen och Fjällan och jag tacos och så åskade det och så regnade det lite och sedan gick jag ner till sjön


Det var märkligt stilla efter åskan, inga fåglar sjöng, inga fiskar sam i vattnet och inte en vindpust rörde sig.

Jag gillar att gå sakta ut i vattnet tills det när till halsen, titta på bottnen i det klara vattnet och se på musslor och snäckor och fina stenar och sedan flyta omkring och titta på solen och molnen och må så gott som det möjligt är.


Så har ännu den dag gått och den bara försvann så fort så fort som sommardagar gör.

Man blir trött av allt bad och all sol och allt som händer runt omkring.

 

Sonen och Fjällan vilar i soffan och jag ska snart gå och lägga mig med öppet fönster i mitt sköna svala sovrum och känna närheten till livet och naturen.


Dagens ord: Även utan rikedom och pengar kan man känna sig rik en sådan här skön dag..

ANNONS
Av Anita - 19 juli 2016 21:10

 

När jag går ner till sjön slår doften emot mig. den blandade doften som är sommar för mig.


Idag är en strålande fin dag och jag stänger loppisen för det finns några ärenden att uträtta.

Handla, fixa räkningar åt Fd Grannen och lite annat. Sonen körde och hans fjälla  som kom igår var med förstås.  

Innan vi for ner till Kälarne hann dom med en liten tur på fyrhjulingen.


När vi kom hem kände jag på mig att Datafia behövde min hjälp. Hon hade hand om sommarcafe idag och jag vet hur besvärligt det är att vara själv där om det rasar in folk och det gör det ibland. Visst behövde hon min hjälp. Jag diskade och bredde mackor. Så cyklade jag hem. Sonen och fjällan hade slagit vass och satt på farstukviisten och drack kaffe så då fick jag en slurk också.

 

Trädgården är full med svirrande fåglar överallt nu. Alla fåglar har fått ungar och dom har inte ens förstånd att vara rädda och det är så roligt att se dom runt omkring. Det är väldigt dåligt med fjärilar iår Jag har knappt sett någon.

 

Rosorna som slår ut en efter en ger mig glädje, speciellt den gula som jag gillar väldigt mycket.


Jag går ner till bryggan och lägger mig för att sola för första gången i sommar. Ser en flotte ute på sjön och en båt som drar med en vattenskidåkare.

Småfisk plaskar omkring och bromsen bits och allt är som det ska vara på sommaren utom bromsen förstås för den är minsann en plåga.

Det är skönt att vila en stund i solen och läsa en tidning och ta ett bad. Nu är det rätt varmt i sjön och det var skönt att simma omkring i det klara vattnet tillsammans med fiskarna.


 

Sonen har lovat grilla så jag är ledig och fri att göra vad jag vill.

 

Oj så gott det var. Jag gillar minsann grillat. Det är så gott.


Kinabror och hans gäster har åkt till Bräcke för att åka färja och äta glass. Broder B och Tuppola och deras gäster har åkt på loppisrunda och sommarcafe så vi är alldeles ensamma en stund.


Nå det är alltså idag men jag kanske ska berätta om lördagens dans Björnlogen i Storåsen.

Storåsen ligger så där 2 mil rakt in i skogen. En gång om året är det fest där. Man kan vinna en älg på inträdesbiljetten. Det finns öltält och så naturligtvis dans på ett väldigt fint dansgolv. Dessutom har dom jättegoda hårdbrödmackor med rökt lax på.


Kinabror, Dansbritt och jag for dit som vi alltid brukar. Det var ovanligt lite folk. Det var Digilo på Paveljonen och Drifterns på¨Hanssons loge så folket räcker inte till den här tiden. Dessutom hade det ösregnat på sina håll.


Jag började tro att jag skulle börja en karriär som panelhöna för jag blev inte uppbjuden så ofta som jag var van. 

Lite roligare blev det när jag blev uppbjuden av en ung kille fast det var damernas. Nåja han var rejält full och jag hade mina funderingar om hur det skulle gå men han dansade bra faktiskt fast han hade problem att gå. Han sa att han gillade blondiner som jag och att jag dansade som en älva.

Nåja, jag höll färgen fast jag förstår att han inte fattade att mina vita lockar satt på en gammal tant. Ibland är det lite trevligt att det är lite mörkt faktiskt. Nåja det var i alla fall gulligt och det var ett bra slut på en danskväll.


När jag ligger här på bryggan och tänker så inser jag att nu gäller det att försöka dansa allt jag kan för snart kommer tiden då ingen smink i världen kan dölja att jag är gammal och att männen aldrig tror sig om att bli gamla och bara dansar med unga vackra kvinnor. Det är sorgligt för mig som gillar dansen allra mest. Sånt är livet.

 

Nåja jag badar bastu, spelar på trumman och simmar i härligt vatten och solen är varm och mjuk. Vem är jag att gnälla denna makalösa fina dag.

Jag gläds åt älgbiffen vi åt igår och hjortronsylten jag kokade och den goda grillmiddagen jag fick idag och att kvällen är lika fin som dagen varit.

 

Gläds åt att imorgon kommer en ny fin dag. Kanske ska jag skynda mig ut tidigt tidigt och se om hjortronen mognat och blåbären. Äta någon jordgubbe som är solmogen och god och hitta röda smultron lite här och där.


Dagens ord: Människa lär dig dansa annars vet inte änglarna vad dom ska göra med dig.

ANNONS
Av Anita - 16 juli 2016 03:13

Gamtackorna på vift men bocken stannade hemma. Det får bli dagens början men det är lika bra vi börjar från början så det blir lite ordning och reda.


 

Jag vaknade i farfarskrubben vid 5-tiden. Sängen är som en hängmatta och jag funderade över hur en liten katt som Morris kan ta så stor plats och hur sängen blivit som en hängmatta med åren.

Utanför var det ett förfärligt liv för småfåglarna hade börjat få flyglektioner och föräldrarna skällde på dom. Nu är dom flygfärdiga och det blir ganska tyst när hela klungan gett sig iväg in i skogen och övergivet min trädgård.


Varför ligger jag i den här sängen? Jo. för alla andra sängar i det här huset är upptagna. I min säng ligger Lekkamaraten och Gulliga frun, i änglarummet ligger min nya bekantskap Karin och Sonen ligger i sitt rum.


Bollnäsborna kom i tisdags kväll. Snälla och rara människor men dom äter hela tiden och dessemellan fikar dom  Det är Lekkamraten som lagar mat från morgon till kväll. Jag fattar inte hur folk kan äta så mycket.


Onsdagen stängde jag loppisen efter halva dagen och vi åkte till Kinabror för att fiska och Bollnäsborna skulle ut och fiska. Dom lånade hans båt för precis som att bilen min är trasig så är min båt det också trasig.

 

Jag följde inte med utan for hem och lagade mat Åskan mullrade i fjärran och mycket riktigt så kom det en regnskur.

 

Torsdagen hade jag loppisen stängt för att åka runt med Bollnäsborna och visa omgivningarna. Vilken dag det blev. Vi hann med mycket faktiskt. Började med att göra en tur runt Hammarstrand. Upp till gamla kyrkan där vi fick en berättelse av en trevlig flicka som var sommarguide.

 

Fin utsikt och en fin gammal kyrka.

 

Kyrkporten gillar jag.


Så till hembygdsgården där det var mycket aktiviteter sen sådan här dag. Tre gubbar spelade dragsspelsmusik och

vad passade bättre en sådan härlig sommardag. Några hässjade hö och några förevisade de gamla sakerna.

Naturligtvis fikade vi med hembakat bröd och kaffe.

 

Det blev en stund där och det fanns så mycket att titta på.

 

Så drog vi iväg till Döda fallet och vi hann inte mer än dit så gick Lekkamraten iväg och beställde mat fast vi nyss fikat.

Så iväg till Svarthålsbyn där Lekkamraten och söta frun bott förut. Man hade ändrat vid deras hus och tagit bort äppelträden och dammen och det såg inte kul ut ett enda dugg.


Nu började jag känna att det var lite bråttom. Vi skulle ju hinna till Håsjö innan fyra och innan dess skulle det handlas och besökas ett ställe till men vi hann med nöd och näppe och tror ni inte dom skulle fika igen.

Jag träffade mina gamla klasskamrater där som hade sommarcafe och vi gjorde upp planer inför kvällen för nu skulle gamtackorna ut och svänga sina lurviga ben.


Hem och jag behövde inte laga mat för nu var det bråttom att få till sig inför kvällen. Av någon konstig anledning tar det längre och längre tid att bli snygg.

Lämnade matlagningen till Lekkamraten och så småningom drog jag iväg i Kinabrors bil för att hämta upp tjejerna. Jag säger tjejerna för vi känner oss ju som sådana även om vi faktiskt är gamtackor.


Nåja Kinabror (bocken) fick besöka från Skåne av sin son med familj så han stannade hemma men vi for förstås.

 

Så kul vi hade och så mycket vi fick dansa fast det var kvinnoöverskott. Inget är som sommardanser på en gammal dansbana. Martinez är en riktigt bra orkester och dom hade verkligen fart och fläkt över sin musik. Härligt.


Även den härligaste danskväll tar slut och när jag smög mig upp i farfarskrubben sov alla i huset och det var tyst. Det var faktiskt nästan mörkt en stund på natten.


Sommaren rusar iväg och nu har fåglarna tystnat och de första bären har börjat mogna. Jag åt den första jordgubben och ett smultron som blivit rött. Till och med blåbären börjar få färg och jag tror det blir mycket blåbär iår.

 

Rosorna jag fick i våras börjar slå ut och dom är så vackra. Även om dom fryser bort i vinter så har dom gett mycket glädje så länge dom funnits.


Så igår åkte Bollnäsborna hem till sitt och Sonen och jag åkte till Hammarstrand där det var marknad. Vi köpte salta remmar och rulltrån och samlades med Kinabror och hans familj uppe på hotellet för att äta lunch tillsammans.

Sedan åkte vi hem och dagen gick i sakta mak för jag var trött efter dansen och det var en del att pyssla med hemomkring nu när vi var själva en stund.


Frampå eftermiddagen kom det nytt besök. Det var två av Kinabrors barnbarn som kom och ville kolla på min trädgård. Den är rolig för barnen med alla gångar och portar och figurer.

 

Lövkojan är ett populärt tillhåll och där kan man leka och gömma sig.

AMV och Gubben är här med en del av sina barnbarn och dom lånade min bastu framåt kvällen. Jag halvsov framför tvn faktiskt.


Men ingen ska tro att här bli rast och ro. Nu vaknade jag mitt i natten och letade efter katten som varit ute under natten och imorgon kväll är det dans på Björnlogen och naturligtvis ska jag dit och DansBritt och Kinabror hoppas jag. Man måste passa på att dans så länge man kan. Dans det är livet för mig det och vintern är lång och kall och man måste samla dansminnen för att orka.


Dagens ord: Dansa min docka medan du är unger, när du blir gammal blir du för tunger.

Av Anita - 11 juli 2016 08:17

 

I lördags öppnade jag loppisen. Efter flera dagars blåst blev det lite bättre väder.

 

De första som kom var tyskar och sedan kom det bara bekanta och stora affärer blev det inte men trevligt fika på altanen.

 

Så gick dagen och jag gjorde köttfärssås o pasta till Sonen, Kinabror, Storfiskarn och mig.

Storfiskarn han gräver och gräver men snart är nog dikena klara.


På kvällen for AMV, Gubben, Kinabror och jag till hotellet i Kälarne för att lyssna till "Kingen".

Vilket fantastiskt ös. Vilken fantastisk kille. Rockenroll på högsta nivå. Det är så att fötterna trampar takten fortfarande.

 

Liten är han men sjunger och spelar piano och munspel och pratar med samma härliga glöd. Det bästa jag hört på mycket mycket länge.


Sonen var hemma med hunden Jack och när vi kom hem hade han fått besök av StockholmsAnders. Han och 93-åriga Karin har kommit till sommarstugan.


Vad finns mer att berätta. Det är som vanligt både trevligt och mindre trevligt.

Det mindre trevliga är att min bil nu gett upp. Den har börjat leva sitt eget liv. Jag vågar knappt köra den. Ena stunden stannar den och den andra stunden drar den iväg på full gas fast jag inte rört gaspedalen. Uppför mansjöbackarna orkade den knappt ta sig upp för fast jag växlande ner.

Det blir att ta kontakt med bilverkstan idag om det nu inte är semesterstängt. Precis nu när jag just varit till tandläkaren och gjort av med pengar och den här tiden går det ju mycket pengar hela tiden.


Nåja, jag får hoppas att jag får in loppispengar så det räcker till några danskvällar i sommar.

 

Pionerna jag fått av Moster håller ännu och är lika fina.


Idag skulle Sonen ställa upp och skjutsa Moster och mig till Strånäset där jag skulle hämta min hemliga vinst.

Jag hoppade att få något i lapptäcksteknik men tro ni inte att jag fick en trasmatta. Fin och välgjord men jag har ju massor av mattor och eftersom jag vävde själv så kändes det inte så rafflande precis.


 

När vi kom dit så fick Sonen hjälpa till med att sätta i nya lampor i den fina ljuskronan. Som tack blev han bjuden på tunnbrödstut och kaffe. Ett bra byte. Vi fikade och tittade på hönshuset.

 

Tänk vilket hönshus. Där inne fanns till och med en kamin för att hålla hönsen varma.

 

Den här gården är en av de häftigaste ställen jag vet

 

Lite här och där finns det tallar så stora att moster inte kan famna dom.


Hem och öppna loppisen igen och så småningom kom solen och så kom AMV och Gubben tillbaka. Dessutom kom DansAnn med man och vi pratade länge och fikade förstås. Det blir mycket fika på sommaren här.

  Jag åkte med Sonen (på fyrhjulingen) till Kinabror där han bjöd på en sagolikt god köttfärslimpa med bakade lökar och potatis.


Sedan gick jag ner och eldade i bastun och AMV och jag bastade och doppade oss. Det var rätt kallt i vattnet nu när det blåst in så mycket kallvatten men skönt ändå.

Killarna var borta hos Kinabror och såg på fotboll men AMV och jag såg på "Morden i Midsommer" hemma hos mig.


Så går dagarna allt för fort och sommaren vandrar iväg.

Jag letade efter julkort som man brukar vilja köpa på loppisar och då hittade jag ett kort som något skickat till mig (jag minns inte vem) men det är väl en sanning om något. Så här ser den ut.

 

Den skulle kunna bli dagens ord men en av mina kaffegäster gav mig ett bra ord när man frågade hur man mådde.


Dagens ord: Man får vara glad att man får vara tacksam.

Av Anita - 7 juli 2016 07:50

Den här veckan har det blåst något alldeles hemskt. Det är i alla fall myggfritt när vinden viner och då passade jag på att gå till Stedesbacken och kupa potatisen och rensa.. Det är härligt att ligga där och rota i den mjuka fina myllan. Hunden Jack är med och hjälper till. Han fraktar bort ogräset åt mig och är omöjlig att trötta ut.

. Där borta finns allt som jag behöver. Det finns styyvmorsviol, rölleka, ja alla växter jag behöver till mina salvor utom daggkåpa. Det finns den finaste mjukaste grankåda som man kan göra en bra salva av.


Sonen har kommit från Skåne och det är roligt. AMV och Gubben har kommit tillbaka och Sundsvallsborna är här så det är liv och rörelse i paradiset Fisksjön.

 

Äntligen har chokladfågeln i blomlådan fått sina ungar och dom piper och gnäller och växer för varje dag. Undrar hur dom kommer att se ut när dom blir stora.


Tisdagen åkte Moster och jag till Strånäset som vi brukar och tittade på lapptäcksutställningen.

 

Vilket fantastiskt hus och vilket fantastiskt arbete man lagt ner.

 

Det är otroligt mycket man kan göra med lappar, inte bara täcken utan väskor, kuddar, bonader och figurer.

 

Dom här figurerna är vindunksskydd. Häftiga minsann och vilket piller att göra sådana.

 

Tunnbrödstut och kaffe åt vi ute på glasverandan där utsikten över trädgården och indalsälven är fin.

Vi köpte lotter förstås och jag vann en förseglad vinst som jag ska hämta på söndag. Det ska bli spännande att se vad det är och så får jag åka dit en gång till.


Moster och jag stannade till i Hammarstrand för att äta lunch och timmarna gick och Sonen och jag åt middag hos Kinabror. Vi satt faktiskt ute för hos honom blåste det inte så hemskt som hemma hos mig. Stekt abborre minsann.


Igår så var det då dags för AMV och mig att ha hand om sommarcafe nere vid gamla kyrkan.

 

Oj så mycket folk det kom. Det var tillströmning hela dagen och till och med folk från utlandet kom dit. Vi hann inte sätta ner ändan på hela dagen så jag hann inte ta några kort heller.

 

Det var en rolig dag och det är alltid kul att träffa människor och prata med dom. Det är ganska underligt att så många hittar hit för den här platsen ligger ju inte efter någon stor väg.


Ska bli spännande att se om folk letar sig till mig och min loppis som ligger ännu längre bort från farvägarna. Jag har bestämt att jag ska öppna på lördag för nu är jag så gott som färdig.


Igår kväll var vi i alla fall helst slut efter dagen och när Sonen gav som förslag att vi skulle fara till Hammarstrand och äta pizza istället för att laga mat så nappade vi genast.

Sedan satt AMV och jag i soffan och såg på tv och halvsov och killarna var uppe i Kinabrors nya hus och spelade biljard och spelade musik på jukeboxen.


Dagens ord: Att vänta på att vinden slutar vina är ganska meningslöst. Det är i alla fall bra arbetsväder och myggfritt.


Av Anita - 3 juli 2016 09:30

 

Torsdagen åkte AMV och jag till Näset för att lyssna till kören där Dansbritt är med i. Dom är så bra och blir bara bättre och bättre för varje år. Dom spelar och sjunger så härliga bitar med mycket gung och fart i. Häftiga som sjutton.


Vi hade tagit med oss fika till pausen och jag hade glömt att ta med muggar. Men bättre brödlös än rådlös. Jag hittade några plastlock i handskfacket så det blev liksom att dricka kaffe på fat som man gjorde i min barndom och det gick bra det också. Plan B, alltid en extraplan, glöm inte det.


Jag vann tre priser på lotteriet., sånt jag inte behöver, vas, midjeband och tacoskålar. Blir väl raka spåret ner till loppisen.


Nu till det som bloggen egentligen skulle handla om. Om hur fort en bra dag han förändras till något tråkigt och hemskt.

PappersBedas dotter har en liten hund som heter Ebbe.

 

Han är inte så gammal och liten som en katt. Väldigt skygg och nervös är han.

Just den här dagen skulle det bli flytt till en större lägenhet och ni vet så bråttom det är då. När hon öppnade bakluckan smet Ebbe ut och sprang rakt ut på en bil och tullrade runt på gatan. Det är normalt inte mycket trafik där och alla kör sakta så det var maximal otur.


Han blev så rädd och chockad och kanske skadat så han sprang iväg upp mot Qul i backen bland gräs och sly och försvann spårlöst. Som dom letade. Tänk om han låg skadad någonstans.

Det är sådana här gånger som det är bra att bo på små ställen. Det är sådana här gånger som det är bra att ha Facebook. Tänk så fort det sprider sig.


Det dök upp folk och hundar från alla håll och man sökte och sökte men en liten rädd hund kan krypa under och gömma sig lite överallt.

AMV, DansBritt och jag åkte också dit efter konserten och letade men ingen hund. När jag lade mig tänkte jag på den stackars lilla hunden. Så rädd han skulle vara om han nu inte var skadad eller död och låg någonstans. Sådan oro för alla.


Som tur var slutade det lyckligt. Vid 5-tiden på morgonen upptäcktes han av en kille som skulle ut på jobb och efter att ha jagat efter hunden så fick PappersBedas dotter tag i stackars lille Ebbe som pratade hela vägen hem och verkade vara oskadad men frusen och blöt. 

Så fint av människor att ställa upp som dom gjorde. När man hör sånt så blir man lite varm om hjärtat. Världen är inte bara ond fast man kan tro det när man hör nyheterna varje dag. Det finns mycket gott och många varma hjärtan också. Man ska inte glömma det.


 

Hemma i paradiset Fisksjön har det blivit lite omändringar.

Brorsdottern och hennes son åkte hem och istället kom brorsonen på ett snabbt besök.

AMV och Gubben har haft 4 av sina barnbarn här i stugan och i helgen har det varit backtävlingar i Hammarstrand. AMV:s gubbe har tävlat och TuppOla också. Kinabror har tittat på.

Det regnade hela lördagen och jag har haft hunden Jack hos mig. Struntade i backtävlingen iår.


Frampå kvällen kom Sonen. Han hade kört hela dagen för det är långt från Skåne och hit, över 100 mil så han var trött.

Kastade sig omedelbart ner till fyrhjulingen för att ladda batteriet.


Så komStorfiskarn för att fortsätta gräva och efter en stund så kom Sundsvallsbornas son och fjälla och ska ha semester så Sonen har kompisar att leka med. (Nåja dom är alla i 40-årsåldern men män leker ju ändå)

Trött somnade Sonen tidigt men Storfiskarn och jag satt uppe länge och såg en spännande film.

 

Ute blommar det överallt och doftar och allt växer så det knakar.


I morse vaknade jag av kaffedoften som ringlade sig upp för trappan och jag låg där och drog in den härliga doften. Det var Sonen som vaknat och kokat kaffe.


Såg ut och såg att det blåser ganska friskt men solen skiner. Förstår att det är en dag då det är läge att gå bort till Stedesbacken och "ale päran" alltså kupa potatisen. När det blåser så här så håller sig myggen borta och det är rent hemskt att ligga där i skogen och rensa när mygg och knoitt anfaller.


Sonen vandrar ner för backen med verktygslådan i hand. Nu ska det bli fyrhjulingkörning mindsann. Jag tar en kopp kaffe till innan dagen börjar.


Nu mina vänner är det nästan klart i min loppis och jag beräknar öppna på fredag. Det är mycket den här veckan. Tisdag lapptäcksutställning på Strånäset dit Moster och jag ska åka. Onsdag ska AMV och jag ha sommarcafe nere på Håsjögården och Torsdag är det Kinabror och AMV:s gubbes tur att ha sommarcafe. Tänk så dagar och veckor rusar iväg när det är sommar


Dagens ord: När man hittar det man tappar tänker man: Slutet gott allt gott och det önskar jag er alla en fin sommardag i juli.

Av Anita - 30 juni 2016 11:09

 

I rosornas tid och de magiska nätternas tid sover jag naken med öppet fönster. Naturligtvis har jag myggnät för fönstret. Paradiset Fisksjön måste ju ha lite jämvikt mot ljuvligheten och den heter mygg, knott och broms.

Men i fågelholkarna i trädgården skriker små fågelungar efter mat och det råder ingen brist på insekter att mata dom med. Här i min trädgård finns det mat för alla.


En vecka har snart gått igen och tänk vad tiden går fort när man har det bra.

Kinabrors dotter Camilla och barnbarnet åker tillbaka till Skåne idag men istället kom Kinabrors son igår så nu är den tid då sommarfolket avlöser varandra hela tiden. På lördag kommer min efterlängtade son upp.


 

Annars har veckan bestått av värme, regn, sol och åska och ett litet nätt muller från Storfiskarns grävmaskin.

 

Det har varit gräsklippning, stök i loppisen, cykelturer, bad och latande i hammocken lite då och då. Dagarna går så fort. Naturligtvis hqr det varit lite besöka varje dag bla Gamle A och Mustacen


Jag bröt av ljuvligheterna med att gå till tandläkaren och laga en trasig plomb. Inte det roligaste precis och dyrt är det men man måste vara rädd om sina tänder faktiskt så länge man har dom. Inte vill man ha löständer fast man är en gammal kärring.

Jag har jobbat lite grann och hälsat på PappbersBeda.


 

Trädgården kräver sitt varje dag men det är ett kärt besvär att gå omkring och vattna och rensa ogräs och se hur allt prunkar och doftar. Jag låter naturen växa in i trädgården med ormbunkar och annat och gräsmattorna består mest av mossa på sina ställen men mossa är fint det också. Ingen trädgårdsmäster är bättre än moder natur faktiskt.

 

Mina enkla rosor doftar ju jättegott och blommar med massor av blommor där humlorna surrar sin mysiga brummande sång. Dåligt med fjärilar faktiskt.

 

Rosen jag hittade på en gammal fäbovall har jag nu fått reda på att den heter kanelros och kanske om man känner efter noga finns en liten doft av kanel.


På strecket torkar badhandukarna och svajar litt i vinden.

Igår efter att vi ätit köttförssås och spagetti for killarna ut på sjön för att lägga nät.

Brorsdottern Camilla och jag badade bastu.

Vi skulle gjort det i förrgår men när jag kom in i bastun  hade getingarna byggt ett stort bo där. Jag tog en gammal konservbyrk och lyckades få ner dillan i den men getingarna blev lite arga och det kan man ju förstå. Dom brukar vara snälla men nu tappade dom humöret och vi fick ställa in.


Igår gick det bättre så vi kunde basta och bada och njuta i flera timmar. Så härligt var det och vattnet var varmt och skönt, säkert över 20 grader.

 

Nu sitter jag på altanen och ser molnen röra sig över sjön. Ser paddan i dammen ligga lojt och simma på rygg. Fågelungarna piper i sina bon och svalorna flyger runt och kvittrar sitt klad och härliga kvitter. Katten Morris breder ut sig bredvid mig och spinner i solen och rosorna och syrenerna doftar. Vad mer kan man önska sig.

Fick just reda på att Kinabrors son hade fått en gädda på 5 kilo igår kväll så nog finns det stora fiskar i den här sjön.


Jo då AMV och jag ska på konsert i Näset i kväll där DansBritt är med och sjunger så jag ser fram mot en toppendag.


Dagens ord: Livet är lätt att leva nu och kunde jag spinna skulle jag göra det.

Av Anita - 27 juni 2016 19:23

 

Fortfarande efter två dagar sitter lyckan kvar i kroppen även om det sitter helt andra saker kvar i benen (ont).

Vi tar det från början.

Vädret vet ni ju har varit det mest fantastiska man kan tänka sig i flera dagar.

Första danskvällen för sommaren var äntligen här. Som jag längtat.


DansBritt en klasskompis och så jag drog iväg till Gerålund. Gerpålund är ett dansställe i Bispgården där man var som ung. I år firar man 70-årsjubileum och har dans tre kvällar.


Vilken fantastisk kväll det blev.

Ingenting kan göra mig så lycklig och glad och uppspelt som en härlig sommardans.

Musiken var rbra och spelade allt från 50-talsbitar till sånt som är alldeles nytt.

Det var massor med dansanta män och många som man dansat med i ungdomens dagar.

Det var inte ens kvinnoöverskott. Annars brukar det alltid vara så.


Som vi dansade och som vi skrattade och dansgolvet var halt som såpa så man fick hålla sig i gubbarna och hoppas att man inte halkade omkull. Vilken kväll. Vilken lycka. Hjärtat bubblade av fröjd. Jag vet inte vad som händer men det kanske är något med hormonerna fast jag trodde att dom hade dött. Hormunerna alltså.


Så hemresan. Jag önskar att jag hade haft med mig kameran så jag kunnat fotografera indalsälven och bergen runt som lyste blå i skymningen. Det blir aldrig mörkt nu fast klockan var 2 på natten, bara dimmor som dansar som älvor. Rent magiskt vackert.


När jag kom hem kokade jag mig lite mjökchoklad och kröp ner i ett varmt bad. Vet att det är det enda som kan rädda mina åderbråcksben och hindra senedraget i benen. Dansa 4 timmar otränad efter en vinter då jag inte dansat en enda gång är en nödvändighet.

Lycka är ordet. Dansen, det är mitt liv det.


 

Visst har det varit fullt ös några dagar nu och tro det eller ej. Allt blommar runt omkring. Syrenerna doftar. Lupinerna blommar för fullt och allt är så gudomligt vackert.

 

Söndag förmiddag åkte TuppOla, Sofiepropp och killen härifrån och vi andra for iväg till Västanede för att gå på vandringsloppis. Ett fint väder för en vacker promenad och bra för mig att se lite vad man tar betalt innan jag ska öppna min loppis.


 

Vackra gårdar och vacker utsikt överallt och den här lilla kullen gillade jag skarpt.


 

Nog var jag lite trött på söndagen efter dansen men eftersom det var auktion nere på byn så måste man dit en liten stund bara för att mingla omkring och träffa gamla bekanta och kanske köpa sig en korv. Så då gjorde jag det.


Fikade lite hos Datafia och åkte tillbaka hem med Storfiskarn. Han skulle fortsätta sitt dikarprogekt hemma hos mig.

Jag hade tankar på att fortsätta jobba med loppisen men dagen var varm och het till och med så jag ändrade mina planer.


Packade kaffe och mackor och lite annat gott och en bok och gick ner till sjön och lade mig på bryggan för att sola och läsa och fika.

Efter en stund så kom Kinabror och dottern och barnbarnet och sedan dök AMV och Gubben och deras tre barnbarn upp och där satt vi på bryggan och fikade och pratade och en del badade till och med. Jo föresten TuppOla dök ju upp också. Det var precis som på gamla tiden. Folk kom och gick och solen var varm och livet var gott att leva.


Kinabror grillade kött på kvällen men när det var över så säckade jag ihop i soffan och tvärsomnade.

Värmen och sömnlösheten och motionen med dansen tog naturligtvis hårt på en gammal kärring som jag.


Jo föresten, i min damm har det slagit sig ner en jättepadda och i blomlådan ligger en liten fågel på 5 små ägg.


Jag som ibland inte kan låta bli att måla på saker målade en dinasarieunge på min stora sten som ser ut som ett jätteägg. Jag gör ibland stolleprov och onödigheter. men...... idag har jag diskat och sorterat alla bestick i loppisen och det mina vänner var ett tidsödande projekt och inte så kul heller.

 

Nu väntar jag bara på nästa dans och sitter här med mina slitna ben men tro inte att jag ger mig. Jag ska dansa tills den dag jag får sitta som en gammal panelhöna. Först då slutar jag.


Dagens ord: Alla unga och vackra dansa allt vad ni orkar och älska allt vad ni kan. Vi gamla för göra så gott vi kan.Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se