Senaste inläggen

Av Anita - Onsdag 20 jan 18:55

Så stod man där och försökte öppna bildörrarna. Inte blev jag gladare av att jag inser att det var jag själv som burit mig dumt åt. Att sätta på motorvärmaren när det snöar är ju heldumt och kan bara bli ett. Ispansar på hela bilen.

Många goda råd av mina bloggvänner fick jag. Jag låser inte bilen den här tiden. Vilken biltjuv skulle ta sig hit på oplogad väg för att försöka starta en översnöad och inisad bil .


Eftersom jag redan var ursinnig efter att ha skotta så ryggen var mör. värmde jag en skruvmejsel och började pilla bort is och till slut fick jag upp en dörr och tog mig iväg ner mot landsvägen.


Så jobbade jag. åt lunch på hotellet med DansBritt och handlade lite mat och en tulpanbukett för att muntra upp mig.

 


Under över alla under var Fisksjövägen plogad när jag for tillbaka hem. Jag hade ju flera timmars snöskottning kvar men jag fick tag i Storfiskarn och han hade lånat en traktor och lovade komma och skotta så då slapp jag det eländet framåt kvällen. Så kom då Grisnäsan Bob.


Det går inte så bra med Morris och honom. Bob jagar katten Morris så fort han får syn på honom även inomhus så nu får man vara fredsdomare och försöka hålla dom borta från varandra.


Som tur är har det bara varit runt 10 grader så Bob och jag har kunnat vara ute

 

Bob verkar gilla snö i alla fall.

Vi hälsade på Skåneungdomarna som byggt en stor snöhydda och kört snöskoter.

När vi gick hem på sjön tittade jag på bastun och längtade efter att få sitta där i värmen men jag ids inte skotta fram mig dit.

 

Hoppas komma iväg till vattengympan imorgon och får väl basta där istället.

Igår kom då Storfiskarn och plogade min gård och vi fikade och pratade. Storfiskarn är en av mina favoritkillar, alltid snäll och hjälpsam och har ett hjärta av guld.


Nåja, två dagar av skapligt väder. vedlådan full i väntan på nästa köldknäpp. Röda tulpaner på bordet. Nya varma sockar som jag fått av svägerskan.

 

Blodapelsiner i fruktskålen och räkningarna betalda. Förmodar att man inte kan begära så mycket mer i helvetesmånaden januari.


Dagens ord: Man får ju försöka stå ut så gott det går. Man har ju inget val.

ANNONS
Av Anita - Måndag 18 jan 10:20

 

Att jag aldrig lär mig att inte göra några planer under januari. Månaden då allt man försöker går på tok. Nog är Kinabror och Jack saknad nu alltid när dom åkt till Skåne.


Visserligen har den värsta kylan gett sig och visserligen har jag haft mycket folk här under helgen. TuppOla, Broder B:s son och hans tre kompisar, AMV och Gubben och till och med Gamle A kom hit en sväng.


Vaknade i morse och insåg att allt jag tänkt skulle gå åt helvete.

Jag är utan mat. Jag är utan medicin. Snön har vräkt ner. Isen frusit fast på skoveln. Dörrarna till bilen har frusit igen och går inte att öppna. Jag som skulle passa på att åka på byn innan hunden Bob kom. Nu verkar alla planer gå åt helsike. Troligen kommer det att ta hela dagen att gå åt att skotta snö.


Januari är året värsta månad och så är det alltid. Jag blir så deppad. Fåglarna ser också ganska sura ut där dom sitter utanför. Igår kom en räv in på gården och en ekorra lever tydligen för den har också kommit hit.


En enda liten järpe sitt utanför. Den gula postbilen kom just. Nej det är att ta och gå ut och fortsätta skotta och ta en kniv och försöka pilla upp åtminstone en av dörrarna till bilen.

 

Fy fan så jobbigt det är.

   

Dagens ord: Får nog byta titel på min blogg. Livet är ett rent elände skulle väl passa bättre.


ANNONS
Av Anita - Fredag 15 jan 12:59

   

När väderlekstjänsten säger lokalt kallare år det alltid här. Jag har aldrig varit med om att det varit lokalt varmare här. Konstigt ställe jag bor på. Vilka hemska veckor det varit.


 

Det blev två dagar med dräglig temperatur (mindre än 20 grader) men då vräkte snön ner istället.

Som tur var så blev Kinabror kvar längre än han tänkt så han plogade men sedan gick plogen sönder. Allt skit händer när det är vinter.


Jag for och handlade och jobbade och fyllde på med ved inomhus för jag hörde om kallknäppen som skull komma. Kallknäpp föresten. Varför heter det så? Är det för det knäpper i isen och i träden eller är det för att man håller på att bli knäpp. Vad gäller mig så lär det väl vara det senaste.


Så for Kinabror och Jack till Skåne.

Så kom den isande kylan tillbaka.

 

Katten Morris är göralös när han inte kan vara ute och hittar på jävelskap hela dagarna. River ner grejor och far omkring som ett tok överallt.

Vattengympan började men man tar inte ut bilen i den här kylan så det blev ingenting med det. Instängd hemma.

Ett föredrag om örter som jag velat gå på var också bara att glömma.

 

Den fina sparvugglan som hållit till här ett tag låg död på farstukvisten.

Allt rolig är bara att glömma Instängd i snö och kyla. Det är fan i mig inte lätt att leva.

Det värker överallt också när det är så här kallt men värst är att energin bara rinner ur kroppen och försvinner.


Ok jag har själv valt och ibland undrar jag om jag är totalt urblåst i skallen.

För att leva i ett paradis i tre månader (i bästa fall men åtminstone 3 månader snöfritt och plusgrader) lever jag i 7 månaders elände.

 

Ser med sorg på min hydda står står här död och vit istället för grön och full med doftande blommor.


Nåja det är inte annat än att sitta här och titta ut på dom stackars fåglarna som sitter som små runda bollar utanför och konstatera att man får skylla sig själv.


Dagens ord: Man får skylla sig själv om man alltid gör galna val som jag alltid gjort. Fel jobb Fel karlar och Fel klimat 

Av Anita - Söndag 10 jan 09:19

  

Jag ångrar att jag sa att det hade varit en mild vinter för jag hann knappt nämna det så slog den till kylan och den har varat i många dagar nu och verkar inte ge med sig. All ved på bron har jag eldat upp och det börjar slå sig in kylan trots spisar och värmepump. Oj vad jag fryser. Nu innan jag fått eld i spisen sitter jag här med jackan på och muddarna på handlederna.


 

Igår kväll när jag skulle till Kinabror på middag tog det evigheter att klä på mig. Här ska ni få höra. långkalsonger, fiberbyxor, täckbyxor, yllesockar. varma skor, polotröja, ylletröja, muddar, halskrage, fingervantar. tumvantar och en ful ryssmössa. Allt det behövs när det nästan är 30 grader kallt och ingen kan säga att "det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder" Den idiot som hittat på det skulle ha ett saltskott i ändan för det går inte att klä sig för den här kylan. Man fryser ändå. Jag vet. Nu är jag förbannad. och sur och vinterdeppa och har ont överallt dessutom

Veden på bron är slut och snart måste jag ut och fylla på vedförrådet


Dessutom lider jag av avundsjuka. Avundsjuka är inte samma som missundsamhet men just nu när jag känner mig instängd här i kylan och inte kan åka någonstans då far många av mina vänner och bloggvänner till värmen.


PappersBeda och mannen ska åka till Maderia och likaså min Son och fjällan ska dit till hösten. Där det alltid är runt 20 grader och man kan vandra omkring i bergen bland de vackraste blommor. Ett av mina drömland dit jag så gärna skulle vilja åka.

Många av mina bloggvänner har varit iväg till solen och just härom dagen såg jag en bild på facebook av en gammal danskavaljer där han står i grönt härligt skummigt vatten och ler. faaaaaan.

Kinabror drar till Skåne i morgon och där är det väl inte badvatten men knappast över 20 grader kallt heller. Det fattas väl bara att det kommer massor med snö medan han är borta så jag ska kämpa med det helvetet också.


Jag har försökt spara ihop pengar till en resa någon gång i framtiden men så fort jag lyckats samla på mig några tusenlappar så har bilen gått sönder, kylskåpet pajat. tänderna rasat eller något annat. Så är det alltid tyvärr.

Nu lär det väl bli en hiskelig elräkning i den här kylan.


Förstår inte riktigt hur det kan komma sig att folk har råd. Jag har jobbat sedan jag var 16 år heltid och bara varit barnledig i 3 månader. Tycker att jag borde fått en pension som var skaplig men pytt skit i pannkakan.

Inte har jag levt på stor fot heller. Jag varken dricker, röker eller snusar och inte köper jag några kläder bortsett från ett par gummistövlar då och då.

Visst jag unnar mig att dansa några gånger på sommaren och köper en bok ibland men va sjutton. Får väl skylla mig själv som lever ensam utan att offra mig på att ha någon man som tjänar pengar. Inte har jag fått ärva något heller så det är väl bara att sitta här med stela fingrar och titta på vykorten och bilderna på facebook och sucka och frysa och tänka att jag i alla fall har skapligt varmt inomhus.


Jag hade ju kunnat vara en av de stackare som sitter och fryser på marken ute och försöker få någon krona till mat. Undrar hur det går för dom hemlösa när det är så här kallt, dom som kanske bara bor i någon bil eller försöker sova i en kall portgång. Ser man på det ska man väl inte klaga på sin lott men i alla fall.


Jag är vinterdeppad nu och kan inte se någon ljusning just nu. Blir väl bättre när temperaturen förhoppningsvis blir bättre. När det är över 20 grader kallt då är livet ett rent helvete.


Dagens ord: Den som hittat på att "det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder" skulle ha ett saltskott i ändan eller få bo här och bära ved som straff. 


Av Anita - Torsdag 7 jan 13:50

För 6 år sedan var det runt 35 minusgrader i över en vecka och då jobbade jag och var tvungen att ut med bilen varje dag, vattnet frös, veden var nästan slut och det var 8-10 grader inne när jag kom från jobbet på kvällen. Vilket elände.

Vem är jag att klaga nu när det bara är 23 grader, jag har min värmepump och gott om ved. Ändå blir man liksom nerstämd av kylan när den pågår flera dagar.


Ifjol fick jag en värmefilt av sonen men det är första dagen jag behöver använda den för hitintills har vintern varit mild. Hoppas den här köldknäppen går över fort.


Trettondagsafton fick Kinabror och TuppOla vara försökskaniner på något jag aldrig lagat förut. Lammytterfile. Den rullades i vitlök, lök timjan och rosmarin och serverades med helstekt chalottenlök, vinsås och potatisgratäng. Det blev lyckat och det ska jag nog laga flera gånger.

 

På tal om värme. Iår fick jag en ny värmegrej av Sonen. som alltid köpa fina grejor till mig. En fläkt som man ställer på spisen eller braskaminen och då blåser den runt varmluften.


Det är lite trist när det är kallt för då kommer ingen och hälsar på. Jo det förstås, Kinabror och Jack kommer ju förstås. Inte vill man ut och köra bil heller.


Ser att många av mina bloggvänner har börjat plocka bort julen men inte jag inte.

Julgranen barrar inte ett dugg och det behövs allt ljus man kan få så alla belysning får vara länge än.

 

Solen är blek som du ser. Jag har satt upp 50-talsgardiner. Allt finns kvar i det här huset och jag tycker att det är hemtrevligt med gamla grejor.


Blommorna ser förfärliga ut den här tiden men vem gör inte det. Nog känns man halvvissen minsann.

Men.....man måste ju få leva ändå. Jag har sett blommor som nästan sett döda ut men som har repat sig när ljuset kommer tillbaka så jag ger dom en chans till.

Det är lika med mig. Håret stripigt och elektriskt, skinnet torrt och rynkigt och lederna värkande och stela.

Säkert blir det bättre när ljuset kommer kan man hoppas i alla fall.


Slutar dagens funderingar men en annan fin julklapp jag fått. Den är jättesöt och ska få lysa varje dag ända till påsk.

 

Dagens ord: Om inte annat kan man trösta sig med att det har vänt och blir ljusare och ljusare och blodapelsinerna har kommit och snart kommer tulpanerna också.

Av Anita - Måndag 4 jan 19:40

 

Mitt på dagen råkade jag se en film på tv och kände sommarlängtan komma över mig som en varm vind.

Nu är det dåliga fotograferingstider och jag kan inte bjuda på mer än tråkiga vita och grå bilder av vintern och hur många sådana har jag inte visat er. Nu tror jag att jag förgyller bloggen med lite sommarblommor så ni också får lite längtan.


 

Annars må jag erkänna att jag på gammeldagarna inte hatar vintern med samma styrka som förut.

Kan bero på att det inte snöat så mycket. 

Kan bero på att Kinabror plogar så jag slipper.

Kan bero på att jag inte behöver köra bil varje dag. För det mesta åker jag med Kinabror och det känns sköööönt.


 

Det har inte varit så kallt och jag har inte behövt bära så mycket ved heller. Sonen har fyllt hela farstukvisten och värmepumpen göra att det är behagligt inomhus.


Mörkret som förut nästan tagit knäcken på mig när jag jobbade och var borta hela dagarna och inte såg en glimt av var jag bodde förrän det var helg känns nu annorlunda.

Ju kan jag sova tills det ljusnar och vara ute de få timmar det är ljust och det lyser glatt ur fönstren i grannhuset nu när Kinabror köpt det.

 

Det är nästan bart i skogen och jag har sällskap av glada hunden Jack när jag går på promenad. Ute på isen kan man köra spark och fort går det och skönt är det.


Det är bara att erkänna att jag fått det bättre på vintern men visst finns den där sommarlängtan kvar men kanske behöver man den här vintervilan då allt går långsammare. Sommaren är så intensiv och kort och man ska hinna så mycket. Det är så mycket att göra och så mycket man vill göra.


 

Jag har blivit ganska lat på gammeldagan. Trodde att jag skulle hinna med så mycket. men pytt skit så lite det blir.


Som idag tex. Katta och jag låg till halv 9. Klev upp och gjorde de vanliga morgonsysslorna. Stöka undan lite disk, gå in på datorn. elda i spisen, koka kaffe. Allt i lugn takt.

Så kom Kinabror och Jack med posten. Jack hämtade tidningen som vanligt. Vad gör inte en duktig hund för en godisbit.


Sedan följde jag med till Hammarstrand för att handla lite grann. Hemma igen hämtade jag soptunnan och matade fåglar. Gick i källaren efter potatis och rödvinsgele.


 

Fick för mig att jag skulle ta ett härligt skumbad och låg där och läste och blev varm och mjuk.

Så dags att se på mitt favoritprogram "Tillbaka till Aidensfield". Katten Morris kröp upp och låg på soffan tillsammans med mig och det sprakade skönt i braskaminen och katten spann. 


Det var min tur att laga mat så det blev paltbröd med fläsk och så har hela dagen gått och det är kväll. 

Nog är det konstigt med Gammeldagan. 


Jag som klagar på att jag har ont lite här och där och att det inte blir så mycket dans som förut kan ju faktiskt bara erkänna att egentligen har jag det för jäkligt bra.

Må vara att utsidan på kroppen ser för jävlig ut och att insidan inte är så mycket bättre men jag äger något som jag inte haft i hela mitt liv. Jag äger FRIHETEN.

Visst, jag gör ju vad jag vill. Vill jag ligga länge så ligger jag länge.

Jag äter vad jag vill och ingen kan kräva något av mig. Ja det var väl en överdrift men jämfört med förut i alla fall.


Dagens ord: På gammeldagan behöver man inte gör mer än man vill.

Av Anita - Lördag 2 jan 15:01

Nyårsafton tillbringade vi hos Datafias dotter som har ett jättelägenhet där det lätt får plats 15 vuxna, två små barn och en hund och en kattunge utan att det blir trångt.

Broder B spelade gitarr och TuppOla sjöng och det var helt igenom en härlig kväll med många skratt och god mat.

Ute var det bara några grader kallt och inte mycket smällare som störde heller.


Igår var det mat hos mig. AMV och Gubben kom också och sov över. Vi var bara 12 stycken och åt inbakad kassler och tunnbrödrulle med kräftstjärtrar och till efterrätt bär och glass. Inget märkvärdigt allt men gott ändå. Nu är det slut på helgfesterna åtminstone vad jag vet.


Då är det dags att fundera lite på hur år 2015 blev.

Inte blev det något av mina planer. Ingen ny brygga, ingen loppis, ingen målning av hus. Jag får väl skylla på att det var en urdålig sommar. Inte blev det något badande heller kanske bara något snabbt dopp efter bastun.

Jag hade inget sällskap när jag skrek vårskriket utom en lom som hjälpte till. Kanske var det därför det blev en så usel sommar.


Inga längre resor blev det heller. Jo Datafia och jag åkte till Umeå och till Tefteå för att dansa och vi hade så kul och det var två jättetrevliga dagar.

 

Så gjorde hela gänget en resa till höga kusten över dan för att fira Broder Björn och frun som fyllt 50 år.

 

Några danser blev det i alla fall och det var roligt och jag fick dansa jättemycket trots ålder och skrynklor.


Ett par aktioner, ett par marknader och en loppisrunda blev det.


Några trevliga besök hade jag under sommaren utöver dom vanliga.

Tjejerna från mitt gamla jobb kom en dag i somras.

Badtanten dök upp helt utan vidare och det var kul att träffa henne. 

 

Min första bloggvän fotografen Staffan kom och vi for runt och hade två trevliga dagar när vi tittade oss omkring.

 

Roliga kompisen till Sonen den härliga Jens kom och hälsade på några dagar och fyllde huset med glada skratt.

 

Så kom min tremänning med familj och hundar och det är alltid lika trevligt att träffa dom.

 


Vädret blev bättre framöver slutet av augusti och så mycket bär jag plockade den här sommaren. Alla de sorter fyller min frys minsann. Kinabror, Dansbritt och jag plockade som vanligt en massa kantareller.

 

.  Visst blev det några fester även den här sommaren och det blev så att vi höll till hos Kinabror för han hade skaffat ett tält där man kunde sitta även om regnet föll. Kallt och blåsigt så ibland fick vi sitta med filtar omkring oss. Surströmming och kräftor blev det ju men dåligt med grillning och stekning av kolbullar.

 


Berget AMV och jag skulle klättra uppför blev inte av iår heller och jag längtar upp där varje gång jag ser det men det får förhoppningsvis bli till sommaren om vi lever och får ha hälsan.

Dock kom Sofiepropp och jag upp på vättaberget en skapligt fin dag i juni.

 

Hälsan var det väl så där med.

Krockade med två springande hundar och skadade handleden. Jag är inte bra ännu men behöver inte längre ha stöd. Har börjat få ont i min högra höft och ibland i knät som jag gjorde illa på zumban för ett par år sedan men man linkar på så gott det går. Insidan av kroppen är väl si så där och utsidan är skrynklig och ful. men som dom säger . Man får ta det som det kommer och göra så gott det går.


Det två roligaste och mest positiva saker som hänt är först och främst att jag fått en katt. Morris heter han och rätt så rar och snäll och söt.

 

Det andra är att Kinabror köpt FD Grannens hus på¨samma gård som min och nu lyser det i alla fönster. Så nu är det inte bara "Mitt ljus i mörkrets" på andra sidan sjön som lyser upp min tillvaro .

 

Så lite snö det är fortfarande och det gillar jag skarpt. Jag och hunden Jack kan gå omkring i skogen och känna mossan under fötterna och slipper gå omkring på vägarna. Jag gillar verkligen det. För mig är snö bara något onödigt och besvärligt så jag är nöjd. Inte har det varit kallt heller ännu så varför ska jag klaga. Lite besvärligt är det med halkan men man kan inte få allt.


Några nyårslöften ger jag inte men önskar att alla runt mig får vara friska och glada. Hoppas att jag får dansa ännu en sommar och att AMV och jag kommer upp på berget nästa sommar och att jag får vara skapligt frisk och får energi att fixa brygga och öppna loppisen. Klart att jag också önskar att jag ska få en massa pengar så jag kan resa och förverkliga mina drömmar för hoppas kan man alltid göra.


Dagens ord: Det är bara att hoppas och ha tilltro och tänka positivt. Alltid gör det livet lite lättare.

Av Anita - 29 december 2015 12:31

 

Tänk så fort en vecka går. Nu har Sonen åkt tillbaka till Skåne. Som tur var så skjutsade Kinabror och Broder B honom till flyget så jag slapp köra.


Nu sitter jag här tillsammans med katten och han försöker busa i julgranen så vi har en liten konflikt just nu.

Det har varit några riktigt kyliga dagar. Broder B har kommit.


Med tre karlar i maten så är julmaten så gott som slut som tur är. I förrgår åt vi älgstek och igår sparkade vi bort till Kinabror och åt köttfärssås. Så skönt att julmaten är borta. Man blir bra less på att bära ut och in ur kylskåpet dag efter dag.

 

Isen är hård som glas nu. 17 grader kallt och stjärnor och månen lyste starkt. En sådan klar kväll är det så många stjärnor som lyser. Hela himlen är full med hål. Så trodde jag i alla fall när jag var liten. Att det var som ett durkslag på himlen med massor av hål och ovanför vad det eviga ljuset. Nu vet jag att det som lyser är planeter men det var en fin tanke i alla fall.


Nåja, sparken sladdar runt på isen stup i ett och dubbarna under skorna hjälper inte så mycket.

 

Annars har vi haft lugna dagar. Ätit, fikat läst och sett på tv.

Jag har inte badat bastu men fick ett pulver av sonen i julklapp som man hävde i badkaret och fick en mjölkig känsla i badkaret ungefär som när Kleopatra badade i åsnemjölk. Mjuk som ett barnasle blev man så det var skönt. Kan säga att det var länge sedan mitt skinn kändes så. Man är ju inte någon ungdom längre precis. Fy fan så man ser ut egentligen men vad ska man göra.


Jag har haft det varmt inomhus. Sonen har burit ved och eldat i båda spisarna och så fick jag en fläkt av honom som man sätter på spisen som sprider värmen så inte har jag frusit. Så skönt att slippa bära ved. Ingen skottning har jag behövt göra heller. Kinabror har tagit ett svep med fyrhjulingen med blad på och mer har inte behövs ännu.


 

Bortsett från halkan har det varit en bra vinter hitintills. Det är vitt så pass att det är lite ljust. Om man vågade skulle man kunna åka skridskor men jag törs inte. Jag har ju min handled som inte är så bra och mitt knä och min höft så jag är lite försiktig. Jag ska ju hålla ett tag till bevars.


Solen lyser fint ute och silar in några gyllene strålar på katten som leker på mattan. Det är bara ett par timmar som solen syns ovan bergen men det blir väl ljusare och ljusare nu i alla fall.


Ska försöka att göra någon sammanfattning av året som var men det känns som om det varit ett skapligt år i alla fall även om jag inte gjort någon längre resa och att jag som vanligt haft dåligt med pengar.

Hoppas bara att nästa år blir lika bra, bättre kan man väl inte hoppas på i min ålder. Man får ta en dag om sänder och försöka njuta av dom små sakerna. Det har funnits år som har varit mycket sämre trots allt.


Dagens ord: En vecka går fort när man har roligt.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

49 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se