Senaste inläggen

Av Anita - 19 oktober 2015 08:49

Jag öppnar dörren till ännu en solig oktoberdag. Lite frost på gräset och dimman över sjön har lättat. Katten Morris följer med ut.

Så här vi det....ljudet av silverklockor. Det är en jättesvärm med sidensvansar som landat i stora björken. Björken som tappat alla sina gula löv.

Nu singlar fåglarna ner på krusbärsbuskarna och jag är glad att jag inte hann plocka av alla bären. Det brukar ju vara rönnbär som fåglarna suktar efter men nu finns det väldigt lite rönnbär iår. Katten Morris och jag sätter oss på farstukvisten en stund och njuter av ljudet och av att se de vackra fåglarna. Tyvärr lyckas jag som vanligt inte få några bilder på dom. Det var alltså i fredags det.


Annars har det varit kattor och hundar som veckan handlat om. Ett vandrande mellan Kinabror och mitt hus för vi vågar inte vara överallt med hundarna eftersom det är älgjakt igen.

AMV och Gubben har varit här och vi har dragit ris nere vid deras hus.


Fredagen var Kinabror och jag som vanligt ner till Hammarstrand och handlade och åt middag på hotellet och frampå eftermiddagen kom Pappersbedas dotter och hämtade Grisnäsan Bob. Hon hade skaffat sig en liten söt hundvalp som vi fick titta på.

 

Så kom Sofiepropp med katten Felicia och dom två katterna kommer inte överens så under natten fick vi sära på dom och hon låg i mitt sovrum med sin katt och jag låg nere i änglarummet med min.


 

Lördagen gick fort och vi gjorde plankstek och pannacotta. Vi gör alltid plankstek en helg på hösten. Det har liksom blivit en tradition och naturligtvis bjöd vi Kinabror också.

 

Sofipropp har gjort ytterligare ett armband åt mig av sina plastsnören. Kolla.

 

Vi tog en promenad bort till Kinabror och fick förmiddagskaffe och på eftermiddagen for hon och jag på bio. "Så ock på jorden" och den var jättebra och framför allt så är kvinnan som spelar huvudrollen fantastiskt härlig.


Så hade den helgen gått. Vad mer. Jo jag har fortfarande väldigt ont i min hand och min höft så jag har svårt att sova på nätterna. Kan det vara ålderdomen som har slagit till tro???


Kaffepannan småkokar på spisen och FD Grannen har redan ringt två gånger.

Det är lite grått och dimmigt ute idag och jag har planen på att klippa gräset eller rättare sagt mosa ihop lite löv ute och sedan måste jag helt enkelt städa för nu är huset fullt med både katt och hundhår och löv och grus. Man när ibland en gräns då till och med jag måste ta till dammsugarn hur det än bär emot. Min batteridammsugare fungerar inte och den andra dammsugarn hatar jag men vad gör man. 

 


Dagens ord: Tacka vet jag kvasten, den kan man till och med åka till blåkulla på.

ANNONS
Av Anita - 15 oktober 2015 08:37

 

Jag tycker att det känns som om jag hållit på och stökat i flera veckor nu med allt i trädgården.

Jag klipper ner i mina perennrabatter mest bara för att slippa det till våren. 

Räfsar löv gör jag inte utan jag tänker klippa en sista gång med gräsklipparen och finfördela löven. Det ska jag göra idag om inget annat dyker upp och det vet man ju aldrig.


Jag har samlat frö från vallmon för sådana frön är svåra att få tag i och vallmo är det bästa man kan ha. Lysande färger och blommar alltid i tid. Värre är det med ringblommor och solrosor. I år blev det bara knopp innan frosten kom.

 

Trädgårdsmöblerna är inplockade, både på gården och nere vid sjön.

Blomlådor tömda och nu sitter det enris och granris i dom istället.

Tomtar, grodor och små troll har fått komma in i växthuset till nästa sommar.

Dammen är tömd på vatten så den inte fryser sönder och den solenergi drivna fontänen är också inplockad.


Så är jag ju hundvakt till Grisnäsan Bob och det blir många skogspromenader och han och Jack leker varje dag. Det är lite jobbigt med Bob och katten Morris. Morris smyger på katten och ska jaga hans svans och Bob jagar upp Morris i träden.


Det har varit fantastiskt fina dagar och vackra kvällar med fantastiska solnedgångar.

 

Det har varit älgjakt och dom sköt en älg bara på andra sidan vägen.

Alla bröderna har varit här nu några dagar. När Broder B skulle flyga hem från Östersund var det sådan dimma så han fick ligga över i stan innan man kunde flyga.


Jag har varit iväg till FD grannen för han fyllde år. Jag har varit iväg och jobbat en sväng. Igår kom Gamle A med lite fikabröd.


Annars kan jag inte säga annat än att jag är lite trött. Vet inte varför. Nu är det så att jag gärna skulle vilja lilla på soffan och vila mig mitt på dagen och så på "Tillbaka till Aidensfield" men den har slutat nu och börjat om från börja ingen och nu har jag ju sett hela serien. Åsanissefilmer visas inte heller längre så ligga på soffan och halvsova blir det inte tal om.

 

Huset är fullt med hund och katthår och för all del även jag släpper hår som en gammal hund. Det finns ju en massa positiva saker som händer. Jag har ju en rar son som gav mig en gåva härom dagen helt utan anledning och jag blev så väldigt glad.


Nej nu kära vänner kokar kaffet över på vedspisen så det fräser. Faaan, det som är så besvärligt att få upp när det nu har bränt fast. Nåja, sånt är livet.


Dagens ord: Bättre överkokat kaffe på vedspisen än att inget kaffe ha.

 
ANNONS
Av Anita - 11 oktober 2015 07:53

 

Veckan fortsatt på samma klater och skitsätt. Torsdag for jag till FD Grannen och försökte reda ut ett trubbel med en betalningspåminnelse. Ringde i flera timmar utan att få någon ordning. Ni vet ju hur det är "Var god Vänta" Tack för att du väntar" Handläggare gått hem för dagen." Tänk att det är alldeles omöjligt att komma fram på telefon nu för tiden. Men.......Grannen hinner ju ringa 7-8 gånger och tjata. Inte gjorde det humöret bättre minsann.


Hos Kinabror har det blivit ombyte på gäster. Hans kompis åkte hem och istället kom Broder B.

Fredagen hände något bra. Mustachen kom till mig och sa att jag skulle sätta igång värmepumpen och under över alla under. Helt plötsligt började den fungera igen. Då började jag skymta ljuset i tunneln.


Så åkte Kinabror och jag iväg och åt lunch i Hammarstrand tillsammans med Broder B, SnickarMagnus och Rosenknopp.

Kinabror och jag åkte och satt ljung på mammas grav och ljus på pappas. Pappa skulle ha fyllt år.

 

Sedan hjälptes Kinabror och Broder B åt med att dra upp båtarna på land. Det känns alltid skönt när man börjar ha gjort klart utomhus.


Igår började älgjakten för andra omgången i år och det var en sån här dag som det blir på hösten. Lugnt, tyst och mulet men inte så kallt så man fryser om man bara är ordentligt klädd. När jag är ute och stökar och städar i trädgården känns det som om naturen är som ett tröstande täcke och jag försöker låta bli att tänka på allt skit som finns runt omkring mig.

 

Nu börjar rönnarna få sin röda färg och mitt på gården står det en rönn. Man sa förut att rönnen skulle skydda mot trollen och jag har en hel rönnskog på tillväxt så trollen håller sig borta om än inte andra olyckor.


Datafia kom och drack morgonkaffe och så kom PapperBeda och hennes sambo och lämnade Grisnäsan Bob. Han ska vara här en vecka medan dom roar sig i Kroatsien.

 

Kinabror kom med Jack och naturligtvis började hundarna leka och bada och vi gick strandvägen bort till Kinabrors hus så dom fick kuta av sig värsta energin.

 

När Bob och jag kom hem igen gjorde jag lasange som vi syskon skulle äta tillsammans lite senare.

Resten av dagen lekte jag med Bob och rensade ur rabatter. Katten Morris höll sig på avstånd.


 

Så kom killarna och vi åt middag allihop. Så då var vi samlade alla syskon och det är roligt.

 

Som vanligt sitter dom med sina telefoner.

Sedan kom Datafia och mannen och SnickarMagnus på kvällsfika. Så hade ännu en oktoberdag gått.


Jag försöker förtränga alla tråkiga saker som besiktning, trasig bil och värken i höften och handen och alla andra små förtretligheter som det tyckts vimla av. Inte blev jag gladare av att vakna i morse och se att värmepumpen slutat fungera igen. Den glädjen blev kort så det var bara att börja elda i köksspisen. .


Nu gäller det att ta en dag i taget och hoppas att allt krångel ordnar sig undan för undan.


Katten jagar ekorren, Pärskikorna jagar småfåglarna och grisnäsan Bob jagar katten. Det är ett herrans liv så här på morgonen. Jag jagar hunden och skäller på honom. Behöver nog en kopp kaffe till känns det som.


Dagens ord: När dimman lättar kommer kanske solen fram, åtminstone någon liten glimt som tröstar.

Av Anita - 8 oktober 2015 08:47

 

Nu börjar det dra sig mot vinter och då är det inte lätta att leva. Då börjar allting att krångla och jävlas.


Min nylagade bil började krångla. Bromsen på ena hjulet låser sig när man svänger men bara ibland.

Jag hade sett fram emot att fara på trivselträff på tisdagen men inte nog  med att bilden krånglade utan på morgonen upptäckte jag att luftvärmepumpen stannat och det var bara 13 grader inomhus. Kinabror och jag lusläste beskrivningen och provade allt möjligt utan resultat. Då mina vänner sjönk mitt humör som en sten och jag hade lust och gå och dra täcket över skallen och bara försvinna.


Så ringde fd grannen och skulle ha mig att fara dit och titta på en betalningspåminnelse som kommit. Han ringde sex gånger den dagen. Det är inget ovanligt egentligen men fasligt irriterande när man redan är på dåligt humör.


Min batteridrivna dammsugare har slutat suga och jag har försökt kolla om den sitter igen men den gör inte det så den har väl gjort sitt den också precis som jag.


Upptäckte att jag bara har 500 kronor kvar att leva på resten av månaden men säger ni. Du har ju frysen full med bär. Jovisst och vackert väder och frisk luft har jag också.


 

Vilken jäkla dag. Närt det kommer en dag då allt går åt helvete ska man inte utmana ödet. Jag oroade mig för sotarn som kom frampå dagen. Tänk om det smittar och han ramlar ner från taket eller det misslyckas för Mustachen som håller på att fälla jättetallar alldeles i närheten av AMV:s stuga.


Jag gick ut och klippte ner i rabatter och struntade i alltihop. Ute med kroppsarbete kan väl åtminstone inget bli fel om man inte klipper sig i tummen men några risker får man väl ta.


Kinabror har besök av en jobbarkompis som har varit tillsammans med honom i Kina och jag stekte abborre till dom till middag.


Det har varit minus flera mornar och jag har börjat mata fåglarna. En ekorre kom och katten Morris jagade honom till skogen men annars har Morris inte visat något större intresse för fåglarna som tur är.


Nu känner jag mig låg. Hur ska det bli. Ska det redan börja krångla? Vad går sönder nästa gång?

Så dog blommorna och hänger som lessna trasor överallt. Dom hann knappt slå ut. Löven som nästan inte hunnit bli gula blåste bort så fort.

 

Jag eldar i köksspisen för första gång för det blev kallt när pumpen inte går. Det känns tungt nu och handleden värker nu när jag jobbar ute och lyfter och höften likaså.


Ni ska inte tro att jag klagar men varför ska allt helvete ske samtidigt. Jag bara undrar. Visst klarar man ett litet helvete för sånt är ju livet och min rubrik "Det ska vara lätt att leva" känns som rena skämtet just nu.


Läste i en rolig bok ett samtal som passade in på positiva DansAnn och Mig.

DansAnn: Jag älskar äpplen. lövhögar och höstbrasor. Det är en härlig tid.

Jag: En lång och mörk tid menar du.

DansAnn: Titta jag har köpt fina fingervantar.

Jag: Usch vad det kyler på Nu vill man bara fara härifrån. Hösten känns så negativ. Jag är nog mer en ljus och positiv sommatyp helt enkelt.

 

Det är kolsvart på kvällarna nu och inatt har det varit norrsken och naturligtvis så funkade inte min kamera, vad trodde ni.

Det är väl bara att ge sig ut och jobba i trädgården och samla kraft till att ta itu med att få bilen lagad och pumpen lagad men som sagt jag orkar inte ta itu med det och dessutom har jag inga pengar heller. Fy fasen hur det är.


Dagens ord: Det hade alltid kunnat vara värre men som jag sagt förut inte känns det bättre för att andra har det ännu värre. Konstigt ordspråk.  

Av Anita - 4 oktober 2015 18:15

 

När jag var ung var tanter såna med kappa, hatt och handväska och permanentat hår. Nu är det unga flickor som klär sig så.

Min vän AMV var härom dagen in på ett fik och där var det tanter i alla åldrar från nytanter till riktigt gamla tanter. Alla hade jens. randiga tröjor och joggingskor. Det ni är den nya tidens tanter och jag hör till dom.

 

Jag menar hur kunde det bli så här. Unga klär sig som gamla tanter och vi lever kvar i vår ungdoms kläder som ju var lite hippa.


Det känns konstigt att man faktiskt är tant och inte längre kan slå volter. gå ner i brygga och klättra i berg. Faaan jag skulle så gärna vilja slå åtminstone en liten volt eller hjula lite grann.


Nåja, det är som det är och så är det dags att gå över till vad som hänt sista dagarna.

 

På morgonen kom Gamle A för att hjälpa mig sätta upp hyllor i loppisen så jag kanske får fingrarna ur aslet och börjar köra min loppis nästa vår. Alltså nu är vi i torsdags.

11-kaffe hos AMV och Gubben i husvagnen.

Lunch hos mig klockan 1 Älgbiff med lök.

Så for jag till vattengympan som började kl 3. Vi var många så vi kommer nog att dela upp oss i två grupper så småningom. Trevligt att träffas igen och sitta i bastun och prata lite.

Hem igen för klockan 5 kom en gammal skolkamrat med man och tro det eller ej. Dom hade med sig rotmos och fläsklägg. Så fantastiskt gott det var.


Så kom fredagen och det började jävlas redan från morgonen.

Blåsväder. Jag satt och höll på med fakturor för vägföreningen och det gick rent åt helvete. Datorn ville inte betala en faktura. Ringde till PappersBeda som har handelsbanken och undrade om jag gjort något fel men hon sa att jag gjort precis rätt och sa att jag skulle ringa supporten. Så då gjorde jag det och efter evig väntan fick jag tag i nån som bara undrade om jag gjort precis som jag skulle. Hon kopplade mig till någon som skulle kunna mer och där satt jag och väntade i 45 minuter och en röst som sa "Tack för att du väntar" gång på gång. Till slut slängde jag på i rena ilskan.


For istället till banken och en smart tjej kom på vad felet var och lyckades föra över pengarna. Det där med vägrenoveringen har gått mig på hjärnan och jag hoppas det är slut nu. Jag hatar att hålla på med det som jag inte kan.

Dessutom så tror man att det är man själv som gjort fel men i det här fallet hade jag inte alls gjort något galet.


Dagen gick och Kinabror och jag åt på hotellet och for hem.

Blåsten bara tilltog och jag låg i soffan och mådde skit. AMV kom in och där satt vi och kurade. Usch så hemskt det är med storm.


Vid 6-tiden gick strömmen. Vi skulle till Håsjögården på fest. När vi kom dit hade dom laddat med ett diselverk och lyckats värma maten i alla fall. Det var ljus på borden och stämningen var glad. Vi är ett segt folk här och har haft långa strömavbrott förut. Eddie som skulle spela och ha ett musikkorsord spelade fint och vi fick tillbaka strömmen efter någon timme. Det var trevligt och ingen bekymrade sig ett dugg över strömavbrottet.

Så mojnade vinden och marken var full med omkringströdda grejor överallt. Jag hatar blåst och krångel med datorer.


 

Inatt var det frost för första gången men dagen var solig och fin om än lite kylig. DansBritt kom och Kinabror hon och jag åkte på skördemarknad till Grannäset. Där såldes det allt möjligt och jag köpte hemägg. Vi åt en god lunch där också med god soppa och wok.

 

Så kom vi på att vi skulle gå till skogen och plocka svamp och jag må säga att vi blev nöjda. Tre korgar fulla med trattkantareller och rödgul trumpetsvamp.

 

Oj så fort den här veckan gått och så mycket som har varit på gång hela tiden. Vad man än kan säga så kan man i alla fall inte säga att det har varit tråkigt. Att vara pensionär är minsann inte tråkigt ett enda dugg utan fullt av  äventyr både på gott och ont.

Nu ska jag ta och krypa ner i badkaret och bubbla lite grann och sedan blir det nog en lugn kväll i soffan.


Dagens ord: Det måste vara något fel när det är finare att vara en gammal möbel än en gammal människa.Av Anita - 30 september 2015 22:23

Det har varit några nätter med märkliga drömmar nu. Få se om någon av er kan tyda dom.


1. Jag skulle klättra upp på åsarna i logen och jag försökte och försökte men halkade bara ner. Vad jag skulle där uppe att göra vet jag inte alls.


2 Jag och mina bröder skulle gå ut på isen men isen brast under mig så jag ramlade ner till midjan i iskallt vatten. Bröderna klarade sig utan att gå igenom fast dom är mycket tyngre än jag.


3. Jag stod vid spisen och lagade mat. Det satt en hop med främmande människor vid bordet och knackade med gafflarna och ville ha mat. Jag brände maten, kokade över såsen så spisen blev full med klet, brände mig på stekpannan och när jag skulle servera dricka tömde jag ut den rakt över en kvinna. Vaknade kallsvettig och med hjärtklappning. 

Tyd det om ni kan.


Nåja idag har jag fått Kinabrors gamla madrass och har slängt ut min gamla, den med fjädrar som stack mig i ändan så kanske sover jag bättre inatt.


Natten mot måndagen var Morris och jag uppe och tittade på blodmånen men det var en liten besvikelse för den var så långt borta. Syntes bara som en liten liten prick så den bilden ska jag inte visa er.


Vaknade i alla fall till en fin och solig måndag och AMV och jag drog till skogs och plockade lingon. Vilken härlig dag. Bararmad, solen varm och luften härligt klar. Dessutom sällskap av min bästa vän. 

Vi satt nere på en gammal flotte och fikade. Vi drack vatten ur källan där min pappa hittade en stenyxa när han var ung. Vi tänkte på och funderade över hur stenåldersfolket hade det där. En underbar plats hade dom i alla fall valt.


Sedan bjöd AMV och Gubben Kinabror och mig på middag på hotellet i Hammarstrand. Så var vi en sväng till TuppOla och så hade den dagen rusat iväg. Jag slutade kvällen med att steka älgbiff som jag skulle ha med mig till faster på Alnön.


Så igår åkte Kinabror och jag till Alnön.

 

Tänk så fint det är efter indalsälven. Man upphör aldrig att förundras över den härliga naturen.

 

Vi stannade ett tag vid Birsta för att handla lite grann och sedan åkte vi till Alnön och faster. Hon väntade med kaffe och mackor. Hon är 87 år men är så pigg så man kan inte fatta det.

 

Vi hann med en liten sväng till Kusinen C också. Hennes hund och Jack blev kompisar på en enda gång.

Så tillbaka till faster och så åt vi min medhavda middag och så hade dagen gått och det var dags att fara hemåt.

Frampå kvällen kom Datafia en sväng och vi satt och pratade.


Idag har det varit blåsväder och Kinabror och jag har varit till StockholmsAnders hus och stökat med sånt han ville ha hjälp med. Annars har jag väl mest plockat lite grann ute och inne. Tänk att det finns så mycket att göra och att tiden går så fort.


Jag har misslyckats med att betala vägsamfällighetens räkning. Handelsbankens datasystem blir jag aldrig klok på fast jag gjort som jag brukar så får jag inte iväg betalningen. Får väl ta och ringa PappersBeda. Hon kanske vet vad jag gör för fel eller vad som är galet. Jag hatar krångliga datasystem  och känslan av att det är jag som gör något galet och inte begriper vad.


AMV och jag har badat bastu ikväll. Man får väl passa på för man vet inte när hösten verkligen drar igång och det känns ruggigt att gå ner och bada. Sedan såg vi på "Bonde söker fru". Nu ska jag lägga mig på min nya fluffiga madrass och riktigt njuta av att slippa ha fjädrar som sticker upp i ändan på en. 


Dagens ord: Datorn är jättebra när den fungerar men ett ränt helvete när den krånglar. 

Av Anita - 27 september 2015 09:32

 

Det har inte varit så mycket getingar i sommar men härom dagen råkade jag klämma till en som satt på ett bär och den stack mig på fingret. Jag brukar inte ha problem men attans så giftig den där getingrackarn var. Hela handen svullnade och jag har haft ont i två dagar av den lilla sticket. Nog om det. Jag får skylla mig själv som inte bett getingbönen.


Nu har det gått några dagar igen mestadels med regn och rusk.

 

Onsdagen kom en av mina kompisar från trumbyggarkursen och det var roligt att träffa henne igen. Hon hade med sig den mest smaskiga äppelkaka jag någonsin smakat.

AMV och Gubben har också varit här den här veckan. Vi har ätit tillsammans allihop och det är ju bra. Varför ska man sitta själv och äta om man kan äta tillsammans. Det är så mycket roligare.

 

Lekt med hunden Jack har AMV och jag gjort. Han älskar att vara nere på stranden och dyka efter stockar och dra upp dom på land.

 

Katten Morris han vill mest klättra i träd han och ligga och spinna i min famn.

 


Så är det ju hög tid att skörda innan frosten kommer. Det var bara två plusgrader i förrgår natt så det ligger och lurar nu.

Igår var det faktiskt uppehåll hela dagen.


Kinabror och jag har tagit upp potatisen. Inte blev det mycket men flera olika sorter. Min favorit heter Cherie och är en röd potatis som blir gul när man kokar den. Kokar inte sönder och är jättegod att steka.

 

Sedan gjorde vi matsäck och for till skogen för att plocka lingon. Att plocka lingon en fin dag är ett riktigt nöje och inte smakar kaffe så gott som i skogen.

 

Klart att efter en sådan dag har jag haft värk i ben och höft hela natten men lite får man väl ta. Man är ju trots allt en sliten gammal kvinna så lite krämpor får man väl räkna med. Så länge man kan fara omkring som jag gör så ska jag väl inte klaga.

 

Kinabror är också lite ofärdig så vi linkar omkring så gott vi kan i alla fall.

 

Fina stora röda lingon. Vi rensade dom när vi kom hem på min fina gamla rensmaskin och frös in för att koka sylt senare.


Nu har i alla fall mina lakan torkat efter att ha hängt ute i en hel vecka. Hammockdynorna var genomblöta så jag har dom inne på tork och nu är det bara att inse att det snart är slut på den härliga tiden.


Än finns det att göra i trädgården men det känns bra att källaren och frysen är full med mat inför vintern och att veden är inne. Samtidigt gruvar jag mig inför vintern. Den kalla mörka tiden då man inte kan vara ute men varför tänka på vad som var och vad som kommer.

Ikväll har jag tänkt åka på bio och se filmen om Ingrid Bergman om nu bilen fungerar. Den går som en skithög och lever sitt eget liv. Nu har hellyset börjat krångla också. Är väl något glapp för ibland fungerar det jättefint.


Vad ska vi säga inför en söndag som den här. Jo 

dagens kloka ord får bli det här.

Bekymra dig inte över gamla problem Det kommer snart nya. 

Av Anita - 23 september 2015 08:35

 

Nu har det varit folktomt här hos mig i flera dagar men i förrgår brakade det till. Det började med att Mustachen dök upp ur regnet och fick se att mitt nya kylskåp stå ute i regnet.

"Nej men fasen, ring till brorsan för nu ska kylskåpet in". Det var ord och inga visor och Kinabror och hunden Jack dök upp. 

Först skulle gamla kylskåpet ut och ni vet hur det ser ut bakom sådana. Det blev till att sopa och torka och sedan kom då mitt nya glänsande kylskåp in. Så stort, så rent och så nytt. Vilken lycka att få plocka in alla grejor i det och ändå ha en väldig plats att ha grejor.


Vi blev ju förstås sittande och prata länge. Jag tog med mig Jack ner till badstranden. Han var vild av glädje. Han har ju varit i Skåne och fått gå i band nu i två veckor och friheten och vattnet gjorde honom helt vild.


När sedan AMV och Gubben kom var lyckan fullständig. Han tycker så mycket om dom.

 Dagen gick fort som dagarna gör när man har sällskap och jag hade gjort älggryta och hämtat hem potatis från Stedesbacken och tog fram picklesen jag gjort och rödvinbärsgelen och så kom TuppOla och åt hos oss han också. Vi hann också bära in alla mina pelargoner så nu är fönstren överfyllda med blommor.


 


Igår var det väl lite bättre väder. AMV och Gubben och Kinabror och Jack kom och fikade och sedan åkte jag till Kälarne för att hjälpa fd Grannen med räkningarna.


Passade på att köpa ljung till gravarna och AMV och jag for ner till gravarna och fixade det. Vi gjorde en runda till skogen för att se om vi hittade något nytt lingonställe på nära håll. Det får vänta med plockandet för det är så blött överallt efter det myckna regnandet  Det var uppehåll en stund så pass att jag kunde gå bort till Kinabror för han lagade mat. Det blev wok med kyckling. Så kom AMV och Gubben också dit och vi satt där tills det blev mörkt.


Oj så mörkt det blir nu och fort också. Vi såg en halv måne och en lampa på andra sidan sjön. Det var "Mitt ljus i mörkret" som tänt sina lampor och dom sken fint på andra sidan sjön.


 

Så slutade kvällen med att jag torkade rosenblad för att göra rosenolja. Det doftade så gott i hela huset.

Så tog jag mig ett bad och låg där i badet och läste en bok som jag brukar göra och njöt av skummet i vattnet och som slutkläm tog jag och blåste några såpbubblor. Det är en liten hemlighet jag har som jag nu har avslöjat. Jag är barnsligt förtjust i såpbubblor och smygblåser sådana när ingen ser. Sån toka är jag så gammal jag är. Det är faktiskt bara mitt gamla skinn som är i min ålder. inne i huvudet är jag ibland bara ett barn. 


Idag regnar det som vanligt och jag väntar på besök av en av tjejerna som var med på trumbyggarkursen i fjol. Det ska bli kul att träffa henne. Annars får vi se vad som händer. Här i Paradiset vet man aldrig vad som dyker upp.


Nu ska jag öppna mitt nya kylskåp och se hur rymligt och fint det är.


Dagens ord: Lycka kan vara ett nytt kylskåp, ett bord fullt med rosenblad eller såpbubblor i badrummet. Det gäller bara att kunna känna och njuta av det lilla. 

Presentation


DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

49 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se