Senaste inläggen

Av Anita - Måndag 12 jan 11:11

 

Så är det verkligen. Det blir nästan aldrig som man planerat eller tänkt och konstigt att man alltid blir lite sur för att det inte blir så.

Som idag när jag hade planer på att åka och jobba och handla och äta lunch med DansBritt. Då är det 28 grader kallt när jag vaknar och ingen ide att ens tänka på att försöka starta bilen. 


Det ska visst bli snö också på eftermiddagen så nu blir det att stanna inne och elda. Fåglarna sitter utanför som ludna bollar och fryser och det har kommit en hel hoper med domherrar och då blir det oväder.

 

Jag har ju lite speciell kontakt med fåglar och fjärilar.

 

Nu lär det dröja innan någon vacker liten fjäril sätter sig på min arm.


Helgen har varit rätt ok. Det har förstås varit snöskottning men på lördag kom först PappersBeda och Gubben och fikade och sedan kom TuppOla. Båda hade med sig hundarna så dom fick busa lite i snön och vi satt inne och fikade och pratade en god stund.


Efter ett tag ringde DataFia och bjöd hem mig på eftermiddagsfika. Hon tyckte att vi skulle rensa hennes sista kakfat efter julen och där fanns det många goda kakor att smaska på. Jag har bara en burk med pepparkakor hemma.


Söndagen blev det mest att skotta snö och prata lite i telefon och som sagt. Det fanns planer för idag som inte blev av. Jag läste en av mina bloggkompisars inlägg härom dagen och hon berättade om bokmärken.


Om att hon hade många och bytte med sina vänner och jag hade många bokmärken. Tre fulla album med änglar och tomtar och vackra blombuketter.

 

Tänkte att jag skulle visa några av mina blad allt eftersom under den här veckan. Jag tror inte att jag bytt märken för jag var alltför förtjust i dom jag hade. Jag hade fått mammas gamla bokmärken och min fasters också. Ibland fick man en bokmärkeskarta i födelsedagsprecent. Det fanns att köpa på Kondrads affär i byn. Minns att dom hängde på en krok och man sjukades efter att få äga. Minns att jag gillade dom stora blombuketterna allra mest, speciellt dom som hade glitter på sig.


Vad ska man tänka en sådan här dag. Jo kanske man ska ta och börja plocka undan lite av julgrejorna, bara lite, inte ljusen i fönstren och inte julgranen men av alla massor med tomtar kan man kanske ta och ta bort en liten aning. Jag har väldigt svårt att skiljas från julen och från det varma röda.


Jag fryser om fötterna idag. Trots att jag eldar och värmepumpen går för fullt så är golven kalla. Raggskockar och tofflor håller inte kylan borta när det är så här kallt. Vinterdeppen frodas men vem är jag att klaga. Jag har ved och jag kan elda och jag behöver inte ut. Jag kan hålla mig inne och vänta in bättre tider.


 

Tror vi tar och drömmer oss bort lite grann. Tänk er veckan före midsommar då allt är grönt och doftande. Det är den tiden då grönskan är som grönast och ögonen är känsliga för grönt. Då går vi stigen mot Stedesbacken. Hör bäcken brusa och ser att marken är vit av harsyra. Ta en och smakar på den lite syrliga läskande blomman.


Över stedesbacken där styvmorsviolen blommar för fullt och in i skogen ska vi gå. Vi går där det är som mest slyigt och igenvuxet och blött och plötsligt så når oss den mest raffinerade underbara doft och mitt i det gröna står dom som de vackraste trädgårdsblommor som kommit alldeles fel. GUCKUSKON av oss här kallad GÖKSKO. Farmor berättade att när göken friar har han blommorna som tofflor på fötterna för att göra sig extra fin. Doften av en klunga med göksko är det finaste som finns, bättre än den dyrabaraste parfym. 


Ja det är bara att drömma sig bort till en bättre tid än den vi har precis idag i kylan. På tal om bättre tider så hittade jag ett gammalt foto till som fick mig att minnas.

 

AMV:s ena dotter och min lille Son. Dom hade varit ute och doppat skallen i lervatten och kommit in skitigare än skitig. Då hade jag inte ens ett badkar utan bara en liten balja men det gick ju jättefint att bada i den också. Söta är dom också och så små. Tänk så fort tiden går, nu är dom snart 40 år båda två, de små gulliga liven.


Få se om jag kan hitta några matrester att käka till lunch. Idag är det väl chanslöst att någon kommer och hälsar på när det är så kallt så jag får väl försöka ropa mig själv så gott det går.


Dagens ord: Det gäller att alltid ha en plan B eller att bara krypa ner under filten och försöka sova bort kalla dagen. 


ANNONS
Av Anita - Fredag 9 jan 14:36

 

Solen gick ner vid så där kvart över två idag. En härlig fin vinterdag med -8 grader kallt, sol och inte en vindpust.

Tänk så olika man kan se på hur det är här i Fisksjön.


Brorsonen är här med två kompisar. Glada. trevliga ungdomar. Dom tycker att det är exotiskt. Exotiskt att mitt julklädda gammaldags hus ser ut som det gör.


Igår toksnöade det. Tunga stora lappvantar till snö och dom tyckte att det var häftigt. Jag tillbringade dagen med att stå vid spisen och göra älbiff med lök, mina potatisar t, stekta kantareller och sockerärtorna från min odlig, naturligtvis med lingonsylt, tranbärsgele och gurka.


Jag älskar att stå och laga sådan mat. Doften av maten och värmen från spisen. Tog fram blåbär, hallon och hjortron ur frysen och vi åt den med grädde.


 

Så roligt att se dom njuta av maten och tycka att det var både ovanligt och gott. Minns den lille brorsonen som förut nästan inte åt någonting. Det blev en stor karl av honom också som åt och njöt av maten han också numera..


 

Dom lånade sparkar och dundrade iväg nerför backen under vilda skrik. Dom byggde snöiglos. Hoppades på att få se en älg eller norrskenet. Tittade på stjärnorna som framträder extra starkt här i mörkret. Dom förvånades över tystnaden och isens sjungande när det blev lite kallare.


Dom drog iväg ut på sjön och pimplade.

 

Inte mer än krok på. Utan maggot eller mask lär man knappast få någon fisk en då behöver man ju varken rensa eller tillaga så det har ju sin charm det också hi hi.


Jag tog och for ut på sjön efter att jag skottat lite och suttit tillsammans med gamle A och sett på en gammelfilm och fikat. 


Ja ja jag måste väl medge att det är ganska vackert en sådan här dag även om det är vinter men det är solen som gör alltsammans.

 

Jag blev lite sugen på att bada bastu så jag tror jag ska gå ner och elda innan det blir alltför mörkt. Det var ett tag sedan jag bastade nu.


Nog är det väl konstigt att det som jag ser som enbart en jobbig tid  kan uppfattas som exotiskt och härligt av andra. Att mitt gamla slitna hus kan uppfattas som mysigt och härligt av unga människor. Att min enkla mat kan ätas men sådan matslust och glädje. Det är faktiskt ganska härligt men det vill nog till mer för att jag ska njuta av vintern men jag måste motvilligt erkänna att idag var det ingen plåga att vara utomhus, inte ens att skotta snön var lika jobbigt som vanligt.


Nu mina kära vänner så slutar vi med något helt annat. Tänkte att jag varje dag skulle lägga in en vacker blomma på bloggen. Blommor som får oss att tänka på sommaren.

Idag blir det näckrosen. Minns en gammal visa som började Där näckrosen blommar.

 

En liten näckros har jag i min damm men väst i sjön finns massor och borta vid Kolbjännsjön finns det också många och dom är lite magiska faktiskt. Dessutom gillar älgarna att äta de långa skälkarna. Mer än en gång har jag sett älgar stå i vattnet och mumsa. Jag är inte särskilt förtjust i vita blommor. kanske för dom påminner om snö, men ändå.


Dagens ord: Lyckliga dom som kan njuta av norrskenet, stjärnorna och av att göra änglar i snön. Jag för min del skulle kunna tänka mig att göra änglar i varm sand. 

ANNONS
Av Anita - Onsdag 7 jan 11:33

 

När jag läser mitt blogginlägg för fem år sedan slår det mig att för min del har livet blivit bättre faktiskt.


Denna förfärliga januari som var då. Det var 36 grader kallt och var kallt i flera veckor. Jag var tvungen att åka till jobbet varje dag och fick ha motorvärmaren på hela dygnet för att få igång bilen. Det var ca 8 grader inomhus när jag kom hem. Jag hade nästan slut på veden och vattnet hade frusit. Utan pengar och med värk i nacken och ryggen. Flanellnattlinne och varmvattenflaska i sängen. Fy sjutton så hemskt det var.


Nu är det inte alls lika kallt. Visst har det varit några dagar med kyla men inte så mycket snö och vissa dagar har det till och med varit varmgrader. Jag har numera min värmpump som gör att jag har det ganska varmt inomhus och vedboden är full med ved. Jag behöver inte ha motorvärmaren på annat än när jag ska åka iväg någonstans och jag har just nu inte ont någonstans.Jag har bara behövt skotta två gånger hitintills.


Ändå längtar jag till blommornas tid.

 

Rosornas doft och de lysande färgerna. Längtar till sommar. Önskar jag jag som så många runt mig hade råd att åka utomlands till värmen och solen men jag ska inte klaga.


 Det finns så många som har det så mycket värre och vårt land har blivit så hårt och obevekligt. Alla tiggare som sitter i kylan och fryser och dom som inte vill hjälpa sprider ut påhittade historier om att dom är ligor som har gott ställt egentligen. Undrar om det är nynasisterna som sprider ut sådana rykten som vi tror på? Jag bara undrar.


Så finns det ju många i detta land som har så dåligt ställt så barnen inte ens får riktigt med mat och dom blir retade i skolan för att dom inte kan ha fina kläder och nya telefoner. Vårt land håller på att bli rent hemskt.


Var tog medmänskligheten och godheten vägen. Alla ser till sig själva. Det känns så sorgligt att tänka på på det.

 

Nej vi tänker på sommaren istället och på blommorna och sommardanserna och baden i sjön och fina lugna kvällar ute på sjön. Vi tänker på grillfester och surströmmingsfester och skogspromenader och doftande hallonsnår och smultron på strå, På iskallt vatten i källan som bryter fram ur marken. På vadande i sjön med abborrar runt fötterna och vita skimrande näckrosor.


Vi tänker en stund på fåglar som kvittar glädjefullt i träd och buskar. Vi tänker på fjärilar som fladrar o doften från grekisk lövkoja som smyger sig in genom öppet fönster om natten. Det är då jag lever. Nu överlever jag bara.


Det sägs att man ska leva i nuet men jag har alltid haft svårt för det på vintern. Jag skulle helst vilja gömma mig under täcket och vänta på sommaren och det blir inte bättre med åren.  Men som sagt. På ett vis har jag fått det bättre.


Jag fryser inte inomhus. Jag behöver inte åka på jobbet tidigt på morgonen. Jag har haft tur. Ingenting är trasigt just nu. Jag har inte ont någonstans och frysen är full med mat så jag behöver inte svälta eller vara hungrig. 

Så vem är jag att klaga?

 

Nej men att längta och minnas är min lott. Nu börjar dagarna bli lite längre och det är något att vara tacksam för.

Jag ska snart dra iväg till Kälarne och hälsa på fd Grannen. Han ringer ju otaliga gånger om dagen fortfarande.

Utanför leker ekorrarna tafatt runt björkstammen och det är massor med småfåglar som mumsar frö.


Om jag inte kan hjälpa någon hungrig så kan jag i alla fall se till att djuren får mat och omvårdnad. Alltid något.


Dagens ord: För var vinterdag som går kommer vi närmare sommaren.

Av Anita - Söndag 4 jan 19:53

 


Många börjar ta bort tomtar och julgranar men inte jag inte. Visserligen började jag fundera när katten Felicia rivit ner mina småtomtar för tredje gången men nu har Sofie hämtat katten så nu får dom stå framme länge än.


Det är halka och blåis. Trots dubbar och spark riskerar man att halka på ändan så det blir att hålla sig inne.

I förrgår kväll tog jag mig trots det bort till Bror B för att äta tacos och umgås med Brorsdottern. hennes kille och Lille Liam.


Igår kom först Broder B, Brorsdotter med Kille och Liam. sedan kom TuppOla och SofiePropp och efter ett tag kom AMV:s gubbe och Måg. Där satt vi i sofforna och drack kaffe och tittade på ÅsaNisse, det vill säga killarna pratade mest om lastbilar och sånt.. Det ska vara mycket folk. Det ska vara trångt. Det gillar jag. Ju fler desto bättre. Tids nog är det tomt och tyst här.


Idag har DataFia och jag kurat i soffan och sett på två filmer, en gammal "Lapptäcket" och så den roliga och tänkvärda "En oväntad vänskap".

Imorgon bitti åker Broder B och SnickarMagnus tillbaka till Skåne.


Nu har jag provat att skanna på min nya skrivare. Hittade några foton i en låda. Ni vet sådana där som ramlat ur album och som man tänkt sätta tillbaka när man fått tid och lust.


 

Det första är nog från 1964 när jag hade långa ben. Vad sjutton tog dom långa benen vägen tro? Vår och lövkrattning är ju det samma men det verkar vara väldigt varmt eller också var man mindre frusen.


 

Nästa är från första gången jag var till Cattolica i Italien. På torget stod en fontän med sjöjungfrur runt om så fint.

Så härlig tid som fortfarande finns kvar i hjärtat. ljuden. dofterna, ingenting är glömt ska ni tro. Killarna som busvisslade efter en. Många år sedan någon busvisslade efter en nu och skulle någon göra det skulle man tro att dom visslade på någon hund. Ack ja sånt är livet.


 

Så lite längre fram i livet sitter Sonen och jag nere vid badstranden i solnedgången. En av kvällarna då vi alla drog ner till badstranden för att grilla korv. ta ett kvällsbad och se solen gå ner.

Funderar även om det var mindre mygg då än nu eftersom vi var där väldigt ofta. Det var härliga kvällar.


Nu har det i alla fall gått ytterligare några vinterdagar och det är bara 2-3 månader kvar innan solen börjar värma och krukväxerna i fönstren börjar repa sig. Jag brukar också börja repa mig framöver mars och kunna gå ut och känna sig som en människa igen, inte som någon som bara vill gå i ide och vänta på bättre tider.


På tal om att leva. Jag har tänkt mig att jag inte ska handla en enda grej innan det är helt tomt i kylskåpet. Undrar hur länge jag kan klara mig? En vecka eller kanske mer?

Hur länge lever julgranen iår? Till Påsk tro? Vi får väl se. 


Min älskade son har inte bara köpt en eluppvärmd filt till mig utan också badskum, badolor och andra lyxiga spagrejor så jag tar och kryper ner i skummet. stoppar ner mina åderbråcksben så jag slipper se dom och drömmer om tider som varit.


Dagens ord: Inget är så trösterikt som ett bubbelbad och en ÅsaNissefilm.

Av Anita - Fredag 2 jan 12:07

 

Konstigt väder har det varit hela året. Midsommar var kallt och inte var det tal om att vara ute. Före midsommar träffades vi meditationstjejer på Stedesbacken för att göra kvastar att sopa in turen i husen för året och det verkar ju ha hjälpt för resten av sommaren blev ju rekordvarm. Sällan eller aldrig som jag minns har det varit 27 grader varmt i vattnet.


Att försöka göra någon form av årskrönika är ju svårt. Mest att få ihop det till att inte bli för långt och svårläst. Vem orkar läsa för mycket om mitt enkla liv.


Det började med att jag hade planer på vad som skulle hända. Jag skulle ha loppis. Jag skulle måla det vita på huset. Jag skulle snickra till och laga min brygga. Inte blev det mycket av det inte, rättare sagt ingenting.


 

Att resa hade jag inget hopp om men det blev trots allt några resor. På våren åkte Kinabror och jag ner till  Helsingborg.

 

Där var det vår och det var härligt att gå efter havet tillsammans med Kinabrors barnbarn.

Så mitt i den hetaste sommaren i juli åkte Datafia och jag till Umeå till hennes pappa och då for vi till Tefteå och dansade.Så roligt vi hade och Signar kom och pratade med oss.

 

Då kommer vi osökt in på det där med dansandet. Det blev inget dansande på Hällesjö iår. Nu har jag blivit för gammal för det är bara ungdomar där nuför tiden och dom dansar inte med en gammal kärring som jag.

Trots allt så har jag lyckats dra med mig Kinabror och Dansbritt på Stormboli, på Björnlogen och på Gerålund och vi har haft jätteroligt överallt. Dansen, se det är mitt liv det! Synd bara att det är så lite dans på vintrarna. Att dansa ensam i köket är inte kul.


Vad har jag mer gjort?

Det har varit vänner och släkt här hela sommaren.

 

 

Jag har ju också tänkt att jag ska lära mig något nytt varje år och iår blev det inte så mycket mer än att lära mig göra salvor av örter. Har odlat ringblommor och gjort ringblomsalva och en massa andra salvor. Roligt roligt.

Varit med Datafia och tränat medicinsk yoga som hon ska bli instruktör i , något jag inte gjort tidigare.

Meditationsgruppen har fortsatt från och till och vi håller ju på med både det ena och det andra.


AMV och Gubben har varit här i sin stuga mycket och vi har gjort väldigt mycket tillsammans. Vi har varit på en massa autioner och det har varit rätt kul även om jag bara ropat in lite julsaker och några stolar.


Av en slump så blev jag lärare i växtfärgning. Det var ett gäng tanter som ville färga.

 

Ett härligt gäng och vi hade tur med vädret

 

Kinabror och jag har odlat potatis på Stedesbacken och lök också och det har varit roligt och så goda potatisar det blev, faktiskt skillnad mot dom man köper.


Så till sommaren stora händelse. Veckan då en massa människor bodde här för att bygga sin egen trumma. Vi bodde 16 personer hos Kinabror och här hos mig. Kinabror och jag bodde i husvagn nere vid AMVs stuga.

 

Så roligt och intressant det var. Jag gjorde också en ny trumma som låter rent magiskt.

 

Visst har jag bakat lite tunnbröd. umgåtts med sonen och hans fjälla och en massa andra. Kräftskivor och grillfester och surströmmingsfester. Två gånger har Kinabror och jag tagit hem fd grannen så han har fått äta surströmming med oss.

 

Så kommer vi till djuren. Jag har varit hundvakt till Bob.

 

Jag har haft hand om en katt som hette Tassen och var en vilsen och rädd katt.


Så åkte Kinabror och jag till vår tremänning i Stockholm för att hämta valpen Jack.

 

Vilken underbar liten hund. Jättego och härlig. En riktig glädjespridare är han.

 

Trevligast av allt var att ett falkpar bodde i björken i somras och fick 3 ungar. Så vackra och inte särskilt rädda heller.

 

Det har varit mycket fisk till middag. Kinabror har fått skottkärrvis med stora fina abborrar som han fileat och vi har stekt och gjort grytor och njutit av det naturen ger.

Hjortron, hallon, tranbär. blåbär och lingon har jag förstås plockat och Dansbritt och jag har hittat svamp förstås.

På buskarna har det växt svartvinbär, krusbär och rödvinbär som aldrig förr. Även jordgubbar har jag ätit varje dag. Det har faktiskt varit en härlig sommar och dessutom en lång och fin höst.

 

Tänk att gå omkring så här lättklädd när man bär in veden i slutet av september. Det är inte ofta det händer.

 

Som det har blommat i den här sommaren. Ända in i oktober kunde man se någora midsommarblomster som blommade om för andra gången. En märklig sommar och en märklig vinter för den delen.


Nu blev det alldeles för långt i alla fall men som sagt. Det är så svårt att berätta om ett helt år kortfattat och vad ska man ta med och inte. Nåja vi slutar väl med det sista fotot. Det av vinter som jag har så svårt för.

Till sist måste jag tala om att vi naturligtvis klättrade upp och gjorde vårskriket och att det hjälpte


 


Dagens ord: När man ser det så här så har väl 2014 varit ett ovanligt bra år. Ett år och en sommar att vara tacksam för.


Av Anita - Torsdag 1 jan 14:03

Så där ja, nu är det ett nytt år och några egentliga löften tänker jag inte ge. Kanske ska jag försöka att vara positiv och varje dag försöka fokusera på det bra som händer mig och inte det dåliga. Jag är dålig på det trots positivitetskurser  och försök att inte bli en bitterkärring -


Önska sig något av det nya året kan man ju göra. Jag önskar att jag och mina nära ska få vara friska och att jag ska vara frisk och stark och få mycket pengar och få dansa och vara glad och kanske få råd att åka till något av de ställen som jag alltid längtat till.


Nåväl nu till nyårsfirandet som var igår. Det är tö, det är halka och jag stökade hela dagen. Visserligen skulle vi bara bli 10 personer.


 

Gjorde iordning räkgrej till förrrätt, sedan rökt kalkon med pepparotsås och potatisgratäng och lite annat smått och gott. Till efterrätt lite egenhändigt plockade hallon och blåbär och jordgubbar och hjortron med grädde  

Frampå kvällen blev det lite äta av sånt som Tuppola hade med sig. Det var rökt älghjärta, fårfiol och grisfötter.

 

Jag gillar inte grisfötter men bröderna glufsade i sig av hjärtans lust.

 

Inte ser det så där väldigt aptitligt ut.

 

Lille Liam somnade i soffan och det var väl tur annars kanske han blivit uttråkad  på oss gammelfolk som bara pratar och ingen som vill leka.

 


Så skålade vi in nya året och gick ut och tände sådana där pappersbalonger som flyger ljudlöst mot skyn. Vi har ju slutat med raketer för vi har ju hundar här och det finns ingen anledning att skrämma dom.


Nu är det en ny dag. Det är lite grått och plusgrader och snön har nästan gått bort. Det tog halva dagen att röja efter gårdagen och sedan kom Broder B och Liam och åt lunch och sedan Tuppola och Sambon.


 

TuppOla som är den mest intresserade fiskarn drog ut på sjön för att prova. Oj vilken sörja det var på isen.

Jag stannade på land och städade ur askan ur bastukaminen och försökte tända eld. Hade lite vaga planer på att bada bastu men det var så tjurigt med elden och rök in så jag gav upp. Man ska inte anstränga sig i onödan om man inte behöver.

 


Imorgon kanske jag ska få mig till att skriva om året som gått. Tror nog att det varit ett ganska bra år trots allt. Inga större katastrofer har hänt i alla fall och jag har inte haft en enda pest på hela året, för det finns väl andra pester än harpest och sorkfeber och jag brukar ju åka på allt sånt.


Vi får väl hoppas på ett bra år för oss alla i hela Sverige och i hela världen utan katastrofer och krig.


Dagens ord: Ett nytt år, nya hopp. Hoppet är det sista som dör.

ELD

Av Anita - 30 december 2014 19:36

  

Eld är både en välsignelse och en fara. Skönt att värma sig vid. att laga mat vid. Vi skulle inte klara oss utan eld men elden är också hemsk och kan ödelägga och bränna allt i sin väg. Till och med ett litet ljus kan ställa till stor förödelse.

Det fick jag vara med om i söndags kväll.


Så här var det. 

Jag hämtade Sofipropp för vi skulle fara på bio tillsammans med DataFia på filmen "Micke och Veronica".

Först skulle vi äta och vi satt oss i köket och tände adventsstaken av trä. 

Så gick vi in och skulle se en stund på tv. Så drog brandvarnarn igång tack och lov. Jag förstod genast vad som hänt och rusade in till köket. Ljusstaken stod i ljusan låga och duk och bord brann. Jag slet åt mig en stor stekpanna som stod på spisen och lyckades nästan kväva elden med den  Ropade till SofiPropp att hon skulle tömma på vatten och så slängde vi alltsammans i diskhon.

 

Så skakis man blev. Jag som alltid brukar vara så försiktig med elden och så blir det så här.


Då började jag tänka på hur det skulle kunna bli om det börjar brinna och jag sover på övervåningen. Visst skulle jag kunna ta mig ut via balkongen för där hänger en repstege men jag skulle ju inte kunna ringa brandkåren för jag har ju alltid mobilen på nedre våningen. Jag får nog börja ta med den upp. Tänk att stå utanför och det är 3 km till närmsta granne. Hela huset skulle brinna upp innan jag kunde larma. Vilken förfärlig känsla.


Vi åkte i alla fall och såg filmen och den var jättebra. Se den!

 

När vi kom hem gjorde vi chokladfondy och doppade frukt i. Vet att jag stavat fel men det skiter jag i för ni förstår vad jag menar i alla fall. 

 


Så igår kom TuppOla och hämtade SofiePropp och mig och vi åkte till san. Jag köpte en ny skrivare och 2 BRANDVARNARE. Nu ska det minsann pipa.


När vi åkte hem snöade det något alldeles kopiöst. En bil låg på sidan om vägen i snön. I stan var det blötsnö men i Hammarstrand var det 10 grader kallt så dörrarna på bilen frös fast.


Vi tog hem SofiPropps katt Felicia som ska vara hos mig några dagar. Hon är söt som en ängel men har väsnats och jamat och levt om hela natten så jag har inte kunnat sova.


Som tur är så är ju Broder B här nu och han tog Kinabrors fyrhjuling och skottade till mig så jag slapp det idag. Dessutom hjälpte han mig att installera skrivaren. Nu ska jag börja förbereda maten tills imorgon när vi ska ha fest men vi blir inte så många kanske runt 10 personer bara.


Jag önskar er alla ett gott nytt år


Dagens ord: Kom för allt i världen ihåg att släcka ljusen!!!! 


Av Anita - 28 december 2014 11:05

 

Så låg jag på soffan iklädd blommig morgonrock och med min gamla noppiga filt om benen. Såg på Björn Skifs när han sjöng "vild och vacker".


Mätt och däst efter julmaten hos Datafia. Blek och sladdrig och så långt ifrån vild och vacker som man kan komma.


 

Vad har jag gjort sedan sist. I förrgår var det -26 grader kallt och då blev man liksom förstenad så jag låg mest på soffan hela dagen och glodde på tv där dom föresten bara kör gamla filmer som man sett massor av gånger.

På kvällen kom Datafia med man och sällskapade en stund. Annars är det tunnsått med folk här i den här väderleken. Ingen vill ut och det är väl klokt.


Dan därpå låg jag till halv tio. Vad ska man upp när det är mörkt för? Jag bara undrar? Bara 13 grader kallt och jag drog hem ett par kärror ved, ett göra som jag ogillar lika mycket som att skotta snö. Pratade i telefon med Kinabror och några andra.


Så kom AMV och Gubben och jag fick en ängel till julklapp. Nu har jag fått två änglar och det är bra det. Änglar och tomtar kan man aldrig få nog av.

 

Av Sofieporpp fick jag ett nytt fågelhus. Åttkantigt med tak av ris. Jättefint och den modellen har jag aldrig sett.

På kvällen var det julmiddag hos Datafia och som sagt sedan låg jag i soffan inte vild och vacker utan fet och trött.


Det var minsann länge sedan jag var vild och vacker men jag har faktiskt varit det en gång tro det eller ej.

 

Länge sedan man dansade helvilt så håret stog som en sky runt ansiktet. Länge sedan man badade naken tillsammans med någon snygg man. Länge sedan man åkte öppen sportbil med doften av mimosa i näsborrarna. Länge länge sedan.


Nu sitter man här blek och trist och mätt. Nåja det finns säkert fler som inte längre är vild och vacker i min ålder.


Nog funderat över det. Dagen har nog av sina egna bekymmer. Igår var det över 20 grader kallt igen. Broder B och Snickarmagnus kom körande från Skåne. Dom hade kört hela natten och kört över ett rådjur men kom helskinnade hit.. 


Dom åt middag här och sedan var det det vanliga när det är kallt. Elda och glo på tv.


 

Imorse vaknade jag till en ny kalldag. Det var många tankar på att jag skulle åka till Hammarstrand, handla och hämta   Sofiepropp och vi skulle gå på bio ikväll. "Micke och Veronica". Sett fram mot det men när jag ser att det är -28 grader ute så förstår jag att den planen är bara att släppa. Man kan inte ha bilen stående i kylan så länge. Får väl vara glad om jag kommer iväg och hämtar Sofie propp.


Broder B kommer och äter frukost med mig och jag matar fåglar och eldar. Gruvar mig för att gå ut och hämta mer ved och jag känner mig väldigt låg. Denna jävla kyla som tar bort all en ens energ.


Om det inte vore snö och kyla hade jag kunnat. 1. bada bastu.2 kört spark på sjön. 3. Åkt vart jag vill. 4. Gått i skogen.5 Inte behövs ägna tiden till vedbäring och snöskottning. Nu känner jag mig instängd och isolerad. Den som säger att man ska klä på sig kan fara åt helvete. Är det över 20 grader kan man inte stänga ute kylan. Jag vet för jag har lager på lager med kläder och fryser ändå, så det så.


Dagens ord: Utan snö och kyla vore livet lättare att leva och kanske man till och med kunde bli vild och vacker igen.

Presentation


DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

49 besvarade frågor

Gilla bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se