Senaste inläggen

Av Anita - 7 september 2015 11:35

 

Datafia och jag har ju inte haft någon semester i sommar. Va då? säger du. Du har ju evig semester men det jag menar är jag inte kommit iväg någonstans utan varit hemma hela tiden mellan dom flesta far iväg åt olika håll.

Nu ska vi fara iväg och vara lediga hela helgen. Förväntan var stor och jag blev inte beskiken.


Fredag eftermiddag hoppade vi in i Datafias bil och drog iväg. Hon körde och första stoppet gjorde vi i Sollefteå dä vi stannade och åt.

Vi åkte vidare genom en vacker värld med ymning grönska och blanka sjöar och vid 20-tiden var vi framme i Umeå.

 

Där väntade DataFias pappa med fika och hunden Karl väntade på att få tigga lite fikabröd under bordet.

 

Datafia hade ont i nacke och rygg efter en jobbig vecka och vi lade oss tidigt för att orka med lördagen.


Lördagen åkte vi in till centrum och gick runt i massor av affärer. Datafia skulle ha tag i ett par nya joggingskor och hon har alltid så svårt att bestämma sig så jag tror att hon provade nästan 100 skor.

Jag som inte skulle handla någonting halkade omkring i mina utslitna foffatofflor och kom underfund om att jag också skulle köpa joggingskor. Här i Fisksjön är det för det mesta så blött så det är stövlar som gäller men det finns ju andra ställen där det kan vara bra att ha sådana. Hitrtade ett par sköna nästan genast.


Vi fortsatt med att åka och hälsa på min klasskamrat Ingrid och se hur hon bodde.

 

Så roligt att träffas. Det var rätt länge sedan och där fick vi förstås lite fika.


Vi hälsade på Datafias mamma på vårdhemmet och sedan åkte vi hem till Datafias pappa igen och han väntade med maten. Färskpotatis direkt ur landet och god sallad och grillat kött. Vi har verkligen blivit omhändertagna av honom hela helgen och har bara varit lata och roat oss.

 

Vi hann till och med vila en stund innan det var dags att fara till Tefteå och dansen. Helens pappa är också en dansare och följde med.


Vilket dansställe.

Signar tog emot i dörren,

Drifters spelade och vi hann inte mer än in så kastades vi in i dansens virvlar. Här är det inte att stå och vänta på att någon ska bjuda upp utan vi blev genast uppbjudna. Vi dansade alla danser och så många duktiga dansare det finns där. Vilken glädje. Man känner sig viktlös när man dansar omkring. Vilken stämning och energi.


På pausen fixade Datafias pappa fika till oss och vi satt och pratade med ett annat par vid bordet. Datafias pappa undrade om jag inte fick tag i någon man som jag kunde tänka mig som älskare och som vanligt kunde jag helt ärligt svara att jag inte blev tänd på det viset. Jag vill mest dansa jag.


Nåja, vi fortsatt dansa och när det var en halv timme kvar så började min höft att krångla och vi var tvungen att sluta och jag hade värk till kl 4 på morgonen innan jag kunde sova. Skit samma, sånt får man ta. Det var det värt.


Söndagen drog vi hemåt igen men vi stannade både här och där och var in på affärer och till slut så hittade hon sina skor. Vi stannade och åt i Solleftå och fick en riktig lyxmiddag på ett mysigt ställe. Det unnande vi oss.


Hemma igen möttes jag av katten Morris. Alla mina föregående katter har varit skitsura när jag varit borta men inte Morris inte. Han hoppade av glädje och inatt har han kurrat och gosat och spunnit hela natten. Idag går han inte ut för han vill bara sällskapa och leka.

 

Vi avslutade kvällen med att fara på bio i Hammarstrand och se på "Så ock på jorden" och den var jättebra. Se den.

Kinabror har åkt till Skåne.

Älgjakten har börjat.

Vädret är grått.

Det var en härlig och trevlig helg. Även några dagar kan göra en på bra humör och man kan leva på det ett tag. Även om man bor i Paradiset behöver man lite omväxling.


Har köpt en ny sop så jag får väl ta och sopa lite då och ta det lugnt idag så mina ben får vila.

En kvinna vi träffade på dansen sa ett väldigt klokt ord som jag måste använda till dagens ord även om jag inte riktigt kan placera det idag.


Dagens ord: Den som har tur behöver inte något vett.

ANNONS
Av Anita - 4 september 2015 14:21

 

Förväntan. smaka på det ordet. Visst låter det härligt. Nu ligger jag i hammocken och känner solen värma och läser en skitbok bara för att tiden ska gå. Det doftar rosor och humlorna surrar runt öronen på mig.


Jag har packat en trunk och väntar på att Datafia ska komma och hämta mig. Nu bär det av till Umeå och imorgon ska vi till Täfteå loge för att dansa till Drifters. Sommarens enda resa och sommaren sista dans.


Det är inte bara dansen som lockar utan själva resan. Att få sitta och titta på allt det vackra som finns att se efter vägen. Även om jag bor i paradiset så är det roligt att se något nytt och sitta i lugn och ro och prata. Det ska bli så kul.

Fint väder är det också.


Annars har ju veckan varit i skördandets tecken. Varje dag har jag skördat och plockat alla möjliga bär. Jag har också plockat mer styvmorsviol för den salvan jag gör är redan slut. Det är många som vill ha den. Dessutom har jag plockat rödklöver och lagt i olja och torkat nässlor.


Hälsat på fd grannen och varit på kontroll till  sköterskan och jag hade ett blodtryck som var helt normalt och rent allmänt var jag relativt kry så det får man ju vara glad för då. Visst har jag lite ont i min ena höft efter allt skumpande upp och ner i skogen bland tuvor och stenar men för fasen Jag är ju ingen ungdom så det får man väl ta.

Kommer säker att få ont när jag dansar också men det skiter jag i. Får väl ligga och tryna i hammocken när jag kommer hem.


Kinabror drar till Skåne på barndop och älgjakten börjar. Det är väl vad som händer nästa vecka men nu ska vi inte tänka på det utan på min resa. Jag har inte stora fordringar på livet. De flesta av mina vänner drar iväg söderöver och visst skulle jag vilja det också men jag får väl vara nöjd med en minisemester i Umeå. Man ska inte förhävas sig sägs det ju.


Dagens ord: Förväntan är halva nöjet.

ANNONS
Av Anita - 1 september 2015 08:01

 

Nu när jag ska berätta om de senaste dagarna har jag svårt att minnas så nu får jag nog ta och skärpa mig. Använder man huvudet för lite så blir man otränad och slö.


Nåja, då drar vi igång.

Fredagen åkte Kinabror och jag till Hammarstrand. Vi hälsade på PappersBeda en stund så att Jack och Grisnäsan Bob fick leka lite grann.

Sedan lunch på hotellet tillsammans med AMV och Gubben.

Tror att jag plockade en hink rödvinbär på eftermiddagen och AMV och jag struntade i bastubad för det blåste och var ruggit ute. Vi satt i AMV o Gubbens husvagn istället frampå kvällen och pratade och fikade.

 

Fullmånen i Augusti är stark och full av energi och kraft och då passade jag på att vara kuckelkärring och koka alla möjliga salvor. Jag ska ägna ett helt inlägg åt det men det får bli en annan dag.


Lördagen åkte Kinabror, DansBritt och jag till skördemarknad i Selet. Selet är en liten by långt bort i skogen.

 

Det var mycket folk och trevligt och massor med gott att köpa.

 

Oj vilka goda kolbullar. Dom var nog dom godaste jag ätit på flera år. Tittade med ett litet skratt på anordning dom hade för att elda. Ett gammalt badkar med medar och galler uppepå. Tänk så påhittigt. Dom killarna hade fullt upp för kön var lång fast dom hade många pannor på gång samtidigt.


Resten av dagen ägnade jag åt att rensa bland vinbärsbuskarna. Sedan fikade AMV , Gubben och jag hos Göte och frampå kvällen gick AMV och jag hem till mig och såg på Morden i Midsommer.


Så söndagen var det skördedag igen. Då kom DansBritt hit och vi plockade och plockade. 10 liter svartvinbär blev det för min del så nu ska jag inte ha mer. Lite lek med hunden Jack har det förstås varit alla dagar och vi har varit nere vid sjön så han har fått bada. AMV och Gubben packade ihop och åkte iväg. Dom ska åka till Grekland tillsammans med Broder B och hans fru till helgen. Tala om att jag är avundsjuk. Jo ni hörde rätt. Avundsjuk!

 

Så sista dagen i augusti. Det var meningen att Moster skulle komma. Det var dimma på morgonen men när den lättade blev det en strålande dag. Så ringde hon och hade fått nys på ett jättebra hallonställe. Att välja mellan hallon och svartvinbär är inte svårt. Hallon är mina favoritbär så jag kastade mig i bilden och for till henne.'


Vi drog iväg efter kanten på det som en gång var sjöbotten. Nu odlas det korn och havre och lyser av vackra gröna färger.

 

Vilket liv det blev när vi klev ur bilden. Minst 100 tranor flög upp under vilda skrik och naturligtvis funkade inte min kamera så bra så dom han flyga iväg innan jag hann ta bilder.

 

Några syns långt bort men det syns inte ens att det är tranor. Attans skit.

 

Oj så mycket hallon vi hittade och stora och fina och goda. Så hem till moster och vi åt god lax och potatis. Så gick den dagen och snabbt som en höna skiter. Jag förstår inte att dagarna rusar iväg så fort men de dagar när snön vräker ner och stormen yr då är det minsann länga och kalla och trista dagar.


Jag for en sväng till Kinabror. Han kittade fönster och lille Jack och jag lekte i vattnet. Det är faktiskt 20 grader i vattnet fortfarande och så var det kaffe i solen på bryggan. Inte har vi det illa inte. Inte är det någon plåga att vara pensionär inte.


Hemma väntade hinkar med bär på att bli saft och sylt och det tog minsann hela kvällen men nu finns det många flaskor med saft i källaren och hallon och sylt i frysen så samlarkvinnan i mig har fått utlopp för samlarmanin.

 


Idag kommer moster och plockar svartvinbär och det ser ut att bli en fin dag idag också. 


Dagens ord: Kloka är dom som ger sig iväg söderut när hösten kommer.

Av Anita - 28 augusti 2015 08:24

 

Vad beror det på att humlorna är som galna iår. Nog för att fjärilarna brukar sitta på mig men iår är det humlorna som fullkomligt jagar mig och fastnar i håret och landar på armarna.

 

Här är mitt lilla hus. Ser lite slitet och ankommet ut men don efter person. Jag är väl lite så jag själv också. Gammal, sliten och ankommen men fungerar i alla fall rätt skapligt. På förstukvisten bor det massor med getingar inne i väggen men dom får vara där för dom är tama och sticks inte.


 

Det har varit skördedagar nu. Blåbär och röda vinbär har jag pockat. Gjort gele och den stelnade faktiskt. Annars brukar jag alltid misslyckas med gelen.


Det har inte varit lika soligt och varmt sista dagarna och det har till och med regnat.. AMV och Gubben har varit i sin stuga så jag har haft sällskap.


Katten Morris tog svansen av en ödla och så sprang den iväg utan svans. Är det bara en myt att svansen växer ut eller är det sant? Någon som vet?


Jag har rensat bland vinbärsbuskarna som är fulla med ogräs och stökat i trädgården. Den är som vackrast nu.

Jag har fått en ros i min stora järngryta som är så stor och vacker så jag har aldrig sett maken. Rosen är stor som min handflata och har en så fin färg.

 

Änglatrumpeten blommar också fint och växer sig större och större.

 

De här fina och soliga och varma dagarna har gått så fort. En fin dag bara rasar iväg i en förfärlig fart.

Igår började Kinabror och jag med att fara efter vägen och markera upp vägtrummor som man grävs igen av misstag när dom renoverade vägen. Igensatta vägtrummor blir inte bra så det får dom göra om. 


Sedan åkte jag till fd Grannen och bilen lät konstigt och jag fick hjärtat i halsgropen men det var bara ett plastskydd under bilen som trasslat in sig i hjulet så det var inga större skador men bilen börjar att ha gjort sitt nu och krånglar titt som tätt. Hur jag ska få rå med en nyare bil vete sjutton. Den är också gammal och ankommen. Fan, allt jag har är gammalt och ankommet och jag har till och med tjocktv. Men snart har jag ett nytt kylskåp i alla fall.


 

Såg nyss en bild på jättefina luktärtor och jag har försökt att sätta dom på min lövhydda men dom hinner aldrig blomma innan frosten kommer så nu har jag börjat sätta sockerärtor istället och den gamla höga sorten har jättefina blommor som också är en prydnad och ärtor är ju jättegoda.


Oj så tråkigt inlägg jag har fått till idag.Igår kväll såg jag jag Dagny på tv. Den kvinnan som är över 100 år och bloggar för fullt. Jag har följt hennes blogg nu i flera år och vilken fantastisk kvinna. Att inte det är bara ett elände att bli gammal såg man ju när man tittade på den filmen. Hon har aldrig gett upp. Allt handlar förstås om att man får vara frisk för att vara gammal och sjuk och beroende av andra måste vara ett rent elände.

Fd Grannen var i alla fall på bra humör igår för dom hade ätit surströmming och fått en nubbe till maten.


 

Så är det fredag igen och utanför är det grått och mulet och har regnat hela natten. Jag känner mig lite slö idag och har inte ens kommit ur morgonrocken. Få se vad som händer idag.


Dagens ord: Det gör ingenting om man har huvudet i det blå bara man har fötterna fast på jorden. 

Av Anita - 24 augusti 2015 07:22

 

Sol, sol, sol, å så härligt.

I lördags fick jag in veden men det är väl det enda nytta jag gjort de senaste dagarna.

Mitt på dagen åt Kinabror och jag lunch hos AMV och Gubben i deras sportstuga och sedan gick AMV och jag ner till badstranden. Hunden Jack älskar att vara i vatten. Han simmar och dyker efter stockar som han drar iland med all kraft han har. Det är stora stockar som han lyckas baxa upp ur vattnet.


Så på kvällen åt vi surströmming hos Kinabror.

 

Det var Sundsvallsborna, AMV o Gubben, Tuppola och Sambon och jag och Kinabror. 

Frampå kvällen gick vi in och Kinabror hittade en film med Roy Orbison där han sjöng alla sina sånger och TuppOla och hunden Alice tog sig en liten dans på golvet.

 

Även den trevligaste tillställning tar slut och det mörknar fort nu på kvällarna men luften var varm.


Igår var nog sommarens varmaste dag. Det blåste inte ens. Oj, vilken värme.

Jag skulle plocka vinbär och AMV skulle skrapa på sitt hus men en sådan dag som igår kan man väl inte arbeta och gno. Nej vi ändrade våra planer och tog båten och den lilla rosa korgen med lite att fika och rodde ut på sjön.

 

Först for vi till kanalviken och där hoppade vi omkring på stenarna. Nja, föresten Det var nog länge sedan vi hoppade omkring på stenar. Nu går man ju lite försiktigt och ser så man inte bryter lårbenshalsen när man balanserar på stenarna. Vi är ju inga ungdomar längre tyvärr. Fast just en sådan här dag kan man känna sig väldigt ung.


Sedan rodde vi till en fint ställe med lena klippor där vi stannade.

 

Det var precis en sådan dag som vi minns från tonårstiden när vi låg på klipporna medan transistorradion spelade Sommar. sommar sommar och det var varmt och härligt och vi hade inga andra bekymmer än kläder och killar.


Det visade sig att vi hade tagit platsen för en fiskmås (den enda i sjön) och han kom flygande och blängde på oss men som tur var så sket han inte på oss. Fiskarna plaskade och hoppade och sjön var blank som en spegel. Fikat smakade bra. Suveränt.

 

Så rodde vi över sjön till Kinabror och där på bryggan satt Gubben och en annan kille så det blev kaffe innan vi rodde hem.

 

Stränderna var fulla med gula blommor och vita slåtterblommor. Så fint så det såg ut som om det var planterat men ingen kan plantera så vackert som moder jord.


Badade och somnade en stund på bryggan och sedan åt jag middag hos Kinabror.

 

Vattnade i trädgården och nu har rosorna slagit ut och jordgubbarna är röda och söta.

Så iväg ner till byn för att gå på bokcirkel och sedan satt jag på bryggan i solen fast kvällen var sen och funderade på hur livet kan kännas så bra bara för att solen skiner


En motorbåt murrade ute sjön, tre lommar simmade förbi och vattnet nästan kokade av småfisk. Livet är härligt och nu känner jag verkligen att jag bor i paradiset.


Dagens ord: Det händer mycket på landet om man har en öppen blick. 

Av Anita - 22 augusti 2015 08:21

 

Inte har jag haft tid att sitta vid datorn. Jag har knappt haft tid att vara inomhus på flera dagar för solen och värmen lockar ut mig och jag vill bara vara utomhus och njuta av värmen och solen.


Vet ni att om man ligger på bryggan och blundar så hör man vågskvalpet från sjön och humor som surrar och getingar och vinden som får vasstråna att sjunga en entonig sång. Känna solen som värmer på kroppen och liksom kryper in i hela mig och gör att jag mår så innerligt gott. Jag har unnat mig det dom här dagarna fast jag borde gjort en massa saker. Plockat bär, klippa gräs och bära in ved men livet är till för njutning eller hur.


Onsdagen var verkligen en njutningens dag. Då kom mina tremänningar och hälsade på och med sig hade dom hunden Jacks syster och mamma.

 

Oj så dom badade och oj så dom lekte.

 

Vi satt nere på min brygga och fikade först och sedan gick vi bort till Kinabrors brygga för att äta middag. Stekt abborre med räkor och kall sås och till efterrätt glass med varm hjortronsylt, alldeles nygjort.

 

AMV och gubben dök också upp så vi blev några stycken till middagen. Vilken härlig dag vi hade och så trevligt att träffas. Vi träffas en gång varje sommar och det är alltid lika roligt. Jag tycker så om min tremänning Gun. Vi har något gemensamt som jag inte riktigt kan sätta fingret på men det är alltid lika roligt.


 

Så torsdagen kom Datafia och hade med sig ett av sina barnbarn och sedan åkte jag till Hammarstrand för att fixa en massa med vägföreningen och så till Kälarne för att hjälpa fd Grannen med räkningar och så gick så gott som hela dagen till det men jag hann med att ligga på bryggan en liten stund innan det var dags att steka pannkaka till Kinabror och mig. 


Gårdagen var Kinabror i farten med att slänga in sin ved och AMV och Gubben skrapade sitt hus och vad gjorde jag, vattnade blommorna men inte så mycket mer och så mitt på dan for vi till Hammarstrand för att handla och äta lunch hela gänget.


Sedan vi kom hem gick jag åter igen ner och lade mig på bryggan och efter ett tag kom AMV också ner. Vi eldade i bastun och satt där länge och hade det varmt och skönt och svalkade då och då av oss i sjön.


 

Det blommar och blommar och jag älskar mina röda vallmon. Dom liksom lyser upp och glöder i solen. 

Kvällen tillbringade vi uppe på övervåningen i AMV och Gubbens hus och dom har ingen el så vi satt där med tända ljus och vi grillade korv i öppenspisen och vi hade hur mysigt som helst. 


Det blir fort mörkt nu på kvällarna. Så fort solen går ner så mörknar det fort men jag har massor med solenergilampor i min trädgård och det lyste så fint när jag gick hem.


Jag läser en bok som såg ut att vara bra från början men efter ett tag fattade jag ingenting men bokens titel kan få bli dagen ord för det är nog så sant faktiskt. Dessutom hade boken en del klokt att säga om positivitetsgurun och annat tok och det ska jag berätta om en dag jag har tid.


Dagens ord: När ingenting fungerar så gör ingenting.

Av Anita - 18 augusti 2015 08:00

 

Tänk så enkelt livet blir när solen skiner, till och med kroppen känns lätt och smidig.

Söndagen kom Mustachen en sväng och vägmaskinerna dundrade på vägen. Äntligen ska väl vägen bli fin och slät.

Gick en sväng till Sundsvallsborna och fick fika och en pratstund.


Plockade johannesört och lade i olja för framtida salvkok. Blir en fin salva som är bra för att öka blodcirkulationen och värma kalla fötter och det kan väl bli bra när vintern och kallgolven och iskylan kommer.


AMV och jag gick ner till stranden med hunden Jack. Han kämpade och jobbade med att dra fram en stor murken stock från sjöbotten. Solen värmde skönt.


Mat hos Kinabror

På kvällen fika hos mig med Kinabror, AMV och Gubben. Hunden Jack fick en slick på näsan av katten Morris.

 

Så igår vaknade jag till en dimmig morgon.

 

Lilla trollet i stubben tittar fram och snart så tittade solen fram också och det blev en helt fantastisk dag.

Jag for iväg och jobbade en stundKärrande in tre kärror med ved till vedboden. Den har torkat fint nu.

Satt på AMV;s trappa och vi surrade och dittan och dattan som vi ofta gör. Tänk så fint att ha sin bästa kompis i stugan bredvid.

Så gick vi över Stedesbacken och tittade på potatisen och den växer faktiskt bra fast den blev satt så sent. Vidare genom skogen och bort till Kinabror där vi satt på bryggan och fikade. Ni hör att det är mycket spring mellan kåkarna och mycket fika minsann.


Kelade med katten.

 

Åt några majrovor.

Smaskade på de första sockerärtorna.

Mumsade smultron och jordgubbar direkt från pyramiden.

Mellan AMV:s stuga och mitt hus växer massor med blåbär och dom börjar bli söta och goda nu. Smaskade några sådana också.

Tittade på vackra fjärilar och trollsländor. Luktade på blommorna.


Tömde dammen och rengjorde den och fyllde på med rent vatten.

Lade mig naken på bryggan och läste en fånig bok i brist på bra böcker.


Stekte fläsk så det osade i hela huset. Min tur att laga mat och jag hade köpt hemgjort paltbröd på marknad och så blev det paltbröd och fläsk och vitsås. Hua så mätt man blev.


Kinabror och jag följde med Jack ner till badstranden och han fick bada och när dom gått hem satt jag mig på bänken utanför huset och solen  värmde gott och skönt fast det var kväll. På sidan om mig satt Morris och spann och ville bli kliad så då kliade jag förstås.


 

Solen går ner fort nu. Den bara dalar ner och så rätt vad det är så är det mörkt.

Så kom Datafia och mannen och Storfiskarn och fikade så blev det natt.


Så här ska det vara Nu fattas bara ett bad i sjön och fortsätter solen lysa så här starkt så kanske det blir av idag.

Än ligger dimman tät och det är kallt men det blir nog snart sol och blå himmel och värme. Underbart.


Dagens ord: Livet är lätt att leva när solen skiner och det inte blåser och myggen och bromsen inte bits.

Av Anita - 16 augusti 2015 08:33

 

Nu undrar ni förstås vilket tok det ska bli och vi kommer till det så småningom men det gäller att börja i rätt ordning annars blir det struligt.

Börjar med fredagen då.

När man vaknar till sol och värme förvandlas världen helt plötsligt till något helt annat. När man nästan gett upp hoppet om att det ska bli någon som helst sommar står man där med kortärmat och bara ben. 


När värmen kommer så slår blommorna ut.

 

Jordgubbarna lyser röda och fjärilarna börjar fladdra. Innan har man knappt sett en enda fjäril. 

 

Plötsligt doftar det av grönska och blommor och svalorna som tystnat börjar kvittar igen och göra dykningar mot marken och upp igen.


Kinabror och jag gör som vanligt. Vi far till Hammarstrand och handlar och äter lunch.  Sedan packar jag min badkorg och går ner till bryggan med bok och lite dricka och ligger där och njuter. 

Så kommer PappersBeda med Grisnäsan Bob som ska vara hos mig till natten. Han kastar sig genast i sjön förstås.

Så tar jag med honom och går bort till Kinabror så han får leka med Jack och som dom leker.


Tala om lyckliga hundar. Dom badar och simmar och jagar varandra och är helt galna. Kinabror och jag fikar och tittar på och så gick den dagen.


Vecka 28 skulle man börjar renovera vår väg men dom har naturligtvis inte kommit men under över alla under igår dök dom upp. Också en oväntad sak.


Jag gick bort till Kinabror för att fika lite på förmiddagen och han hade precis rökt fisk så jag satt där och mumsade när DansBritt ringde och stod hemma hos mig.

 

Hon hade haft samma tänke som jag. BRYGGHÄNG hela dagen. Så blev det. Vi fikade hos Kinabror och sedan gick vi alla bort till mig och åt grillad kyckling och potatissallad som DansBritt haft med sig. Tänk så underbart  med sol. Tänk så humöret går rakt upp i topp bara för lite sol och värme. Vi låg där på våra filtar som paddor och pratade och skrattade och nu kommer vi till pattar och piasavakvast.


I förra inlägget pratade jag om att om man kunde få en blyertspenna att sitta kvar under bröstet skulle man fortsätta att ha bh och DansBritt sa glatt att hon lätt kunde få en piasavakvast att sitta kvar under brösten. Jag som såg det framför mig skrattade så jag inte kunde sluta när jag tänkte på hur det skulle se ut.


Människan är ju en baddare på förnekelse och jag då som trodde att jag skulle behöva böja mig för att få en blyertspenna att fastna var tvungen att gå till bevis och det är klart att vi hittade en penna och den försvann under mina pattar och blev kvar. Jaha ja men som den tjuriga kärring jag är så får dom väl hänga där och dingla utan bh i alla fall. Vem bryr sig.

 

Vi gick i vattnet bort till badstranden som vi säger vi laskade och gick omkring och det var varken broms eller mygg och trollsländorna som också lyst med sin frånvaro hela sommaren började flyga omkring. Katten Morris gjorde ett litet misstag och råkade ramla i vattnet när han skulle jaga småfisk men en katt kan tydligen simma även om den aldrig tränat förut. Oj så liten och mager han blev när pälsen var blöt.


Vi fick för oss att vi skulle bada bastu och värma vatten i värmaren och tvätta oss med för vi var för fega för att kasta oss i sjön. Någon värme i sjövattnet var det ju bara inte.  

Se så härligt Vattnet lugnt och trots att det började vara kväll så var solen varm och skön. Vi tömde över oss vatten i lagom värme från värmaren och stod där på bryggan och körde vår egen variant av bad.

 

Så stannade vi där tills solen gick ner och kunde bara konstatera att det varit en helhärlig dag.

Jag som är pensionär har bestämt mig för att helgerna ska jag bara vara lat och verkligen känna att jag är ledig. Det kunde man inte när man jobbade för då skulle man ju göra allt man missat under veckan på helgerna.

 

Så gick solen ner över en fantastisk dag i paradiset Fisksjön. Jordgubbarna mognar nu eftersom och är söta och goda och blåbären finns det fullt av fast jag inte plockat några ännu men det ska väl bli. 


Dagens ord: Solen förvandlar livet och tyngdkraften förvandlar pattarna.

Presentation


DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

49 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se