Senaste inläggen

Av Anita - Torsdag 19 mars 08:26

Det pratas hela tiden om pesten så jag ska inte prata ett dugg om det, eller åtminstone väldigt lite. Inget av det vi tänkte roa oss med i veckan blev av för allt är inställt. För oss i Fisksjön finns det att göra i alla fall.


 

Vi kan ju vara ute på sjön. Kinabror är ute på sjön och pimplar och jag vandrar i skogen med hunden Jack. Än så länge är det fruset i skoterspåren så det går att gå. Mat har vi och vi får sällskapa med varandra. Det finns dom som har det värre. AMV och Gubben ska få åka hem från Mallorca idag och jag hoppas att det går bra.


Jag har tagit mig till att äntligen ta ner julgardinerna och jag ska städa för det behövs och syns nu när solen lyser in.

Idag blåser det isvindar igen.

Jag hatar att stryka gardiner men nu är det gjort och som vanligt så fuskar jag. Fönstren skulle putsas också men det blåser så. Tänk att man alltid kan hitta ursäkter för det man inte vill göra. Antingen är det för kallt att putsa eller regnar eller blåser och är det lugnt och fint och sol då måste man ju vara ute och inte ägna sig åt sådant fjask som att vara inne och städa.

Sån är jag och jag lär väl inte bli annorlunda om jag inte blivit det nu.


 

Kvällarna är vackra nu och speciellt solnedgångarna. Det är liksom en aning av vår i luften fast snön är kvar och det är is på sjön. Fåglarna kvittrar i alla fall men inga flyttfåglar har kommit. Dom första brukar vara koltrasten och bofinken men än har bara svanarna syns till.

g

Jag rorar mig med att skriva till kompisar och ringa till kompisar och så läsa. Som tur är så har jag bokcirkelbok att läsa och annars får jag väl se på filmer på tvn. Åsanisse har jag släppt nu för jag har sett alla filmer så många gånger.


Till er alla som inte får gå ut sänder jag en varm tanke och hoppas att det här går över snart så livet kan bli som vanligt Värst för dom som blir permitterade och har en osäker framtid.


 

Dagens ord: Människan är en konstig pryl som bunkrar toapapper när man har problem med lungor och hals.


ar en osäker framtid. 


ANNONS
Av Anita - Måndag 16 mars 09:31

Nu pratas det bara om pesten och mycket är inställt. AMV och Gubben sitter fast på Mallorca och har försökt att få komma hem tidigare. Årsmöten är inställda och mitt besök hos sköterskan är också inställt. 


Här i Fisksjön har vi haft besök i helgen eller rättare sagt så har Broder B med Fru A haft besök. Vi träffades hela gänget hos Broder B på fredagskvällen för att äta en jättegod gryta och umgås.

 

Ber om ursäkt för det dåliga fotot men det blir så dåliga bilder när man försöker att ta foton inomhus med den här mobilen. Tror att det är jag som inte klarar av alla inställningar för det lär väl finnas många har jag hört. Nå vi hade trevligt i alla fall.


Så kommer lördagen med sol och det såg ut att bli ett jättefint väder men ni ska veta att det som ser fint ut när man tittar ut inte är likadant när man kommer ut och känner den vassa isande vinden äta sig in genom kläderna.


Dom som säger att det är inte dåligt väder det är dåliga kläder har inte varit i kallblåsten här i Fisksjön. Den ilande som kommer farande över sjön som en ilsken drake och letar sig ner genom kroppen och kläderna, biter en i öronen och i näsan. Att hitta lä är inte heller så lätt.

 

Nåja vi satt nere vid strandstugan och jag försökte få till lite eld. Vi drack kaffe och försökte få lite sol och lekte med hunden Jack.

 

Jag som är mest frusen gick hem efter ett tag och sedan träffades vi hos mig på kvällen för att äta älgstek och potatis och sås och sitta inne framför braskaminen och mysa. Mycket bättre.


 

Nog längtar jag till sommaren och minns de härliga somrar som vi hade en gång.

 

Eller så det här. Alla samlade inför att åka på dans. Nu är dom unga tjejerna på bilden blivit tanter och till och med lilla Anna som sitter med på bilden är vuxen och har vuxna barn för att inte tala om mig som inte bara är tant utan riktigt gammal och ankommen.

Vi hade typiska kläder för den där tiden och nog var vi fina. Alla har slutat dansa utom jag och det blir inte så ofta för mig heller men till sommaren gör jag nya försök även om jag inte längre är den första som får dansa som det var förut då jag var ung och fin och glad och inte hade en aning om att jag kanske skulle bli en panelhöna. Jag hatar att vara gammal och kom inte med att alternativet skulle vara ännu värre.


Dagens ord: Det är lätt att luras tro att det är varmt och skönt utomhus  när solen skiner.

ANNONS
Av Anita - Torsdag 12 mars 10:40

 

Visst har himlen fått en klarblå vårfärg och visst regnar det istället för att snöa.

Vi börjar med de positiva för visst finns det också i denna dystra tid. Tiden då moder jord slår tillbaka på oss människor för allt ont vi gjort.


Vaknade av att det regnade igår morse och tänkte på att jag glömt min tygstol utomhus. Jag satt faktiskt i solen en dag och läste och bara det är ju ett vårtecken.

Jag skyndade mig ut för att hämta in stolen och då kom svanparet flygande bara helt nära mitt huvud och dom skrek och for ner till ån för att landa där. Första gången iår. Vårtecken.


Såg att talgoxen kröp in i fågelholken för att kolla läget. Kanske en plats att göra bo i men än är det väl lite tidigt.

Det är inte för tidigt för fågelkvitter och när man matar fåglarna så får man som gåva den vackraste fågelsång. Nja, hackspettarna väsnas mest.


 

Kinabror och Jack och Broder B sitter mest varje dag ute på isen för att pimpla.

 

Gäddorna hängs på gammel-ladan för att torka i solen och bli den mest populära hundgodis man kan tänka sig.

Veden börjar minska i vedboden.


Jag gick med hunden Jack på skoterspåret bort mot Stedesbacken och luften var mild som sammet och skön att andas.

 

Någon minusgrad gör att det går att gå på spåret utan att trampa igenom.

På en gran har kådan runnit till och jag skulle ha plockat för att göra kådsalva men det får bli en annan dag. 


Det var allt i vårtecken för idag. 


Jag har sett på det nya programmet "Bonde söker fru utomlands" och det är lite gulligt tycker jag. Främst den äldre mannen som lagt rosor på kvinnornas sängar och lagat god mat till dom. Får mig att minnas att jag en gång för länge länge sedan också fick en röd ros på min sängkudde. Det har bara hänt en enda gång men det var gulligt.

Såna män är nog rätt ovanliga skulle jag tro.


Så till "Farmen" Där förlorade Jens igår och han har ju hela tiden varit ledaren som var klart bestämd på att vinna det hela. Det trodde jag också men på slutet har han börjat bli både kaxig och inte så trevlig så det var lagom. Lite ödmjukhet skadar aldrig. Av dom som är kvar kan vem som helt vinna. Vi får väl se.


Så var det då pesten som drabbat världen och som det pratas om hela tiden. Asiaten var den första och då var jag så sjuk att jag fick pensilinsprutor av en sköterska som kom varje dag och vi hade hemsyster för hela familjen var sjuk.

Så har jag ju haft både harpest och sorkfeber  Vi får se hur det går. Hoppas vi klarar oss.


Dagens ord: Ibland händer det oväntade på både ont och gott. 

Av Anita - Tisdag 10 mars 08:57

 

Efter regn kommer solsken sägs det men nu blev det tvärt om. Efter en solig lördag kom en mulen och regnig söndag och då tappade jag sugen totalt. När jag tappar sugen blir det ingenting gjort och jag hade ingen bok att läsa och ingen lust att städa. Då tar jag till det här. Plockar i redan lästa böcker, som jag läst för många år sedan och glömt.

 

Jag har samlat på mig hennes böcker i många år, i alla fall dom som är översatta till svenska. Dom är mina favoriter och jag kan läsa dom hur många gånger som helst. Den första var "Snäcksamlarna" och den tror jag många har läst.


Det är något så härligt över hennes sätt att berätta. De minsta blommor eller löv beskriver hon så man ser det framför sig Skottland och landsbygden i Cornwall. Hedar med ljung och små byar och människoöden.

Tänk om jag skulle få åka till Skottland. Nu har jag ju gett upp min dröm om det för jag har varken pengar eller sällskap. Så varför ska man drömma.

Nej, det blir till att ligga på soffan och läsa och drömma sig bort i böckernas värld.


Nog om det. Till middag hade Kinabror gjort köttfärslimpa och det är ju otroligt gott om man gör den så bra som han gör den med bacon runt om och god sås till. God mat och nu kan jag i alla fall tugga utan att det gör ont i hela munnen.


 

Ny dag kommer och solen skiner och det tinar och droppar från taket och hunden Jack och Kinabror och Broder B sitter ute på sjön och pimplar. Tror att dom fått lite fisk i alla fall.


Jag går en runda på skoterspåret men nu bär det igenom och jag snubblar och tar mig hem fortare än jag tänkt. Så kommer Mustachen och vi sitter och fikar och pratar bort en timme. Jag har ju en eftermiddag som inte jag sett fram emot.

 

Dags att åka till tandläkaren igen. Kolla om roten i tanden är kvar och lösa mysteriet om vad som kom upp ur tandhålet. Jo då det var en bit av roten men än finns två rötter kvar.

Så öppna den rotfyllda tanden och den hade inte dött utan det var dags att hä i mer gift och sätta igen den och det tog en gräsligt tid för den skulle rensas. Upptäckte att tanden bredvid hade en plomb som lossnat. Den satt jag ju i bara för någon månad sedan. Usch vad jag blir less på mina tänder.


Vad mer. Jag ser ju på "Farmen" och nu börjar det bli riktigt spännande för det är sista veckan. I går kväll skulle det visst bli supermåne men den var full men såg ut som vanligt så vitt jag kunde se. Vacker var den i alla fall.


Idag skiner solen och jag ska strax gå ut. Nu kan jag skylla på att det är för fint väder för att man ska vara inne och städa. Tänk vad många ursäkter man har för att inte göra det man borde.

 

Slutar med en bild av min gristant som försvunnit under snön och nu fick jag se att hon stuckit upp huvudet och tittat fram. Kan man ta det som ett vårtecken tro?


Dagens ord: Det om göms i snö kommer upp i tö.

Av Anita - Fredag 6 mars 17:01

 

I dag är det en härlig dag. Sol från klarblå himmel och inte en vindpust. Kinabror och jag åker som vanligt till Hammarstrand och äter och handlar och DansBritt hänger på och så kommer AMV och Gubben och två av deras barnbarn.


Det är två härliga tjejer i den åldern då man tycker om att prova kläder och klä ut sig. Jag har väl så där en 10 stora lådor med kläder från mitten av 1800-talet och framåt. Sexitalskläder som AMV och jag haft och stoppat undan och nu ska provas och skrattas och minnas. Kläder som väcker minnen från vår ungdomstid.

 

Då när vi var unga och fina och glada.

En av tjejerna fick till och med på sig min farmors brudklänning och var vacker som den finaste brud. 40-talsklänningar efter min faster och mamma är också fina. Vi bestämde att tjejerna skulle komma hit längre fram och så skulle vi leta fram fina grejor och göra en manekänguppvisning av kläderna. Det kommer nog att bli riktigt kul. Länge sedan jag gjorde något kul nu. Unga människor är så inspirerande på ett gammalt vrak som jag. Man känner sig yngre när man skrattar med unga tjejer.


Fika hos Kina-bror och sedan alla åkt gick jag ut med hunden Jack jpå sjön. 

 

Kastade snöknular till honom och han blir alldeles vild och hoppar i snön och leker.

 

Sitter en stund på trappan och ser solen sakta gå neråt. Pratar i telefon med en av mina meditationsväninnor. 

En helt igenom mysig dag. Ibland ska man ha det också och har ni märkt att jag inte sagt ett enda negativt ord opå hela bloggen.


Dagens ord: När solen skiner och tandvärken är borta vem är jag då att klaga.

Av Anita - Torsdag 5 mars 10:20

 

Så har det återgått till samma jäkla vintersysslor. Skotta, pulsa och svära. Som tur är så behöver jag inte skotta så mycket nu för Kinabror kör med traktor  så det är bara runt huset och bilen som jag behöver skotta.


Igår for jag till Kälarne för att ta prover. 

Första timmerbilen mötte jag efter Fisksjövägen där det var oplogat, och smalt. Redan där började hjärtat slå för fort.

Närt jag kom ner på landsvägen mötte jag ytterligare en hel massa timmerbilar. Snön rök upp så jag så ingenting.Tur att jag inte skulle ta blodtrycket för då hade det garanterat vara för högt.


Det blev ingen vattengympa för jag ville inte åka iväg en gång till och Kinabror var förkyld så det blev till att stanna inne i värmen. Bara en liten promenad med Jack men det drev snö så det blev en kort promenad.


Det finns väl positiva saker också med vädret. Jag kan tex inte putsa fönster för det är kallgrader och då behöver jag inte ta ner julgardinerna så jag kan skjuta på det. Nu var jag väl positiv hi hi.

Tandvärken har gått över och jag ska till tandläkaren på måndag.

 

Coronasmittan börjar få folk galna. Jag undrar varför fotbollsmatcher ska spelas utan publik men varför ska man inte låta bli att spela över huvud taget. Kan inte fotbollsspelar bli sjuka ? jag bara undrar? Sporten viktigare än allt annat?

En del bunkrar mat och köper handsprit och munskydd. Det är inte klokt så lätt det är att få panik.


Såg på tv att man ska skjuta älgar från helikopter för dom ätit på Sveaskogs barrplantor. Vad ska dom äta då när det bara planteras barrträd. Det finns ju ingen sly eller annat att äta. Vi människor är hemska, bara makt och pengar gäller för storgubbarna.

Här har jag då inte sett ett älgspår på flera månader men här finns det nog att äta för dom av allt annat än barrskog. Fy skäms på er gubbar. Skjuta havande älgkor från helikopter. Skäms Skäms-


Nog med funderingar. Nu ska jag elda i braskaminen och vänta på att min meditationsväninna C ska komma och vi ska sitta och mysa och prata och låta bli att titta ut och bara tänka på våren och den första blomman som kommer om ett par månader.  


Dagens ord: Moder jord hämnas för allt ont i människor gjort henne. Det är bara början.Av Anita - Tisdag 3 mars 08:45

 

Söndag kväll gick Kinabror, Jack och jag bort till Broder B. Frun A fyllde år och vi skulle äta födelsedagstårta. Lille gullige Liam var där och så kom Datafia och Mannen. När vi gick hem med pannlampan lysande började det falla några flingor men bara lite.


När jag vaknade på morgonen så var det vitt överallt och jag svor långa ramsor. Sopa trappan, ser att bilen har en väldig massa snö på sig.

 

Tur att jag inte ska ut och köra i alla fall om man nu ska vara positiv. Jag vet ju att många gillar snön men jag vet att nu är det subbigt ute på sjön och det gröna i skogen syns inte längre. Fy sjutton. Slut med fina föret på sjön.


Jag måste hämta ved men väntar tills Kinabror har fått igång stortraktorn och skottat ner till vedboden. Han kör med stortraktorn och med fyrhjulingen och jag skottar med snölassen och sopar och bär ved och svär.


Får se något konstigt ute på sjön. Ser ut som en husvagn och något som drar.

 

Det visar sig vara Broder B som har ett tält som man lätt bara sätter upp och så kan man sitta där inne och pimpla utan att det blåser kallt. Smart.


Jag och Jack pulsar iväg för att kolla. Det går trögt att gå i snön och jag svär. Kryper in i tältet och där sitter han Broder B.

 

Några mörtar har han fått och han ser ut att må bra där och jag blir bjuden på lite kaffe.

Så ska man hem också och jag bestämmer mig för att gå i skogen. Det är ju lite mindre snö där.

 

Bara ett fel. Det är vitt av snö på träden och rätt som det är så rasar snön ner innanför kragen och ner över halsen.

 

Usch och fy så hemskt. Jag hatar snö.


Nog om det. Veden är inne och maten är lagad. Kycklinggryta blev det.

På kvällen kommer Broder B och Liam för att leka med Kinabror i hans gubbrum med pilkastning och andra grejor.

Frun A kommer in till mig och vi ser på tv och hon sitter och gruvar sig för vägen . Hon ska ju upp tidigt och jobba och än hade inte plogbilen kommit.


Det tände hemska minnen från tiden då jag skulle upp kl 6 på morgonen och vägen ofta var oplogad och jag fick köra och fastna och backe och köra och backa för att ta mig fram vissa dagar. Nu behöver jag ju inte tänka på det. Det finns positiva saker med att ha pension. Sent igår kväll kom plogbilen så jag kan tro att hon kom iväg.


I morse hade det kommit ännu mer snö så jag låg kvar och gruvade mig länge innan jag masade mig upp. Skulle velat ligga kvar hela dagen men fåglarna knackade på fönstret och ville ha mat, katten Morris var hungrig och hunden Jack skällde utanför. upp och hoppa latkärring.


Dagens ord: Grattis till alla snöälskare. Kasta er i snön och gör snöänglar ni så ni får iskall snö nerför ryggen.

Av Anita - Söndag 1 mars 14:48

Lite funderingar har jag ibland och jag vet att kanske svaret finns att söka men jag ids inte. Jo, om man fyller år den 29-de, får man då fira sin födelsedag vart fjärde år? Det måste väl kännas både orättvist och trist.

Sedan så sägs det ju att det är den 29-de februari som kvinnorna får fria. Har aldrig hört någon som har gjort det? Vet ni någon som gjort det?


Nåja nu ska jag inte fördjupa mig i det. Jag skulle i alla fall inte göra det.

Det har varit en ganska trevlig helg här i Fisksjön.  Det är skare på snön så man kan gå överallt och det har hunden Jack och jag gjort. Förr när jag var liten var det skare varje vinter och innan man for till skolan hann man åka både kälke och spark i backarna.

 

Det är konstiga rundlar på marken lite här och där. Jag vet inte riktigt vad det är men man ska inte veta allt.


Lördag sken solen och först kom TuppOla med son och sonson. Dom var ute och pimplade en stund men så började det blåsa och lillkillen var hungrig och trött.

 

Det blev att gå in till Kinabror och koka lite korv.


Så ringde Datafia och hon var barnvakt till sitt lilla söta barnbarn. Dom var ute och gick på Fisksjövägen och jag tog sparken och mötte dom och vi gick in för att dricka kaffe innan hon vandrade hemöver.

 

Den lilla tjejen är så gullig och glad hela tiden. Jag har aldrig sett make till glad unge.


Sedan kom PappersBeda och Sambon och vi bestämde oss för att gå ner till sjön och elda en brasa och grilla korv.

 

Så gjorde vi det men det började blåsa kalla vindar så det slutade med att vi fick sitta inne i strandstugan och äta korv. Jag har sagt det förut och säger det igen. Man måste alltid ha en plan B för det blir nästan aldrig som man tänkt.

Hunden Jack var med oss hela tiden.

Där det finns korv finns alltid en labrador och han brydde sig inte ens om att räven gjorde sig en tur över åkrarna alldeles intill. Så gick den dagen fort förbi.


Idag är det Vasaloppet. Som ni vet så är jag totalt ointresserad av sport och idrott men vasaloppet tycker jag är kul.

Inte för dom som tävlar längst fram utan alla människor som trots att dom inte just åkt  skidor. Tala om mod eller är det dumhet? 

 

Att dom inte krockar ihop i röran av människor som ska iväg. Jag skulle aldrig utsätta mig för något sådant men kul att se är det i alla fall.


För några år sedan hade vi som tradition att äta smörgåstårta tillsammans med ett par gubbar men nu är dom borta så det blev så att Kinabror och jag mumsade på räkmackor och drack kaffe istället.


Dagens ord: När vårvintern kommer och solen börjar skina så kommer det många och hälsar på tack och lov.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se